- Motosikleti
- Nmax 155
- Konu Yazar
Saygılar sevgiler. 2024 Model nmax 155 kullanıyorum. Motorumu dün akşam saatlerinde açtığımda farlarımın sönüp yandığını farkettim. Akü değerlerim ilk seferde kontak açıkken 11.8 civarlarındaydı, marş verdikten sonra da 13.2 lerde gezip 15.2V değerlerini görüyordu. Ayrıca marş motorum devredeyken 9V'ların altına düştü. Motoru sürerken dahi farlarım sönüp tekrar yanıyordu. Bir süre sonra motor çalışır vaziyette iken 14.2 sabit bir değer alsamda çalışmaz vaziyette kontakta olduğu süre boyunca 11.8V dan fazlasını göremedim. Sabah tekrar kontakta kontrol ettiğimde ise değer 10.8 kere kadar düştü. Sağlam bir akü ile test ettikten sonra her şey olması gerektiği gibiydi. Problem hakkında bilgisi olan arkadaşları konunun altına bekliyorum. Problem gerçek anlamda aküde ise BOSCH M6 009 (YTZ7-S) alacağım fakat Bosch'un aküsü kısa kalıyor, akünün altına 1.5 cm bir strafor koyacağım. Ne kadar sağlıklı olur kestiremiyorum. YUASA YTZ7V şuan için biraz pahalı geliyor bütçeme. Akü ve çözüm önerilerine açığım. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.