Neden Honda E-Clutch Zorunlu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben zaten halk adamıyım. Elitlikle işim olmaz. Ama yav adam getirmiş mal bu, ilerisi yok, gerisi yok alırsan alırsın almazsan almazsın. Hakikaten bizim eğitim sistemi batmış.

:) Africa Twin(adv olmayan) nın elektronik suspansiyonlusunu alacam bi baktım sadece DCT ile gelmiş.
adamlar DCT dayatıyor iyi mii... Honda iyice i.neleşti haaa

Almıyorum lan

Teknoloji arttıkça sürüş keyfinin düştüğüne katılıyorum fakat arkadaş aynı fiyata manuel olsa da alırım demiş. E-Clutch'ı normal motosiklet gibi de kullanılabildiğinden 2 kilo pek önemli olmayacaktır demek istedim. Bende motosikletimi fazla hissiyatsız olduğu için satmaktayım. Sanırım Street Triple veya Trident 660 alacağım.
Aynen öyle demek istedim bende, fakat gel görki gelen yanıtlar fazlasıyla saldırgan. Forumun güncel durumu tam olarak birisi bir şey sorsun, herkes topyekün saldırsın olmuş durumda. Ben kendim bir honda bağımlısıyım. burada en baba cf kullananlar hondaya bok atıyor denmiş bilmiyorum bana mı dendi fakat önemli değil. Burada anlatmak istediğim, neden iki farklı türde olmaması. E clutch’ın ağırlığı veya parası önemli değil.

Yurtdışında e-clutch ve normal modeller varken neden bize dayatma yapıyor olabilirler?

Çünkü sen cücük kadar bir pazarsın. Bundan ibaret aslında.

Honda ekmeğini kurye sınıfından yiyor zaten, diğer üst sınıflarda satışlar harap durumda.
Hal böyleyken hem daha karlı hem de yeni çıkartılmış bir ürünü içeren motoru satmak istemesi çok normal.

"İstemesi normal de öbürünü neden getirmiyor" diyecek olursan yıllardır getirmiyor ki Honda milletin bekliyoruz dediği motorları. Sebebi de yine üstteki sebebin aynısı.

Çünkü sen cücük kadar bir pazarsın. Bundan ibaret aslında.

Honda ekmeğini kurye sınıfından yiyor zaten, diğer üst sınıflarda satışlar harap durumda.
Hal böyleyken hem daha karlı hem de yeni çıkartılmış bir ürünü içeren motoru satmak istemesi çok normal.

"İstemesi normal de öbürünü neden getirmiyor" diyecek olursan yıllardır getirmiyor ki Honda milletin bekliyoruz dediği motorları. Sebebi de yine üstteki sebebin aynısı.
Çok yazık gerçekten, umarım şartlar bizim ve ülkemiz için daha iyi bir hâl alır.

üstad, elindeki bilgileri forumla paylaşmak istemez mısın ?

honda nın kurye mototları haric diğer sınıfları harap ise diğer firmalar çoktan öldü diyebilir miyiz ?

tesekkurler

Motosikleti
K 1600 GTL
Aynen öyle demek istedim bende, fakat gel görki gelen yanıtlar fazlasıyla saldırgan. Forumun güncel durumu tam olarak birisi bir şey sorsun, herkes topyekün saldırsın olmuş durumda. Ben kendim bir honda bağımlısıyım. burada en baba cf kullananlar hondaya bok atıyor denmiş bilmiyorum bana mı dendi fakat önemli değil. Burada anlatmak istediğim, neden iki farklı türde olmaması. E clutch’ın ağırlığı veya parası önemli değil.
Honda bağımlısı olduğunu nickinden anlamıştık zaten... Yapılan yorumları üstüne alma burası böyle....

Motosikleti
Yamaha XSR700
Neden Honda'nın tercihiğine saygı duymuyoruz
10000 dolarlık cb1000 hornetin neden gelmediğini sorguladıysak, bunu da sorguladık. Gidip hondanın kapısında ateş yakmadık ya? Kaldı ki honda bu ürünleri bize satıyor. Stratejilerini beğenmeyip eleştirmek bizim hakkımız. Mesela Çanakkale'de Honda servisi olmamasını da sorguluyor ve eleştiriyorum.

ayrica kavga/salça olacak mesaj göremiyorum. Hele hele konu sahibine tek bir laf edilmedi burda.

Bunu da bu konu özelinde söylemedim ama bu konunun altında bile tartışma var. Konu sahibine bir şey denmesine gerek yok. Kavga var mı? Var. Birisi merak ettiği bir soruyu soruyor, hemen altında kavga. Forumdaki her konunun altında tartışma var. İnsanlar akşam eve gelince birbirine sallamak için giriyor foruma. Bugğn kime sataşsam diye bakıyor. Bir de multi hesaplar var ki onlara hiç bir şey denemez. Adamın işi olay çıkarmak zaten. Yönetim hiç bir şey yapmıyor. Sanırım onlar da bıkmış ya da sayıları yetersiz.

10000 dolarlık cb1000 hornetin neden gelmediğini sorguladıysak, bunu da sorguladık. Gidip hondanın kapısında ateş yakmadık ya? Kaldı ki honda bu ürünleri bize satıyor. Stratejilerini beğenmeyip eleştirmek bizim hakkımız. Mesela Çanakkale'de Honda servisi olmamasını da sorguluyor ve eleştiriyorum.

Bunu da bu konu özelinde söylemedim ama bu konunun altında bile tartışma var. Konu sahibine bir şey denmesine gerek yok. Kavga var mı? Var. Birisi merak ettiği bir soruyu soruyor, hemen altında kavga. Forumdaki her konunun altında tartışma var. İnsanlar akşam eve gelince birbirine sallamak için giriyor foruma. Bugğn kime sataşsam diye bakıyor. Bir de multi hesaplar var ki onlara hiç bir şey denemez. Adamın işi olay çıkarmak zaten. Yönetim hiç bir şey yapmıyor. Sanırım onlar da bıkmış ya da sayıları yetersiz.

valla sataşma ve multi hesap konusunda ben üzerime alınmıyorum. ama başlığı gorunce bir gulme geldi bunu yazdım da.

@Cyan söylediği çok doğru birsey var, e clutch getirlmesiydi kötü olurdu..Bunun tam tersi dert edilecek bir konu değil.
Haaa illa eleştiri getirilmek isteniyorsa ben de bu eleştiriyi eleştirrim..Hele hele dayatma falan denirse biraz da gülerim.

Honda yı her konuda eleştirebiliriz.Ben de başlık açmıştım CB125F neden getirilmiyor bu nasıl vizyonsuzuk diye,..ama sonucta gorduk ki vizyonsuz olan benmişim :d ellerinde kalan motorları adamlar güç bela 95.000 e zor sattı.

Çok fazla alınganlık iyi değil. boylesi daha iyi, sohbet oluyor. Isı olan yerde hareket, harket olan yerde ısı olur. Ayştayn demiş bunu : p

konuyla ilgili veri var mı?

Şu an elimin altında hali hazırda bu detayda bir şey yok. MOTED sağolsun veri yayınlama kaliteleri bizim sitedeki bakkalla aynı, sıfır.
2020-2024 arası markaların toplam satışları excelden ekran görüntüsü olarak gelmişti bi ara.

Bu söylediğim kabaca 2020-2021'den beri sektörde herkesin bildiği, zaman zaman verisi de yayınlanmış olan bir şey. Türkiye'de 600cc ve üstü motosiklet satışları yerle bir oldu. Parasal düzenin içine sıçtıkları için yatırım yaptığını sanarak büyük motor alan çok kişi oldu, onu da silsen hepten bitik.

Bir ara "motosiklet satışları %20 arttı" diye yazdırılan haberlerin detay metninde yazardı üst sınıfların düşüşü, sonra öyle haber de görmedim pek.

Son düzenleme:
Şu an elimin altında hali hazırda bu detayda bir şey yok. MOTED sağolsun veri yayınlama kaliteleri bizim sitedeki bakkalla aynı, sıfır.
2020-2024 arası markaların toplam satışları excelden ekran görüntüsü olarak gelmişti bi ara.

Bu söylediğim kabaca 2020-2021'den beri sektörde herkesin bildiği, zaman zaman verisi de yayınlanmış olan bir şey. Türkiye'de 600cc ve üstü motosiklet satışları yerle bir oldu. Parasal düzenin içine sıçtıkları için yatırım yaptığını sanarak büyük motor alan çok kişi oldu, onu da silsen hepten bitik.

Bir ara "motosiklet satışları %20 arttı" diye yazdırılan haberlerin detay metninde yazardı üst sınıfların düşüşü, sonra öyle haber de görmedim pek.
hocam motosiklet satışlarının bitik olması ayrı bi durum, siz direkt marka ismi verip satışların düştüğünü söylediniz, bu sebeple veri var mı diye sordum, anladığım kadarıyla bir veri yok şu an?

hocam motosiklet satışlarının bitik olması ayrı bi durum, siz direkt marka ismi verip satışların düştüğünü söylediniz, bu sebeple veri var mı diye sordum, anladığım kadarıyla bir veri yok şu an?

linuxcu, honda ile ilgili değildi bu dediğim diye duzelttti ya.

ne istiyorsun daha :)

afferin ama üstad honda ya laf ettirmemen hoşuma gitti.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çok üstüne gidiyorsun ama...
Böyle veri istemeler, kaynak talep etmeler falan...şimdi kızıp bununla ilgili video çekerse vebali kimin olacak :)

Konumuz Honda, ona göre okuyalım mesajları lütfen...

sen başka bir başlıkta başka bir yorum okudun sanırım.
ben honda savunuculuğu yapmıyorum, sadece bir soru sordum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok üstüne gidiyorsun ama...
Böyle veri istemeler, kaynak talep etmeler falan...şimdi kızıp bununla ilgili video çekerse vebali kimin olacak :)

Konumuz Honda, ona göre okuyalım mesajları lütfen...
ortada veri olmadan bende derim ki bu sene kawasaki hiç motor satmadı, yüksek segment motorları sorunlu zaten, bir sürü kullanıcı şikayeti var, zx serisi hep kronik sorunlu, yağ damlatıyor vs.
ancak bunları destekleyen veri olmayınca dediklerimin hepsi çöp.

Yaw anlaşılır yazdım sanıyordum, ana mesajı düzelteyim ben. :)
-Düzeltemiyorum zamanı geçmiş.

Büyük motor işi Türkiye'de zaten genel olarak patladı.
Honda da küçük sınıftan ekmeğini kazanan bir durumdayken haliyle üst sınıfa fazla konsantre olmuyor. Demek istediğim buydu.
Honda'da ayrıca düşüş var mı diye bakabilmek için adam gibi veri yayınlamaları lazım, o da malesef yok.
Sadece Mondial ve RKS'yi geçip tekrar ikinci sıraya çıktığı bilgisi var 2024'te.

*

Başka bir örnek vereyim. Eskiden Türkiye'nin satın alma gücü çok daha yüksek iken başka ülkelerin siparişlerinden otomobil/motosiklet çekebilirdik. Örneğin benim önceki arabam (2005 model) Ukrayna pazarı için üretilmiş, sonra Türkiye distrübütörü basmış parayı çekmiş aracı.
Şimdi tam tersi oluyor, Borusan'a verdiğiniz GS/KTL siparişi bir anda puf oluyor, uyduruk bir yanıt alıyorsunuz gerekçe olarak. :)

sen başka bir başlıkta başka bir yorum okudun sanırım.
ben honda savunuculuğu yapmıyorum, sadece bir soru sordum.

gozunden kaçtı sanırım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Bu arkadaşa niye linuxcu diyorsun ki? Lynx diye geçen hayvan çok sevimli bir vahşi kedi cinsi olan Vaşak. Linux ile tek alakası zamanında fetöcüler projeyi sulandırmadan öncesinde çıkan yerli linux dağıtımı olan pardus provesinin bir versiyonu lynx vardı oradan aklında kalmış olabilir.
Bu lynx neymiş diyenler için bir foto bırakayım:
Iberian-lynx-pardinus-Spain-cat.jpg

O arkadaş da linuxçu mudur bilmem ama yıllardır evimde wifi ağının adını lynx olarak kullanıyorum. :) Linuxçu mu denir bilmem ama geçimimi büyük oranda linux ile sağladığım için kendime Linux profesyoneli diyebilirim de. :) Linux kolay zaten windows kulanmak gibi zor değil, 8 yaşında çocuğa ver rahatça kullanır. :)

Yaw anlaşılır yazdım sanıyordum, ana mesajı düzelteyim ben. :)
-Düzeltemiyorum zamanı geçmiş.

Büyük motor işi Türkiye'de zaten genel olarak patladı.
Honda da küçük sınıftan ekmeğini kazanan bir durumdayken haliyle üst sınıfa fazla konsantre olmuyor. Demek istediğim buydu.
Honda'da ayrıca düşüş var mı diye bakabilmek için adam gibi veri yayınlamaları lazım, o da malesef yok.
Sadece Mondial ve RKS'yi geçip tekrar ikinci sıraya çıktığı bilgisi var 2024'te.

*

Başka bir örnek vereyim. Eskiden Türkiye'nin satın alma gücü çok daha yüksek iken başka ülkelerin siparişlerinden otomobil/motosiklet çekebilirdik. Örneğin benim önceki arabam (2005 model) Ukrayna pazarı için üretilmiş, sonra Türkiye distrübütörü basmış parayı çekmiş aracı.
Şimdi tam tersi oluyor, Borusan'a verdiğiniz GS/KTL siparişi bir anda puf oluyor, uyduruk bir yanıt alıyorsunuz gerekçe olarak. :)
hocam ben dediklerini sorgulamıyorum, doğrudur, bildiğin vardır, ancak güven kontrole mani değildir. sizin dediklerinizi destekleyen veriler var mı yok mu onları merak ettim. mevcut ekonomik durumda yüksek cc motosiklet satışlarının düşük cc lere göre az olduğunun farkındayım. ancak ortaya bi laf atıp arkasını doldurmamak genellikle yapılan bir durum son zamanlarda ve çoğu insan da bu şekilde yanlış bilgilendiriliyor. bu sebeple veri varsa görmek istedim. kişisel olarak saldırı gibi algılamayın bu dediklerimi de.

Moted'in boktan raporlarından sonucusu 2021 Mart ayı.

Ocak-Mart 2019
0-650cc: 20.347
> 651cc: 920

Ocak Mart 2021
0-650cc: 40.860
> 651cc: 725

TÜİK web sitesinde her ay otomobiller için silindir hacmine göreyi geçtim, renklere göre bile satış rakamları yer alıyor.
Kara Taşıtları isimli bu raporda sadece otomobillerin detayı var. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar