Neden Honda E-Clutch Zorunlu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu arkadaşa niye linuxcu diyorsun ki? Lynx diye geçen hayvan çok sevimli bir vahşi kedi cinsi olan Vaşak. Linux ile tek alakası zamanında fetöcüler projeyi sulandırmadan öncesinde çıkan yerli linux dağıtımı olan pardus provesinin bir versiyonu lynx vardı oradan aklında kalmış olabilir.
Bu lynx neymiş diyenler için bir foto bırakayım:
Iberian-lynx-pardinus-Spain-cat.jpg

O arkadaş da linuxçu mudur bilmem ama yıllardır evimde wifi ağının adını lynx olarak kullanıyorum. :) Linuxçu mu denir bilmem ama geçimimi büyük oranda linux ile sağladığım için kendime Linux profesyoneli diyebilirim de. :) Linux kolay zaten windows kulanmak gibi zor değil, 8 yaşında çocuğa ver rahatça kullanır. :)

:)

o hayvandan ve isminden haberim var. ama bizimki linuxcu bence, sonunda "master" var zaten.

linuxmaster niki sığmamış ve boyle bir cozum bulmuş.

haksızmıyım @LynXMaSTeR

hocam ben dediklerini sorgulamıyorum, doğrudur, bildiğin vardır, ancak güven kontrole mani değildir. sizin dediklerinizi destekleyen veriler var mı yok mu onları merak ettim. mevcut ekonomik durumda yüksek cc motosiklet satışlarının düşük cc lere göre az olduğunun farkındayım. ancak ortaya bi laf atıp arkasını doldurmamak genellikle yapılan bir durum son zamanlarda ve çoğu insan da bu şekilde yanlış bilgilendiriliyor. bu sebeple veri varsa görmek istedim. kişisel olarak saldırı gibi algılamayın bu dediklerimi de.
Hayır canım neden saldırı gibi algılayayım tabii ki sor. Sorgula da tabii ki niye sorgulamayayasın.

Ben hali hazırda öyle bir veriye ulaşamıyorum, zaman zaman çıkan artık yapılmayan haberler kalmış durumda sadece aklımda.

hocam ben dediklerini sorgulamıyorum, doğrudur, bildiğin vardır, ancak güven kontrole mani değildir. sizin dediklerinizi destekleyen veriler var mı yok mu onları merak ettim. mevcut ekonomik durumda yüksek cc motosiklet satışlarının düşük cc lere göre az olduğunun farkındayım. ancak ortaya bi laf atıp arkasını doldurmamak genellikle yapılan bir durum son zamanlarda ve çoğu insan da bu şekilde yanlış bilgilendiriliyor. bu sebeple veri varsa görmek istedim. kişisel olarak saldırı gibi algılamayın bu dediklerimi de.

:d harikasın ya.

bence de özür dilemesi lazım sddvdgd

Bu arkadaşa niye linuxcu diyorsun ki? Lynx diye geçen hayvan çok sevimli bir vahşi kedi cinsi olan Vaşak. Linux ile tek alakası zamanında fetöcüler projeyi sulandırmadan öncesinde çıkan yerli linux dağıtımı olan pardus provesinin bir versiyonu lynx vardı oradan aklında kalmış olabilir.

O arkadaş da linuxçu mudur bilmem ama yıllardır evimde wifi ağının adını lynx olarak kullanıyorum. :) Linuxçu mu denir bilmem ama geçimimi büyük oranda linux ile sağladığım için kendime Linux profesyoneli diyebilirim de. :) Linux kolay zaten windows kulanmak gibi zor değil, 8 yaşında çocuğa ver rahatça kullanır. :)
hocam açıklama için teşekkürler, hiç gereği yoktu :)
arkadaş kendince dalga geçmeye çalışıyor, ben kendisine prim vermedikçe devam ediyor, bu sebeple de pek umursamıyorum ne şekilde hitap ettiğini :)
sadece arkadaşın yazdıklarında tartışılabilir bi konu varsa ona cevap yazıyorum.
muhtemelen buna da bişiler yazıcak ama olsun, maksat forum canlansın :)

hocam açıklama için teşekkürler, hiç gereği yoktu :)
arkadaş kendince dalga geçmeye çalışıyor, ben kendisine prim vermedikçe devam ediyor, bu sebeple de pek umursamıyorum ne şekilde hitap ettiğini :)
sadece arkadaşın yazdıklarında tartışılabilir bi konu varsa ona cevap yazıyorum.
muhtemelen buna da bişiler yazıcak ama olsun, maksat forum canlansın :)

yuhh be.

ulen bir insanla linuxcu diye dalga mı geçilir ?
seni övmeye calışıyordum ben.

linux alemin kralı zaten.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yuhh be.

ulen bir insanla linuxcu diye dalga mı geçilir ?
seni övmeye calışıyordum ben.

linux alemin kralı zaten.
Bak bu konuda hak veriyorum.
Bu forum bile linux sunucu üzerinde çalışıyor.
internet aleminde windows sunucu deyince gülüp geçiyoruz, windows sunucular şaka gibi. :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Caracal caracal değil miydi o?

Moted'in boktan raporlarından sonucusu 2021 Mart ayı.

Ocak-Mart 2019
0-650cc: 20.347
> 651cc: 920

Ocak Mart 2021
0-650cc: 40.860
> 651cc: 725

TÜİK web sitesinde her ay otomobiller için silindir hacmine göreyi geçtim, renklere göre bile satış rakamları yer alıyor.
Kara Taşıtları isimli bu raporda sadece otomobillerin detayı var. :)
tüik sayfasında şöyle bir rapor buldum.

burada dediğine göre,
Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı minibüste %101,9, kamyonda %69,0, motosiklette %23,9, otomobilde %20,6, otobüste %18,9, kamyonette %11,3 artarken traktörde %21,6 ve özel amaçlı taşıtta %1,7 azaldı.
yani geçen seneye göre motosiklette %23,9 luk artış görünüyor.

son 7 aylık trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayılarını da kendimce hesapladığımda şöyle bi tablo çıkıyor.
şubat 2025
44737 adet

ocak 2025
27678 adet

aralık 2024
94641 adet

kasım 2024
73508 adet

ekim 2024
106585 adet

eylül 2024
120672 adet

ağustos 2024
115630 adet

tabloya bakınca yaz aylarında satışın fazla kışın az olduğu görülüyor, ancak yayınlanan son iki aya bakınca trafiğe kayıt sayısının 2'ye katlandığı görünüyor. mart verilerini göremedim sitede.

tabi bu verilerde motosiklet cc verileri yazmıyor, ancak yine de bi fikir sahibi yapabilir.

Tamam işte benzer şeyi anlatıyor bu da.
Pazarın genel olarak ciddi şekilde büyüdüğünü görebiliyoruz sürekli.
2019-2021 arasında da 0-650cc iki katına çıkmış, 650cc üstü olduğu yerde duruyor.

Pazarın yarısı 50cc + elektrikli oldu diyor; önceki mesajlarda bahsetmek istediğim durum da buydu. Kalanını bilerek yazmyorlar. =)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu veri soruyor
Tamam işte benzer şeyi anlatıyor bu da.
Pazarın genel olarak ciddi şekilde büyüdüğünü görebiliyoruz sürekli.
2019-2021 arasında da 0-650cc iki katına çıkmış, 650cc üstü olduğu yerde duruyor.

Pazarın yarısı 50cc + elektrikli oldu diyor; önceki mesajlarda bahsetmek istediğim durum da buydu. Kalanını bilerek yazmyorlar. =)
50cc'yi neden motosiklet sayıyorlar acaba? Motorlu bisiklet kategorisi değil mi o? Ax tipi ehliyet gerektirmeyen hiçbir aracın motosiklet istatistiklerine girmemesi gerekir sanki? (Kendi ayrı istatistiği olsun tabi, ona itirazım yok.)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ortada veri olmadan bende derim ki bu sene kawasaki hiç motor satmadı, yüksek segment motorları sorunlu zaten, bir sürü kullanıcı şikayeti var, zx serisi hep kronik sorunlu, yağ damlatıyor vs.
ancak bunları destekleyen veri olmayınca dediklerimin hepsi çöp.

Biz yine de öyle demeyelim. Allah çarpar, Peygamber tekmeler.

Yahu veri soruyor

50cc'yi neden motosiklet sayıyorlar acaba? Motorlu bisiklet kategorisi değil mi o? Ax tipi ehliyet gerektirmeyen hiçbir aracın motosiklet istatistiklerine girmemesi gerekir sanki? (Kendi ayrı istatistiği olsun tabi, ona itirazım yok.)

Yasal sınıflandırmada yine de motosiklet olarak geçiyor olabilir bilemedim.
Değilse bile enflasyon sepetinde pinpon topu gören nesilsin niye şaşırdın =)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yasal sınıflandırmada yine de motosiklet olarak geçiyor olabilir bilemedim.
Değilse bile enflasyon sepetinde pinpon topu gören nesilsin niye şaşırdın =)
Artık pinpon topunu bile göremiyoruz. En son mahkeme ikinci sefer enflasyon sepetinin açıklanmasını istemişti TÜİK'ten - onu takip etmedim ne oldu o olay? (Yine açıklamadıklarına paramı basarım, açıklanabilecek bir şey yok çünkü. "Sepet mepet yok, şeyimizin keyfine oran belirliyoruz"dan başka mantıklı bir cevabı olamaz çünkü o sorunun...)

Artık pinpon topunu bile göremiyoruz. En son mahkeme ikinci sefer enflasyon sepetinin açıklanmasını istemişti TÜİK'ten - onu takip etmedim ne oldu o olay? (Yine açıklamadıklarına paramı basarım, açıklanabilecek bir şey yok çünkü. "Sepet mepet yok, şeyimizin keyfine oran belirliyoruz"dan başka mantıklı bir cevabı olamaz çünkü o sorunun...)

Sen geride kalmışsın, iki gün önceden fiyat belirlemesi yapacakları markete gidip şu ürünleri indirime sokun diyen bir ekiple muhattabız. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar