Peki madem "
kim ne gerekçe ile yazmıştır" diye merak ediliyor, daha ciddi olayım;
1. Demek ki Honda Global'ın Türkiye satış stratejisi, yeni CB650R ve CBR650R modellerinin E-Clutch teknolojisi ile sunulmasının daha efektif olacağı yönünde şekillenmiş ki, Türkiye pazarına bu şekilde lansmanı yapılmış. Bu da bir "tercihtir". Türk kullanıcısı bu tercihe teveccüh gösterirse devam edilir, yok eğer pazarlama stratejilerinin işlemediğini değerlendirirlerse belki MT de getirilir, hatta belki E-Clutch satmaktan tamamen vazgeçerler.
2. Türk kullanıcısına MT alternatifi olarak CBR500R sunulmuş. İsteyen oradan devam eder. Yok ben daha güçlü, daha hacimli istiyorum ama manuel şart diyen adam da, gidip rakip markalardaki eşdeğerleri satın alır.
3. Benim itiraz ettiğim, biraz da şekilcilik/ötekileştirme/elitislik vb. olarak algılanan durum, tamamen öznel kaygılarla yapılan alınganlıklardan fazlası değil. Tabii ki herhangi bir ürün hakkında fikir belirtmek için ona sahip olmanız, binlerce km kullanmanız veya derinlemesine detaya hakim olmanız beklenmiyor ama burada hiç deneyimlemediğiniz teknolojiler, araçlar veya yenilikler hakkında kişisel önyargılarla, kulaktan dolma bilgilerle, izlediğiniz ne idiği belirsiz youtube videolarından duyduklarınızla veya markalara yakıştırdığınız hamasetinizle yazarsanız, karşı eleştiriyi de kabullenmek zorunda kalırsınız.
4. Forumda enteresan bir kutuplaşma hakim. Üzerine bir de popülizmle soslanmış çok bilmişlik söz konusu. Her zaman söylediğim gibi; okuma, derinlemesine inceleme, araştırma yetkinliği kazanamamış internet çağı neslinin hap bilgilerle yetinme alışkanlığı, onları en kolay yoldan etkileyecek bir tarafgirliğe de mahkum ediyor. "Yeteri kadar" kolaycılığı, biraz fazla laf edeni mentor mertebesine ulaştırmak için yol açıyor. Müthiş bir yancılık, müthiş bir safçılık, müthiş bir kayırmacılığa evriliyor. Tamam, mütevazi bir forumdayız, biraz eğlenmek için de buradayız ama bazılarımız meseleyi yaşamsal bir varoluşa iliştiriyorlar. Zamanın getirdiği bireyselleşme ve sosyal yalnızlığı yadsımıyoruz ama burası kendinizi var edeceğiniz bir mecra değil genç arkadaşlar. Her yazılanı, savuşturulacak bir düşman saldırısı gibi göğüslemeyin.
Ecnebilerin bir lafı var, RELAX