Neden Honda E-Clutch Zorunlu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen, ben, o konu kim olduğu değil. kimse anasının şeyinden motor selesine düşmüyor.

(burdan sonrası geneledir)

hiç tartışma havamda değilim, o sebeple kimseye atıfta bulunmuyorum. üstüne alınan "lan biraz abarttım mı acaba?" diye bir-iki oktav yumuşak davransa kavga-mavga olmaz.

soru absürtse ya bi şey yazmazsın ya da varsa esprin yaparsın. yoksa, "bu da bilinmez mi, lan dangalak" şeklinde nereye kadar?

ya fazla ciddiye aldın bence.

Ortada jerklik bir durum yok. Bazen gönderme, sataşma yapılrken böyle bir goruntu oluşuyor ama ilgisi yok aslında.
Motosiklet.net teyiz ya lutfen, burda 15-20 kişinin içinde elitmiş gibi yapıp tatmin olan bir kişi haricinde bir adam görmedim. İsim vermeyeceğim ama kim olduğunu az çok herkes tahmin ediyodur.. Baş harfi K..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O değil de akrapovich kardeşimiz bu akşam konu açmadı. İnşallah başına bir iş gelmemiştir.

altın düşüyor, umarım kendine zarar vermemiştir. :/

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motosiklet.net teyiz ya lutfen, burda 15-20 kişinin içinde elitmiş gibi yapıp tatmin olan bir kişi haricinde bir adam görmedim. İsim vermeyeceğim ama kim olduğunu az çok herkes tahmin ediyodur.. Baş harfi K..
Adam cahil taklidi yaptı olmadı, kendini ifşaladı olmadı. Bu kamyoncu size daha napsın kardeşim?

Adam cahil taklidi yaptı olmadı, kendini ifşaladı olmadı. Bu kamyoncu size daha napsın kardeşim?

puahaha yok ya,kamyoncu değil.Kamyoncunun nesi elit olabilir allasen..gayet halktan biri dfsf

Motosikleti
Yamaha XSR700
Herkes foruma acaba bugün kime salça olsam, kiminle kavga etsem diye giriyor görünen o ki. Mantıklı bir soru sorulmuş. E-clutch olmayan versiyonu daha ucuz olacaktır ve e-clutch kullanmak istemeyen birisi, kullanmayacağı şeye para vermek istemiyor da olabilir. Bunlar tercihtir. Eğer tercih diye bir şey olmasaydı her üründen 1 tane üretirlerdi. Herkes o 1 ürünü alırdı. Bu motosikletlerin de hem e-clutch'lı versiyonu hem de düz versiyonu üretilmiş. Ülkemize neden sadece 1 tanesinin geldiğini sorgulamak konu sahibinin hakkı değil mi?

Herkes foruma acaba bugün kime salça olsam, kiminle kavga etsem diye giriyor görünen o ki. Mantıklı bir soru sorulmuş. E-clutch olmayan versiyonu daha ucuz olacaktır ve e-clutch kullanmak istemeyen birisi, kullanmayacağı şeye para vermek istemiyor da olabilir. Bunlar tercihtir. Eğer tercih diye bir şey olmasaydı her üründen 1 tane üretirlerdi. Herkes o 1 ürünü alırdı. Bu motosikletlerin de hem e-clutch'lı versiyonu hem de düz versiyonu üretilmiş. Ülkemize neden sadece 1 tanesinin geldiğini sorgulamak konu sahibinin hakkı değil mi?

bunlar tercihtir demişin doğru. Honda nın yaptığı da bir tercih.Neden Honda'nın tercihiğine saygı duymuyoruz :)
ayrica kavga/salça olacak mesaj göremiyorum. Hele hele konu sahibine tek bir laf edilmedi burda.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Peki madem "kim ne gerekçe ile yazmıştır" diye merak ediliyor, daha ciddi olayım;

1. Demek ki Honda Global'ın Türkiye satış stratejisi, yeni CB650R ve CBR650R modellerinin E-Clutch teknolojisi ile sunulmasının daha efektif olacağı yönünde şekillenmiş ki, Türkiye pazarına bu şekilde lansmanı yapılmış. Bu da bir "tercihtir". Türk kullanıcısı bu tercihe teveccüh gösterirse devam edilir, yok eğer pazarlama stratejilerinin işlemediğini değerlendirirlerse belki MT de getirilir, hatta belki E-Clutch satmaktan tamamen vazgeçerler.

2. Türk kullanıcısına MT alternatifi olarak CBR500R sunulmuş. İsteyen oradan devam eder. Yok ben daha güçlü, daha hacimli istiyorum ama manuel şart diyen adam da, gidip rakip markalardaki eşdeğerleri satın alır.

3. Benim itiraz ettiğim, biraz da şekilcilik/ötekileştirme/elitislik vb. olarak algılanan durum, tamamen öznel kaygılarla yapılan alınganlıklardan fazlası değil. Tabii ki herhangi bir ürün hakkında fikir belirtmek için ona sahip olmanız, binlerce km kullanmanız veya derinlemesine detaya hakim olmanız beklenmiyor ama burada hiç deneyimlemediğiniz teknolojiler, araçlar veya yenilikler hakkında kişisel önyargılarla, kulaktan dolma bilgilerle, izlediğiniz ne idiği belirsiz youtube videolarından duyduklarınızla veya markalara yakıştırdığınız hamasetinizle yazarsanız, karşı eleştiriyi de kabullenmek zorunda kalırsınız.

4. Forumda enteresan bir kutuplaşma hakim. Üzerine bir de popülizmle soslanmış çok bilmişlik söz konusu. Her zaman söylediğim gibi; okuma, derinlemesine inceleme, araştırma yetkinliği kazanamamış internet çağı neslinin hap bilgilerle yetinme alışkanlığı, onları en kolay yoldan etkileyecek bir tarafgirliğe de mahkum ediyor. "Yeteri kadar" kolaycılığı, biraz fazla laf edeni mentor mertebesine ulaştırmak için yol açıyor. Müthiş bir yancılık, müthiş bir safçılık, müthiş bir kayırmacılığa evriliyor. Tamam, mütevazi bir forumdayız, biraz eğlenmek için de buradayız ama bazılarımız meseleyi yaşamsal bir varoluşa iliştiriyorlar. Zamanın getirdiği bireyselleşme ve sosyal yalnızlığı yadsımıyoruz ama burası kendinizi var edeceğiniz bir mecra değil genç arkadaşlar. Her yazılanı, savuşturulacak bir düşman saldırısı gibi göğüslemeyin.

Ecnebilerin bir lafı var, RELAX :)

süper icat değil mi ya valla benim motorumda olsun isterdim debriyaj da var zaten, kalkışa hızlanmaya yardımcı bir teknolocciiiiii, kapatadabiliyosun zaten. müthiş valla.

süper icat değil mi ya valla benim motorumda olsun isterdim debriyaj da var zaten, kalkışa hızlanmaya yardımcı bir teknolocciiiiii, kapatadabiliyosun zaten. müthiş valla.

yaa baktım şimdi bunun bize maliyeti 8500 TL. 2 kg da ağırlığı var.İstediğinde de kapatabiliyorsun.
Dandik bir koruma demiri olmus 15.000 TL, eleştirilecek bir durum ben pek göremiyorum.

İster inanın isrter inanmayın bu e clutch yılar önce forumda ilk ben önerdim. DCT de debriyaj manetinin de olması gerektiğini söylemiştim.
Tamam bu dct değil ama tam benim önerdiğim şey yapılmış.

Gerçekten aşırı vizyonlu bir adamım, gurur duydum kendimle.(öylesine bir mesaj değil, başlık açmıştım)

Not : bazı nedenlerden dolayı o başlığı burada veremem, siz de istemeyin lutfen.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Pahalı ve müşterisi nispeten az olan bir motosikletin segmentteki diğer rakiplerine göre öne çıkaracak özelliğe sahip olan varyantının getirilmesi bence çok doğal ve normal.

e-Clutch'ın fiyat farkı da yüksek değilmiş yurt dışında? 2kg farkı da iki gün üst-üste köfte turuna çıkıp hunharca yemek keseniz siz kendiniz de alırsınız yani; o da lafı edilecek bir şey değil...

MT versiyonunun gelmesini talep etmek Honda'nın sadece e-Clutch versiyonunu getirmesinden daha şaşırtıcı bence. Yani tersi olsa ve "MT versiyonu niye gelmiş ki e-Clutch varken?" diye sorulsa sanki daha mantıklı...

Bence asıl sorulması gereken; Honda bu özelliği başka hangi motorlarına ekleyecek? Mesela sırada "NC'den DCT'nin kaldırılması ve bu özelliğin getirilmesi" gibi bir gündem olabilir. e-Clutch maliyetinin DCT'ye nazaran ziyadesiyle düşük olduğunu tahmin ediyorum - NC'nin fiyatını (ve otomatik versiyonun ağırlığını) düşürmeleri Honda'nın ürün gamında diğer alternatiflerine göre kendini daha fazla ayrıştırmasını sağlayabilir. (Opsiyonel QS sistemine zaten sahip olan XL750'nin sonraki nesillerine - cruise control ile birlikte - eklenmesi de çok muhtemel bir özellik e-Clutch... Honda böyle; gıdım gıdım ekliyor hep!)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Bana göre Y-AMT'den çok daha iyi bir icattır. Nitekim Honda Türkiye pazar araştırmasını yaparak bunu getirme kararı almıştır. Zamana karşı yarışmayacaksanız 2 kilonun çokta bir öneminin olmadığını düşünmekteyim.

Bana göre Y-AMT'den çok daha iyi bir icattır. Nitekim Honda Türkiye pazar araştırmasını yaparak bunu getirme kararı almıştır. Zamana karşı yarışmayacaksanız 2 kilonun çokta bir öneminin olmadığını düşünmekteyim.
hocam mesele teknolojinin faydalı olup olmadığı değil, insanlara dayatılıyor olması. bazı insanlar çok fazla teknolojiyi gereksiz görüp ben manuel kullanmak istiyorum diyebilir, ancak önünde seçeneği olmayınca da firmalara sitem ediyor.
mesela kendimden örnek vereyim, şu an kullanmakta olduğum motosiklette elektronik gaz kolu var, ancak düşük hızlarda sürekli gazda dalgalanma yapıyor, telli gaz kolu gibi tam hakimiyet sağlayamıyorum motosiklette. bu sebeple de alışamadım bi türlü, satıp telli gaz kolu olan bir model alıcam muhtemelen. modları olması, yerine göre ivmelenmeyi ayarlaması falan hoş güzel ama sürekli müdahale ediyor oluşu da bi noktada insanı sinir edebiliyor :)

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
hocam mesele teknolojinin faydalı olup olmadığı değil, insanlara dayatılıyor olması. bazı insanlar çok fazla teknolojiyi gereksiz görüp ben manuel kullanmak istiyorum diyebilir, ancak önünde seçeneği olmayınca da firmalara sitem ediyor.
mesela kendimden örnek vereyim, şu an kullanmakta olduğum motosiklette elektronik gaz kolu var, ancak düşük hızlarda sürekli gazda dalgalanma yapıyor, telli gaz kolu gibi tam hakimiyet sağlayamıyorum motosiklette. bu sebeple de alışamadım bi türlü, satıp telli gaz kolu olan bir model alıcam muhtemelen. modları olması, yerine göre ivmelenmeyi ayarlaması falan hoş güzel ama sürekli müdahale ediyor oluşu da bi noktada insanı sinir edebiliyor :)
Teknoloji arttıkça sürüş keyfinin düştüğüne katılıyorum fakat arkadaş aynı fiyata manuel olsa da alırım demiş. E-Clutch'ı normal motosiklet gibi de kullanılabildiğinden 2 kilo pek önemli olmayacaktır demek istedim. Bende motosikletimi fazla hissiyatsız olduğu için satmaktayım. Sanırım Street Triple veya Trident 660 alacağım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çünkü; Neo klasik kavrama düşüncesinden epistemolojik kopuş, heterodoks yaklaşımı ön plana çıkardı.

Çünkü; Neo klasik kavrama düşüncesinden epistemolojik kopuş, heterodoks yaklaşımı ön plana çıkardı.

sallami senden elit olmaz yıllarca kimko kullanmış adamsın zorlama sdsfadf

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
sallami senden elit olmaz yıllarca kimko kullanmış adamsın zorlama sdsfadf
Ben zaten halk adamıyım. Elitlikle işim olmaz. Ama yav adam getirmiş mal bu, ilerisi yok, gerisi yok alırsan alırsın almazsan almazsın. Hakikaten bizim eğitim sistemi batmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar