Esenköy Gezimiz
"Motorunuz Yola , Ciğerleriniz Oksijene , Gözleriniz Doğa'ya doyacak..."
Merhabalar…
Esenköy gezimizi bu hafta sonu gerçekleştirdik. Genelde çok keyif aldığımız bir gezi oldu. Olumsuzlukları ise birlikte olmanın verdiği sinerji ile aştık. Geziden aldığım notlar aşağıda:
1-Cuma gününden HAKANACAN ve eşini Yalovada aldık ve yol boyu gezerek Esenköye geldik. Yolda Teşvikiye’de pide yedik.Öğleden sonra Esenköy şelalesine girdik. Akşam köy kahvesinde oturduk geyik yaptık. Cumartesi sabahı buluşmak üzere arkadaşları pansiyonlarına bıraktık.
2- Cumartesi sabahı HAKANACAN ve EŞİ ile beraber saat 7:30 da Esenköyden çıktık. Yalova ya geldiğimizde arkadaşlar Topçulara inmişlerdi.10 dakika gecikmeyle arkadaşlarla buluştuk.
3- Beraberce basıp Yalova şehir merkezine geldik. Ordam planlanladığımız gibi TIGEM de YALOVA MT den arkadaşlarımızla buluştuk.Aynı mekanda DOSTDARK ve ekibinden biriki arkadaş daha vardı. Onlarla da görüştük. Beraber resim çektirdik. Hasret giderdik.
NOT:Burada Yalova MT hakkında bir iki çift laf etmek gerekiyor. Bu arkadaşlarımız her seferinde bizi mahçup edecek ağarlamalar yapıyorlar..Göksel başta olmak uzere bu kez yine Oguzhan Muhsin Metin ve Oguzhan arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar. Orda Nurettin ağabeyimizi de görme imkanımız oldu. Adını hatırlayamadıgım birkaç yeni arkadaşla tanıştık. Serkan arkadaşımız da aramıza katıldı. Daha sonra MUTLUEMLAK ve eşi geldiler. Hep beraber ikram edilen limontayı içtik.Çaylarımızı yudumladık..Ardından Oguzhan arkadaşımız bizi Yalova şehir turu yoluyla Termal yoluna bıraktı.
Gezinin gerikalan bölümünde de gerek Muhsin gerekse Başkan Göksel arkadaşlarımız bizimle bizzat ilgilendiler. Esenköy de Gökselin bir akrabasını devreye sokarak derdimizi ve isteğimiz olup olmamasını sordurması ve bizlere çay ikram edip buz ihtiyacımızı gidermesi gerçekten bizi duygusal yönden çok etkiledi. Buradan MT grubuna aşıkça söyluyorum. Yalova da gerçek dostlarınız var ne zaman ıstersenız kapılarını çalabilirsiniz..Teşekkürler YALOVA MT…Sagolun varolun..
4- Termal de kısa bir dinlenme süresi geçirdik . Bu arada AYDIN abi kendine masaj yaptırdı

Belgeleri elimizde nasılsa inkar edemez diye bunu yazalım dedim

Bazı arkadaşlarımız tesis içindeki çufçufa bindiler.
5-Ardından beraberce Üvezpınar şelalesine gittik. Suya girdik.Çok eğlendik. Sanırım bu mekanı begenmeyen arkadaşımız olmamıştır..
6- Şelale sonrasında Çınarcık üzerinden Teşvikiyeye geldik. Burada Erdem Arkaşımız bizden ayrılarak Izniğe gitmek istediğini belirtti ve ayrıldı. Bizler basıp Esenköye geldik. Buradaki şelale restoran da balıklarımızı yedik ve serbest zaman için pansiyona geldik. Bazı arkadaşlarımız pansiyonun genel görüntüsü ve özel sebebler nedeni ile gecey, çınarcıkta geçirme kararı aldılar .Onları yolcu ettik. Ve denize girdik. Akşam bir mangal partisi düzenledik ve gece 1.5 a kadar denize sıfır muhabbet ettik. Bu sohbetin içeriği “off the record” olduğu için bahsedemiyorum ama şu kadarını söyleyeyim eve gittiğimde hala gülmekten uyuyamıyordum. Düşünün artık
7-Bu arada gece Yasemin feribot ve minibus yoluyla ER5 ve Arkadaşı motorlarıyla bize katıldılar..
8-Pazar sabahı saat 7.30 da pansiyondan ayrıldık köy kahvesinde çayımızı içip Yörük çadırında kahvaltımızı yaptık. Ardından Armutluya bastık dağyolunda oksijen depolayarak yol yaptık. Armutlu iskelede çok havalı bir şekilde durup çay içtik.
9-Armutlu dönüşünde bazı arkadaşlarımız denize girdi bazı arkadaşlarımız ise Şelaleye geldiler. Şelale de çok eğlendik. Haluk arkadaşımızın her seferinde bir bahane bulup sudan kaçmasına bir kere daha şahit olduk.
10-Akşama dogru ERDEM MUTLU EMLAK ve BERK bize katıldılar. BERK in başından ufak bir talihsizlik geçmişti ve ERDEMİN motorunda sorun vardı Başta RR uzmanı Ahmet olmak üzere ERDEM in sorununu çözmeye çalıştık ama olay çekicide bitmek zorunda kaldı. Böyle şeyler oluyor. Allah can saglıgı versin demek lazım..
11- Akşam köyde yemek yedikten sonra arkadaşlarımızı yolcu ettik ..
Gezimizde genelde olumsuzlukla hizmet aldığımız yerlerin fiyatları değil de hizmet kaliteleri ileilgili oldu. Neticede bu tip olaylarda hizmet kalitesini ölçmek zor oluyor. Sadece fiyat konuşmak yeterlı olmuyor . Ama ne yapalım bu işler böyle..
Yine de bu gezilerde beraberlik oldugu için güzel vakit geçiriliyor. Bu,askerliği yapmak ya da bir kızı sevip sonradan ayrılmak gibi

Hep iyi şeyler hatırda kalıyor. Umarım katılımcı arkadaşlar da aynı şeyleri hissetmişlerdir.
Geziye katkı veren herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Mesafe çok uzun olmasa da yolların durumu göz önüne alındıgında çok başarılı bir gezi yaptıgımızı dusunuyorum.Cınarcıga giden arkadaşlarımızda sureklı bize bilgi akışı sağlayarak çok akıllıca bir tavır sergilediler aklımız onlarda kalmadı iyi oldu.
Açık teşekkürlerimi:
-Öncelikle katılımcı arkadaşlarımın tümüne gösterdikleri uyum takım ruhu ve özveri için tek tek
-Yalova MT grubunun elemanlarına tek tek
-Yazlıkta misafirim olmalarına rağmen bu gezi sırasında gösterdikleri anlayış için Eşime Kızkardeşime ve eşine …
Ve aklıma şu an gelmeyen diğer kahramanlara sunuyorum
Başka gezilerde beraber olabilmek umuduyla..
Selamlar.
NOT: Resimleri adam gibi bir internet baglantısı buldugumda yukleyecegım. Vıdeolarınız bende

Haluk ve Aydın abi merak etmesin Hakan her şeyi çekmiş