motosiklete veda edenler artıyor mu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar,

uzunca bir süredir ikinci el motosiklet satılık ilanlarını inceliyorum. bu süre zarfında dikkatimi çeken bir konuyu irdeledikçe üzülmeye başladım.

eskiden satılık motosiklet ilanları için, bir üst model için satıyorum açıklamaları vardı genelde. ama şimdiki ilanlarda bakıyorum genel itibarı ile motosikletin ve eşyaların satıldığı ilanlar gözüme çarpıyor.

genel olarak satılık açıklaması ise "motosikletimi sattığım için eşyalarımı da satıyorum" vb şekilde. dikkat ediyorum çok az kişi motosiklete devam etme kararı içinde.

ya krizden fazlaca etkilendik ve bu insanlar motosiklete lüks gözüyle bakmaya başladılar.
ya bu sevdadan çabuk vazgeçtiler ve daha 2 ay giyilmemiş eşyalarını bile yarı fiyatına elden çıkarmaya başladılar.
ya gözleri korktu bir çoğunun artık..
yada kimisi bu sevdanın kendine uygun olmadığı kanısına vardı.

her halikarda benim gördüğüm kadarı ile bir kısmımız arkasına bakmadan gidiyor gibi.. bir şey diyemiyorum. tespitim ne kadar doğru onu da bilmiyorum.
daha önce bunun farkına varan olmuş muydu?

Katılıyorum.Bir çok kişide yüksek cc motorunu satıp düşük ccli motora geçiş yapıyor.Ama motoru bırakacak kim var bilmiyorum

ben de düşünüyorum, Elimdeki ER-6'yı elden çıkarıp, şööle ufak yollu bişey bakayım, hem elime biraz para gecsin borcumu kapatayım ama hemde motorsuzda kalmayayım diyorum. ama sırf motor sevdam dan ondan ayrılmaya gönlüm olmadıgından bi satılık ilanı bile veremiyorum.

bizim ankaradanda bi dostumuz beklenmedik şekilde "sigarayı bırakıyorum" der gibi motoru bırakıyorum dedi. bu sirkülasyon devam eder gider galiba, birileri bırakır, birileri başlar, özel bi süreç olduğunu zannetmiyorum.

ya o rüzgara alışan iflahhh olmazzzzz nasıl bırakırmışşş.sanmıyorummm

hem kriz hem de ülkemizde, bu trafik şartlarında, bu insanların arasında motosiklet kullanmanın giderek zorlaşmasından dolayıdır.

Son düzenleme:
kemalin vefatından sonra benimde gözüm korktu açıkçası..

sadece mecburen işe gidip geliyorum,diğer zamanlarda elimi bile sürmüyorum.

hem kriz hem de ülkemizde, bu trafik şartlarında, bu insanların arasında motosiklet kullanmanın giderek zorlaşmasından dolayıdır.

bunlar önemli sebepler gerçekten.. ama hemen arkanı dönebileceğin türden bir hobi değil ki bu..

Aynı sebeple ben de trafik yüzünden mecbur kalmadıkça 80'i uzun süreli geçmedim iki haftadır. Bırakmak çok zor ama...

allah rahmet eylesin. benim de gözüm korkuyor gerçekten. en sonunda bu kadar andavalın arasında kullanacağıma dağda taşta binerim dedim bi xlr aldım. yani bir şekilde vazgeçmeden devam etmenin yoluna bakıyorsun.

bizm motorsiklet grubumuz vardı sabahtan akşama kadar gezerdik mahallede motorlarla 2 arkadaşım kaza yaptı 1 i vefat etti ucurumdan düşerek 1 de sakatlandı sakatlanan arkadaş halen devam ediyor motora bu 3 tekerlekli motorsikletler varya onlardan kullanıyo bırakmayıda düşünmüyo acıkcası neden buakdar yazdım bilmiorm ama motor güzel bi tutku basladı bitirmek cok zor...

Bunun bence cok nedenı var mesela bugun anasayfada benzın fıyatları var ardından trafıkte olan uzucu olaylar ve artık ınsanlardakı alım gucunun dusmesınden kaynaklanıyo ama nıtekımde olsa gercekten motor tutkusu olanlar ufak cc motorda olsa motordan ınmıyolar orası gercek uzulmeye gerek yok arkadaslar sonucta benzınle calısan ıkı tekerleklı makınelerımız mutlaka olucak

Bu ülkede motosiklete binmeye teşebbüs etmek, mantıklı düşünüldüğünde savaşa gitmekten daha büyük cesaret isteyen bir hareket haline gelmiştir maalesef.

Güzel ülkemin güzel insanları diyemiyorum, cünkü gittikçe cahilleşen, kabalaşan,
ve gitgide tüm umut ışıklarının söndüğü bir devire giriyoruz.

bilmem farkındamısınız........

allah rahmet eylesin. benim de gözüm korkuyor gerçekten. en sonunda bu kadar andavalın arasında kullanacağıma dağda taşta binerim dedim bi xlr aldım. yani bir şekilde vazgeçmeden devam etmenin yoluna bakıyorsun.

Okuldaşım motorun hayırlı olsun, benim yapamadığımı yapmışsın Xlr en iyi seçim tekerin düz bassın. :cat:

Yorum yazmasak olmaz şimdi:cherry:, ben motora 1 ay önce yeni başladım ,motoru terketmek çok ters geliyor bana ,ama şöyle olur yüksek meblağda bir motordur, nakite ihtiyaç vardır onu anlarım. Onda da düşük hacimli iyi bişey alınıp devam edilir:cat:

Krizde olabilir Ama 10000 tl ye motosikletler var ama aynı fiyata modeli yüksek otomobilde alıyorsun bu yüzden vaz geçenlerde var :wiinkk::cat:

Bu ülkede motosiklete binmeye teşebbüs etmek, mantıklı düşünüldüğünde savaşa gitmekten daha büyük cesaret isteyen bir hareket haline gelmiştir maalesef.

Güzel ülkemin güzel insanları diyemiyorum, cünkü gittikçe cahilleşen, kabalaşan,

sanırım benzin fiyatı vergi vs. sebeblerden dolayı değilde sizin yazdığınız sebebler daha ağır basıyor bırakma konusunda.

türkiye şartlarında yol durumu ve diğer sürücülerin kullanım ve davranış biçimlerini göz önüne alırsak bana göre büyük cc motorlar ve sürücüleri büyük risk altında.

motosikleti bırakamasamda 125 cc üstü benim için bitmiştir

hergün yeni bir motorcunun kafası kolu kopuyor. bu ülkede motoru bırakmak devam ettirmekten bin kat kolay...

Tehlikenin farkındamısınız? demişti birileri birkaç zaman önce... Bizler farkındaydık; ama büyük çoğunluk uyuyordu! Giderekte derinleşiyor bu uyku!..

benim de gözüm korkuyor gerçekten. en sonunda bu kadar andavalın arasında kullanacağıma dağda taşta binerim dedim bi xlr aldım.

en mantıklısını sen yapmışsın ... :cat: eskiden hafta'da 200'km yapıyordum,şimdi ayda yapamıyorum bu'km'yi artık ekonomik bozuklukmu diyelim yoksa korkumu diyelim bilemem...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar