Suzuki Gn125 Aşırı Benzin Atıyor

Motor 2004 model. Geçen yaz karbüratör temizliği yapılmıştı. Yaklaşık 1 ay önce motorla anayolda giderken bir anda gaz kesildi, yandan gelen motorcu abimiz benzin altığını söyledi. Baktığımda bildiğiniz bardaktan boşalıyormuş gibi benzin atıyordu, direkt depoyu kapadım. Ne olduğunu anlamadım ve kenara çektim, 5-6dk durduktan sonra depoyu açtım ve motoru çalıştırdım benzin atmadı. Bir başka gün eve geldiğimde motoru park edip yukarı çıktım. 2 saat sonra kendi kendine benzin atmış. Şu anda yolda kalırım diye sürmeye korkuyorum.

Benzini karbüratör altındaki borudan atıyor. Başka yerden attığını görmedim. Karbüratör ismi mikuni diye bir marka, Tamirciye gidip temizletsem kaç TL tutar? Pahalı tutarsa Çin malı 150CG karbüratörü alsam olur mu?

Konudan alaksız bir başka soru. tamirciye gittiğimde ekzantirik zincirde sıkıntı olduğunu şakırdadığını filan söyledi. söylediğinden beridir 7000km daha sürdüm. ondan sıkıntı çıkar mı? Yardımcı olanlar için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Yamaha XT600
Karbüratör ile alaklalı bir durum.Mikuni karbüratörler kalitelidir. tamir takımları var tamirci halleder

Motosikleti
Cruiser
Merhaba, bence karbüratörü direkt değiştir.
Karbüratör şamandırasında falan da sorun olabilir, fotoğrafta ben ömrümü tamamladım diye bağırıyor. İnternetten güvenilir bir yerden söyle kendin değiştir, 4k civarıymış bence çok uygun ama 2 farklı boğaz ölçüsü var, ölçüp öyle sipariş etmelisin.
Egzantrik zinciri de ihmale gelmez onun için bir an önce motorcuya gitmelisin.

taşırma, genelde şamandıra işini yapamadigindan olur, ekledigin fotoğraftanda öyle görünüyor, çin malı cg karb. seni üzer, mikunine sahip çık, tamirini yapabilirsin mekanik meragin varsa yada iyi bir usta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar