motosiklete veda edenler artıyor mu?

bu da başka bir bakış açısı ama tespit ve tedavi hakkındaki yorum çok doğru. ben de hayata "savaş" gözüyle bakıyorum ve hiçbir zaman teslim olmadım. ama kaybettiğim her mücadelede karşı taraf benden daha fazlasını kaybetmiştir; eğer bu konuya böyle bakarsam birilerinini canı benden fazla yanacak demektir. yakın çevrem benim trafik kazasıyla değil de trafikte çıkacak bir tartışma yüünden başımın yanacağına kesin gözle bakıyorlar (daha önce de yazdım öfke kontrol sorunum var!) hayırlısıyla görecez bakalım...[/QUOTE' Alıntı:
öfke kontrol sorunun varsa eger sinirlerini aldırman lazım cunku surekli ufak durumlar motor uzerındeyken olur onlarada sınırlenırsen kazadan degıl sınırden gıdersın Allah Korusun:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

Ruzgarını alan bırakamaz, YAMAHA YZF 1000 THUNDRACE bir kere bindm. ilk bindiğimde korktum1000 mt sonra, atın ölümü arpadan olsun, ölümden öte köy yok:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer: Bence bır tutkudur, anlatılmaz yaşanır

geçim sıkıntısı o bu ve benzeri nedenler insanların sürüşlerinide etkilemeye başladı.....dikkat ettinizmi bilmiyorum ama hergün bi kaç tane cinayet haberi var....millet bir bunalım içinde.kriz nedeniyle sıkıntılarda var ve bi çok daha neden.bu da sürüşe etki ediyor ben araba kullanırken bile deli oluyorum motorda düşünemiyorum....ama bu sıkıştıranlar kurallı hareket etmeyenleri derslerini vermek gerek. belki bilmeyenler vardır 2008 de bi uygulama başladı ve emniyet müdürlükleri internet sitelerinde fotoğraf ve video ile şikayeti kabul ediyor.sizin yapacağınız hatalı yeremi park etmiş yada motorunuzun önüne takılı kameradan sinyal vermeden önünüze geçenleri foto veya videolarını internet sitesinden göndereceksiniz. isminizde gizleniyor ve plakası görünen araca direk cezası kesiliyor bilginize.....anca bu şekilde milleti kurallara uydurabiliriz....

Benim etrafımda motoru bırakma kararı alan arkadaşlar hep en yakınlarını motor kazasında kaybedenler ne yazık ki :pale: Kriz'den çok bu etkiliyor insanı.Tamamen bırakamayacaklarını biliyorlar ama bi süre uzak durmak iyi gelir,ki bende katılıyorum bu düşünceye.

Ya da motorunu çaldırıp umutsuzluğa düşenler,tüm emeğini üçbeş çapulsuzun alıp götürdüğünü görenler bu kararı alıyor,aynı şeyi bi daha yaşamamak için (adalet sisteminin nasıl çalıştığını sizde biliyosunuz)...

Bu iki şekilde bırakma kararı alan arkadaşları her zaman hoşgörü ile karşılamışımdır,insan başına gelmeden bilemez,davulun sesi uzaktan hoş gelir,"bırakılır mı yaaa" gibi yorumlar rahatlıkla sarfedilir.Zaten zor bir karardır,bize de buna saygı göstermek düşer bence.

asm

Kaza olayı her zaman aklımızda. Allah göstermesin de kazanın nereden geleceği belli olmuyor.

Ankara'da en son çok güvenli,lüks tabir edilen bir BMW ile(son modellerden) bir kaza oldu Kızılay'da. Aracın içindeki 1 kişi öldü,diğer kişi de yaralandı bacağına bariyer saplanması sureti ile.

Diyeceğim ,ölüm riski her araçta fazla. Motosiklette daha fazla ama en azından bize düştüğü gibi kullanmaya çalışıyoruz. (Allah kazalardan esirgesin bizi inş.)

Ben ise motosikleti bırakırsam bana açacağı masraflardan, trafikte artık pek avantajı kalmadığından bırakırım herhalde ;

Piyasada iyi diye nitelendirilen her motosiklet firmasının yedek parçası,servis ücretleri bana göre pahalı.

Bir kesim diyor ki: " motosiklet keyif aracıdır,öyle 3'e 5'e bakılmaz masraf açarsa"

Hayır efendim motosiklet sadece keyif aracı değildir. Daha doğrusu belli bir zümrenin aracı değildir.

Özetleyeyim :

Vay efendim motoru düşürdüm 1-2 ay parça bekle,gelecek parça fahiş fiyatta ise nasıl ödeyeceğim diye düşün. (benim iyi bir motor almak için nakit belli bir param var ama bu gibi sebeplerden iyi bir motor almak istemiyorum!)

Şehir trafiği deseniz zaten belli bir düzen yok. Aralardan geçip de motorla rahat ulaşım sağlayamayacağınız anlar da oluyor.

Bazen düşünüyorum "hem onun bunun zırıltısını çekeceğim-beni adam yerine koymayıp 3 kuruşluk serseri,arabasıyla caka satacak bana- ,hem de trafikte rahat ilerleyemeyeceğim anlar olacak ve hatta canıma tak edecek motora binmek"

Geçen sene yerler kar iken bile motor kullandım.

Ama bu sene ayaklarımın olduğunu farkettim. Yürüyorum artık!

Motosiklete binerken canım sıkılacaksa nefes açarak yürürüm daha iyi.

Velhasıl, motora binmek için belli zamanları seçiyorum. (yok hava iyi olacak,yok trafik olmayacak vs.)

Yorumlara katılmıyorum açıkçası, her zaman başlayanlarda olur bırakanlar da...oyle bir toplu motor bırakma eylemi filan yok :)))

Ne var peki derseniz ;

Arkadaşalr motor gerçekten bir keyif aracı; bi yerde motora bindiğiniz anlaşılınca herkes ilgiyle 40 tane soru soruyor, nasıl tehlikeli mi , keyifli mi ? nasıl gidiyor nasıl dönüyor. vs.

Ama sahibinden com. a bakın 1.000 km ye gelmeiş onlarca motor ikinci el olmuş satışı bekliyor.

Özellikle bu keyiften statüden imrenerek motor alan pek çok insan var... Motor para ile alınır ama yürekle binilir. Ben delimiyim arabamda klima açık, müzik dinleyip, elimde içeceğimle gezmek varken scooterin tepesinde 500 km yapıyorum bir hafta sonunda...

adam özeniyor gidiyor scooterdi, maxi scooterdı, hatta bende para var zaman kaybetmiyim hayatımı kaybederim Diyerek harley di CBR diydi artık Allah ne verdiyse;

Sonra bakıyor ki kazın ayağı öyle değil, bunun bir sürü kılı var tüyü var bakımı var koruması var, 20 dakika giyiniyorsun 30 dakika soyunuyorsun, gözünün önünden ayıramıyosun vs. vs. derdi çok...

Eee bu arkadaşımıza bir süre sonra motor işkence haline geliyor...

Tabi istisnai sebeplerle ( ekonomiktir, ailevidir, psikolojiktir.sağlıktır vs.) bırakanlarda var..

Ama gerçekten bunu bırakmak kolay değil; hele de ekonomik kriz geldi, benzin arttı fimotoru bırakıyorum bana hiç inandırıcı gelmiyor.

Nefes almak gibi bir şey benim için şu anda...düşünemiyorum bile...

abi çok güzel bi konuyu ele almışsın.
bu tip ilanlar benimde gözüme çarpıyor.
aslında bir çogu kazadan korktugu için bırakıyo.
2.el temiz bi dizlik bulsamda alsam :)

Eskiden ( 8 ay oncesi ) motosikletsiz 3 gun duramazdın. Servise bıraktıgımda cıldırırdım bir an once bitirmeleri icin. Sanki eroin komasına girmiş bagımlılar gibi hissederdim kendimi..

Kazadan sonra ilk zamanlar yine bu istek dinmedi..
Ancak ailemin korkularını bastırmak pek kolay degildi ve nihayetinde de bastıramadım.

600RR ile trafikte cm boslukları degerlendirmenin verdigi zevk ve yuksek suratlarda o ruzgarın enseme ve sırtına vurdugu tokatlar o adrenalin hiçbirşeyde yasamadıgım seylerdi..

Ama gel gelelim bir sure kullanmadıktan sonra bu bagımlılık gun gectikce azalıyor insanda..
Bu sefer bu arzu ve istek anlamında grafik tam tersi yonde dususe baslıyor..

Daha sonra ise bu trafikte ben nasıl kullanımıs bu motoru deme noktasına kadar geliyor..
Hele bir de yakınlarınızın onemli kazaları ve bunlar bir de ölüme vardıgında bu uzaklasma daha da hızlanıyor..

Artık ileride bu dusunce ne haller alır bilinmez ama sonumuzu Allah hayır etsin ne denirki baska...

Arkadaşlar bu kadar ölümlü kaza gördükten, ve bu istanbulun kaosunda,"yalandan değil gerçekten motorcu olan" değerli insanların aramızdan uçup gittiğine şahit olduktan sonra sevdıklerıme bu acıyı yaşatmamak için motorumu sattım.Benim bırakmamın ana sebebi budur.Çünkü motor ustundeyken şahit oldugum olaylardan sonra istanbul trafiğinde keyif için motor kullanmanın mümkün olmadığına inanıyorum.Bazı şeylerin düzeleceği umududa yok gibi.Daha iyiye gitmek yerine hergeçen gün biz motosiklet sürücüleri için dahada ölümcül bir hal alıyor bu trafik.Zaten forumu takip edenler şehir dışından istanbul trafiğine motoruyla girmiş arkadaşlarımızın yorumlarını okurlarsa nedemek ıstedıgım daha acık anlasılacaktır.Mesleği bu olan kurye arkadaşlarımız zaten bazı şeyleri göze almış durumda allahın takdiri diyorlar ekmeğimiz bundan diyorlar.Ama ben keyfekeder bir motor surucusu olarak kendim bunları soyleyıp bu rısklerı almanın mantıklılığına inanmıyorum.Tabi bunun yanında önümde evlilik gibi ciddi bir sorumluluk varolduğu için bu konuda önceliklerimin değişmesi faktörüde var tabi.Şu an bile nerde bir motor gorsem elim ayağım tıtrıyor tutkumu ıstegımı içime gömüyorum.İnşallah ben yanılırım ve biz motosiklet suruculerı için olumlu gelişmeler olur ve bende bu sevdama kaldığım yerden geri dönebilirim.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Eskiden ( 8 ay oncesi ) motosikletsiz 3 gun duramazdın. Servise bıraktıgımda cıldırırdım bir an once bitirmeleri icin. Sanki eroin komasına girmiş bagımlılar gibi hissederdim kendimi..

Ancak ailemin korkularını bastırmak pek kolay degildi ve nihayetinde de bastıramadım.

600RR ile trafikte cm boslukları degerlendirmenin verdigi zevk ve yuksek suratlarda o ruzgarın enseme ve sırtına vurdugu tokatlar o adrenalin hiçbirşeyde yasamadıgım seylerdi..

Ama gel gelelim bir sure kullanmadıktan sonra bu bagımlılık gun gectikce azalıyor insanda..

Daha sonra ise bu trafikte ben nasıl kullanımıs bu motoru deme noktasına kadar geliyor..
Hele bir de yakınlarınızın onemli kazaları ve bunlar bir de ölüme vardıgında bu uzaklasma daha da hızlanıyor..

Artık ileride bu dusunce ne haller alır bilinmez ama sonumuzu Allah hayır etsin ne denirki baska...

Bundan daha güzel açıklanamazdı. :cat: Diyecek söz kalmamış, altına imzamı atıyorum ben de. :cat:

Bundan daha güzel açıklanamazdı. :cat: Diyecek söz kalmamış, altına imzamı atıyorum ben de. :cat:

eklenmesi gerek seylerde var anlarılmak istenen seyler..
Aman baska bir kardesimin canı yanmasın anlamında..
TECRUBE hayatta yenen kazıkların bileşkesidir arkadaslar bunu unutmayın....

Dogru anlatım ile yasanan tecrubelerin aksettirilmesi kadar guzel ve bunları almaya calısan anlayan insanlar kadarda kazanclı kimse olamaz...

SS e binen insan ne derse desin kendini tutamaz. ve yaptıgı her riskli hareket onun ne kadar usta ! oldugunun kendine gostergesi olur..

Her kazanılan risk, ona gore tecrube ! her tecrube de biraz daha fazla risk alarak adrenalin yukseltimine dogru ilerler ve bu ilerleyis sonunda ölüm stoppie sinde sın bulur...

Risk aldıkca riskler risk olmaktan cıkıyor ama asıl risk işte o zaman baslıyor...

siz en iyisimi kendinize mukayet olmaya calısın...

Benim etrafımda motoru bırakma kararı alan arkadaşlar hep en yakınlarını motor kazasında kaybedenler ne yazık ki :pale: Kriz'den çok bu etkiliyor insanı.Tamamen bırakamayacaklarını biliyorlar ama bi süre uzak durmak iyi gelir,ki bende katılıyorum bu düşünceye.

Ya da motorunu çaldırıp umutsuzluğa düşenler,tüm emeğini üçbeş çapulsuzun alıp götürdüğünü görenler bu kararı alıyor,aynı şeyi bi daha yaşamamak için (adalet sisteminin nasıl çalıştığını sizde biliyosunuz)...

Bu iki şekilde bırakma kararı alan arkadaşları her zaman hoşgörü ile karşılamışımdır,insan başına gelmeden bilemez,davulun sesi uzaktan hoş gelir,"bırakılır mı yaaa" gibi yorumlar rahatlıkla sarfedilir.Zaten zor bir karardır,bize de buna saygı göstermek düşer bence.

kesinlikle haklısın...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 PM ----------

kanka senle biz scotera binicez ama beraber...
sana bana scoterdan başkasını vermezler...

tabiki ekonomi büyük bir etkendir ..
yanlız benim başıma gelenler HIRSIZLIK mağduriyetinden başka bişey değil malesef
ben cnm motoruma binmekden vazgeçmezdim o benden vazgeçene kadar...:(
ama 2 şezersiz hırsız aldı onu benden allah hayırlısını nasip etsin..
çalışır ilerde alırız diyor insan ama zaman zor innş nasip olur dilekleriyle ...:(

kesinlikle haklısın...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 PM ----------

kanka senle biz scotera binicez ama beraber...
sana bana scoterdan başkasını vermezler...

valla Cem cigim bana kalırsa ancak el arabası alırız bu gidisle :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar