- Konu Yazar
Kardeşim ya kapış memen tıkalı yada hava ayarın sıkı kontrol et....
Hava ayarını ustaya yaptırdım bir sıkıntı olmadı, kapış memesini temizlemek kolay mı aceba ?
Kardeşim ya kapış memen tıkalı yada hava ayarın sıkı kontrol et....
benim motorda da aynı problem var ve bazı hatta çoğu apachelerde de aynı sorun var, bizimkilerde vakumlü karbüratör
benim usta karbüratörü söktü ve iğnesini biraz daha uzattı yani meme büyütmme olayı deniliyo galiba, gaz yeme biraz daha iyi oldu ama orta devirlerde farklı bir ses geliyor önceden azdı şimdi biraz çoğaldı
aynı sorun bendede var servise götürdüm karbüratörü soktü temizledi taktı çalıştırdık ayarladı baktım oldu eve gittim 2saat sonra falan motor soğuduktan sonra marşa bastım sorun aynı ayar mı tutmuyor ne yarın başka ustaya götürecem bakalım oda söküp temizleyeceğim dedi bakalım sonuç ne olacakbenim motorda da aynı problem var ve bazı hatta çoğu apachelerde de aynı sorun var, bizimkilerde vakumlü karbüratör
benim usta karbüratörü söktü ve iğnesini biraz daha uzattı yani meme büyütmme olayı deniliyo galiba, gaz yeme biraz daha iyi oldu ama orta devirlerde farklı bir ses geliyor önceden azdı şimdi biraz çoğaldı
aynı sorun bendede var servise götürdüm karbüratörü soktü temizledi taktı çalıştırdık ayarladı baktım oldu eve gittim 2saat sonra falan motor soğuduktan sonra marşa bastım sorun aynı ayar mı tutmuyor ne yarın başka ustaya götürecem bakalım oda söküp temizleyeceğim dedi bakalım sonuç ne olacak
Benim motor da 15 gündür yatıyordu. Bugün çalıştırdım, rölantide çok güzel, ama gazı verir vermez boğuluyor, gazı kesmezsem stop ediyor. Bekleyince benzin özelliğini kaybetti galiba, bir de bujiyi temizleyeceğim
Öyledir ama çok yakar. Bizim gibilere en fazla 250 cc yeter. Biraz rolantide çalışsın 10 dk kadar sonra hafif hafif gaz yedir, gaz yerse biraz bağırt, karburatörde pislik vs varsa atsın.Eyw Adem sağolasın...evet şimdi inip rölantide çalıştıracağım benzin temizlenene kadar..
Ya Adem sorma İst'da abimin cbr 600 f var onu sürdüm de hep... Benim motor, bisiklet gibi kaldı...
![]()
Viper konunda muhabbete daldık...her ne kadar bu karbüratörde diyafram olmasa da senin sorunun bence kırmızı ile işaretlediğim rölanti jetinde. Sarı hava kanalları açık olmalı. WD40 ve basınçlı hava ile güzelce temizlemek lazım
[url]http://d1207.hizliresim.com/z/r/9zdrl.jpg[/url]
en temizi bir karburator tak denemelik dene bakalım ne olacak sonuc
karburatör de bi yerde a anormallik var bi yer ya tıkalı ya da hava almıyor olmalı
teo araya sıkışacak ama çalışıyosa jikleyi açarak gaz ver, devir alacakmı bi bak.