Motosiklet rölantide ani gaz açımında stop ediyor.

Subablardan şıkı şıkı ses gelmiyo mu ? subablar sıkıysa ses ve titreşim azalır ama gaz yemez stop eder. Bu arada ben Hyena'ma polini egzoz taktım sesinin fazla olması çok tarzım olmasa da egzozun hırçın bir sesi hoş bir çınlaması var. Orjinal egzozu delenleri boşaltanları hiç anlamıyorum :cherry: çok boş bi ses geliyo ve açık egzoz motorun torkunu da düşürüyo iyi bişey değil.
18042012(001)-800x800.jpg

Egzoz hayırlı olsun güzelmiş :) İlk motorum ama teknik bilgim arabalara yatkın. Rölanti çok düzensiz, arada stop edecek gibi oluyor, düzenli bir rölantisi yok ama usta tek silindirliler böyle çalışır dedi.
Subaplardan ses geliyor sanırım en azından ben öyle tahmin ediyorum, kapış memesi tıkalı olsa üst devirlerde gaz açınca da stop etmesi lazım mantıklı değil mi ?
Titreşim pek az sayılmaz zırıltı falan da var 5 bin devirde :) Motorun gaz yemesine engel olan bir şey var ama ne tam olarak çözemedim. Karbüratör tıkalı, subaplar ayarsız yada başka bir şey.
Ya da km yaptıkça açılcak motor. Ama rölantide gaz açınca stop eden motorla ilk defa karşılaşıyorum :)

benim motorda da aynı problem var ve bazı hatta çoğu apachelerde de aynı sorun var, bizimkilerde vakumlü karbüratör
benim usta karbüratörü söktü ve iğnesini biraz daha uzattı yani meme büyütmme olayı deniliyo galiba, gaz yeme biraz daha iyi oldu ama orta devirlerde farklı bir ses geliyor önceden azdı şimdi biraz çoğaldı

benim motorda da aynı problem var ve bazı hatta çoğu apachelerde de aynı sorun var, bizimkilerde vakumlü karbüratör
benim usta karbüratörü söktü ve iğnesini biraz daha uzattı yani meme büyütmme olayı deniliyo galiba, gaz yeme biraz daha iyi oldu ama orta devirlerde farklı bir ses geliyor önceden azdı şimdi biraz çoğaldı

Püskürtmeli karbüratör takınca çözülceğini bilsem hiç beklemem. Emin olamıyorum ama denemeden de bulamıcam sanırım.

aynı sorun bendede var servise götürdüm karbüratörü soktü temizledi taktı çalıştırdık ayarladı baktım oldu eve gittim 2saat sonra falan motor soğuduktan sonra marşa bastım sorun aynı ayar mı tutmuyor ne yarın başka ustaya götürecem bakalım oda söküp temizleyeceğim dedi bakalım sonuç ne olacak

aynı sorun bendede var servise götürdüm karbüratörü soktü temizledi taktı çalıştırdık ayarladı baktım oldu eve gittim 2saat sonra falan motor soğuduktan sonra marşa bastım sorun aynı ayar mı tutmuyor ne yarın başka ustaya götürecem bakalım oda söküp temizleyeceğim dedi bakalım sonuç ne olacak

İnşallah sorun karbüratördedir de çok fazla uğraştırmaz

Benim motor da 15 gündür yatıyordu. Bugün çalıştırdım, rölantide çok güzel, ama gazı verir vermez boğuluyor, gazı kesmezsem stop ediyor. Bekleyince benzin özelliğini kaybetti galiba, bir de bujiyi temizleyeceğim

Benim motor da 15 gündür yatıyordu. Bugün çalıştırdım, rölantide çok güzel, ama gazı verir vermez boğuluyor, gazı kesmezsem stop ediyor. Bekleyince benzin özelliğini kaybetti galiba, bir de bujiyi temizleyeceğim

abim özlettin kendini be yav. 15 günde benzıne bişe olmaz. Karburatördeki benzin tazelenince düzelir o kendiliğinden.

Eyw Adem sağolasın... :) evet şimdi inip rölantide çalıştıracağım benzin temizlenene kadar.. :) Ya Adem sorma İst'da abimin cbr 600 f var onu sürdüm de hep... Benim motor, bisiklet gibi kaldı... :p

Eyw Adem sağolasın... :) evet şimdi inip rölantide çalıştıracağım benzin temizlenene kadar.. :) Ya Adem sorma İst'da abimin cbr 600 f var onu sürdüm de hep... Benim motor, bisiklet gibi kaldı... :p
Öyledir ama çok yakar. Bizim gibilere en fazla 250 cc yeter. Biraz rolantide çalışsın 10 dk kadar sonra hafif hafif gaz yedir, gaz yerse biraz bağırt, karburatörde pislik vs varsa atsın.

Ya bir ivmelenmesi var ki, 3. viteste şaha kalkacak... Allahtan debriyajı iyi kullanıyoruz... Uçak mübarek uçak... Benim motora bi haftada zor alışırım... :) Dur bakayım benim motora, bu saatte pek bağırtamam galiba da biraz çalıştırayım yada ramazan davulcusu hesabı olur... :)

valla yarın bujiyi değiştireyim bi türlü almadı gazı gitti...

Yarın video çekip koymayı düşünüyorum bakalım çözüm buluncak mı

Viper konunda muhabbete daldık... :) her ne kadar bu karbüratörde diyafram olmasa da senin sorunun bence kırmızı ile işaretlediğim rölanti jetinde. Sarı hava kanalları açık olmalı. WD40 ve basınçlı hava ile güzelce temizlemek lazım

en temizi bir karburator tak denemelik dene bakalım ne olacak sonuc
karburatör de bi yerde a anormallik var bi yer ya tıkalı ya da hava almıyor olmalı

Viper konunda muhabbete daldık... :) her ne kadar bu karbüratörde diyafram olmasa da senin sorunun bence kırmızı ile işaretlediğim rölanti jetinde. Sarı hava kanalları açık olmalı. WD40 ve basınçlı hava ile güzelce temizlemek lazım

[url]http://d1207.hizliresim.com/z/r/9zdrl.jpg[/url]

Kendim sökebilirsem temizlemek kolay mı aceba ufak tefek minik yaylar vidalar hiç sevmediğim parçalar :)
en temizi bir karburator tak denemelik dene bakalım ne olacak sonuc
karburatör de bi yerde a anormallik var bi yer ya tıkalı ya da hava almıyor olmalı

Yeni karbüratörü beğenirsem eskisini takmam ama :mrgreen:

teo araya sıkışacak ama çalışıyosa jikleyi açarak gaz ver, devir alacakmı bi bak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar