Motosiklet rölantide ani gaz açımında stop ediyor.

Merhaba arkadaşlar; Motor Mondial 125 Mx grumble. 500 Bakımı yeni yapıldı.
Işıklarda beklerken rölantide stop ediyor, aynı şekilde rölantide ani gaz açımında da aynı tepkiyi veriyor.
Hemen stop etmiyor, genelde rölantide bekledikten sonra kalkarken yada boşa atıp 20 mt mesafe den sonra stop ediyor.
Buji ye bakıldı, temiz.
Sorun nerde aceba ?
Saygılar

rolentini yükselt...gazınıda 1/2 saniyede dip yapmak zorunda değilsin...

Rölanti 1.400 devirde, ani gaz olayını şunun için söyledim, bazen normal kalkışlarda da yapıyor, 1.400 devir ile 3 bin devir arası aksırıp öksürüp duruyor, 3 bin devir üzeri güzel.
Motorda bir sıkıntı yok diyorsunuz yani ?

yok rolantini yükselt az bişe baktın olmuyor hava ayarındanda yapabilir

ilk yazdıklarına göre rolenti düşüklüğü belirtileri idi..
şimdi iş değişti..

ne desem boş...öyle arızalar veriyorki çinliler...

çinli bile çözemeyebiliyor bazen...

inşallah karbüratörünü kazma balta birine kurcalatmamışsındır...

ilk yazdıklarına göre rolenti düşüklüğü belirtileri idi..
şimdi iş değişti..

ne desem boş...öyle arızalar veriyorki çinliler...

çinli bile çözemeyebiliyor bazen...

inşallah karbüratörünü kazma balta birine kurcalatmamışsındır...

Yok hocam daha kimdeye elletmedim motoru sadece dediğim gibi bakım yapıldı o kadar, ama bazen karbüratörü kırasım geliyor.

Hava ayarı olabilir mi aceba ? Bakım yapılırken yapın demiştim fakat sadece rölanti ayarını yaptı sanırım.

c90

bence bi karbiratör ayarlarına baktırırsanız birde bujinize
aşırı zengin karışım da buna neden olabilirv125 ukt de benim de başıma gelmişti
motorsikletinizde yüksek devirde gaz kesince ekzostda patlama sesi duyuluyor mu?

bence bi karbiratör ayarlarına baktırırsanız birde bujinize
aşırı zengin karışım da buna neden olabilirv125 ukt de benim de başıma gelmişti
motorsikletinizde yüksek devirde gaz kesince ekzostda patlama sesi duyuluyor mu?
Bazen tok patlama sesi geliyordu, egzoz bağlantısı gevşemiş, sıktıktan sonra pek dikkat etmedim trafik ve kasktan duyulmuyor fakat gece bakarım bir daha.

c90

artık şu forumda cinli minli lafı kalksa yada bu lafı edenler bi bindikleri motorun menşeinin neresi olduğunu araştırsa cinsiz ne kaldı dünyada bi iyi bakın
bu cin min diyen arkadaşlar artı bi cin çıkarsın

---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

en iyisi bir servis ile görüşmeniz doğru olacaktır

ygk

senin sorunun karbüratörden. bende bin ile 3bin devir arasında tekleme yaşıyordum, karbüratörü değiştirmiştim çözüldü. aynı problem hava ayarındanda yapar ama değişmeden önce bir ayarlatmakta fayda var

gazı verince stop etmesi normal; bir motor ona kaldıramayacağı yük bindiği zaman söner. mesala yokuşta 20 ile giderken 5ci vitese attın gaz verdin, gazı yemez yavaşlamaya başlar. devam edersen söner.

gazı köklediğinde karbüratör jetleri tam açıyor kelebekler çalışmaya başlıyor, ancak motorun 150 cc küçücük bir ciğere sahip, o benzinin enerjisini kaldıramıyor ve sönüyor. kademeli olarak yükseltirsen tam performansla problem yaşamadan gidersin.

senin sorunun karbüratörden. bende bin ile 3bin devir arasında tekleme yaşıyordum, karbüratörü değiştirmiştim çözüldü. aynı problem hava ayarındanda yapar ama değişmeden önce bir ayarlatmakta fayda var

gazı verince stop etmesi normal; bir motor ona kaldıramayacağı yük bindiği zaman söner. mesala yokuşta 20 ile giderken 5ci vitese attın gaz verdin, gazı yemez yavaşlamaya başlar. devam edersen söner.

gazı köklediğinde karbüratör jetleri tam açıyor kelebekler çalışmaya başlıyor, ancak motorun 150 cc küçücük bir ciğere sahip, o benzinin enerjisini kaldıramıyor ve sönüyor. kademeli olarak yükseltirsen tam performansla problem yaşamadan gidersin.

Hava ayarıyla biraz oynadım ama hiç bir değişiklik olmadı, sürekli aynı tepkiyi verdi motor arada biraz devir yükseldi düştü o kadar

@c90 hocam ilk aldığımdan beri servislerde sürünüyorum, 500 km nin yarısı servislere git gel le oldu, hepsi diyor motor yeni, daha açılacak.
Öbürü diyor sıfır motorun karbüratörünü temizliyeyim. Hiç biri hava ayarı yapmaya bile tenezzül etmedi. Motoru bırak git dediler onuda ben kabul etmedim.

Motor daha açılacak açılınca rölantide daha iyi gaz yer, rölantide de ani gaz verince bu tarz motorlar hep boğulup stop ediyor, istediğin karbüratör subab ayarını yap istediğin bujiyi tak. Bu tarz boğulmada fazla havadan boğulma, jikleyi çektiğinde rölantide ani gazladığında daha çabuk devirlendiğini göreceksin. Bende de aynı motor var emin ol 800-900km kullanınca çok fark etti gaz yemesi çekişi falan. Şu an 1500 km'de ve eski sorunların çoğu geçti.

Motor daha açılacak açılınca rölantide daha iyi gaz yer, rölantide de ani gaz verince bu tarz motorlar hep boğulup stop ediyor, istediğin karbüratör subab ayarını yap istediğin bujiyi tak. Bu tarz boğulmada fazla havadan boğulma, jikleyi çektiğinde rölantide ani gazladığında daha çabuk devirlendiğini göreceksin. Bende de aynı motor var emin ol 800-900km kullanınca çok fark etti gaz yemesi çekişi falan. Şu an 1500 km'de ve eski sorunların çoğu geçti.

Dediğiniz gibi olur inşallah
Sizde tekleme sorunu var mı düşük devirde, böyle sopayla biri arkadan ittriyormuş gibi ön kaldırcak gibi oluyor gaz verince

Dediğiniz gibi olur inşallah
Sizde tekleme sorunu var mı düşük devirde, böyle sopayla biri arkadan ittriyormuş gibi ön kaldırcak gibi oluyor gaz verince
Pek yok ama motor soğukken silkeliyor. Ben gazı çok yumuşak veririm ama, eski motorum çok deli gaz yediğinden elimi çok hafif alıştırdım.

Atlamasa motor yürümese daha mı iyi :cherry: benim motor da düşük devirlerde yavaş hızlanıyo ama memnunum. çin malı bu, işini görüyosa ses etmeyecen :p yolda bırakmasın yeter.

Yolda bırakma korkusundan km yapamıyorum açılsın diye:mrgreen:

İlk aldığımda motoru getirirken düzenli aralıklarla 3 kez stop etti ve en az 15 dk çalışmadı az küfür etmedim aldığım yere:mrgreen:

Yan kapak konusu:
O deliklerden tekere doğru çekiyorum da kapak acayip sıkı durumda 1-2 cm kaydıktan sonra çok zor oynuyor sizde de öyle mi ? plastiği kıracak kadar kuvvet uygulamış olmak istemiyorum :pale:
Yok yok kırılmıyor, arkadan falan gevşey biraz oynat kapağı, biraz kuvvetle kırılcak kapak değil :)
Dediğim gibi püf noktası arka tarafından oynat biraz geliyor ondan sonrası :)
Bu motorda nasıl bir hava filtresi var anlamadım çok acayip:mrgreen:
Sol kapağı boşuna açmayın aküden başka bişey yok:)

Kapak mesajını gördüm sağolun. Bence bu motor yolda bırakacak motor değil hele yeniyken, içiniz rahat olsun. Deponuz dolu olsun, bakımları kendiniz yapmıyosanız servise zamanında gidin aksatmayın. Ön fren kaliper civatası, yolcu basamak demiri civatası benim motorda şu ana kadar gevşeyen yerler. Yanınızda basit de olsa bir alet takımı hazırlayıp taşıyın, benim mesela bütün alet edevatım arka çantada duruyo nerede olsa motoru tamir ederim. Yedek lastik ve pompa bile taşıyorum :cherry:

bence hiç uğraşma benim cub ta öyle ani gaz verince boğulur gibi olup tekliyor sonra stop ediyor normal olduğunu söyledi bu işle uğraşan birkaç arkadaşım sende yavaş ver gazı yarışamı cıkıyon diyor bana you tube de strator sargılarını değiştirip CDİ beyin takıp modifiye yaptıkları motor dehşet gaz yiyiyor videosunu bulursam koyarım

Bu motorlarda vakumlu karbüratör var püskürtmeli takarsan rölantiden devirlenme hız artar ama motorun şehiriçi kullanımında yakıtı da artar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar