Motosiklet Eğitmenleri Platformu

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Türkiye deki çok değerli motosiklet eğitmeni hocalarımla beraber bir oluşum içerisine girdik. Yavaş yavaş ama emin adımlarla büyüyeceğimize ve çok faydalı işlere imza atacağımza inaniyorum. Destek olursanız sevinirim. https://www.turmep.com.tr/ana_sayfa
jLOzdi.jpg
jLOvGG.jpg

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Instagramda bir kaç eğitmen dostum da paylaşmış bugün. Doğru ve gerekli bir hareket. Elini sallasan eğitmene çarpıyor. Herkes motosiklet gurusu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Topluluktaki eğitmenlere şöyle bir baktım. Umarım bazı eğitmenleri de eğitirler... İzmir'de Sadece Sedat Abi, Tunca ve Aykut var. Sanırım diğerleri katılmadı henüz.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Instagramda bir kaç eğitmen dostum da paylaşmış bugün. Doğru ve gerekli bir hareket. Elini sallasan eğitmene çarpıyor. Herkes motosiklet gurusu.

Topluluktaki eğitmenlere şöyle bir baktım. Umarım bazı eğitmenleri de eğitirler... İzmir'de Sadece Sedat Abi, Tunca ve Aykut var. Sanırım diğerleri katılmadı henüz.
İstanbul ve diğer bir çok ilimizde de çok değerli ve yılların tecrübesi ile aramızda olan hocalarımız var. Tabiki duyuldukça daha da büyüyeceğiz. Şimdilik 45 civarı eğitmeniz. Çok kısa bir süre içinde her ilde MEP Platformu üyesi bir çok hocamız olacağı şimdiden görünüyor.

Kendi içimizde de eğitim kalite, düzeyinin yükseltilmesi ve sürekliliğini sağlamak amacı ile platform içi eğitimlerimiz olacak. Bir çok farklı kurulumuz dışında özellikle en tecrübeli eğitmenlerimizle Eğitim kurulu oluşturduk. Eğitim herkes için ve sürekli olmalı.

Hakkari deki eğitmen arkadaşım ile İstanbul veya Bursa daki eğitmen arkadaşımın verdiği eğitim kalitesi yakın ve sürekli üst düzeyde olacak. Aramızda eğitim işine ömrünü adamış çok tecrübeli hocalarımız olduğu gibi iki üç yıllık yeni başlayan eğitmenlerimizde var. Bu nedenle eğitim kurulumuz her katılımcıya en kaliteli eğitimin verilmesini amaçlayacak şekilde programlar hazırlıyorlar.

Motosikleti
Honda CBR500R
Başarılarınızın devamını diliyorum. Instagram üzerinden takip ettiğim bir eğitmen hocam da paylaşmış. Etkinliklerinizi yakından takip edeceğim.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Sözde eğitmenlerden sonra güzel bir hareket olmuş ACT abimin de dediği gibi elimizi sallasak eğitmene çarpıyor , başarılarınızın devamını diliyorum . Siteyi 'https://www.turmep.com.tr' bu şekilde değilde 'https://www.turmep.com.tr/ana_sayfa' bu şekilde paylaşırsanız daha iyi olur . Attığınız linkten girince resim bu şekilde gözüküyor bir daha anasayfaya basmak gerekiyor.
Sayfa adresindeki gerekli düzeltmeyi yaptım. Katkınız için teşekkür ederim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hakkari deki eğitmen arkadaşım ile İstanbul veya Bursa daki eğitmen arkadaşımın verdiği eğitim kalitesi yakın ve sürekli üst düzeyde olacak. Aramızda eğitim işine ömrünü adamış çok tecrübeli hocalarımız olduğu gibi iki üç yıllık yeni başlayan eğitmenlerimizde var. Bu nedenle eğitim kurulumuz her katılımcıya en kaliteli eğitimin verilmesini amaçlayacak şekilde programlar hazırlıyorlar.

Barış Hocam, sizi birebir tanımıyorum, eminim sizin kadar tecrübeli değilim, lakin bir çok eğitime katılmış biri olarak bold işaretlediğim kısmın mümkün olmadığını, romantik bir hayal olduğunu söyleyebilirim. Motosiklet'e binmek şarkı söylemek gibi bir şey. Yeteneğin yoksa eğitimle bir noktaya kadar gelirsin. Yarışmakta öyle çünkü.

Bir eğitmen aynı anda motosikleti hatasıza en yakın şekilde kullanabilmeli, bilgiyi karşı tarafa geçirmeli ve gözlem yapabilmeli bunların hepsi apayrı bir meziyet. 3 durumunda aynı kişide olması eğitmenler camiasında maalesef az rastladığım bir durum. Genelde çok iyi kullanan insanlar, bunu yapıyorum nasıl olsa gerisini de yaparım modunda. Misafir olduğum 5 eğitimin 2sinde, eğitmenlerin yanlışlarını düzeltirken buluyorum kendimi. Bilgiyi aktaramıyor ya da anlatırken saçmalıyor. Tabii ki paylaşmayacağım isimlerini buradan. Para ödemeden misafir olarak gittiğim birinin 1 eğitimde 3 yanlışını düzelttim. Limit noktası anlatmaya çalışırken, eğitmenin eğitiminde kalkıp bunu böyle gösterelim diye kendim çizdiğim oldu. Anlamayanı kaldırıp duvarın kenarından ve geniş açısından adım attırarak anlattım. Adam benim anlatımımla kavradı. Ben eğitmen falan değilim üstelik. Öyle bir iddiam yok.

Yıllardır eğitim verip öğrencisine lastiği inik motor teslim edeni gördü bu gözler. Bu nasıl bir gözlem yeteneği? (hatayı yapan kişiyi çok severim bu arada, ama yapılan kötü iş başka, iyi karakter başka. O kişi o sitede listede)
MEB üstünden Eğitmenlik kursu açan birinin öğrencilerine yetişemediğini biliyorum. Yetişemediği kişilerden biri İzmir'deki Aykut hoca hatta. Biz Aykut abiyle beraber sürdük bir kaç kere, gazladığımız halde hiç yetişemediğim olmadı.

Daha neler neler.

Bunları bilen, şahit olan arkadaşlarım bi yere giderken bize göster diyor, göstermeye çekiniyorum. Millet bunu para alarak yapıyor.

Mevcut sistem maalesef 1 sene önce kapalı alan eğitimi almış birisinin sonraki sene eğitmenlik sınavına girebildiği şekildeydi en son. Şunu söyleyebilirim, bazı youtuber eğitmenler çıktı piyasaya mesela, gidin MEB'ten hoca olun diye reklam yapıyorlardı. Bu eğitmenim diye geçinenler kapalı alanda benim kadar hatasız süremezler. Eminim.

Siz kendiniz eksik gördüğünüz ve belli bir noktadan üste çıkamayan eğitmen arkadaşınızı, eğitim konusunda istenilen eşiği atlayamayan bir kişiyi bu oluşumdan dışlayabilir misiniz? Ben dışlamayacak kişiler tanıyorum.

F54

eğitmen dediğiniz şey böyle sertifika alıp olunan birşey mi ? yani misal 20 saat eğitimi tamamlayan biri eğitmen mi oluyor ? ondan sonra hadi eğitim yapalım/verelim gerçekten bu kadar kolay mı yani

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Barış Hocam, sizi birebir tanımıyorum, eminim sizin kadar tecrübeli değilim, lakin bir çok eğitime katılmış biri olarak bold işaretlediğim kısmın mümkün olmadığını, romantik bir hayal olduğunu söyleyebilirim. Motosiklet'e binmek şarkı söylemek gibi bir şey. Yeteneğin yoksa eğitimle bir noktaya kadar gelirsin. Yarışmakta öyle çünkü.

Bir eğitmen aynı anda motosikleti hatasıza en yakın şekilde kullanabilmeli, bilgiyi karşı tarafa geçirmeli ve gözlem yapabilmeli bunların hepsi apayrı bir meziyet. 3 durumunda aynı kişide olması eğitmenler camiasında maalesef az rastladığım bir durum. Genelde çok iyi kullanan insanlar, bunu yapıyorum nasıl olsa gerisini de yaparım modunda. Misafir olduğum 5 eğitimin 2sinde, eğitmenlerin yanlışlarını düzeltirken buluyorum kendimi. Bilgiyi aktaramıyor ya da anlatırken saçmalıyor. Tabii ki paylaşmayacağım isimlerini buradan. Para ödemeden misafir olarak gittiğim birinin 1 eğitimde 3 yanlışını düzelttim. Limit noktası anlatmaya çalışırken, eğitmenin eğitiminde kalkıp bunu böyle gösterelim diye kendim çizdiğim oldu. Anlamayanı kaldırıp duvarın kenarından ve geniş açısından adım attırarak anlattım. Adam benim anlatımımla kavradı. Ben eğitmen falan değilim üstelik. Öyle bir iddiam yok.

Yıllardır eğitim verip öğrencisine lastiği inik motor teslim edeni gördü bu gözler. Bu nasıl bir gözlem yeteneği? (hatayı yapan kişiyi çok severim bu arada, ama yapılan kötü iş başka, iyi karakter başka. O kişi o sitede listede)
MEB üstünden Eğitmenlik kursu açan birinin öğrencilerine yetişemediğini biliyorum. Yetişemediği kişilerden biri İzmir'deki Aykut hoca hatta. Biz Aykut abiyle beraber sürdük bir kaç kere, gazladığımız halde hiç yetişemediğim olmadı.

Daha neler neler.

Bunları bilen, şahit olan arkadaşlarım bi yere giderken bize göster diyor, göstermeye çekiniyorum. Millet bunu para alarak yapıyor.

Mevcut sistem maalesef 1 sene önce kapalı alan eğitimi almış birisinin sonraki sene eğitmenlik sınavına girebildiği şekildeydi en son. Şunu söyleyebilirim, bazı youtuber eğitmenler çıktı piyasaya mesela, gidin MEB'ten hoca olun diye reklam yapıyorlardı. Bu eğitmenim diye geçinenler kapalı alanda benim kadar hatasız süremezler. Eminim.

Siz kendiniz eksik gördüğünüz ve belli bir noktadan üste çıkamayan eğitmen arkadaşınızı, eğitim konusunda istenilen eşiği atlayamayan bir kişiyi bu oluşumdan dışlayabilir misiniz? Ben dışlamayacak kişiler tanıyorum.
Kardeşim, kurulma amacımızı o kadar güzel ifade etmişsin ki. Yazdığın her satırdaki eleştirilere sonuna kadar katılıyorum hatta romantik hayal olarak gördüğün bold kısımdakihayali gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Mesajını yeni gördüm, birazdan eğitime gideceğim vaktim yok. Üzerinde uzun uzun tartışılması gereken güzel noktalara değinmişsin. Müsait olduğumda istişare etmek isterim.

1 ve 2 nömrolu başlıklarla başlayan herhangi bir siteyi görüntülenir görüntülenmez kapatırım. İster NASA'nın sitesi olsun ister Wikipedia.
Yav içerik hiç olmazsa LOREM IPSUM olsun amk! Misyonumuz, vizyonumuz ne ya? Vizyonunuz olsa ne bok yiyeceksiniz belli işte.
snqx9e0.jpg

Not: Laf burada siteyi hazırlayan dangozlara sokuluyor. Şimbil Bakkalın internet sitesi mi bu? Eğitmenler sırasını beklesin.
Kardeşim, yapıcı eleştirilerle değişmeyecek hiç bir şey yok. Çok esprili, güldüren ama düşündüren zekice mesajların vardı. Bu kadar kırıcı olmazdın genelde. İletişim ekibimize eleştirini ileteceğim.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Merhabalar

oncelikle yolunuz acik olsun, 6 milyon kayitli motor var trafikte, sayi hergecen gun artiyor. Egitim kesinlikle sart. Benim sadece merak ettigim kendinizi gayenizi yazmissin ama toplum acisindan faydasi ne olacak? her bu ise giren soyle iyi egitim kadrosu boyle iyi hocalar vs vs anlatir.

1- Fiyat olarak kamuya yarar seviyelerdemi vereceksiniz bu egitimleri yok piyasa neyse o mu? gunluk 10-15 bin isteyenler var?
2- Egitim parkurlariniz nereler? Okul bahceleri mi? yoksa caddelermi?
3-Egitmen arkadaslarda bir kriter varmi? Min 15 yil km tecrube diyebiliyormusunuz mesela? yoksa sertifikasi olsun yetermi?

Yani bizim farkimiz su diyebiliyormusunuz? (super kadro demek disinda)

Eger ortada bir kalite var ise bicok insan katilir. Ama organizasyonu ve kadroyu, fiyati iyi yansitmak gerekir.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
eğitmen dediğiniz şey böyle sertifika alıp olunan birşey mi ? yani misal 20 saat eğitimi tamamlayan biri eğitmen mi oluyor ? ondan sonra hadi eğitim yapalım/verelim gerçekten bu kadar kolay mı yani
Kesinlikle çok haklısınız. 296 saatlik eğitimle eksiklikler içinde hoca enfalsyonu olma handikapı belkide çıkış noktamız. Ailem gördüğüm siz değerli forumdaşlarımın yapıcı eleştirileri ile daha iyiye ve doğru bir organizasyona gideceğimize inanıyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Merhabalar

oncelikle yolunuz acik olsun, 6 milyon kayitli motor var trafikte, sayi hergecen gun artiyor. Egitim kesinlikle sart. Benim sadece merak ettigim kendinizi gayenizi yazmissin ama toplum acisindan faydasi ne olacak? her bu ise giren soyle iyi egitim kadrosu boyle iyi hocalar vs vs anlatir.

1- Fiyat olarak kamuya yarar seviyelerdemi vereceksiniz bu egitimleri yok piyasa neyse o mu? gunluk 10-15 bin isteyenler var?
2- Egitim parkurlariniz nereler? Okul bahceleri mi? yoksa caddelermi?
3-Egitmen arkadaslarda bir kriter varmi? Min 15 yil km tecrube diyebiliyormusunuz mesela? yoksa sertifikasi olsun yetermi?

Yani bizim farkimiz su diyebiliyormusunuz? (super kadro demek disinda)

Eger ortada bir kalite var ise bicok insan katilir. Ama organizasyonu ve kadroyu, fiyati iyi yansitmak gerekir.
Eğitim veriyorum diye gezen tipler var, kendileri yetersiz. Onlar bir standarta bağlanacak amaç bu, ama kim yapacak? O kısmını gelecekte görücez sanırım.

Şu an sertifikası olsun, tanıdık olsun hem Tmf'nin belirlediği eski standartta olsun hem de hemde MEB belgesi olsun diye bakılıyor muhtemelen. TMF'de iş biraz daha düzgün gidiyordu. A eğitmen olmak için belirli bir süre geçmeliydi. Önce C eğitmen sonra B sonra A eğitmen olunuyordu. Sonra MEB ben yaparım bu işi, yetkilendirmeyide ben veririm siz karışamazsınız diyip biraz ortalığı karıştırdı.

Barış hocam, yanlış anlamayın. Herkes hata yapar. Eminim önlü arkalı 2 eğitmen çıksanız birbirinizde hata bulursunuz, bakış kaçar, konum gecikir, ne bileyim bir detay atlanır vs. Tam puan almaz çok kişi.

Ama kanayan yara ve asıl sıkıntılar gözlem ve anlatımda zaten. Herkeste gözlem herkeste anlatım yeteneği olmasını bekleyemeyiz. Okul hayatımızda kötü öğretmene denk gelmişizdir. Neredeyse her eğitmen bir şekilde iyi sürüyor. Ama tekrar ediyorum, mevzu eğitilen insanların uygulayabilmesini sağlamak.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Eğitim veriyorum diye gezen tipler var, kendileri yetersiz. Onlar bir standarta bağlanacak amaç bu, ama kim yapacak? O kısmını gelecekte görücez sanırım.

Şu an sertifikası olsun, tanıdık olsun hem Tmf'nin belirlediği eski standartta olsun hem de hemde MEB belgesi olsun diye bakılıyor muhtemelen. TMF'de iş biraz daha düzgün gidiyordu. A eğitmen olmak için belirli bir süre geçmeliydi. Önce C eğitmen sonra B sonra A eğitmen olunuyordu. Sonra MEB ben yaparım bu işi, yetkilendirmeyide ben veririm siz karışamazsınız diyip biraz ortalığı karıştırdı.

Barış hocam, yanlış anlamayın. Herkes hata yapar. Eminim önlü arkalı 2 eğitmen çıksanız birbirinizde hata bulursunuz, bakış kaçar, konum gecikir, ne bileyim bir detay atlanır vs. Tam puan almaz çok kişi.

Ama kanayan yara ve asıl sıkıntılar gözlem ve anlatımda zaten. Herkeste gözlem herkeste anlatım yeteneği olmasını bekleyemeyiz. Okul hayatımızda kötü öğretmene denk gelmişizdir. Neredeyse her eğitmen bir şekilde iyi sürüyor. Ama tekrar ediyorum, mevzu eğitilen insanların uygulayabilmesini sağlamak.
Ben motoru kuzenimden ogrendim, cok iyi surucu, gozler radar gibi hala daha devam. Ama biseyi anlatamaz, kabiliyeti yok. Benim zamanim vardi onu izleyerek ogrendim, gozlemleyerek, artcisi oldum uzun sure. Ama ben sansliydim cunku zamanim vardi. Saatine yada gunune okadar para verilen bir egitimde iyi bir surucu olan ama kotu anlatan birine denk gelirse(ler)k napariz??

Neyse sonuc olarak hayirli olsun, sektorde eksik bir olusum, umarim guzel ilerler, bu acigi kapatir ayrica maali acidan da ulasilabilir olur.

Konuyla keşişen bir sorum, daha doğrusu tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Motosiklet sürmeye yeni başlıyorum. Ehliyetimi geçen hafta aldım.

Eğitimsiz trafiğe çıkmaya karşı olduğum için bana yakın olan bir kurumun kapalı alan hakimiyet dersine kayıt oldum. Ders 1 gün sürüyor ve 15 bin TL bana çok fazla geldi. Alternatifim olmadığı için mecbur aldım.

Not: Ehliyet/Sürücü kursu işlerini toplamda 10 bin TL'ye halletmiştim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 250
Tebrikler inşallah bu çalışmanın ete kemiğe büründüğünüde görürüz. Zira böyle bi ihtiyaç duymuştum bundan 1-2 ay önce hangisi iyi hangiai kötü yakın mı uzak mı derken çok fazla belirsiz nokta olmasından dolayı vazgeçmiştim. Makul bi uzaklıkta referans alabileceğim bi eğitim olursa halen daha katılmak isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar