Hakkari deki eğitmen arkadaşım ile İstanbul veya Bursa daki eğitmen arkadaşımın verdiği eğitim kalitesi yakın ve sürekli üst düzeyde olacak. Aramızda eğitim işine ömrünü adamış çok tecrübeli hocalarımız olduğu gibi iki üç yıllık yeni başlayan eğitmenlerimizde var. Bu nedenle eğitim kurulumuz her katılımcıya en kaliteli eğitimin verilmesini amaçlayacak şekilde programlar hazırlıyorlar.
Barış Hocam, sizi birebir tanımıyorum, eminim sizin kadar tecrübeli değilim, lakin bir çok eğitime katılmış biri olarak bold işaretlediğim kısmın mümkün olmadığını, romantik bir hayal olduğunu söyleyebilirim. Motosiklet'e binmek şarkı söylemek gibi bir şey. Yeteneğin yoksa eğitimle bir noktaya kadar gelirsin. Yarışmakta öyle çünkü.
Bir eğitmen
aynı anda motosikleti
hatasıza en yakın şekilde kullanabilmeli
, bilgiyi karşı tarafa geçirmeli ve
gözlem yapabilmeli bunların hepsi apayrı bir meziyet. 3 durumunda aynı kişide olması eğitmenler camiasında maalesef az rastladığım bir durum. Genelde çok iyi kullanan insanlar, bunu yapıyorum nasıl olsa gerisini de yaparım modunda. Misafir olduğum 5 eğitimin 2sinde, eğitmenlerin yanlışlarını düzeltirken buluyorum kendimi. Bilgiyi aktaramıyor ya da anlatırken saçmalıyor. Tabii ki paylaşmayacağım isimlerini buradan. Para ödemeden misafir olarak gittiğim birinin 1 eğitimde 3 yanlışını düzelttim. Limit noktası anlatmaya çalışırken, eğitmenin eğitiminde kalkıp bunu böyle gösterelim diye kendim çizdiğim oldu. Anlamayanı kaldırıp duvarın kenarından ve geniş açısından adım attırarak anlattım. Adam benim anlatımımla kavradı. Ben eğitmen falan değilim üstelik. Öyle bir iddiam yok.
Yıllardır eğitim verip öğrencisine lastiği inik motor teslim edeni gördü bu gözler. Bu nasıl bir
gözlem yeteneği? (hatayı yapan kişiyi çok severim bu arada, ama yapılan kötü iş başka, iyi karakter başka. O kişi o sitede listede)
MEB üstünden Eğitmenlik kursu açan birinin öğrencilerine yetişemediğini biliyorum. Yetişemediği kişilerden biri İzmir'deki Aykut hoca hatta. Biz Aykut abiyle beraber sürdük bir kaç kere, gazladığımız halde hiç yetişemediğim olmadı.
Daha neler neler.
Bunları bilen, şahit olan arkadaşlarım bi yere giderken bize göster diyor, göstermeye çekiniyorum. Millet bunu para alarak yapıyor.
Mevcut sistem maalesef 1 sene önce kapalı alan eğitimi almış birisinin sonraki sene eğitmenlik sınavına girebildiği şekildeydi en son. Şunu söyleyebilirim, bazı youtuber eğitmenler çıktı piyasaya mesela, gidin MEB'ten hoca olun diye reklam yapıyorlardı. Bu eğitmenim diye geçinenler kapalı alanda benim kadar hatasız süremezler. Eminim.
Siz kendiniz eksik gördüğünüz ve belli bir noktadan üste çıkamayan eğitmen arkadaşınızı, eğitim konusunda istenilen eşiği atlayamayan bir kişiyi bu oluşumdan dışlayabilir misiniz? Ben dışlamayacak kişiler tanıyorum.