Motoru ile ön kaldırmaya çalışırken kaza yapan genç sinir krizi geçirdi.

Peki sizin kaza yapıp birini öldürmeyeceğinizden yada sakat bırakmayacağınızdan nasıl emin olacağız? Anladığım kadarı ile videodaki çocuğa göre ihtimaliniz bayağı bir düşük ama sıfır değil. Bu durumda herkesi potansiyel suçlu mu ilan edeceğiz? Ortada kasıt olup olmamasına mı bakacağız? Yaşı 18 olmamış bir çocuğa motosiklet verenin hiç mi suçu yok? Ayrıca ortada suç var mı? Yoksa bu bir kabahat mi?
Çocuk 18in altında ise eğer ehliyeti olmayan bir kişiyi trafik kurallarına uymamakla nasıl suçlarsınız? Çocuk daha önce trafik eğitimi aldı mı?
Sokakta oynayan çocuklar neden sokakta oynuyor da kaldırımda değiller? Oradan normal hızlarda araba da geçebilir ve çocukları ezebilirdi. O zaman kim suçlu olacak çocuk mu şöför mü? O sokaktan yavaş yada hızlı her geçen sürücünün ehliyetini mi alacağız?

Konu sizin bahsettiğiniz gibi bilgisayar başından adalet dağıtmakla olmaz. Çünkü sizde potansiyel bir suçlusunuz bende.

Dediğim gibi adalet dağıtmak zor iş. Kolay gelsin.
Kaza yapmak zaten söylenişinden belli kaza bilerek olan bir şey değil.
Bu çocuk potansiyel suçlu hareketi yapıyor. Senin benim çocuğum oynayabilir orada.
Havaya ateş etmek nasıl suçsa trafikte tehlikeli harekette suç.
Arabayla makas atıp kaza yapıyorsam potansiyel suçluyum .
Ön kaldırarak çocukların ve insanların geçeceği sokağa giriyorsam suçluyum.
Çocukların sokakta oynaması suç değil hepimiz sokakta büyüdük.
Mahalle ve sokak araların da yavaş gidilir.
Bura da son suçlanması gereken çocuklar.
Sokağa tekere kalkarak gireni değil de çocukları suçlu görmek ayrı bir durum zaten.
Tekere kalkmayı biliyorsa eğitimmiş ehliyetmiş ailesiymiş bunları sorgulamanın manası yok.
Kurallara uymayan herkes için geçerli söylediklerim. Hepimiz hata yapıyoruz.
Ben kaza yapmam biz iyiyiz demem asla.
Hepimizin başına gelebilir. Ama mahalle arasın da hem tehlikeli hem de motorcuları kötüleyecek hareket yapan birini savunmayalım.

Çocuk 18in altında ise eğer ehliyeti olmayan bir kişiyi trafik kurallarına uymamakla nasıl suçlarsınız? Çocuk daha önce trafik eğitimi aldı mı?

Dediğim gibi adalet dağıtmak zor iş. Kolay gelsin.

Türk Ceza Kanunu diyor ki:

Kanunun bağlayıcılığı
Madde 4- (1) Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmaz.

Adaleti dağıtmak çok kolay aslında.

Kaza yapmak zaten söylenişinden belli kaza bilerek olan bir şey değil.
Bu çocuk potansiyel suçlu hareketi yapıyor. Senin benim çocuğum oynayabilir orada.
Havaya ateş etmek nasıl suçsa trafikte tehlikeli harekette suç.
Arabayla makas atıp kaza yapıyorsam potansiyel suçluyum .
Ön kaldırarak çocukların ve insanların geçeceği sokağa giriyorsam suçluyum.
Çocukların sokakta oynaması suç değil hepimiz sokakta büyüdük.
Mahalle ve sokak araların da yavaş gidilir.
Bura da son suçlanması gereken çocuklar.
Sokağa tekere kalkarak gireni değil de çocukları suçlu görmek ayrı bir durum zaten.
Tekere kalkmayı biliyorsa eğitimmiş ehliyetmiş ailesiymiş bunları sorgulamanın manası yok.
Kurallara uymayan herkes için geçerli söylediklerim. Hepimiz hata yapıyoruz.
Ben kaza yapmam biz iyiyiz demem asla.
Hepimizin başına gelebilir. Ama mahalle arasın da hem tehlikeli hem de motorcuları kötüleyecek hareket yapan birini savunmayalım.
Bende tam bunu söylüyordum. Peki bende şunu sorayım. Otobanda veya devlet yolunda motosikletlerin maksimum hız sınırı kaç? Bu sitede bu hız sınıra uyan kaç kişi var? Sizce bu kurala uyan var mıdır? .Bu hız sınıra uymayanlarda potansiyel suçlu değil mi? Bu hız sınırına uymayan herkesin ehliyetini alır mıydınız? Bu durumda bu sitede ehliyeti alınmayan kişi kalır mıydı? Siz yolda 30 km hız sınırı 50 km hız sınırı yazan yerlerde o hızlarda mı gidiyorsunuz? Gitmiyorsanız ki gitmediğinize eminim neden ehliyetinizi iptal etmiyorsunuz. Siz bu sorulara dürüstçe cevap verin ondan sonra potansiyel suçluyu tartışalım.

Siz sokakta oynamış olabilirsiniz. Ancak sokaklar oyun yeri değildir. Hele ki küçük çocuklar için. Bakın siz anlamıyor olabilirsiniz ancak burada ciddi bir eğitim sorunu ve imkan sorunu var. Devletimizin bu konularda daha aktif olarak eğitim vermesi lazım. İnsanların bilinçlenmesi lazım. Çocuklara oyun yerinin yapılması lazım. Ailelerin çocuk yapıp sokağa salmaması lazım. Bu işlerin sonucunda teker yapan biri çarpmaz ama yoldan geçen kamyonun altında kalır. O zamanda çocuğu mu suçlayacaksınız.
Her trafik kuralına uymayanın ehliyetini de alamazsınız. Kanuna ve nizama göre hareket etmeniz lazım. Size göre adil olan ceza başkasına göre fazla olabilir. Hukuk devleti budur.
Bu arada videodaki kişinin yaptığı hareket doğrudur demiyorum (onu da belirteyim) ancak adalet kafanıza göre istediğinizi trafikten men edeceğiniz beğenmediğinizi hapse atacağınız yada aklınıza yatmayanı cezalandıracağınız bir şey değil.
Adaleti dağıtmak çok kolay aslında.

Çok kolay ama önce o kişinin hukuk karşısında aklının baliğ olması lazım.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ülkemizin bu duruma gelmesinin sebebi hukuk devleti modelinden uzaklaşıyor olmamızdır.

Son düzenleme:
Şiddetin her türlüsüne karşıyım ama bu iyi bir tıbbi dayağı hak ediyor tedavi maksatlı. Uzman kontrolünde bir iki seans uygulansa düzelir.

Karşıdan üç tekerlekli bisiklet ile gelenler nasıl korktu ya bizim çocuğumuz olsaydı?

Bende tam bunu söylüyordum. Peki bende şunu sorayım. Otobanda veya devlet yolunda motosikletlerin maksimum hız sınırı kaç? Bu sitede bu hız sınıra uyan kaç kişi var? Sizce bu kurala uyan var mıdır? .Bu hız sınıra uymayanlarda potansiyel suçlu değil mi? Bu hız sınırına uymayan herkesin ehliyetini alır mıydınız? Bu durumda bu sitede ehliyeti alınmayan kişi kalır mıydı? Siz yolda 30 km hız sınırı 50 km hız sınırı yazan yerlerde o hızlarda mı gidiyorsunuz? Gitmiyorsanız ki gitmediğinize eminim neden ehliyetinizi iptal etmiyorsunuz. Siz bu sorulara dürüstçe cevap verin ondan sonra potansiyel suçluyu tartışalım.

Siz sokakta oynamış olabilirsiniz. Ancak sokaklar oyun yeri değildir. Hele ki küçük çocuklar için. Bakın siz anlamıyor olabilirsiniz ancak burada ciddi bir eğitim sorunu ve imkan sorunu var. Devletimizin bu konularda daha aktif olarak eğitim vermesi lazım. İnsanların bilinçlenmesi lazım. Çocuklara oyun yerinin yapılması lazım. Ailelerin çocuk yapıp sokağa salmaması lazım. Bu işlerin sonucunda teker yapan biri çarpmaz ama yoldan geçen kamyonun altında kalır. O zamanda çocuğu mu suçlayacaksınız.
Her trafik kuralına uymayanın ehliyetini de alamazsınız. Kanuna ve nizama göre hareket etmeniz lazım. Size göre adil olan ceza başkasına göre fazla olabilir. Hukuk devleti budur.
Bu arada videodaki kişinin yaptığı hareket doğrudur demiyorum (onu da belirteyim) ancak adalet kafanıza göre istediğinizi trafikten men edeceğiniz beğenmediğinizi hapse atacağınız yada aklınıza yatmayanı cezalandıracağınız bir şey değil.

Ülkemizin bu duruma gelmesinin sebebi hukuk devleti modelinden uzaklaşıyor olmamızdır.
Eğitim sorununu tartışmıyorum ülkemizde ki eksikliklerin farkındayım.
Hız sınırı 30 km yazmasına gerek yok sokaklar da hepimizin zaten dikkatli olması kurallara uyması lazım.
Ben her kurala uyuyorum tarzı bir cümle kullanmadım.
Hata yapılabilir hatasız insan yok hepimiz kural çiğnemişizdir.
Siz motorcu yerine çocukları suçluyorsunuz onu anlamadım.
Bir gün çocuğunuza şu tarz bir hareketle (Allah korusun ) zarar verse yine ne gerek var ehliyetini almaya diyebilir misiniz ?
Şahsen ben motora bir daha binemeyecek şekilde davranırım.
Sizin de dediğiniz gibi insanların adalet beklentisi çürüdü.
Hız sınırını 10 km aşmak ile sokaklar da ön kaldırarak gezmek e 5 de arabanla makas atmak arasın da çok fark var.
Caydırıcı ceza herkese eşit uygulanırsa benim de hatam olduğun da eyvallah der çekerim cezamı.
Motosiklete binip ön kaldıran birinin yeterli aklı vardır diye düşünüyorum.
Bazı insanlar maalesef eğitilmez.

Diyorum ki, karşıdaki vatandaş kuralı çiğnediğinde ehliyetini sınırsız alıyorsun da sen kuralı çiğnediğinde neden ehliyetini bırakmıyorsun?

ya benim çocuğuma çarpıp öldürse ondan sonra ehliyetini alsalar nolur o herifi sikseler nolur? böyle fantastik bir ihtimalin üzerinden ceza verilmeli mi gerçekten? Bunun benim az önce Şile otoyolunda 130kmh ile gelmemden ne farkı var? ömerli düzlüğünde de fırından fırlayan bir çocuk sokağa atlayabilir? benim de ehliyetim alınsın? oradan 50kmh üstü geçen herkesin ehliyeti alınsın ömür boyu hem de.. nizami toplum bu değil sanki?

çok haklı gerekçelerle çok sinirli bir toplum haline geldik. ama bu sinirle bizi kızdıran bir şey olduğunda maksimum sonucun oluşması noktasında radikalleşip duruyoruz. bu beni hem üzüyor hem korkutuyor. kaza videosu izleyip kaza payan hatalıysa iyi oldu ölsün gebersin pislik demek, bir suç teşkil eden durum olunca maksimum cezayı istemek hatta beğenmemek fazlasını istemek. umarım yanılıyorumdur ama kanunlara saygılı toplum olmanın bu yoldan geçtiğini hiç sanmıyorum.

Ben kurallara uyuyorum.
Herhangi bir ceza ve ya şöyle bir hareketim olursa alınabilir ehliyetim diyorum.
Kurallara uymak size zor geliyorsa kendinize bir bakın.
Kırmızı da geçmemek bir kural zor olmasa gerek ? Kurala uymak zor değil.
Geçersem alınsın ehliyetim gayet caydırıcı.
Kendime ayrıcalık istemiyorum.
Şu hareketi savunmanı ehliyeti alınsın dememe bozulmanı da anlamadım ?
Adresini ver gelip evinin önünde drift yapayım arabamla sana normal geliyorsa .
Yanlışlıkla çocuğun annen baban önüme çıkarsa onların kabahati dersin mahkemede.
Yanlışa yanlış cezası olsun demişim. Türkiye hukuk devleti modelinden uzaklaştı demişsin.
Sen hukuk yoluna motorlu ön kaldırıyor değil de çocuk dışarıda neden oynuyor diye bakarsan tabi ki uzaklaşır.

ya benim çocuğuma çarpıp öldürse ondan sonra ehliyetini alsalar nolur o herifi sikseler nolur? böyle fantastik bir ihtimalin üzerinden ceza verilmeli mi gerçekten? Bunun benim az önce Şile otoyolunda 130kmh ile gelmemden ne farkı var? ömerli düzlüğünde de fırından fırlayan bir çocuk sokağa atlayabilir? benim de ehliyetim alınsın? oradan 50kmh üstü geçen herkesin ehliyeti alınsın ömür boyu hem de.. nizami toplum bu değil sanki?

çok haklı gerekçelerle çok sinirli bir toplum haline geldik. ama bu sinirle bizi kızdıran bir şey olduğunda maksimum sonucun oluşması noktasında radikalleşip duruyoruz. bu beni hem üzüyor hem korkutuyor. kaza videosu izleyip kaza payan hatalıysa iyi oldu ölsün gebersin pislik demek, bir suç teşkil eden durum olunca maksimum cezayı istemek hatta beğenmemek fazlasını istemek. umarım yanılıyorumdur ama kanunlara saygılı toplum olmanın bu yoldan geçtiğini hiç sanmıyorum.
Tamamen katılıyorum. Birbirimize saygımızı kaybettik. Ceza ile acı ile beslenen bir toplum haline geldik. Aslında eğitimle ve saygıyla beslenen bir toplum olmalıyız. O zaman teker yapanlar pistte olur çocuklar oyun parkında.

Size bir şey söyleyeyim mi, ben ülkenin genel olarak geldiği bu durumdan kendimi de ciddi şekilde sorumlu hissediyorum çünkü eğitimli olan bizlerin daha eğitimsiz olan toplum bireylerine karşı yukardan bakmak yerine destek olması eğitmesi ve öğretmesi lazım.
etrafımdaki bir kaç kişiyi bile düşündürebilirsem eğitebilirsem bu daha güzel günler için bir adım olacak.
Atatürk'ün dediği gibi ; Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak.

Bu arada bu forum sitesi topluluklara ulaşmak ve bilgiyi paylaşmak için çok güzel bir ortam. Kurucularına ve işletenlere teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Tamamen katılıyorum. Birbirimize saygımızı kaybettik. Ceza ile acı beslenen bir toplum haline geldik. Aslında eğitimle ve saygıyla beslenen bir toplum olmalıyız. O zaman teker yapanlar pistte olur çocuklar oyun parkında.

Size bir şey söyleyeyim mi, ben ülkenin genel olarak geldiği bu durumdan kendimi de ciddi şekilde sorumlu hissediyorum çünkü eğitimli olan bizlerin daha eğitimsiz olan toplum bireylerine karşı yukardan bakmak yerine destek olması eğitmesi ve öğretmesi lazım.
etrafımdaki bir kaç kişiyi bile düşündürebilirsem eğitebilirsem bu daha güzel günler için bir adım olacak.
Atatürk'ün dediği gibi ; Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak.
Eğitim konusun da dediğim gibi yazdıklarına katılıyorum.
Gençler sokaklar da değil pistte bu hareketleri gerekli ekipmanla yapsın .
Şu forumda kortejler yapılırken kurallar yazılırdı.
Kaskın ekipmanın yoksa katılamazsın gibi.
Herkes uyardı konvoy kurallarına.
Kimse hatasız değil ama bazen ceza gerekli demek istediğim bu.

Eğitim konusun da dediğim gibi yazdıklarına katılıyorum.
Gençler sokaklar da değil pistte bu hareketleri gerekli ekipmanla yapsın .
Şu forumda kortejler yapılırken kurallar yazılırdı.
Kaskın ekipmanın yoksa katılamazsın gibi.
Herkes uyardı konvoy kurallarına.
Kimse hatasız değil ama bazen ceza gerekli demek istediğim bu.
Tabiki ceza gerekli. Ama cezayı veren kanun olmalı. Her zaman iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmalıyız.
Karşı tarafa ceza isterken biz kurallara uymuyorsak bu doğru bir davranış olmaz. Herkes kurallara uyarsa da düzen gelir/oluşur. Ülke gelişir.

Burada örnek olaydaki gibi bazı problemlerin ceza vererek veya cezaları ağırlaştırarak çözüleceğini düşünen varsa kusura bakmasınlar çok naifler. Benim genel bir çözümüm var ama bildiğin ultra faşist bir uygulama o yüzden dile getirmeyeceğim, zihnimin karanlık dehlizlerinde yaşayan biz fantezi olarak kalsın...

Trafik sorunlarının büyük oranda çözümü için tüm ehliyet sahiplerinin zekâ testinden geçirilmesi ve IQ'su 90 altında çıkanların ehliyetlerinin iptal edilmesini önerebilirim.

Keza aynı öneriyi oy kullanma hakkı kapsamında yapsam geleceğimiz kurtulur, evet orada da aynı öneriyi yineliyorum! :D

Burada örnek olaydaki gibi bazı problemlerin ceza vererek veya cezaları ağırlaştırarak çözüleceğini düşünen varsa kusura bakmasınlar çok naifler. Benim genel bir çözümüm var ama bildiğin ultra faşist bir uygulama o yüzden dile getirmeyeceğim, zihnimin karanlık dehlizlerinde yaşayan biz fantezi olarak kalsın...

Trafik sorunlarının büyük oranda çözümü için tüm ehliyet sahiplerinin zekâ testinden geçirilmesi ve IQ'su 90 altında çıkanların ehliyetlerinin iptal edilmesini önerebilirim.

Keza aynı öneriyi oy kullanma hakkı kapsamında yapsam geleceğimiz kurtulur, evet orada da aynı öneriyi yineliyorum! :D
Oy kullanma konusunda bir fikrim vardı. Zamanında arkadaşlara söylemiştim. İlk okul mezunları 1 oy ortaokul mezunları 2 oy ,lise mezunları 3 oy üniversite mezunları 5 oy, yüksek lisans ve doktora 7 oy kullanmalı. okul mezunu olmayan yada okuma yazma bilmeyen oy kullanamaz.
Gerçi Sokrates'in neden öldüğü düşünülünce bu tür konuları konuşmamak lazım.
:D

Bence yaşadığımız tüm sıkıntıların sebebi İsrafil'in Sur'u henüz üflememiş olması. Hele bir Sur'u üflesin, hepimiz o an ölelim, yeminle sıkıntı sorun kalmayacak.

Bence yaşadığımız tüm sıkıntıların sebebi İsrafil'in Sur'u henüz üflememiş olması. Hele bir Sur'u üflesin, hepimiz o an ölelim, yeminle sıkıntı sorun kalmayacak.
Abi dini vecibeleri tamamlayayım birde ucuz yollu Ducati sahibi olayım o zaman kopsun, şimdi daha çok gencim :D.

Abi dini vecibeleri tamamlayayım birde ucuz yollu Ducati sahibi olayım o zaman kopsun, şimdi daha çok gencim :D.
Cennetin tasviri konusunda mezhepler konuya huriden giriş yapıyorlar, doğrudur ama her gün bal, her gün şarap, her gün bakireler bir yere kadar. Bence orada Ducati olacak mı olursa Desmosu olacak mı bu konuları da artık ilim alimlerinin tartışması gerekiyor.

Geçenlerde güneş ve kırmızı cüce yıldızlar ile ilgili bir araştırma yazısı okurken şu bilgiye denk geldim.
Güneşin kalan ömrü yaklaşık 5 milyar yıl. Samanyolu sistemindeki herhangi bir kırmızı cüce yıldız ömrü de 1 trilyon yıla kadar olabiliyormuş.
Yani Hz İsrafil'i bir miktar bekleteceğiz sanırım. Bu arada umarım bir Africa Twin alabilirim.

Cennetin tasviri konusunda mezhepler konuya huriden giriş yapıyorlar, doğrudur ama her gün bal, her gün şarap, her gün bakireler bir yere kadar. Bence orada Ducati olacak mı olursa Desmosu olacak mı bu konuları da artık ilim alimlerinin tartışması gerekiyor.
Ben bu dünyada razıyım abi, oradada razı olurum :).

Arttırarak ehliyeti geçtim çocuk sahibi olacakların bile teste tabi tutulmasını öneriyorum . :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar