motoru aldığıma alacağıma pişman ettiler

Onlar şiddetle yanıt veriyorsa sende şiddetle karşılık vereceksin, başka türlü anlamaz bu eşşekler.

Merak ettim o hidrolik yağı nasıl bir etki yapıyor? Beni de burada rahatsız eden bir minibüscü var her sabah kavga ediyoruz. Sabahın köründe rölantide çalıştırıyor cam çerçeve her yer titriyor yemin ediyorum. Adama hak vermeye çalışıyorum ama sabah 5-6 da o gürültüden kan beynime sıçrıyor.

hidroliği nereye dökersen orayı çürütür
ek alternatifler aşağıda sıralanmıştır
egzoz borusuna bişeyler tıkayabilirsin

radyotorün olduğu bölümü şişleyebilirsin(ön panjur)

ya da boşver at bir molotof komple kurtul

dostum sakin ol ya :/ hepimizin basina gelen seyler bunlar uzaktan gozle motoru park edince yapani bul dal :D

Koyduğunda diske tak kilidi çekemesinler o durumdada çekmeye çalırsa büyük ihtimal düşürür sende dalarsın.

gece o arabanın üzerine bir litre hidrolik fren yağı dök de için soğusun dostum,ben havalıyla ateş etmiştim park sorunu yaşadığım arabaya şimdi arabada hala mermi izi var.

adam ne guzel delıl bırakmış not yazmaklaa ne guzel parmak ızı ve yazısı var .motorum calındı de gıt polıse bırgun once bu yazıyı bırakmıslar ertesı gun motorum yoktu de o ugraşssınn:)

Hidrolik yağı değil o sıvısı çünkü Dot3 Dot4, aşırı derecede aşındırıcı ve boya çözücü bir madde.

Onlar şiddetle yanıt veriyorsa sende şiddetle karşılık vereceksin, başka türlü anlamaz bu eşşekler.

hidroliği nereye dökersen orayı çürütür
ek alternatifler aşağıda sıralanmıştır
egzoz borusuna bişeyler tıkayabilirsin

radyotorün olduğu bölümü şişleyebilirsin(ön panjur)

ya da boşver at bir molotof komple kurtul

Vay arkadaş, herkes Ali kıran baş kesen! Herkes mafya bozuntusu olmuş, "onu kıralım bunu yakalım dövelim vuralım öldürelim" havasında; biri de çıkıp "git bir konuş" dememiş.

Millete hayvan derken kendi yazdıklarınızı bir okuyun. Ayıp...

hidrolik yağını adamın arabasına dök sabaha döktüğün yerdeki boya kalkar adam arabasını komple boyatmak zorunda kalır satarkende parça veya komple boyalı der ama kazasız der fakat inandıramaz karşı tarafı doğal olarak boyatması için markasına göre 3 milyara yakın para öder bide satarken boyalı diye fiyattan düşer oda ona kapak olur. birgün denicem ama bakalım kime denk gelicek.

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

ah o lastiklerini patlatırım diyen eleman bana denk gelicektiki o zaman ali kıran başkeseni görecekti. başımızdan geçen bir olay anlatayım: bizim mahallede bir abimiz vardı hayatını motosikletten kazanmış çok küçük yaşlarda tamire ve kullanmaya başlamış cbr 1000rr kullanıcısı ve ünlülerin motorlarını tamir eden cinsten zengin sayılabilecek bir tamirci abimiz. müstakil bahçeli evi vardı bahçesinde yapardı ufak tefek işleri. villa gibi evdi valla... herneyse birgün motoru çok ses yapıyor diye bunu mahallemizde oturan zabıta müdürü şikayet etti sonra polis gelip ceza yazdı. abimizde karşılığında hondanın 250 cc lik naked bir motoru vardı hatırlayamadım tam adamın şahsi arabasına doğru gazlayıp bıraktı motoru tahmin edebileceğiniz gibi motor arabaya maddi hasar vererek girdi altına ve ordan motoru çıkarıp (olay tam köşe başında oluyor) köşe başına lastik izleri bıraktı trafik polisinede yavaş geliyordum heycandan frene bastım kaydım düştüm dedi olay kapandı. motorcu adamla uğraşıcaksan iki kere düşün derim :)) ama bide şu gerçek var. benimde arabam var ve motoru parkedecek müsait yerler olduğu halde arabamın yerine park ederlerse sinirleniyorum çünkü arabamı sağa sola parkedemem sürtüp çliziyorlar ama motoru çizmek için gerizekalı olmak lazım. yani kısacası varsa park edicek müsait biryer gidip oraya çekin birazda kendinizi karşınızdakinin yerine koyun onlar motora bisiklet gözüyle bakıyor bu bakışın değişmesi zorrr

1 hafta oldu daha motoru alalı. bu sabah baktım motoru bişekilde sürte sürte kenara çekmişler kendi arabasını sığdırmak için. motorun altından bitane kablo çıkıverdi sallanıyor orda.Neyse kabloyu araya sıkıştırıp çalıştırdım motoru ama motordan tuhaf bi ses gelmeye başladı. Allah bilir nasıl taşıdılar oraya 180 kiloluk alet. yanımdaki arabanın camına yazı bıraktım beni araması için. plakasınıda kaydettim siteden biri nasılsa bu adam. sabah sabah delirttiler beni yemin ederim oç ları ya.
bigün öncede çalıştığım yerde normal herzamanki arabamı parkettiğim yere busefer motoru parkettim. akşam bi yazı koymuşlar bidaha buraya çekme yoksa lastiklerini parçalarız diye.
yemin ederim pişman oldum motoru aldığıma yazıktır ya. 10 bin lira kredi çektim ben varımı yoğumu hesaba katarak elin piçi geliyo arabasını satsa 10 bin lira etmez sürte sürte bitaraflara taşıyo motoru.
sinirden gebermek üzereyim.

neden bizim ülkemizin insanları böyle ya... neden ya neden?

Vay arkadaş, herkes Ali kıran baş kesen! Herkes mafya bozuntusu olmuş, "onu kıralım bunu yakalım dövelim vuralım öldürelim" havasında; biri de çıkıp "git bir konuş" dememiş.

adam benim motorumu düşürecek ben alttan alacağım öyle mi?
zaten bizim işimiz alttan almak değil mi(ülke olarak)
ama kimse bilmiyor ki,sen alta geçtikce üste çıkan çok olur.
üstelik konuşmadan anlayacak adam dev gibi motoru çekmeyi düşünmez kendi arabası için

Aslında büyükşehirlerde park edilebilir alanlarda her 100 metrede 5 yada 10 sadece motosikletlerin park edebileceği şekilde park alanı oluşturmaları lazım diye düşünüyorum belkide vardır ben sadece sefaköy metrobüs üst geçit belediye tarafında gördüm ön tekerin girebileceği kadar iki demir arası çokta güzel bence her belde deyapılması iyi olur diye düşünüyorum

adamım üzücü durum, her ne kadar hayvan bol olsada, sakin olmak en güzeli.. inan bende senin yerinde olsam sinirlenirdim..
geçen sene çatıyı yapan inşaat işçisi, altta apartmana yakın olan motorumun deposuna mermer düşürdü.. ben görünce çok sinirlendim ve kızdım..
adam bana, servisi ara ne kadarmış yapalım abi dedi.. aradım yamahayı, depoya monteli karenaj ve depo 600 lira dedi.. söyledim adama.. o da yanımda zaten..
abi ben 750 liraya çalıyorum beyaa dedi.. canın sağolsun dedim, sıkıntı yok dikkatli ol dedim.. geçti gitti.. önemli olan hatalarını kabul edip konuşma kültürü olmasıdır..
ama bu şekilde size yapılan gibi bişey olsa, buradaki en mantıklı olay fren hidroliğidir.. benziklikten al hemen.. komple boyasını beğenmediğin noktalara uygula.. nasıl
mutlu olacaksın anlatamam.. hadee kolay gelee.. adamlada bu saatten sonra konuşmayı deneme.. dağıt gitsin arabayı..
karşı çıkan arkadaşlar var, gel benim motora dokun sanada aynını yaparım.. ok :bestmt:

Bak Şimdi yanına Bir tane sopa birde biber gazı al Ve o odamı bul deki kardeşim artisliğin kime ben bu motora vergi vermiyommu sigortasını yapmıyomu ee ne tatava yapıyon
Misal bu araç 10bin lira bunu yerine 4 kat daha fazla yer kaplayan 5 binlik tofaş olsa onudamı kaldıracakdın dürzü de
tatava yaparsa ver gazı sonra daya jopu sonrada adam ol yakarım arabanı de ama önce Verecen gazı :cat:

Çok şükür benim başıma henüz böyle bir olay gelmedi. Genel de motoru gözümün önünden ayırmam, illa ayırmam gerekiyorsa güvenli bir otoparka koyarım.

Fakat geçenlerde bir arkadaşımın yanına gittim onun anlattığı olayı anlatayım. İstanbul/Anadolu yakasında oturanlar bilir Başıbüyük semti var. Tepedeki evlerin hiç birisinin tapusu yok. Arkadaşı ziyarete gittim, bana diyorki motoru şuradaki bakkalın yanına koy, dedim neden... Sen koy koy diyo, bizim deli insin aşşa. Meğer o evin sahibi teyze yolu kendine tahsis etmiş oraya park etmek yasakmış. Geçen bir arabanın lastiklerini kesmiş hatta. Yani heryer de var böyle rahatsızlar, sen şimdi ne yapacan o teyzeye, laftanda anlamıyor.

Şunuda ekleyeyim. Motorla her sene 1-2 kere bulgaristana giderim, orada insanların motorculara bakışı çok başka. Kendimi çok iyi hissettiriyorlar bana. Oranın polislerini bile seviyorum. Şu ana kadar sadece 1 kere gümrükte bir amca canımı sıktı onun dışında araç sürücüleri motorculara saygılı ve dikkatliler.

Biz insana hayvan demedik ki ? İnsanların diğer canlılardan farkı; düşünebilmesi ve zekası değil mi ? Peki adamın 10000 tl lik motorunu kendi menfaati için sürükleyen canlıya neden insan demeliyiz ?
Herşeyi geçtim ''kimsede git konuş dememiş demişsiniz'' fakat bunu yapanla konuşulur mu sizce ? Hadi çocuk olsa eğitmek amaçlı konuşur akıl verirsin. Fakat bu tip hayvanlarla konuşmaya kalksan sonu ya tartışma yada kavga ile biter ne gerek var ?

adam benim motorumu düşürecek ben alttan alacağım öyle mi?
zaten bizim işimiz alttan almak değil mi(ülke olarak)
ama kimse bilmiyor ki,sen alta geçtikce üste çıkan çok olur.
üstelik konuşmadan anlayacak adam dev gibi motoru çekmeyi düşünmez kendi arabası için

Önce bir denersin konuşmayı, sonra kavga çıkartman gerekirse çıkartırsın. Biri benim arabama hidrolik dökerse, benim de motorcu olmama rağmen gider onun motoruna kezzap döküp lastiklerini kesme hakkım olmaz mı? Arabam kaskolu (ki çoğu araba da öyle), konuyu açan arkadaşın motoru kaskolu mu? Biri arabama zarar verirse cebimden para çıkmaz, tüm varlığını motora yatıran adamın motoruna zarar gelirse parası cebinden çıkar.

"Fakat bu tip hayvanlarla konuşmaya kalksan sonu ya tartışma yada kavga ile biter ne gerek var ?" demiş s.e.c., peki bu tip hayvanın arabasına zarar verirsen o da senin motorunu yakmaz mı?

Hırsla kalkan zararla oturur.

Emin ol yakmaz çünkü bunlar için hayatta en önemli şey arabalarıdır. Sonrasında iş uzayacağı için kendi arabasına zarar geleceğinden korkar. Bu gibi durumlarda benim için önemli olan sevdiklerimin ve ailemin üzülmemesidir. Şimdi bu herifle konuşmaya kalksan adım gibi biliyorum iş uzayıp kavgaya dönücek; sonuçta ya o ya sen zarar göreceksin ailen üzülecek. İşte hergün görüyoruz tv de komşu kavgaları cinayetler ne gerek var ?
Ama en iyisi sende onun malına zarar vereceksin. Kapına gelirsede; valla otoparkta hakkaten ilginç şeyler oluyor geçen günde benim motoru çekmişler çizmişler falan dediğinde olay kapanır. Arabasına zarar verenin sen olduğunu kanıtlayamaz. Çünkü kanıtlamaya çalışırsa ilk başta yediği nanenin anlaşılacağını bilir

ben en iyisi yazmayayım .... biride benim motoru düşürmüştü o aklıma geldi yine ::rantinp:

E tamam işte, "bunlar için hayatta en önemli şey arabalarıdır" diyorsun, ben de "arabasına zarar verirsen o da senin motoruna zarar verir" diyorum.

Diyelim arabamın önünde bir motor var, acil bir durum sebebiyle çıkmam gerekti. Motorun sahibini bulamayınca çektim, çekerken hasar verdim. Gittim, işimi halledip geldim, motorun sahibini yine bulamadım. Sabah bir kalktım, adam benle konuşmaya gelmemiş ama arabamın boyası mahvolmuş. Ne olacak?

Geçenlerde arabayla park ederken yandaki arabanın aynasını kırdım. Güvenliğe gittim ama arabanın sahibini bulamadık. 2 gün sonra güvenlik adama ulaşmış, görüştük, tamir ettirdik. Eğer adam gelip benim arabamın aynalarını kırsaydı sonuç ne olacaktı?

Ben de melek değilim, arada kavga ettiğim oluyor ama ilk seçenek kavga değil. Önce konuşmak gerek.

Gizli kamera yerleştirin ve haklıysanız konu ne olursa olsun içinizde kalmasın. Yapın. Adamı dövün gerekirse ki anlasın...
Sallandıracan 2-3 ünü bak birdaha yapıyorlarmı...

Olay olduğu gibi hemen adamın arabasını mahvedelim demiyorum. Ama sen adamın arabasının camına telefonunu yaz beni ara diye ve üstünden zaman geçsin hala ses seda yok ee işte o zaman anladığı dil lazım bu adama.
Benim başıma daha önce böyle bir şey geldi ve ben hiç bir şekilde öc almadım belkide bu yüzden içimdeki iyi niyeti yitirmişte olabilirim

Ben bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Gerçi herşeyin bir bedeli var sırf motorum için 4 kişi 2+1 evde yaşamak zorunda kaldık :) Ev sahibim eski jawacılardan. Motorumu eskiden balkon olan fakat sonradan bir kısmı yola gittiği için yıkılan yere koyuyorum. Hemen öünde de ikinci bir çıkış kapım var. Kafam rahat oluyor. Yalnız yolun karşısında bir dernek lokali var. Park yeri olmayınca gelip benim 50 cm lik giriş çıkış yaptığım yere arabayı bırakıyorlar. önceleri acayip kızardım adamlara. Hatta bir ara kapı kollarını japon yapıştırıcısıyla yapıştırayım diye düşündüm. Ama gel zaman git zaman oradaki insanlarla da tanıştık. Şimdi benim motorun sesini duyunca çekiyorlar arabayı ordan.

Yakında dış cephe izolasyonu çalışması olacakmış. Motoru nereye koyarım diye dşünüyordum. bina sahibi arka bahçeye arabalarrını koymak için üstü kapalı bir yer yapmaya başlamıştı. Sağolsun beni de düşünüp motoru kilitleyebileceğim demir parçaları kaynatmış direklere :)

şu aralar ben daha çok. brandamı yırtan kedilerden ve bölgesini işratlemek için her gece ön tekerime işeyen köpekten şikayetçiyim. Branda leş gibi kokuyor. Jant da çillenmeye başladı. her hafta WD40 la siliyorum.

Sağlıcakla.

Motosiklet yolda taşıt yerine sayılmadığı gibi park yerlerinde de taşıttan sayılmıyor.O yüzden park ederken de ona göre davranmanız gerekiyor.Bunda kızacak bişey yok.Zamanla alışırsınız.Motosikletini senden başka kimse korumaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar