motorsiklet tarzları arasında seçim karmaşası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"Gücüyle ve performansıyla SS'leri aratmayan" demişsiniz DL650 67 beygirdir. Tamam torklu bir makinedir ama SS i aratır.

"Yapısıyla araziye rahatça uyum sağlayan" demişsiniz, cüssesi ve ağırlığı nedeniyle hafif arazi şartlarında çok iyi olmasına rağmen sert arazi koşullarında tercih edilmez.

"Gösterişiyle cruiserlar kadar yakışıklı olan" demişsiniz, cruiserlarla alakası olmasa bile benim şahsen en beğendiğim ve birgün mutlaka almak istediğim tek enduro makinedir V-Strom. Bu tarz motorlar arasında değerlendirme yapıldığında beğenmeyene de ratlamadım henüz.

Yakıt konusunu gerçekten bilmiyorum ama benim motorumdan az yaktığına eminim :)

kaaneski kesinlikle bende her tarz motordan mutlaka istiyorum. Başta bende benzer bir karmaşa yaşadım ama benim amacım belliydi. Ben ileride bana SS kullanma konusunda en çok deneyimi getirecek bir başlangıç motoru aramıştım. Sonunda ilk motorun tarzından çok sana neler öğrettiğinin önemli olduğuna karar verdim. İleride ne alacak olursan ol başlangıç için benim sana tavsiyem XT125 veya dengi bir arazi motorudur. Tecrübeli motorcuların fikirlerini alabilir, dünyaca ünlü yarışçıların motosiklet geçmişlerini araştırabilirsin. Çoğunun piste topraktan geçtiğini göreceksin. Aklında bulunsun diye yazdım :)

Sen ne ile başladın diye sorma ama :cherry:

sen ne ile başladın ??? :queen: ciddiyim cevap bekliyorumm ... hem sen kaan a sorma demişsin ben sorabilirim :)

kendi fikrimce bir dragstar xvs650'nin yada shadow 750C'nin yerini tutacak bir motor tanımıyorum (alınabilecek makul fiyatlar dahilinde tabiki)

krom aksamları pırıl pırıl ışıldayan, güneş vurduğunda gözleri kamaştıran, gaza bastığından etrafta "gök mü gürledi acaba?" şeklinde meraklı bakışları üzerine toplayabilen ve alınabilecek temizlikte ve km'de olup fiyatları 12500-13500 arasında olan başka alternatifler varsa onları da değenlendirebilirsin tabiki, ama bence yok...

ayrıca ss'lere karşı benimde ilgim var, özellikle aerodinamik yapılarından ve hızlı makinalar oluşlarından ötürü R1-R6 veya CBR600RR-900RR tarzı bir makina gördüğümde hoşuma gitmiyor diyemem, ancak henüz ölmeyi ve arkamda beni seven insanları gözü yaşlı bırakmak istememem beni CRUISER sevdasına iyice bağımlı kılıyor...

Tvs Apache yi Bence Hiçte yabana atma Motor Olarak Suzukininkin Motor bloklarını kullanmaktalar.Tecrübemde Yok Diorsun Bnce Tvs Apache İyice bi araştuır derim

benim çevremde motor kullanan hiçkimse yok buyüzden tecrübe konusunda pek yol katedemedim, bu sevda birden oluştu zaten

ama şu var kendime güvenmiyo değilim, tabi şu topraktan başlama olayı çok farklı bi giriş oldu.
ama 125 lik bi makina biraz düşük gibi geldi bana

bide şu var ben çok fazla yol yaparım bu otomobilimle böyle ki benzin fiyatları malum :)
yani motorlada bu aynı şekilde olacaktır tabi bu sözkonusu olunca yakımı da işin içine giriyo
şu Vstorm ne yakıyo? rakamlarla belirtebilirmisiniz bana

cruiser konusunda da ne yalan söylim hoşuma giden makinalar en aşşa 650cc :) ki bu 1 yada 2 tanedir geri kalanı hep 800 ve üzeri

kaaneski V-strom dediğimiz kuru ağırlığı 197 kilo ve sele yüksekliği 820 mm bi makine. İlk motor olarak sence de biraz zorlamaz mı? Geri çekebilecek misin motoru? Park edebilecek misin? Düşerse kaldırabilecek misin? Binip gitmesi kolay da..

tabıkı herkes elının altındadın durumuna gore bınecegı bır makınası olmasını ister ... AMA

KAANESKİ KARDESİM MOTORA YENI BASLAYACAKSIN BAKIYORUMKI HERKES 600 CC MOTOR RESIMLERI KOYMUS BU SENIN ICIN SAKINCALI OLABILIR...

BİRDE KAC PARALIK BIR MAKINA İSTİYORSUN IMKANIN NEDIR BIDE ONU BELIRTIRSEN DAHA COK YARDIMCI OLUNABILIR SANA... DİYE DUSUNUYORUM BEN SAYGILARIMLA

"Gücüyle ve performansıyla SS'leri aratmayan" demişsiniz DL650 67 beygirdir. Tamam torklu bir makinedir ama SS i aratır.

"Yapısıyla araziye rahatça uyum sağlayan" demişsiniz, cüssesi ve ağırlığı nedeniyle hafif arazi şartlarında çok iyi olmasına rağmen sert arazi koşullarında tercih edilmez.

"Gösterişiyle cruiserlar kadar yakışıklı olan" demişsiniz, cruiserlarla alakası olmasa bile benim şahsen en beğendiğim ve birgün mutlaka almak istediğim tek enduro makinedir V-Strom. Bu tarz motorlar arasında değerlendirme yapıldığında beğenmeyene de ratlamadım henüz.

Yeterince hız yapabilir, seri hızlanmalar sağlayabilirsiniz anlamında söylemiştim. Yoksa tabiiki 185HP'lik makinelerle kıyaslamıyorum.

Sert arazi koşullarından kastını Dakar rallisimi bilemiyorum ancak sizinde atladığınız bir nokta varki aslında sohbetimizin en can alıcı yeri.

DL650 V-Strom bir ENDURO değildir.

Zaten o çok ağır arazi şartları dedikleriniz için ENDURO ve hatta Cross tercih etmelisiniz.

V-Strom bir melezdir ve bahsi geçen türlerden biraz biraz özellik taşır bünyesinde. Seridir, gösterişlidir, cimridir, güçlüdür, yüksek ve yapılıdır, yol tutuşu iyidir, rahattır.

Ama sizde bilirsinizki melezler asla ana karakterin özelliklerini onlar kadar iyi taşımaz. Yani seri dediysek bir SS kadar seri değildir. Güçlü dediysek her devirde yüksek güç sağlayan bir cruiser kadar değildir vs..

Anlatmak istediğimi anladığınıza inanıyorum.

Selamlar.

Enuro-touring diyelim DL için, fakat enduro değil dersek ayıp kaçar.

seda'nın dediği şu konumda doğru bukadar cüsseli bir makinayı tecrübesiz biri tabiki rahat kontrol edemez ama ben zaten ilk motorum olarak demiyorum, ilk motorumu aldığımda eğer kaza bela bişey olmazsa da 1 ay içinde çok rahat 2000km yol katederim gibime geliyo çünkü otomobille bunu yapan biriyim :)
tabiki otomobil kadar kolay olmayacaktır ama hem öğrenmek hemde bu yeni yaşam tarzının keyfini çıkarmak için abartacağımı biliyorum

gelelim mebla konusuna, ilk motor olarak değil ama kalıcı diye düşündüğüm motora bi 12000 ytl civarında para verebilirim gibime geliyo

ki böyle bi meblayı verince "tüh ya keşke şunu alsaydım" dememek için bu konuyu açtık zaten

yani merak etmeyin 600lükle başlanmayacağını idrak edebilecek kadar uzun süredir MT üyesiyim :)

kaan abi sna bence en uygunu hyosung gt250r :bounce: çünkü belli sen ss ye yatkınsın...

ya zaten ilk motor onu alıcaktım niye çaktırıyosun :queen::queen::queen:

şaka bi yana onuda düşünmüyo değilim zaten baktım çok çelişkide kaldım onu alıcam en sonunda ama tabi ozamana kadar edindiğim tecrübeyle 250 düşük gelmezse :cat:

tabi bununda sonrası olur, hani daha uzun yol yapabilecek

hatta şöyle söyliyim
istanbuldayım we nerdeyse her haftasonu kırklareli yolunu teperim :p

sonra fıtık olmayalım :mrgreen:

kaaneski, eğer otomobille vb. yeterli trafik tecrüben varsa 250cc motorlar başlamak için uygun. AB ülkelerinde ehliyet alınca kullanılabilen motorların 30 (veya 45) HP'den daha güçsüz olmaları gerekiyor, yani AB yasalarla "Başlangıç motoru en fazla 250 cc olabilir" diyor. Hyosung GT250R, Suzuki VL250 Intruder, Hyosung GV250 cruiser gibi makinelerden yukarı çıkmamanı öneririm. Ben Honda CBF150 ile başladım, Hyosung'la da başlayabilirmişim, ancak şu ana dek deneyimimden edindiğim izlenim bir V-Strom'la veya benzer büyüklükte bir motorla başlasaydım çok zorluk çekerdim.

Her motorcunun eninde sonunda geçeceği son nokta dl650 olacaksa,bütçen uygunsa,gel sen zarar etmeden olayı bitir derim. 2.eli bile reşat altını gibi. :)

ben olsam yakıtıda iyiyse hic dusunmeden v-stromu alırdım...cok fazla dalar giderseniz hic birini alamassınız.
alın ve ondan sonra diger motorlara gözunuzu kapatın kendı motorunuzdakı guzellıklerı kesfe cıkın.
cunku keske ss alsaydım dedıgınız an olay bitmiştir zevk almamaya baslarsınız...

kaaneski, eğer otomobille vb. yeterli trafik tecrüben varsa 250cc motorlar başlamak için uygun. AB ülkelerinde ehliyet alınca kullanılabilen motorların 30 (veya 45) HP'den daha güçsüz olmaları gerekiyor, yani AB yasalarla "Başlangıç motoru en fazla 250 cc olabilir" diyor. Hyosung GT250R, Suzuki VL250 Intruder, Hyosung GV250 cruiser gibi makinelerden yukarı çıkmamanı öneririm. Ben Honda CBF150 ile başladım, Hyosung'la da başlayabilirmişim, ancak şu ana dek deneyimimden edindiğim izlenim bir V-Strom'la veya benzer büyüklükte bir motorla başlasaydım çok zorluk çekerdim.

otomobil konusunu şöyle söylim geçen 1,5 yıl içerisinde işim gereği 380.000 km yol yaptım fazlası var küsürata gerek yok diye yazmadım :queen:
garip bi limit dimi :p

Her motorcunun eninde sonunda geçeceği son nokta dl650 olacaksa,bütçen uygunsa,gel sen zarar etmeden olayı bitir derim. 2.eli bile reşat altını gibi. :)

walla inşallah diyelim yinede iddialı bi söz olmuş :cherry: ilginize teşekkürler

gülü seven dikenine katlanır...racinglerdede öyle ... :bounce:

diken nerde be:silent: :mrgreen:

ben olsam yakıtıda iyiyse hic dusunmeden v-stromu alırdım...cok fazla dalar giderseniz hic birini alamassınız.
alın ve ondan sonra diger motorlara gözunuzu kapatın kendı motorunuzdakı guzellıklerı kesfe cıkın.
cunku keske ss alsaydım dedıgınız an olay bitmiştir zevk almamaya baslarsınız...

aslında dl 650 hakkında detaylı bi tanıtım varmı diye baktım ama bulamadım
warsa bi link alabilirmiyim,
sitedeki bilgiler düşülmüş MT ye ama bukadarı zaten official sitesinde de var
benim dediğim şu "hakkında herşey" şeklinde bi başlık, detaylı fotolar, kullanıcı yorumları, 100km de ki yakıt tüketimi litre bazında, vibrasyondur vs. artık her nekadar detay verilebiliyosa

ozaman daha net düşünebilirim aslında

Son düzenleme:
Enuro-touring diyelim DL için, fakat enduro değil dersek ayıp kaçar.

Bizler endüro motorları çok severiz, çünkü endüro motorlar güzeldir.
Aslında tüm motorlar güzeldir ama esas endürolarda güzeldir. Dele de
bir motordur , hemde güzeldir ama endüro değildir . çümkü endürolar
daha güzeldir . Ama delede pek fazla güzeldir , diğerleri kadar.

Dele endüro değildir , çünkü jantları alaşımdır . alaşımlar kırılır ,
endürolar kırılmaz çünkü güzeldir , dele de güzeldir ama kırabilir. Bu
yüzden endüro değildir. Tel jant sert darbede yamulur , sökülür
düzeltilir , yolumuza gideriz ama delenin cantları kırılır , oturur
üzülürüz.

Delenin aküsü kurudur , enduroda kuru akü olmaz , fazla ısınırsa
patlar ayrıca , dahada kötüsü su eklenmez , bu yüzden endüro değildir
ama kuru aküde güzeldir . ama Endürolar kuru akü sevmez , bozulursa
yolda bırakır , endürolar yolda kalmaz , çünkü endürolar çok güzeldir.

Dele nin amortisörleri serttir , bu yüzden endüro olamaz .
**örtüsörleri yumuşlatılabilir ama en yumuşak hali bile çok serttir ,
sert iyidir ama toprakta sert olmaz , çok zıplar yer tutmaz, yer
tutmazsa düşer , düşerse güzel olmaz , güzel değilse endüro değildir.
Çünkü endürolar güzeldir.

Dele 'de tork yerine beygire vardır . Endüro beygirden çok torku sever
. Dele caddede hepsini geçebilir ama arazide cırt cırt fites
değiştirilir , Vitesi falza değiştirisen kırılır ( hatta bir
arakadaşın delesinin fitesi kırılmıştı ) . Endüro kırılmaz , fiteside
zırp pırt değiştirmesi gerekemz çünkü torkludur . Tork güzeldir , eğer
güzel se demekki o endürodur. Tork bize çok faydalıdır , beygir
yorulur , acıkır , kişner ama tork sakin bir hayvandır her zaman
çalışlır ( Tork: öküz ile sığır karışımı bir heyvan).

Dele de elcik koruma , motor ( karter) koruma , balans topuzu , falan
filan yoktur . Çünkü o endüro değildir . Koruma olmazsa korunamaz ,
korunamazsa bozulur . Bozuldumu kızar tekme atarız . Tekme atarsak
yamulur . yamulursa güzel olmaz . enduro güzeldir , demek ki deelee
endüroo değildir.

Dele nin lastikleri tüpsüzür. Endüro tüp vardır . Demek ki dele ye
eksik parça koymuşlar . Parçası eksik olan şey güzel değildir , bu
yüzden dele enduro değildir. Ayrıca tüplüsü her yerde tamir edilir ve
şişirilebilir , tüpsüzünün her yerde tamir edilmesi zordur , güçsüz
pompa ilede şişip canta oturmaz. Yerine oturmazsa çirki gözükür , o
zaman endüro olamaz.

Peki dele endüro değilse nedir . ? dele melezdir . Eğer bir beyazla
bir siyah bir birlerini çok servse , leylek onlara melez verir. Melez
iyimidir , iyidir . Enduromudur , değildir çünkü melezdir. Peki melez
güzel olmazmı... olur. Eğer annesi ve babası onu iyi yetiştirirse
güzel olur , enduro gibi olur ama , enduro değildir enduro taklidi
yapar. Ama bu önemli değildir , çünkü o da enduro ile dolaşır ama
enduro değildir çünkü enduro bir başka bişeydir. Çok güzeldir...

anonim

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
offf yeni R6 lar gelmiş kiiiiiiiiiii , binmeye kıyamaz insan , koy evin salonuna izle :D

B.m.O keşke alıntı yaptığınızı belirtseymişsiniz.
O yazıyı okudum daha önce biliyorum.
CBR 600 F kullanıyorum. V-Strom benim için bir melez değil endurodur. Aküsüde suludur. Ayrıca 1000 lik modelinde elcik koruma mevcuttur. F 650 Dakar kullanan biri için V-Strom touring bir makine olabilir. R 1200 ST kullanan biri için ise yine endurodur. Yani sonuç olarak ara motorlar vardır sizin melez diye adlandırdığınız evet fakat illaki 2 veya 3 sınıf arasında kalmış melezlerdir onlar. Fazer gibi. Zaten insanlar da illa ki bu sınıflardan birine olan yatkınlıklarının daha ağır basması sebebiyle tercih ederler o ara motoru.

Zaten Suzuki bile kendi motorunu "Sport Enduro Tourer" sınıfı altında sergilemektedir. İsteyen Sportu için alır, isteyen Endurosu, bir başkası da touring i için alır.

V-Strom benim için endurodur. Sizin için melez olsun.

B.m.O mükemmel bi metin olmuş emeğine, ellerine sağlık
yarıldım gülmekten :queen::queen:
süper bi anlatım
tabi bu aydınlatıcı metin ışığında bi kaç sorum olacak
bu DL
torklu değil vitese ihtiyaç duyma oranı artar ok
peki ya vites kırılır??? :silent:
buyrun bu DL ye -1
+
tüpsüz teker :silent: ben bu nedir bilmiyorum, bayaa kötü bişeymidir
bu metinde öyle duruyo da :pale:
buyrun buda -2
+
kuru akü :silent: hadelee yolda bırakır falan :silent:
buyrun -3 olduk
:pr:
şimdi benim nasıl düşünmem gerekiyo kestiremedim
bu yazı biraz uzmanlara hitaben yazılmış sanırım
ben bayaaa bi fransız kaldım :queen:

ne! biri r6 mı dedi
yahu girmeyin kanıma :) demeyin şöyle şeyler

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar