motorsiklet tarzları arasında seçim karmaşası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B.m.O keşke alıntı yaptığınızı belirtseymişsiniz.
O yazıyı okudum daha önce biliyorum.
CBR 600 F kullanıyorum. V-Strom benim için bir melez değil endurodur. Aküsüde suludur. Ayrıca 1000 lik modelinde elcik koruma mevcuttur. F 650 Dakar kullanan biri için V-Strom touring bir makine olabilir. R 1200 ST kullanan biri için ise yine endurodur. Yani sonuç olarak ara motorlar vardır sizin melez diye adlandırdığınız evet fakat illaki 2 veya 3 sınıf arasında kalmış melezlerdir onlar. Fazer gibi. Zaten insanlar da illa ki bu sınıflardan birine olan yatkınlıklarının daha ağır basması sebebiyle tercih ederler o ara motoru.

Zaten Suzuki bile kendi motorunu "Sport Enduro Tourer" sınıfı altında sergilemektedir. İsteyen Sportu için alır, isteyen Endurosu, bir başkası da touring i için alır.

V-Strom benim için endurodur. Sizin için melez olsun.

Tamam öyle olsun. Ama bunu GERÇEK endurocuların yanında söyleme olur mu?

Bu arada sabahtan beri DL650'den bahsediyoruz. 1000'lik ek olarak geldi sanırım. :)

Fazer hangi sınıflar arasında kalmış merak ettim doğrusu. Touring ve naked mi?

Herneyse, uzatmaya gerek yok. Siz enduro olarak bilin DeLe'i..

AfricaTwin, Adventure 990 falanda uzay aracı olsa gerek..

selamlar :wiinkk:

yahu şimdi selamlar iyi hoş aleykümselam da
ee? DL kuruydu muruydu, jant kırılıyodu vites kırılıyodu
noldu?

B.m.O mükemmel bi metin olmuş emeğine, ellerine sağlık
yarıldım gülmekten :queen::queen:
süper bi anlatım
tabi bu aydınlatıcı metin ışığında bi kaç sorum olacak
bu DL
torklu değil vitese ihtiyaç duyma oranı artar ok
peki ya vites kırılır??? :silent:
buyrun bu DL ye -1
+
tüpsüz teker :silent: ben bu nedir bilmiyorum, bayaa kötü bişeymidir
bu metinde öyle duruyo da :pale:
buyrun buda -2
+
kuru akü :silent: hadelee yolda bırakır falan :silent:
buyrun -3 olduk
:pr:
şimdi benim nasıl düşünmem gerekiyo kestiremedim
bu yazı biraz uzmanlara hitaben yazılmış sanırım
ben bayaaa bi fransız kaldım :queen:

Torklu değil derken enduro ve cruiserlar gibi her devirde yüksek tork vermez demek istenmiş. Bu yüzden geniş devir aralığında fazlaca vites değiştirirsiniz. Ki bu oran Supersport makinelerde çok daha fazladır. En az da cruiserlardadır. Mesela Honda Shadow yanılmıyorsam 3500rpm'de maksimum torka ulaşıyor. Yamaha R6 ise 11.000rpm'de.. Zaten bu yüzdendirki yüksek devir çeviren makinelerin motor ömrü kısa ve yakıtı fazla olur.
Ayrıca birtane DL'nin vitesi kırıldı diye hepsinin kırılıyor demek değildir.

Tüpsüz lastikten kasıt tubeless lastiktir. İç lastik yoktur. Lastik parçalanmadığı sürece tamiri çokta zor değildir. Bir fitil işinizi görür.

Kuru akü yolda bırakır derken arazi anlamında söyledik bunu. Yedek bir akü alırsınız olur biter. :) Kuru akü, sulu akü gibi bakım gerektirmez ve dayanıklıdır. Ama bozulduğunda tamiri zordur. Dolayısıyla çoook uzun yolda yedek bir akü en mantıklısıdır. Onun dışında kişisel tercihim kuru aküden yana her daim. Vay suyu bitmiş, var oksitlenmiş derdi yoktur.

Ve sonuç olarak DL650 V-Strom her motorcunun sonunda isteyeceği bir noktadır. BENCE motosiklet aleminin krallarından biridir. Çünkü hemen her segmentten güzel parçalar barındırır. Motorundan memnun olmayan bir tane V-Strom kullanıcısı tanımıyorum. Hatta duymadım bile! :cat:

Az önce bir başka başlık daha kilitledim, yokmu yeni bir şeyler dön dolaş hep aynı konular aynı tartışmalar, biraz bir şeyler katın birbirinize, yenilikler getirin, kafa sayısı kadar düşünce çeşidi vardır, kimse kimsenin doğrularını değiştiremez, ancak fikrini beyan eder, fikirlerede saygı göstermesi gerekir.

Suzuki DL 650 V-Strom bana göre custom - cruiser - chopper veya scooterdır! desem bu söylemim kime ne fayda sağlar, kimden ne götürür?

Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
Sebep:  Aynı konu kaçıncı seferdir açıldı bilmem, tartış tartış bitmedi ne bereketli konu ise, çok görüşler beyan edildi, yazıldı, çizildi, emeklere saygısızlık olmasın değişik başlıklarda hepsi var, tartışmak gerekirse o başlıklardan devam edilebilir. Hangi başlıklar dediğiniz duyar gibiyim :) bu ve bu ve bu. Ayrıca buna bakmadan geçmeyin fazlası var.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar