motorsiklet tarzları arasında seçim karmaşası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ark.adaşlar garip bi başlık oldu biliyorum ama az çok konunun nereye bağlanacağını anlamışsınızdır sanırım,

mo.tor almayı düşünen biri olarak tabiki ilk etapta hangisi olmalı dan ziyade tarzı ne olmalı sorusuyla boğuşuyorum

kimbilir belki hiçbirinize olmamıştır bu, yani direk olarak ben chopper sewerim deyip almışsınızdır belki.

belkide bende bi sorun var, :pr:
yahu bi insanın hepsi mi hoşuna gider :)
hoşuma gitmeyen tek bi tarz var oda scooter
yalnız scootercılar alınmasın olurmu :wiinkk:

racing diyorum bazen, ki inan.ılmaz ihtişamlı çok s.exy makinalar
cruiser oluyo bazen, ki bunlarada hani derlerya binmede yanında yat
enduro diyorum bazende, hani dağ bayır banamısın demem diye düşünerek

hepsini alabilecek imkanım olsa inanın sormazdım hiç :queen:

yani işin özeti şu, ben yeri geldiğinde süratte yapmayı sewen, ş.ehir içinde tintin gezmektende hoşlanan yarıca orman dağ bayır bilmediğim yerleri gezen ki fotoğraf çekme hastalığı olan birisiyim

anlayacağınız inanılmaz kararsızım.

peki siz neden sahip olduğunuz makinayı tercih ettiniz? bu isteklerin yanında ne etkili olduda diğer tarz değilde sahip olduğunuz tarz??

ilginize şimdiden teşekkür ederim:cat:

Son düzenleme:
aynı karmaşanın aynısından bendede var :):pr: akşam yatıyorum racing sabah kalkıyorum enduro olmuşş...Allah sonumuzu hayretsin :mrgreen:

ben ss ciyim bende en cok agır basan taraf bu oldugu ıcın bunu tercıh ettım..
hızı virajı makınemı sevıyorum ama arada bi cruiser'ım olsanda sehir içinde estire estire gezsem demiyo değilim.. ama yıne de ss den vaz gecmem ben ss de her an keyıf alıyorum oturus pozisyonu surus keyfı hızı virajı vs. vs. ama ilerde arada binmek için aldığım bi cruiser'ım olur belki de...

hızı virajı makınemı sevıyorum ama arada bi cruiser'ım olsanda sehir içinde estire estire gezsem demiyo değilim.. ama yıne de ss den vaz gecmem ben ss de her an keyıf alıyorum oturus pozisyonu surus keyfı hızı virajı vs. vs. ama ilerde arada binmek için aldığım bi cruiser'ım olur belki de...

inşallah :)

aynı karmaşanın aynısından bendede var :):pr: akşam yatıyorum racing sabah kalkıyorum enduro olmuşş...Allah sonumuzu hayretsin :mrgreen:

ewet yaw, anlık mutasyonlar oluyo zihnimde :p

bi an geliyo lopur lopur, insanın karnını doyururcasına tok sesiyle bi cruiser görüyorum tmmdır diyorum, ardından bi r6 ve iş bitiyo :)

tmmdır diyorum buldum
bmw r1200 gs geçiyo yanımdan, bisiklet sürercesine rahat, alay edercesine motor üstünde ayakta hoplaya zıplaya :)

hadi diyorum buyur burdan yak

işin en garibi de bu gün sabah ewe gelirken trafik sıkıştı malum sabah trafiği
sewmediğim tarz dememe rağman yanımda bir suzuki burgman 650 durdu (aynaları sorun oldu sanırım yada bana inat yaptı :) ) aynalarını kapatıp geçti durup tekrar açtı ve ateşledi :pr:

tamam dedim kaan sen yakında kafayı yersin

umarım istediğin gibi olur :cat:

işimiz zor valla kaan gerçi benim onumde 3 sene var rahat rahat düşünebilirim...! sana kolay gelsin :cherry:

Valla Tecrüben Varmı yokmu bilmiyorum ancak.

Senin İsteklerini Bir Yamaha FZ6 Fazer Karşılar Herturlude. :)

Ancak Bu Senin tecrübene baglı bir olay sonucta yeni motosiklete başlayacak isen bence Bunlara Uyan Yeni Tvs Apache Düşünebilirsin Sınıfında En Guclu Ve Yapılı Motor !

işimiz zor valla kaan gerçi benim onumde 3 sene var rahat rahat düşünebilirim...! sana kolay gelsin :cherry:

benimde daha epey bi zamanım var :cat: daha çook düşünücem

Valla Tecrüben Varmı yokmu bilmiyorum ancak.

Senin İsteklerini Bir Yamaha FZ6 Fazer Karşılar Herturlude. :)

Ancak Bu Senin tecrübene baglı bir olay sonucta yeni motosiklete başlayacak isen bence Bunlara Uyan Yeni Tvs Apache Düşünebilirsin Sınıfında En Guclu Ve Yapılı Motor !

tavsiye için teşekkür ederim
ama bukadar marjinal olabileceğimi sanmıyorum
enazından markanın daha bilindik olmasını tercih ederim sanırım :cat:
tabi bu fazer için sözkonusu değil
fazer çok hoş bi makina

Son düzenleme:
Senin durumuna uyan tarz NAKED oluyor.
Sürat desen var, Altı SS e göre yüksek bir miktar arziyede uyum sağlar, Cruiser kadar gösterişli olmasada kendini göstern bir motoru var.
Kısaca her yola ve duruma uygun motosiklet NAKED sınıfıdır.
Honda%20Hornet%20600%20%2007%20%203.jpg

13.jpg

2_649giris.jpg

bence bütün naked ler değil sadece honda hornet..bide kawasaki er6 .. chopper gbi motoru var,duruşu stili racing gbi..araziye uygun...

Yaşını ve motor tecrübeni bilmiyorum. Ama Yucika'nın önerisini yabana atma. Önerdiği motorlar çok amaçlı ve sınıfında çok satan motorlar. Ben de 2005 model Yamaha FZ6 Fazer kullanıyorum. Çok memnunum.

25 yaşındayım ki tecrübe konusunda hiç konuşamayacak kadar tecrübesizim diyebilirim, ancak fikirler için teşekkür ederim bu modeller düşündüğüm modeller benimde

Arkadaşlar, herşeyin melezi bir makine var piyasada..

Gücüyle ve performansıyla SS'leri aratmayan;

Yapısıyla araziye rahatça uyum sağlayan;

Gösterişiyle cruiserlar kadar yakışıklı olan;

ve yakıttaki cimriliğiyle commuterleri kıskandıran bir makine...

Buyrun;

suzuki_dl650_bagages_.jpg

Buyrun;

ewet bu çok hoş duruyo, fazer da aynı standartta ama neden bu peki??

desene 25 yaşındaki adamdan daha tecrubeli ve bilgilyim (motosiklet konusunda ) :)

ama olsun akıl yaşta deil baştadır ... :rendeer:

abicim tecrübe konusunda kendine güvenemiyorsan eğer ilk önce 150 liklere bir göz at,sonra büyüklere bak derim :)

Buyrun;

"Gücüyle ve performansıyla SS'leri aratmayan" demişsiniz DL650 67 beygirdir. Tamam torklu bir makinedir ama SS i aratır.

"Yapısıyla araziye rahatça uyum sağlayan" demişsiniz, cüssesi ve ağırlığı nedeniyle hafif arazi şartlarında çok iyi olmasına rağmen sert arazi koşullarında tercih edilmez.

"Gösterişiyle cruiserlar kadar yakışıklı olan" demişsiniz, cruiserlarla alakası olmasa bile benim şahsen en beğendiğim ve birgün mutlaka almak istediğim tek enduro makinedir V-Strom. Bu tarz motorlar arasında değerlendirme yapıldığında beğenmeyene de ratlamadım henüz.

Yakıt konusunu gerçekten bilmiyorum ama benim motorumdan az yaktığına eminim :)

kaaneski kesinlikle bende her tarz motordan mutlaka istiyorum. Başta bende benzer bir karmaşa yaşadım ama benim amacım belliydi. Ben ileride bana SS kullanma konusunda en çok deneyimi getirecek bir başlangıç motoru aramıştım. Sonunda ilk motorun tarzından çok sana neler öğrettiğinin önemli olduğuna karar verdim. İleride ne alacak olursan ol başlangıç için benim sana tavsiyem XT125 veya dengi bir arazi motorudur. Tecrübeli motorcuların fikirlerini alabilir, dünyaca ünlü yarışçıların motosiklet geçmişlerini araştırabilirsin. Çoğunun piste topraktan geçtiğini göreceksin. Aklında bulunsun diye yazdım :)

Sen ne ile başladın diye sorma ama :cherry:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar