Motorsiklet almak neden bu kadar zor ???

Slm arkadaşlar 15 gün içerisinde motor dünyasına girmek için hazırlanıyorum fakat sorunlardan ne heyecan kaldı ne istek
Ailem karşı çıkıyor, kız arkadaşımla ayrıldık gibi ( belirsizliğini koruyor :( motorcu olmayan kimse beni anlamıyor , daha almadan bıktım bu dertlerden, sizde bunları yaşadınız mı daha önemlisi nasıl aştınız...:pr::pr::pr:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Aldığım dönemde kız arkadaşım yoktu. Boştaydım, o yüzden kız arkadaş sorunu otomatik olarak çözülmüştü benim. :mrgreen: Sonradan tanıştığımız için o da severek biniyor şimdi. Aile meselesi benim de biraz karışıktı. Danıştım önce. Hiç biri onaylamadı, hepsi karşı çıktı. Ama ben kararımı vermiştim. Motorumu alıp eve geldim, evdekilere gösterdim. Çok şaşırdılar ama hepsi hayırlı olsun dedi sonuçta. Bazen çözülemeyecek gibi görünen bu sorun aslında çok basit olan bu yöntemle kolayca halledilebiliyor. :) Tavsiye ederim son çare olarak. :cat:

her aile motora karşı çıkıor bu kesin bişey ama kız arkadaşın konusunda üzüldüm.Ben ilk motorumu aldığım zaman kız arkdaşımlar ortak para biriktirip aldık.:) ççoook güzeldi ortak bişeyler paylaşmak ama sonra ayrıldım motoruda 3lt benzinle yaktım...

bir yerde okumuştum net hatırlamıyorum evde kask takarak dolaşan bir arkadaş vardı, etkili olabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Genç arkadaşlar,

Önünüzde süper günler var. Motosiklete binmek bir hayat tarzıdır, hayat felsefesidir. Hayata çok farklı bir bakıştır. Dünyada sadece ailemi bu keyfimden önde tutarım, başka hiçbirşey benim için daha önemli değildir.

Yaşınızdan dolayı aslında çok şanslısınız. Eğitim almak ve bunları uygulamak için bol bol vaktiniz var. Hem de çok çabuk kavrarsınız.

Eğitim alın, kendiniz geliştirin.

Unutmayın!!!
Yaşlı sürücüler vardır, cesur sürücüler vardır. Ama yaşlı ve cesur sürücü yoktur...

Motosiklet üzerinde yaşlanmanız dileğiyle...

sevgiLi khazid-hea,

sorunLara karşı dik duruLduğunda her zaman çözüm aşamasında başarıLı oLunamaya biliyor :)
şimdi biz miLLet oLarak ortaLama bir mantıkLa herşeyi tELevizyon ve gazeteden okur öğreniriz sonrada o konu hakkında uzman mışız gibi yorum yaparız.
Ben motorumu aLdığımda tam 3 ay gizLemek zorunda kaLdım, ne zaman tv kanaLLarından birinde motogp de düşen biri oLsa annem tshirtümün yakası koLu neresi denk geLirse çekiştire çekiştire ekrana taşırdı beni böLeee mi oLcaksın düşceksin bak nası düştü adam.. düşerim anne :) bak kalktı yürüyor
bende düşerim düşmek çok doğaL bi durum
babam ben tee iLkokuLa gitmezdim hatırLarım bi jawası vardı (fikrimde onu daha çabuk ikna ederim sanıyordum ) birgün odünç bi cbf aLıp oturdukLarı sofanın onunde indim motordan kaskı koLuma taktım sonra birşeyLer bahane edip sohbet ettim :) motora uzun uzun baktı hemen soruLar başLadı kaç siLindir ne yakıyo vs. vs. :) hemen içindeki ruh canLanıverdi havaaLanına gidiLecek dedi bi çık bakayım ben motor üzerinde yoL aLırken ayağa kaLktı eLini göbeğinde kavuşturdu (bu mutLuyum anLamıdır ortayaş üstü ve göbikLi babaLar için ) sonra bir gün aprilia Rs iLe kapının onunde denk geLdik oooo dedi güzeLmiş kimin bu dedi ( BENİM ) dedim şok ama 15 20 sn tabi :)
kız arkadaşım konusuna geLince uçak aLsam bir saniye tereddüt etmez binmekte ben nereye o oraya :)
kendi anımı payLaşmak istedim sadece bir çözüm onerisi sunacak ukaLaLığı buLAmadım kendimde zira her insanın oLayLara karşı tepkisi kendincedir. Yıllarca tanısan birini yine de yeni bir oLaya oLuşuma karşı vereceği tepkileri biLemessin sadece sonuçLarına razı oLduğun kadar katLanabilirsin :)

Aldığım dönemde kız arkadaşım yoktu. Boştaydım, o yüzden kız arkadaş sorunu otomatik olarak çözülmüştü benim. :mrgreen: Sonradan tanıştığımız için o da severek biniyor şimdi. Aile meselesi benim de biraz karışıktı. Danıştım önce. Hiç biri onaylamadı, hepsi karşı çıktı. Ama ben kararımı vermiştim. Motorumu alıp eve geldim, evdekilere gösterdim. Çok şaşırdılar ama hepsi hayırlı olsun dedi sonuçta. Bazen çözülemeyecek gibi görünen bu sorun aslında çok basit olan bu yöntemle kolayca halledilebiliyor. :) Tavsiye ederim son çare olarak. :cat:

Burada önemli bir kriter var seni ayrıcalikli kılan sevgili atlantic o da, cogunun aksine kendi ekonomik gucune sahip olman ve kendi paranı kendinin kazanıyor olman ayrıcaligi. Zira cogu ilk motoru alma sevdalisi kişi genelde 18, 23 kusur yaslarda ogrenci veya bi-sekilde ailesine bagimli olan insanlar. Bu durumda ister-istemez aileyi ikna etmek icin ciddi bir çaba ve gayreti gerektiriyor maalesef...

bir yerde okumuştum net hatırlamıyorum evde kask takarak dolaşan bir arkadaş vardı, etkili olabilir.

:queen: :queen: :queen:

O arkadaş AŞB...

.
Sizi 'Rüzgarın Kızı' yapan motosiklet tutkusu nasıl başladı?

-Motosiklet hayatıma nasıl girdi ben de çok anlamış ya da fark etmiş değilim. Çocukluğumda çok hızlı bisiklet kullanıyordum ve rüzgarla haşır neşirdim. 'Büyüyünce mutlaka motosiklet alacağım' diyordum. Buna hem ailem, hem de çevremdekiler karşıydı. Ama ben sokaktan geçen her motosiklete, cama yapışıp bakan bir kızdım. Üniversiteyi yeni bitirdiğimde, harçlıklarımdan artırdığım parayla kask aldım. Hatta evin içinde kaskımı takıp dolaşıyordum. Annem de, 'Bu kız tam kafayı yedi' diyordu. İlk motosikletimi aldığımda 'Hakkımı helal etmeyeceğim sana' dedi.

Benim ailemde karşı çıktı kız arkadsımda motor tutkunu olduğu için sorun yok.Artık kız arkadaşına dersin beni seveceksen mosikletimle sev.Benimkiside ilk başta benimkiside ö:mrgreen:yleydi motorla 2 tur atıktan sonra benden cok sevdi

uzun bir aradan sonra evlendikten sonra eşimin zoru ile aldım suzukiyi ve tekrar motor camiasına girdim benim için vazgeçilmezdi ve eşimde bunu anlayınca o destek oldu bana... aile açısında farklı tabi sen mümkün olduğunca onlara hatırlatma motor kullandığını :)

Ben 30 yasimdan sonra basladim motor islerine. Esim ve ailem dogal olarak bu konuda benim kadar heyecanli degiller ve endiselendikleri oluyor. Ama yine de benim azami dikkati gosterdigimi ve zevk aldigimi bildikleri icin engel olmaya calismiyorlar. Daha genc baslasaydim ayni anlayisi goremeyebilirdim.

Bende 28 yaşında başladı motor kullanmaya ailem çok karşı çıktı ama kararlı olduğumu görünce yapacakları birşey kalmamıştı kız arkadaşımla küstük sonra barışıp onu yavaş yavaş motorla dolaştırınca ne kadar zevkli olduğunu anladı şimdi benden çok motora binmek istiyor :p

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Burada önemli bir kriter var seni ayrıcalikli kılan sevgili atlantic o da, cogunun aksine kendi ekonomik gucune sahip olman ve kendi paranı kendinin kazanıyor olman ayrıcaligi. Zira cogu ilk motoru alma sevdalisi kişi genelde 18, 23 kusur yaslarda ogrenci veya bi-sekilde ailesine bagimli olan insanlar. Bu durumda ister-istemez aileyi ikna etmek icin ciddi bir çaba ve gayreti gerektiriyor maalesef...

Tabiki de haklısın. Ben kendimden örnek verdim sadece. :cat: Arkadaşın ekonomik gücünü, çalışıp çalışmadığını bilemem elbette. Sonuçta benimki de bir yöntem, ben uyguladım ve başarılı oldum. Sonuca varmam için başka bir çözümüm de yoktu açıkçası.

Slm arkadaşlar 15 gün içerisinde motor dünyasına girmek için hazırlanıyorum fakat sorunlardan ne heyecan kaldı ne istek
Ailem karşı çıkıyor, kız arkadaşımla ayrıldık gibi ( belirsizliğini koruyor :( motorcu olmayan kimse beni anlamıyor , daha almadan bıktım bu dertlerden, sizde bunları yaşadınız mı daha önemlisi nasıl aştınız...:pr::pr::pr:

arkadaşım öncelikle hoşgeldin ..

motosiklet alırken aileyi ikna etmek zor gibi görünebilir eğer maddi açıdan
ailene muhtaç değilsen istediğin motosikleti alırsın ve evdekilerin artık motoru istemiyorum gibi lafları, yerini aman ha dikkatli ol gibi laflar'a bırakır

şimdi aslında en dikkat edilesi şey aldıkdan sonraki evredir moturu alırsın düşe kalka öğrenirsin ancak ,, korumalarını eksik edersen ufak tefek sıyrıklarla atlatabileceğin bi kaza (ALLAH c.c hiçbirimize vermesin)yerini kırık çıkıklara bırakırki buda hiç koş olmaz,hani senin çekeceğin sıkıntıları saymıyorum bile ama iyileşip tekrar ayağa kalktıkdan kısa bi süre sonra tekrar motor isteyeceksin ve ailen buna izin vermeyecektir ki sende onları dinlemeyip bindiğin takdirde aileni üzmüş olacaksın sanırım hiçbirimizin böyle bi hakkı yok.. yani sözün özü şayet motosiklet alırsan korumalarını eksik etme önce koruma önce tedbir sonra zevk, unutmayalım körükörüne, cahilcesine yapılan işler,zevkler vs vs hepsi sonunda bize,ve sevenlerimize sıkıntıdan başka bişey yaşatmaz...

bende aile problemini çok yaşayanlardanım ilk ehliyet kursa yazıldım derken eğitim sırasında elimi kırdım doktor da eskiden motora binmiş oda bi yandan alçıya alırken annemin yanıda çok tehlikeli bende de vardı bıraktım iş değil gibi söylemlerde bulundu onadan sonra baskı biraz daha arttı doğal olarak yılmadım gittim montumu aldım arkasından kaskımı aldım geldim baktılar olacak gibi değil onlar bastırdıkça ben de bastırıyorum en son biriktiğim parayı aldılar lazım diye sesimi çıkaramadım :( sonra en son bu fuar dan hemen sonra kredi çekip gittim motoru aldım şimdi şimdi o baskıdan eser yok hatta annem kask al bana benide gezdireceksin diyor :) kızarkadaş konusuna gelince ailem bile hayallerimin önüne geçemiyorsa o malesef kabullenmek zorunda kabul etmiyorsa da onun problemi bu arada bu süreçte korumaları tam olarak kullanıcağını bütün önlemleri alınca dikkatli olunca o kadar da tehlikeli olmadığına ikna turları yapman lazım

Genç arkadaşlar,

Önünüzde süper günler var. Motosiklete binmek bir hayat tarzıdır, hayat felsefesidir. Hayata çok farklı bir bakıştır. Dünyada sadece ailemi bu keyfimden önde tutarım, başka hiçbirşey benim için daha önemli değildir.

Yaşınızdan dolayı aslında çok şanslısınız. Eğitim almak ve bunları uygulamak için bol bol vaktiniz var. Hem de çok çabuk kavrarsınız.

Eğitim alın, kendiniz geliştirin.

Unutmayın!!!
Yaşlı sürücüler vardır, cesur sürücüler vardır. Ama yaşlı ve cesur sürücü yoktur...

Motosiklet üzerinde yaşlanmanız dileğiyle...
Alkışlıyorum.
Motosiklete baslamak aslında dünyanın en zor işi.Daha motora binmeden düşersin,uçarsın,kamyon ezer,araba çarpar vs gibi birçok psikolojik baskıyla karşı karşı kalıyrsunuz zaten.Hatta almadan mezara koyanlar bile oluyo seni.Ama insanın içindeki bu kendini kemiren sevgi bu zorluğu hafifletiyor bence.Ben 3 yıldır motor almak için uğraşıyorum.İlk basta herkes doğal olarak özellikle de aile koruma içgüdüsüyle karsı çıkıyor ama bunu yok etmek zamanla bizim elimizde.Babamın eğer motor alırsan git kendine birde ev tut dediğini hiç unutmam.Ama ben bu işde ne kadar ciddi olduğumu gösterdim.Ehliyetimi aldım,eğitimlere gittim motor kullanmayı öğrendim.Sonra o zamana kadar hep bana karşı çıkan annem benim yanımda oldu destek verdi.Sonra ailenin diğer üyeleri.Babamın hala içi rahat değil ama artık daha yumuşak.Sonucda cevremdekilere beni mutlu eden en önemli şeyin motor tutkusu olduğunu ispatladım ,onlarda zamanla saygı göstermeye basladılar.
Kız arkadaşı meselende çok garip.Ben bir bayan olarak sölüyorum Beni kendi değerlerimle kabullenmeyen bir kızı ayrılmayı beklemez ben bırakırdım.
Sonucda bu yol uzun ve meşakkatli bir yol..Allah herkese yolun sonuna ulaşmayı nasip etsin.AMİN...

Sen ailene ve etrafındakileri bu iki tekerlekli şeytan oyuncağını düzgün kullanacağına inandırırsan bu konuda biraz daha ılımlı bakarlar. Çünkü senin aileninde tıpkı bizimkiler gibi akıllarında kalan, her bulduğu boşluğa geçemesede girmeye çalışan caddelerde kasksık korumasız dolaşan, kazalara neden olan tek tekerlek üstünde mahalle aralarında dolaşan, buna rağmen motosiklete binecek kadar kendini yetiştirmeyi başarmış ilginç yaratıkların olmasıdır. Bu yaratıklar yüzünden yolda yürüyen araba kullanan 5 insandan 3 tanesi hatta bazen 4 tanesi bizden nefret ediyor :(. Bu konuda şunu söylemek isterim, eğer motor kullanıcısı da artçısıda düzgün bir şekilde montunu kaskını korulamarını kuşanmış vaziyette trafiğe çıkıyorsa veya herhangi bir ortama giriyorsa saygı görüyorlar. Ama biraz önce anlattığım yaratıklar gibi gezenler ne saygıyı nede motora binme onurunu yaşamaya layık değiller.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim motosiklet almama babam hiç karşı çıkmadı.ama annemin babası motosiklet kazasında vefat ettiği için çok olmasada karşı çıktı.alırken kız 2 senelik kız arkadaşıma hiç sormadım bile.motoru almaya giderken aradım ben motor almaya gidiyorum dedim saçmalama dedi ama ne fayda.ilk başlarda motoru benden daha çok seviyosun fln diyodu bende evet diyodum.baktı benle başa çıkamıcam daha karışmıyo.yiyosa karışsın.istemeyenin yolu açık olsun.ben kendimin çok istediği şeyden hayattaki en sevdiğim kişi bile o istemiyo diye vazgeçmem.

Aldım motoru,kask,mont,dizlik,eldiven çıkarmadan eve girdim.Eşim saf saf baktı biraz,sonrada gülmeye başladı."Allah akıl fikir versin!" dedi bitti.
Annem'lede aynı giysiler üzerimde ve hatta motordayken karşılaştık."Allah belanı vermesin!" dedi,O'da gülmeye başladı ve bitti.
Şimdide iki senedir bindiğim motoru mu değiştirme zamanı geldi ve aynılarını biraz daha yumuşak şekilde yaşıyacağımı zannediyorum.Sende aynısını yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar