Motora hangi yağı koydurayım?

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
sonuç olarak siz kendi aracınıza ne yağ koydurmak istiyorsanız onu koyuyorlar. Honda Nitkoya gittim kardeş benım motorun rodajı olacak ne yağ kullanıyorsunuz dedim 10 40 dediler ama kitapcık 10 30 öneriyor ben 10 30 koyulsun istiyorum dediler 200 TL fark oluyor dedi tmm dedim onu koyun önümde açtılar ve koydular. sizde bu şekilde yapabilirsiniz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Oldu olacak hangi benzini koyacağız onun içinde fransızca bir video atın tam olsun. Yav kral soru soruyorsun, bu işe yıllarını vermiş adamın cevabını iplemiyorsun. Kafana göre takılacaksın madem gölge etme bari. Shell Rotella koy bulursan.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben motorlarımı hiç servise götürmediğim için son durumları bilmiyorum ama servis bakımlı Toyota Yaris arabamız var , ona hangi yağı koyduklarını takip ettim. 100.000km bakıma kadar 10-30 koyuyorlardı, daha sonrasında 10-40 koymaya başladılar. Sanırım motor yıprandıkça yağı biraz kalınlaştırmaya başlıyorlar. Bence yeni motora 10-30 koymak istemek konusunda haklısınız. Servis işi ciddiye almıyor olabilir.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Onu denemek istiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oldu olacak hangi benzini koyacağız onun içinde fransızca bir video atın tam olsun. Yav kral soru soruyorsun, bu işe yıllarını vermiş adamın cevabını iplemiyorsun. Kafana göre takılacaksın madem gölge etme bari. Shell Rotella koy bulursan.
Ne büyüttünüz be kardeşim ben cevap vermedikçe uzattıkça uzatıyorsunuz! Bu işe yıllarını vermiş adam kim? Ben kendisini tanimam etmem müneccim miyim ben karşımdaki tanımadığım insanın ne iş yaptığını bileyim saçma sapan konuşup sinirimi bozmayın benim.

Kafama göre falan takıldığım da yok ben almak istediğim bilgiyi başka bir yerden buldum merak etme o yağda karar kıldım ve onu kullanacağım. Burada kendini bir şey sanıp üst perdeden konuşan insanlardan bilgi alacak değilim almak da istemem zaten bilgi dediğin şey aktardıkça çoğalır ve güzelleşir.

Motosikleti
Yok
Arkadaşlar Hornet 750'im şu anda 920km'de honda drd hasanpaşa, ataşehir ve doğu batıyı arayıp hangi yağı koyduklarını sordum.

Hasanpaşa Honda'nın Castrol'ün ve Motul'ün 10-30 yağını koyuyor. Ataşehir de aynı şekilde bunları söyledi ama 10-30 yerine biz 10-40 kullanıyoruz dediler ve motulu 7100 yerine 5100 koyuyorlarmış. Doğu Batı'da drd ataşehir ile aynı. Bütün bayilere Putoline N-Tech Pro R+ getirsem siz sadece işçilik ücreti alsanız oluyor mu dedim bizim için sorun yok ama bir şey olursa garantiden çıkar dediler o yüzden direkt kafadan eledim yağı kendim alıp götürme mevzusunu.

Daha önce hiç 10-30 yağ kullanmadığım için bi denemek istiyorum şahsen horneti olan agalar siz motorunuzda hangi marka yağ kullanıyorsunuz veya hangi marka yağı önerirsiniz memnun kaldığınız yağları bekliyorum.
İyi denk geldi aklıma takılıyordu benim de castrol 10w 40 iyi değil mi sizce?

Motosikleti
Ben motorlarımı hiç servise götürmediğim için son durumları bilmiyorum ama servis bakımlı Toyota Yaris arabamız var , ona hangi yağı koyduklarını takip ettim. 100.000km bakıma kadar 10-30 koyuyorlardı, daha sonrasında 10-40 koymaya başladılar. Sanırım motor yıprandıkça yağı biraz kalınlaştırmaya başlıyorlar. Bence yeni motora 10-30 koymak istemek konusunda haklısınız. Servis işi ciddiye almıyor olabilir.
Bilgi için teşekkürler 🙏🏻

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Onu denemek istiyorum.

Ne büyüttünüz be kardeşim ben cevap vermedikçe uzattıkça uzatıyorsunuz! Bu işe yıllarını vermiş adam kim? Ben kendisini tanimam etmem müneccim miyim ben karşımdaki tanımadığım insanın ne iş yaptığını bileyim saçma sapan konuşup sinirimi bozmayın benim.

Kafama göre falan takıldığım da yok ben almak istediğim bilgiyi başka bir yerden buldum merak etme o yağda karar kıldım ve onu kullanacağım. Burada kendini bir şey sanıp üst perdeden konuşan insanlardan bilgi alacak değilim almak da istemem zaten bilgi dediğin şey aktardıkça çoğalır ve güzelleşir.
Burada büyüten sensin alt tarafı bir yağ koyduracaksın. Karar verebildiğine sevindim. İnşallah vatana millete hayırlı olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bildiğim kadarıyla Honda tüm motorlarında mevsimden bağımsız olarak 10 30 yağ tavsiye ediyor. Bizim servislerimizde 10 40 önermelerinin nedeni 10 40 vizkozitede yağın biraz jenerik bir yağ olması. Hemen hemen her marka model motor için neredeyse her mevsim kullanılabilmektedir. Haliyle servisler 10 40'ı daha fazla satın almakta ve bizlere satmaktadır. Buarada Liqui Moly markasını 2 motorumda da çok uzun km'ler kullandım, Türkiye'de çok bilinmeyen ama kaliteli bir yağ markasıdır.

Motosikleti
Burada büyüten sensin alt tarafı bir yağ koyduracaksın. Karar verebildiğine sevindim. İnşallah vatana millete hayırlı olur.
Aynen kardeşim benim. Hala ayni şekilde üstüne ukalalık ekleyerek devam ediyorsun ama büyüten ben oluyorum. Allah akıl fikir versin 🙂

Bildiğim kadarıyla Honda tüm motorlarında mevsimden bağımsız olarak 10 30 yağ tavsiye ediyor. Bizim servislerimizde 10 40 önermelerinin nedeni 10 40 vizkozitede yağın biraz jenerik bir yağ olması. Hemen hemen her marka model motor için neredeyse her mevsim kullanılabilmektedir. Haliyle servisler 10 40'ı daha fazla satın almakta ve bizlere satmaktadır. Buarada Liqui Moly markasını 2 motorumda da çok uzun km'ler kullandım, Türkiye'de çok bilinmeyen ama kaliteli bir yağ markasıdır.
Yorumunu ve deneyimini benimle paylaştığın için teşekkür ederim abicim sağolasın 🙏🏻

Motora hangi yağı koydurayım diye başlık atıyorsun ,
sonra ben herşeyi sizden iyi bilirim demeye getiriyorsun ,
madem biliyorsun niye soruyorsun mübarek 😅

Sorduğun şeyde tam amatör mesele ha , hangi istasyondan benzin alayım gibi bir soru bence ,
birde kelle motor söküp takmışsın , otur sıfır 😊

Motosikleti
Motora hangi yağı koydurayım diye başlık atıyorsun ,
sonra ben herşeyi sizden iyi bilirim demeye getiriyorsun ,
madem biliyorsun niye soruyorsun mübarek 😅

Sorduğun şeyde tam amatör mesele ha , hangi istasyondan benzin alayım gibi bir soru bence ,
birde kelle motor söküp takmışsın , otur sıfır 😊
Birincisi, burası bir forum ve ben forum kuralları dışına çıkmadıkça istediğim başlığı atar istediğim soruyu sorarım. :)

İkincisi, tam olarak nerede "ben herşeyi sizden iyi bilirim" demeye getirmişim acaba çok merak ettim? Tıpkı önceki mesajımda dediğim gibi lafı anlamak istediğin yerden anlayıp boş boş konuşuyorsun. Lynx "zeytinyağı koymadıktan sonra hangi yağı koyduğunun çok bi önemi yok" yazdı bende ona ithafen youtube da izlediğim videoyu "nasıl yok ya?" diyerek referans olarak kendisine attım. Altını çiziyorum bak kendisine attım :) Bu ben her şeyi sizden iyi bilirim demek anlamına geliyorsa senin için yapacak hiç bir şeyim yok.

Üçüncüsü, Evet söküp taktım olur da bi ara motoru rektifiye etmek istersen gel senin motorunkini de söküp takalım :cool: Sen lafı böyle bir yerlerinden anlamaya devam sayın yağ profesörü :) Hayırlı geceler lütfen bir daha bana yazmayın ya da engelle geç yazma dedikçe yazıyor uzatma dedikçe uzatıyorsunuz.

sonuç olarak siz kendi aracınıza ne yağ koydurmak istiyorsanız onu koyuyorlar. Honda Nitkoya gittim kardeş benım motorun rodajı olacak ne yağ kullanıyorsunuz dedim 10 40 dediler ama kitapcık 10 30 öneriyor ben 10 30 koyulsun istiyorum dediler 200 TL fark oluyor dedi tmm dedim onu koyun önümde açtılar ve koydular. sizde bu şekilde yapabilirsiniz.
10 30 yağlar, 10 40 yağlar ile aynı fiyat yada daha düşük olur. Servis sen ısrarlı davranınca şuna bir iki yüz ekleyeyim demiş.

Tamam sorabilirsin ama sen kendini ele verdin , boş değilim kelle motor söker toplarım dedin , eee bu başlık ne alaka..

Kusura bakmada boş yapan sensin genç adam..

Birde o videoyu savunuyorsun..
Aynı test 1980 de tv reklamlarında da çıkıyordu , sentetik yağ henüz ticarileşmemişken mineral yağlar da aynı sonucu veriyordu ne hikmetse 😂

Birde laboratuvar çalışanı gibi aynısı uygulanıyor yazman yok mu , beni benden aldı 😅

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Piste çıkmadığınız sürece, "sahte olmayan" herhangi bir 10W-30 yağı koyabilirsiniz. Yarı sentetikler de olur; zaten değişim periyodu 6.000km veya 1 yıl, önce hangisi gelirse. Çok uzun değil yani. (12.000 ise tam sentetik kullanın ama...)

Liqui Moly Street yağların sahtesini hiç duymadım; kutusu biraz detaylı falan, ayrıca Motul veya Castrol gibi çok bilindik bir isim de değil...

Bende Honda varken hep Esengül'e giderdim ve Motul 7100 10W-30 kullandırırdım. Ne NC750X ne de CB500F'te zerre şikâyetim olmadı; vites geçişleri düzgün olurdu, yağ da 6.000km sonra temiz çıkardı.

Geçenlerde Şirkete Castrolden bir yağ uzmanı geldi. 1 saat kadar sohbet ettik. Dediğine göre yağ teknolojisi açısından en iyi motor yağları Castrolünmüş. Hatta baz yağların tamamının yurt dışından geldiğini ve burada üretilmediğini söyledi.
Bende castrolün çok sahtesinin olduğunu söyledim. Halkı olduğumu belirtti. Yağın kesinlikle internetten alınmamasını ve distribütör ile görüşerek yağ verdiği benzinlik veya bayilerden alınması gerektiğini belirtti.
Bu şekilde sahte olma ihtimali minimuma iniyormuş.
ben kendim Shell advance kullanıyorum. Önceki motorumda P.O. motomax kullanıyordum. İkisinde de problem yaşamadım. Belki Castrole geçebilirim. Duruma göre.

Motosikleti
Ns200 15"
Geçenlerde Şirkete Castrolden bir yağ uzmanı geldi. 1 saat kadar sohbet ettik. Dediğine göre yağ teknolojisi açısından en iyi motor yağları Castrolünmüş. Hatta baz yağların tamamının yurt dışından geldiğini ve burada üretilmediğini söyledi.
Bende castrolün çok sahtesinin olduğunu söyledim. Halkı olduğumu belirtti. Yağın kesinlikle internetten alınmamasını ve distribütör ile görüşerek yağ verdiği benzinlik veya bayilerden alınması gerektiğini belirtti.
ben kendim Shell advance kullanıyorum. Önceki motorumda P.O. motomax kullanıyordum. İkisinde de problem yaşamadım. Belki Castrole geçebilirim. Duruma göre.
Nasıl yurt dışından geliyor ya? Arabalarda kullandığımız bütün Castrol yağlar Türkiye üretimi, Skuterim için aldığım Power1 türkiye üretimi. :)

Edge ve Magnatec seriside aynı şekil Türkiye (hatta gemlik olması lazım) üretimi olması lazım, geriye ne kaldıki. :)

Shell Advance Ultra'da İtalya'da üretiliyor ama geri kalan serilerde yine Türkiye'de üretiliyor diye biliyorum.

Yağ konusunda seçicilik yapmak isterseniz yabancı forumlarda yağları analiz yapan sonuçları görmek isterseniz araştırabilirsiniz.

Ama yine söyleyeyim, tam sentetik sınıfında en iyi korumaya sahip olan yağ 7100'dür.

Castrol , Shell , Mobil gibi şirketlerin devasa bir arge bütçesi var , adamlar o bütçeyi boşa harcamıyordur diğerlerinden bir iki adım öndedirler , elbette çok uygun fiyatlı ucuz üretimleride var..

Biz denizcilik sektöründe 10 Milyon liralık makinalarda bile yıllardır ağırlıklı olarak Petrol Ofisi kullandık , bütün şartnameleri karşılayan bir devlet kuruluşu idi , sonra özelleşti ürün çeşidi arttı , en güzel tarafı ise piyasada sahtesi hiç yok , hiçbir mağaza sahtesini rafına koyamaz zira çok ciddi bir dağıtım organizasyonu var iç pazarda..

Kendi tecrübeme göre ise Castrol en iyi sonuçları gördüğüm yağ , motosikletlerimde de kullanıyorum ama bahsettiğim tecrübe çalıştığım sektördendir..

Motul gibi firmalarında ürünleri kullanılabilir ama ben iki misli para verip satın almam , mesela Petronas'ında ürünleri kalitelidir , Mercedes F1 motoruna yağ üretecek seviyeye ulaşmış argeleri var ama fiyatı ortalama seviyede alınabilir , Elf de aynı fiyatlarla satış yapıyor tercih edilebilir , bunları yazıyorum zira Petrol Ofisi gibi sahtelerini hiç görmedim..

Son olarak , internetten satın alınan yağlarda ciddi bir sahte oranı var ,
Konunun en başında ve yağla ilgili neredeyse bütün konularda yazdığım gibi
markadan ziyade sorgulamamız gereken asıl mesele gözümüz gibi baktığımız motorlarımıza koyduğumuz yağın sahte olmaması , bu sebeplede Petrol Ofisi diyorum , kesinlikle sahtesi yok ve tam bir f/p ürünü..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar