Geçenlerde Şirkete Castrolden bir yağ uzmanı geldi. 1 saat kadar sohbet ettik. Dediğine göre yağ teknolojisi açısından en iyi motor yağları Castrolünmüş. Hatta baz yağların tamamının yurt dışından geldiğini ve burada üretilmediğini söyledi.
Bende castrolün çok sahtesinin olduğunu söyledim. Halkı olduğumu belirtti. Yağın kesinlikle internetten alınmamasını ve distribütör ile görüşerek yağ verdiği benzinlik veya bayilerden alınması gerektiğini belirtti.
Bu şekilde sahte olma ihtimali minimuma iniyormuş.
ben kendim Shell advance kullanıyorum. Önceki motorumda P.O. motomax kullanıyordum. İkisinde de problem yaşamadım. Belki Castrole geçebilirim. Duruma göre.
Castrol , Shell , Mobil gibi şirketlerin devasa bir arge bütçesi var , adamlar o bütçeyi boşa harcamıyordur diğerlerinden bir iki adım öndedirler , elbette çok uygun fiyatlı ucuz üretimleride var..
Biz denizcilik sektöründe 10 Milyon liralık makinalarda bile yıllardır ağırlıklı olarak Petrol Ofisi kullandık , bütün şartnameleri karşılayan bir devlet kuruluşu idi , sonra özelleşti ürün çeşidi arttı , en güzel tarafı ise piyasada sahtesi hiç yok , hiçbir mağaza sahtesini rafına koyamaz zira çok ciddi bir dağıtım organizasyonu var iç pazarda..
Kendi tecrübeme göre ise Castrol en iyi sonuçları gördüğüm yağ , motosikletlerimde de kullanıyorum ama bahsettiğim tecrübe çalıştığım sektördendir..
Motul gibi firmalarında ürünleri kullanılabilir ama ben iki misli para verip satın almam , mesela Petronas'ında ürünleri kalitelidir , Mercedes F1 motoruna yağ üretecek seviyeye ulaşmış argeleri var ama fiyatı ortalama seviyede alınabilir , Elf de aynı fiyatlarla satış yapıyor tercih edilebilir , bunları yazıyorum zira Petrol Ofisi gibi sahtelerini hiç görmedim..
Son olarak , internetten satın alınan yağlarda ciddi bir sahte oranı var ,
Konunun en başında ve yağla ilgili neredeyse bütün konularda yazdığım gibi
markadan ziyade sorgulamamız gereken asıl mesele gözümüz gibi baktığımız motorlarımıza koyduğumuz yağın sahte olmaması , bu sebeplede Petrol Ofisi diyorum , kesinlikle sahtesi yok ve tam bir f/p ürünü..