Motor Modifiye ! ORDU KONSEPTİ !

Motosiklet aşktır motosiklet zevktir demişsin fakat öncesinde de motoru verip arkadaşına iphone almaktan bahsetmişsin...
Neyse , benim fikrim motosikleti orjinal renkleri ile restore etmen yönünde.

daha öncede söledim banka borcu yada birinin telefonun caldırınca aşkın bitio biliosundur :)

ama olay çözüldü satmaktan vazgectim

arkadaşım asker yeşili bi renk yaarsan motorun boğulacağı ( yani koyu tonlu kapalı bi görüntü) kanaatindeyim bana kalsa sarı yap hafif dişli lastikler tak süpermoto gibi bişey olsun

ama motor taş gibi görünüyor eminimki iyide gidiyordur

bence kesinlikle siyah olmalı mat siyahta olabilir..arka stop'u led yap yada yaptır çok yakışır boyadıktan sonra motoru bi fotosunu çek ve pc de lastikelre shopla ayda paintte fln beyaz şerit çiz eğer gözüne hoş görünürse motor üstünde de uygularsın.bide motorun orta kısımlarına çin motolarındaki gibi parçalarda koyabilrisin daha kalabalık dursun diye..

Devam et mertun kardeşim,güzel gidiyor bence.piyasada zor bulunan modeller bunlar.Bence insan kendi emeğinin karşılığını görmeli,motosiklet zevki bu. sıfır km motosiklet alıp sadece parlatmaktansa.. senin yaptığın taktir edilecek şey dostum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah yardımcın olsun ne yapıcağını sabırsızlıkla bekliyorum :mrgreen:

Arkadaşlar BÜYÜK GELİŞMEEE !!!

Motora yapacaklarımın listesini oluşturdum ve yapmaya başlıcam çok yakında !

Motoru bobber yapabiliriz yani Deli Çerkez abimizin resimde gösterdiği cihaz gibi ilk olarak yan demileri falan cıkartıp demirciden farklı demirler kestirip yaptırıcam arkada tekere shockları yarım yapıcam motorun önü kalkacak uzun gidon arıyorum uzun gidonu geriye doğru çekip boyucam

---Benzin Deposu değişiyor kendi ellerimle söküp biraz dövüp hatlarını yuvarlak yapıorum

--- Arka Amörtisörleri kısa olarak değiştiricem önü kalkacak gidonuda uzun gidonla takas ediyorum kabloloar biraz uğraştıracak ön taraftaki plastik kafayı söküp yerine yolculuk camı koymayı düşünüyorum ve ayak koyduğumuz yerlere Kanuni Tiger lardaki Ayak desteğini koyuyorum motorun bloğıunu kalın bi blokla takas edicem motorcuyla ve hava filtresinin resmini vermiştim içten geçişi iptal edicem kısa ve güzel bir hava filtresi aldım takıcam motor kırmızı metalik renk olacak ve alev desenlerini mohikan airbrush da yapıorum ve motorun ismi COBRA olarak değişiyor ön tarafına COBRA yazıısı yazdırıyorum egzost olarak kararsız kaldım arkadaslar egzostu kısa yaparsam nasıl bir zararım olur veya uygun egzost bulabilirmiyim chopper sesi cıksın istiyorum

bizdede şu an ural var oda rus resimdekinin aynısı boyası bitti rengide aynı sadece motor kısmı kaldı onu elden geçiriyoruz tabi motor müşterinin bitince resmini yollarım
http://www.myrideisme.com/Blog/wp-content/uploads/2007/11/ural650-sportsman.jpg

bnm motoru o renk yapmamı istemediler zaten masraf cıkıcaktı onu aldıgım 2. motoru askeri şekil yaparım fakat bu motoru bobber yapcam fakat v2 motoru sıgdırırmıyım yada sadece 1 silindirmi kalsın bilemiorum ama başladım yarından itibaren tüm malzemelerin devamı gelecek zaten :d param oldugunca süper yapıcam motorumu

mertun kardeş,ben o motoru 7 yıl kullandım ismi cobra değil COBA 175 cc 600 ytl verdim ön düzen taktırdım hemde MZ in leblebinin üstünden geçse hissedersin o derece süspansiyon güzeldi karbüratörü PACO marka aldım çok tasarruflu kullandım motoru parçası çok ucuz adanada hala mevcut MZ ikinci ek öndüzen 600 ytl iken silindir 80 ytl ydi.Bana göre hiç elleme sadece rengini değiştir gücün yeterse önü biraz daha kaldır motorun hatları köşeli olduğu için gayet yakışıklı duruyor.Karar senin sana kolay gelsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
"ordu konsepti"deyince ben de" Çotanak la calışıyor" zannettim:)

Arkadaşlar BÜYÜK GELİŞMEEE !!!

Motora yapacaklarımın listesini oluşturdum ve yapmaya başlıcam çok yakında !

Motoru bobber yapabiliriz yani Deli Çerkez abimizin resimde gösterdiği cihaz gibi ilk olarak yan demileri falan cıkartıp demirciden farklı demirler kestirip yaptırıcam arkada tekere shockları yarım yapıcam motorun önü kalkacak uzun gidon arıyorum uzun gidonu geriye doğru çekip boyucam

---Benzin Deposu değişiyor kendi ellerimle söküp biraz dövüp hatlarını yuvarlak yapıorum

--- Arka Amörtisörleri kısa olarak değiştiricem önü kalkacak gidonuda uzun gidonla takas ediyorum kabloloar biraz uğraştıracak ön taraftaki plastik kafayı söküp yerine yolculuk camı koymayı düşünüyorum ve ayak koyduğumuz yerlere Kanuni Tiger lardaki Ayak desteğini koyuyorum motorun bloğıunu kalın bi blokla takas edicem motorcuyla ve hava filtresinin resmini vermiştim içten geçişi iptal edicem kısa ve güzel bir hava filtresi aldım takıcam motor kırmızı metalik renk olacak ve alev desenlerini mohikan airbrush da yapıorum ve motorun ismi COBRA olarak değişiyor ön tarafına COBRA yazıısı yazdırıyorum egzost olarak kararsız kaldım arkadaslar egzostu kısa yaparsam nasıl bir zararım olur veya uygun egzost bulabilirmiyim chopper sesi cıksın istiyorum

Hevesini kırmak istemem ama bu değişiklikleri yaptıktan sonra muayeneden geçirebilecek misin? Araç muayene istasyonları karayollarından alınıp TUV-Türk'e veriliyor. Muayenelerden araçları geçirmek oldukça zorlaşacak. Bunu da göz önünde bulundurman gerekir.

Bilgi için : http://www.tuvturk.com.tr/conthab.asp?hid=54

Kardeşim,o güzel motoruna sadece orjinal boya attır ve keyifli bir şekilde kullanmaya devam et .Sakın orasını burasını kurcalayıp değiştirme.Ama karar senin...

mertun kardeş,ben o motoru 7 yıl kullandım ismi cobra değil COBA 175 cc 600 ytl verdim ön düzen taktırdım hemde MZ in leblebinin üstünden geçse hissedersin o derece süspansiyon güzeldi karbüratörü PACO marka aldım çok tasarruflu kullandım motoru parçası çok ucuz adanada hala mevcut MZ ikinci ek öndüzen 600 ytl iken silindir 80 ytl ydi.Bana göre hiç elleme sadece rengini değiştir gücün yeterse önü biraz daha kaldır motorun hatları köşeli olduğu için gayet yakışıklı duruyor.Karar senin sana kolay gelsin

abi daha önce konusmustuk seninle evet COBRA diye ruhsatta gecio zaten normalde COBA 175 hatta ZİD SOVA 175 diye gecio paco marka karbüratör war sürat motorda 60 ytl falan bide hava filtresini modifiye edicem normal araçlardaki gibi bi filtre alcam resimlerini werdim öle yapıcam önü kaldırıp arkayı indiricem güzel olucak başladım çalışmalara

Hevesini kırmak istemem ama bu değişiklikleri yaptıktan sonra muayeneden geçirebilecek misin? Araç muayene istasyonları karayollarından alınıp TUV-Türk'e veriliyor. Muayenelerden araçları geçirmek oldukça zorlaşacak. Bunu da göz önünde bulundurman gerekir.

Bilgi için : http://www.tuvturk.com.tr/conthab.asp?hid=54

abim muane bnm için kolay bnm müşavirim war ordaki adamların kankası biraz torpilim war yani bnm sadece şase numarama ve motor numarama bakıp direk imzalıyorlar zaten ve 175 cc motorum 50 cc gecior ruhsatta yani o yüzden muane sorun değil bnm için tek sorun motorum modifiyeden sonra sağlıklı calıscakmı çalışmasını bilmem ama önü kaldırıp arka indikten sonra eminim bana uzun zamandır istediğim custom bobber havasını verecek cünki bnm motor ayaktan marşlı ve egzost değişince güzelde bir sesi oluyor umarım istediğim gibi olacak

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar