motor hangi durumda şişer

Mobylette lerin yaz sıcaklarındaki şişme sorunu aşikardır.Nasıl anlarız şiştiğini
motor devirden ve süratten düşmeye başlar ara hızlanmalarda boğuluyormuş hissi yaratır.Çaresi şimesini beklemeden yaklaşık 50 km bie 5-10 dk dinlendirmektir.Usulude motor güvenli bir yerde orta ayağa alınır yaklaşık 1 dk beklenip stop edilir.Motorun daha iyi yağlması için yaz sıcakların lt ye 50 gr yağ oranı 60-70 gr çıkartılır.Bu şişme sorunu için Süper 52 lere özel bir silindir takılmış ve sulu soğutmalı olan modelleri azda olsa satılmıştır 15 sene kadar önce.

peugeot 103 spxl ler vardı su soğutma ama onlarda şişiyordu belli bi zorlamadan sonra o model bu olmasın???

peugeot 103 spxl ler vardı su soğutma ama onlarda şişiyordu belli bi zorlamadan sonra o model bu olmasın???

Bu su soğutmalı modeller hiç tutulmadı nedenine gelince devir daimi bile yoktu
Soğutma sistemi basitti bir radyatör ve silindirin içindeki su kanalları bulunuyordu sadece :)
Çalışması ise ısınan hava radyatöre çıkıyordu soğuyan hava silindire geliyordu devir daim olmadan...
pek başarılı olmadığı hatta hava soğutmalılardan daha cabuk şiştikleri için hiç tutulmadı..

arkadaşlar mobylette motorlar şişermi hangi durumlarda şişer nasıl önleyebilirim??

1991 yılında Mobylette 51 vk flash motor almıştım. 1 yıl boyunca Yozgat/Yerköy'de dağ bayır demeden tek kişi ve artçı ile kullanmıştım. Bir keresinde sadece 20 dk mola ile Kırşehir'e gidim gelmiştim(140 km). Yokuşta, düzde, bayırda en küçük bir şişme problemi yaşamamıştım. Ama sen yine de 1,5 HP gücünde bir motoru olduğunu aklında bulundur. Özellikle uzun yokuş tırmanma denemesi yapma. Çok bakımsız yada yıpranmış değilse kolaylıkla motoru şişmez.

yani o kadar korkmayayım değiLmi şişme meselesinden sizce bionik almalımıyım?

yani o kadar korkmayayım değiLmi şişme meselesinden sizce bionik almalımıyım?

Nasıl bir motor alman gerektiği senin durumuna bağlı. Eğer engebeli bir coğrafi bölgede yaşıyorsan yokuşlarda motora ilave olarak pedal basman gerekebilir. Kaç yaşında olduğunu, motosiklet tecrübeni bilmiyorum ama mobylette fiyatına yakın fiyatlarda daha yüksek hacimli skuter ve vitesli motosiklet de alabilirsin.

Nasıl bir motor alman gerektiği senin durumuna bağlı. Eğer engebeli bir coğrafi bölgede yaşıyorsan yokuşlarda motora ilave olarak pedal basman gerekebilir. Kaç yaşında olduğunu, motosiklet tecrübeni bilmiyorum ama mobylette fiyatına yakın fiyatlarda daha yüksek hacimli skuter ve vitesli motosiklet de alabilirsin.

ben kütahya / tavşanlılıyım burda bu motorlardan bi hayli fazla engebe yok 2. el bitane denk getirdim 2007 plaka+ruhsat =700 ytL diyo fiyatıda uygun geldi sence ne yapayım ? çokmu bu fiyata ?

ben kütahya / tavşanlılıyım burda bu motorlardan bi hayli fazla engebe yok 2. el bitane denk getirdim 2007 plaka+ruhsat =700 ytL diyo fiyatıda uygun geldi sence ne yapayım ? çokmu bu fiyata ?

2. el Mobylette piyayasını bilmiyorum ama fiyatı fazla değil. Bir tamirciye götürerek kompresyonunu ölçtürmeni öneririm. Motorun durumu hakkında fikir verir.

eğer mobiletine bakarsan ve adam gibi kullanırsan hemen şişme yapmaz ama yokuşları son gazla zorlayarak çıkarsan dikkat et elinde kalabilir :D:D bende 1973 model s maxi puch vardı zamanında çok zorladım motoru silindir çatlama yaptı :D:D

1991 yılında Mobylette 51 vk flash motor almıştım. 1 yıl boyunca Yozgat/Yerköy'de dağ bayır demeden tek kişi ve artçı ile kullanmıştım. Bir keresinde sadece 20 dk mola ile Kırşehir'e gidim gelmiştim(140 km). Yokuşta, düzde, bayırda en küçük bir şişme problemi yaşamamıştım. Ama sen yine de 1,5 HP gücünde bir motoru olduğunu aklında bulundur. Özellikle uzun yokuş tırmanma denemesi yapma. Çok bakımsız yada yıpranmış değilse kolaylıkla motoru şişmez.

Benim bildiğim 3 hp,3.5 hp filan oluyorlar.1,5 hp ççok az değilmi?

cilgin52 illa moped alacağım diyorsan ikinci el Yamaha Zoom al.:cat:
Arkadaşım da var öyle bi kullanıyor ki aklıllara zarar.Burdan Eğirdir'e artçıyla gitti hep tam gaz.Ne dağlara çıktı, ne kasislerden uçtu, ne kazalar yaptı manyak:mrgreen:Ama motor taş gibi:cat:
Kross bile yaptı geçenlerde:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

1000 ytl ye çinli scooter, cup yada commuter al bari yag derdinden şişme derdinden kurtul:cat:

700 ytl ye 2. el 4 vitesli yarı otomatik cup lar var...

bizim ailede 17 yıldır bulunan simson s51 var 1990 model
8 litre benzin alınca 200ml 10 numara yağ koyuyoruz
yağ kalın olsun veya birazcık fazla olsun motor gitmez oluyor.
mobileytte ler benim bildiğim gittikçe açılıyor
elbistan-göksun arası 80 km iki kişi hiç durmadan gittik ne şişme sıkışma canavar gibi gitti namıssız

toprak ben ce mıonık en ıdealı ben benzını 98 oktan atıyorum az yafını bol atıyorum ondan sonra tavsanlı harmancık calısıyorum ne sısme var ne baska bırsey gaz verdıkce gıdıyor ımanıma:D

bıonık cabuk sıser uzun mesafelı gaz kesmeden gıdılırse sışmez ama sehır ıcın de uzun surelı gıdılırse motor orda kalır ama peugeot motorları da yol gıttıkce acılır şişme olmaz :rendeer::cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar