motor hangi durumda şişer

arkadaşlar mobylette motorlar şişermi hangi durumlarda şişer nasıl önleyebilirim??

peki kullandığımız 2t yağın kalitesi etkilermi şişmeyi ?

sıser arkadasım ozellıklede yaz aylarında nasıl sıstıgını anlaman nıcın ustune bıraz tukurursun yada su damlatırsın baktın hemen duman oldu o zaman bıraz dınlendırırsın motorunu

Ben castrol öneririm ama fazla koyma 1 litreye 50 gram yağ koy..
Fazla yağ şişirir motoru derler ama ben hep dazla koyarım :)

sıser arkadasım ozellıklede yaz aylarında nasıl sıstıgını anlaman nıcın ustune bıraz tukurursun yada su damlatırsın baktın hemen duman oldu o zaman bıraz dınlendırırsın motorunu

10 dk çalışsın zaten motora su damlat zaten hrmrn buharlaşır ki :)

GKN

peki full sentetikle yarı sentetik arasında hararet konusunda fark varmıdır?

Valla gökhan ben ikisinide kullandım full sentetik yağ duman atmıyor yanması daha zor ama hararet göstergesi ikisindede aynıydı yani sentetikte olsa normal 2t de olsa abartılcak fark göremedim :)
Ama bana sorarsan en iyisi 10 numara yağ kullanmak ben arada koyuyorum incecik hemen karışıyo benzine :queen: :queen:

Kafam iyi azda yazamıyorum heralde 2t daha zor yanıyo olcaktı :)
10 numara daha iyi yanıyo yazcaktım :queen:

şişmemesi için ne yapmam gerekiyo motora ..

motorun kapasitesini zorlamayacaksın bu kadar basit.bionik-52 den bahsediyorsun yarı sentetikmiş,sentetikmiş,kalın yağmış,1 lt e 50 gr mış filan bunlar teferruat.kuş kadar canı var motorun ona göre kullanacaksın.:bounce:

yani şartlara göre değişir.hava sıcaklığı,kullanım,senin fiziksel özelliklerin vs.ama sen iyisimi normal kullanımda her 20 km de bir dinlendir en az 15-20 dk.

oo arkadaşım çok abartıyorsun yha 15-20 dk olurmu 40 km ben 5 dk dinlerdiroyrum yetiyor biraz bilgim diye sordum :D

ııde arkadas senın fızıksel ozellıklerını,hava sartlarını bılmıor onun ıcın genelleme yaptı bızım burda her 15 km bı dınlendırılıo motor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar