peugeot 103 spxl ler vardı su soğutma ama onlarda şişiyordu belli bi zorlamadan sonra o model bu olmasın???
arkadaşlar mobylette motorlar şişermi hangi durumlarda şişer nasıl önleyebilirim??
yani o kadar korkmayayım değiLmi şişme meselesinden sizce bionik almalımıyım?
Nasıl bir motor alman gerektiği senin durumuna bağlı. Eğer engebeli bir coğrafi bölgede yaşıyorsan yokuşlarda motora ilave olarak pedal basman gerekebilir. Kaç yaşında olduğunu, motosiklet tecrübeni bilmiyorum ama mobylette fiyatına yakın fiyatlarda daha yüksek hacimli skuter ve vitesli motosiklet de alabilirsin.
ben kütahya / tavşanlılıyım burda bu motorlardan bi hayli fazla engebe yok 2. el bitane denk getirdim 2007 plaka+ruhsat =700 ytL diyo fiyatıda uygun geldi sence ne yapayım ? çokmu bu fiyata ?
1991 yılında Mobylette 51 vk flash motor almıştım. 1 yıl boyunca Yozgat/Yerköy'de dağ bayır demeden tek kişi ve artçı ile kullanmıştım. Bir keresinde sadece 20 dk mola ile Kırşehir'e gidim gelmiştim(140 km). Yokuşta, düzde, bayırda en küçük bir şişme problemi yaşamamıştım. Ama sen yine de 1,5 HP gücünde bir motoru olduğunu aklında bulundur. Özellikle uzun yokuş tırmanma denemesi yapma. Çok bakımsız yada yıpranmış değilse kolaylıkla motoru şişmez.
Benim bildiğim 3 hp,3.5 hp filan oluyorlar.1,5 hp ççok az değilmi?
ben kütahya / tavşanlılıyım burda bu motorlardan bi hayli fazla engebe yok 2. el bitane denk getirdim 2007 plaka+ruhsat =700 ytL diyo fiyatıda uygun geldi sence ne yapayım ? çokmu bu fiyata ?