motor alıcam öneri tavsiye

merhaba arkadaşlar ilk motorumu alıcam mondial 150 zc buldum 2006 model sizce alet nasıl tavsiye edermisiniz 2.el alıcam 800 tl istiyor ne dersiniz ?

Bir Çin atasözü derki
Cinasako 4 makasaki japansi 40

Tercümesi: 4 yaşında çinli 40 yaşında japona bedeldir :p :D

çinlilerin o atasını çook merak ettim şimdi..bulup alnından öpmek isterdim....:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cın malı alıyorsan 150rf al

Bir Çin atasözü derki
Cinasako 4 makasaki japansi 40

Tercümesi: 4 yaşında çinli 40 yaşında japona bedeldir :p :D

harıka bır yorum harıka cok ınce espırı:):cat: ben yanlışlıkla 2 ay bı çin scooter kullandım bırde sert kullanmayı severım 2 ayda oylebır dagaldı taplanmadı daha ondan sonra 1 000 tl ye ıkıncı el 3 yaşında today 50 aldım şuan 6 ayşında 3 kişi mı bınmedım tamgaz hıc durmadan 40 km mı gıtmedım tık yok gercekten ınsan kullnmadan anlamıor kalıtesını bı 125 cbr bı 600 f alıp sattm today hala bende :wiinkk:

zc nin ayrı bir topiği var . ordan baksaydınız kullananları görürdünüz.
markalar modeller başlığı altında. içerisinde de yeterince bilgi var.

Çinli motor alacaksan, önce iyi bir tamirci bul.

Tamircin motorunu deneme-yanılma metoduyla tamir etmesin ve bu yolla parça değiştirmesin.

Benim, çinli motorum vardı...giderken birden gaz yememeye başladı, servise götürdüm...karbüratör değişti.Yola çıktım 250-300 metre gittim, gene kaldım.benzin otomatiğini değiştirdiler...gene yolda kaldım.Ben "Konjonktöre bakın" diyorum, ısrarla "Hayır" diyorlar.Bobin değişti...Gene aynı.

En son "Tamam, konjonktör" dediler, bobin değişti, karbüratör değişti, benzin otomatiği değişti ... :) Üstelik bunu yapan "Yetkili Servis", yani eğitim almış :)

Bu defa konjonktör yok, "Haftaya gelecek, kargodan çıkmamış" gibi laflarla 3 hafta oyaladılar.Öyle ki; konjönktörü, çırak "Kahramanlar'dan alacağız" diyor.Kalfa "pınarbaşı'nda bulunan depodan sipariş verilecek" diyor, usta ise "İstanbul'dan gelecek" diyor.

4. Haftanın başında bunları arayıp "Bir daha sizi aramayacağım, motor garantide, bu hafta bana teslim ettiniz ettiniz, yoksa 1 hafta daha bekleyip, Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun bana verdiği hakları kullanacağım, motor değişiri siz de 3 haftadır gelmeyen konjonktörün hesabını firmayla görürsünüz" dedim.

Sonuç; 3 hafta gelmeyen parça 1 günde geldi ve ertesi gün motoru bana teslim ettiler.

1-2 ay motoru kullandım, bir akşam eve gelirken arkadaşa uğradım, yola çıkacağım... Aaa benim motor çalışmıyor.

Gene yetkili servise..."marş motorun yanmış" dediler. "ya, bu motor 4 aylık, bu kadar da dandik mal üretilmez, firmaya ve gerekirse Çin'e yazacağım, mail göndereceğim" dedim.
"tamam, motoru bırak, bakalım" dediler.

Ertesi gün telefon "marş motorun sağlam, marş otomatiğin yanmış, değiştirdik, masraf .... TL"

Başka bir ustaya sordum "marş otomatiği kolay kolay arıza yapmaz, 4 aylık motorun da otomatiği bozulmaz, basit bir sigorta yanığıdır" cevabını aldım.

Aradan gene 1-2 ay geçti, varyatörün oradan bir tısıldama sesi geliyor...Daha 5 aylık motor..."varyatör sorunlu değişecek, burada rulamanlar var değişecek" dediler, daha motora bakmadan.

Orada başka bir usta vardı, özel servis...O motorun sesini dinledi "yok ya, varyatör değil, kayış dar kayış, normal değil, kayışı .... koddaki kayışla değiştirin" dedi.Kayış .... koddaki kayışla değişti, ses gitti.O usta o sırada yetkili serviste olmasa bir dünya daha masraf edeceğim...

En son 6 -7 ay kullandığım ve -0- km aldığım motorumu yarı parasına sattım...

Boş yere verdiğim parça değişikliği+İşçilik paraları ve 6 ayda 1.200-1.300 TL zarar...

çinlinin garantisi diye birşey yoktur :)
ben bu hikayeden bunu anladım.
çinlide zaten tamir yoktur parça değiştirme vardır. ustalık istemez.
alırsın 1 karburatör 30 lira iki vida sökersin değişir.
japonda usta vardır. bilmeyeni parçanıda bozar beklersin parça gelsin de değişsin diye.
izmir honda da cbf 150 nin km telini 1 hafta beklediğimi bilirim.
fren balatası iyi dediklerini amortisör yağı koyduk demelerine rağmen bisiklet kadar esnemediğini de. Japon dediğimiz motorları da tamir ettirmek usta ister para ister...

vallah helal olsun uşenmeden yazmıssın ben okdar ayrıntıya gıremedım ama çin malı motor alıcagıma 400 tl ye kalıtelı bısıklet alırım onla gezerım daha ıyı

Evet, Çinli motorda garanti yok :)

Elektrik sistemi garanti dışı... Varyatör, bobin, marş motoru vb. hayati parçalar garanti dışı.

Tek garantide olan motor...Onu da "Hatalı kullanım" deyip yapmıyorlar, masrafı kullanıcıya bindiriyorlar :)

Şahsen ben 2-3 kişide gördm .Öncelikle arka disk fren titreme yapıyor.sonra kilometre teli kopuyor.Lastikler çok dayanıksız. en ufak birşeyde yıpranıyorlar.Bence 151 rs falan bak derim zc ye göre çok daha dayanıklı :cat:

valla hocam

1 - asya motor AS 150 T
Km 19200
Yıl 2005

2- mondial 151 RS
2006
Km
7260
3- Kanuni Tigrina 100
2006
Km
8600

bu 3 motordan sizce hangisini seçeyim 2.el bunlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cygnus rs tavsiye ederim

atasözü ince harika gerçekten :)
keeway focus 125 kullandım.küçüktüm ilk motorumdu ve o benim için cok değerliydi.cok dikkatli kullanıyordum.üzerinde tek bi çizik bile yoktu.aküsü,ayak marşı gbi şeyler sorun cıkartmaya başladı.ne kadar titiz kullanılırsa kullanılsın sonucta çan çin çon.bi daha asla çin malı motosiklet almam.150 lik scooterların geneli haşat zaten bi de 2006 modelmiş.ne kadar titiz kullanırsa kullansın benim motorumdan temiz olamaz benim ki 2007 modeldi.dediğim gbi cıkardıgı sorunlar sebebiyle kurtuldum ondan :)

arkadaşlar bende Kuba marka 150cc.lik motosiklet düşünüyorum, kullanan varsa olumlu ve olumsuz yorumlarını yazarlarsa sevinirim çünkü ben ilkkez motor alacağım, motor konusunda hiçbir bilgiye sahip diilim, araba ehliyetim ve arabam var daha öncede vitesli motor kullanmıştım,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar