- Konu Yazar
geçmiş olsun hüceyin :queen:
abi gülme ya.iş aradık bulunca da direk yapıştık.ama maymun gözünü açtı.bida tanımadğm firmayla asla çalışmam:cat:
geçmiş olsun hüceyin :queen:
bida tanımadğm firmayla asla çalışmam:cat:
ben asıl buna gülüyorummm:queen::queen:
niye abi:silent:2555555555555555555555555555
ne bileyimmm :cherry:
kuryeler kendi motoruyla mi calisir yoksa sirketin motoruyla mi?
İş sözleşmesi iki tarafında şartları sağlanıyorsa bir sözleşmedir.Taraflar imzalamdan önce şartların kendilerine uygunluğunu kontrol etmelidir.Bu açıdan bakılınca,Sen işe girmeden önce hatalı davranmışsın.Çünkü şartları araştırmamışsın.En azından bundan sonraki iş deneyimlerin için iyi bir tacrübe edinmişsin.:cat:
iyide işe girerken sözlşme imzalamadımki
yasal yoldan hakkını aramanı öneririm sana, böylelerine göz yummamak gerekiyor...
5 YTl lik benzinarkadaşlar dün sabah büyük bi heycanla işime başladım.hatta gerekli evrakları bile hiç üşenmeden hazırladım.çalıştığım kurum sadece kredi kartı dağıtıyordu.bende bana hangi motoru verecekler die beqliyorumr:ulan bi baktım bisiklet.zaten mersinin sıcağını bilenler bilio.dağıtmam dedim.motorun yarın gelecek dediler.bende o zamn benzin alın kend motorumla dağıtcam dedim.5ytl benzin aldılar
r:nese güç bela bitirdik akşamı ettik.sabah gittim.arabayla servise bıraktlar beni motoru aldım.hani kask verecktiniz dedim.firmaya geç öyle dediler.ya ben nasıl gitcem diyorum kenardan yawaş yawaş git dediler.bana bişy olmadı allahtan ama 3km gitmeden cezayı bastı polis.hiçte itiraz etmedim.çünkü bugüne kadar hep destekledim bu cezayı halada destekliyorum.firmaya geldim şef başladı saymaya bide motorcu geçiniyosun nasıl yakalınırsın falan filan.bende kasksız motorcu olmaz ben size dedim dinlemediniz dedim.sonra bana başka motor vereceklerini söylediler.motoru görmelisiniz ne ayna var ne sinyal ne korna.göstergeler çıkartılmış.sol grenaj yok.arka fren balatası bitmiş.bu ne ya dedim.çalışıomu çalışıo diyolar.bende ama ben çalışmıyorum dedim.işten çıktım.haksızmıyım arkadaşlar:silent:
onları yakacam ben.şimdi ben nereye nasıl şikayet edeceğimi arştırıyorum
Bir kaç aydan önce senin işe sıra bile gelmez ama yine de müracaatını yap.huceyn arkadaş, öncelikle geçmiş olsun ve kasksız geçirip kurtulduğun o zamana şükürler olsun, kaza bu ne zaman geleceği belli olmaz.
Elinde yeteri doküman varsa çalışma bakanlığı müdürlüklerine şikayet edebilirsin ama onlar genelde Sigortasız İşçi Çalıştıranlara baskın yapmakla ilgileniyorlar.
Tekrar geçmiş olsun