- Motosikleti
- Ns200 15"
O kadar mı kötü yahu?Kim demiş fren yok diye , kampana pcx den daha iyi fren var bizde peheyy![]()
O kadar mı kötü yahu?Kim demiş fren yok diye , kampana pcx den daha iyi fren var bizde peheyy![]()
Bir kere 1938 MG sürmüştüm, ağzım ensemde birleşmişti. Yere yakın araç sürmek çok ayrı bir zevk. Bindiğin alet zevk için mi, biniyorsun, ihtiyaç için mi çok farkediyor.Bu bambaşka bir şey, bazı şeyleri dertlerine rağmen seversin. Motosiklet ego tatmimi sağlayan bir alet. At binmek gibi. Ata ihtiyacımız mı var? Neden sportif at biniciliği var? İnsanlar neden elektrikli otomobillere bok atıp içten yanmalıları beğeniyor? Halbuki daha güçlü, daha bakımsız, ama içten yanmalı daha fazla gülümseme bırakıyor. İyi hissettirmek önemli sıradan hissetmek değil.
Ne kadar anlatırsam anlatayım, boşa birbirimizi yoracağız. Farklı marka motosiklet alman lazım. İtalyan olması şart değil. Daha eğlenceli bir şey olması şart. Ben bir kaç farklı hondaya sahip oldum africa sürdüm ve defalarca sadece daha mutlu ettiği için tercih ettiğim başka markalar oldu. Hatta terlik niyetine kullandığım scooterım 400cc bir italyan. Tek kıstası sağlamlık olan birine anlatmam zor. Hele benim penceremden…
Bu bambaşka bir şey, bazı şeyleri dertlerine rağmen seversin. Motosiklet ego tatmimi sağlayan bir alet. At binmek gibi. Ata ihtiyacımız mı var? Neden sportif at biniciliği var? İnsanlar neden elektrikli otomobillere bok atıp içten yanmalıları beğeniyor? Halbuki daha güçlü, daha bakımsız, ama içten yanmalı daha fazla gülümseme bırakıyor. İyi hissettirmek önemli sıradan hissetmek değil.
Ne kadar anlatırsam anlatayım, boşa birbirimizi yoracağız. Farklı marka motosiklet alman lazım. İtalyan olması şart değil. Daha eğlenceli bir şey olması şart. Ben bir kaç farklı hondaya sahip oldum africa sürdüm ve defalarca sadece daha mutlu ettiği için tercih ettiğim başka markalar oldu. Hatta terlik niyetine kullandığım scooterım 400cc bir italyan. Tek kıstası sağlamlık olan birine anlatmam zor. Hele benim penceremden…
İtalyanların alfa romeo için bir sloganı var, “cuore sportivo” diyorlar. Sportif ruh demek. Alfa dünyanın en sağlam otomobil üreticisi değil. Ama alfisti diye bir kavram var. Muzo “Motosiklet bedenini değil ruhunu taşır” felsefesine uzak olduğu için anlayamaz.
Sözüm meclisten dışarı olarak yazıyorum forumdaşım.
Birkaç ay önce de Alfisti konusu geçmişti ve orada da şu anımı yazmıştım:
"Donanım haber forumda, başka bir nezih İtalyan ama bu kez motosiklet değil de otomobille, Alfa Romeo ile ilgili zamanında Ahmeta60 nickli düzgün bir forumdaş şunları yazmıştı:
2004 senesinde B.düzü birmotdan sıfır Alfa Romeo 147 1.6 aldım 4 sene kullandım tam 15.000tl paramı yedi zamanımı yedi sinirlerimi altüst etti. Bir de Alfisti diye bir terapi merkezi kurmuşlar kendi kendilerini tedavi ediyorlar. Eksoz manifoltu asfalta düştü diyorum, canım nolucak alfisti aşkı bu katlanıcaksın alfaromeo aşk arabası falan filan..."
Aklıma geldikçe hala gülerim.![]()
Yazılı iş yap aman diyeyim. Hakuna matata derken habire mokoko olmasın... İyi şanslar.Muzo İstanbuldayım 15dk önce çıktım havaalanından. Burkina faso’lu bi adamla toplantım var (geçen bahsetmiştim sanırım) yoğunum, sonra yazıcam. Ama aynı noktadan bakıyorsun hala.
Teşekkürler, yok akademik formasyonum İdari ve İktisadî Bilimler / İşletme / Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı. Ama alaylı yazılımcıyım, 1988'den beri bilgisayar programlarım, 1993'ten itibaren de meslek olarak yaptım bu işi. Şimdilerde tekno-fonksiyonel ERP danışmanlığı yapıyorum.Öncelikle Frekans, genlik terimlerinin kullanan bir mühendis değerlendirmesi okumak güzel. Muhtemelen Elektrik-Elektronik mühendisi olduğunuz yargısına vardım.
Öncelikle test ettiğiniz motor İstanbul değil bence Türkiye' deki test motoru. Gaziantep' te Motostop sürüş etkinliğinde gördüğümü motoru tarif ettiniz. Tuareg' i test ettiğim gün bunu da sürerim diye düşünmüştüm ama nafile. Ayakta duruyordu. üzerine çıktım ve büyük arızaları olduğunu söylediler.
...
Abi exw çalışıyorum. Her sözleşmeye incoterms 2020 eklerim. Bunlarla ön görüşme yaptık.Yazılı iş yap aman diyeyim. Hakuna matata derken habire mokoko olmasın... İyi şanslar.
Bilmeyenler için EXW; ex-works = "mal burada kardeş, buyur gel al" demek oluyor...exw çalışıyorum.
Fob de "ahan da yukledim, gerisni sen hallet" oluyo o zamanBilmeyenler için EXW; ex-works = "mal burada kardeş, buyur gel al" demek oluyor![]()
Ahaha seninki iyi yine tek bir kişiye dalmışsın ben iki sene önce Burgazada da baya dik bir yokuştan indim Arap turist kafilesine bir daldım bowling lobutu gibi her biri bi tarafa dağıldıilk paten kullandığım zamanlar bir türlü T freni öğrenememiştim, muhazakar görünüşlü bir abinin hanımına duramayıp kapakladım. adam kadının üzerinden beni alıp tam vuracaktı ki abi pardon vallahi billahi yanlışlıkla oldu deyip zar zor yırtmıştım. işte o gün pateni bıraktım![]()
(Sana yazıyorum da aslında genele. Yoksa tereciye tere satmayız yani...)Fob de "ahan da yukledim, gerisni sen hallet" oluyo o zaman
şimdi senin cüsseni göz önüne getirince bir gülme geldi, kamyon çarpmışa dönmüşlerdir.Ahaha seninki iyi yine tek bir kişiye dalmışsın ben iki sene önce Burgazada da baya dik bir yokuştan indim Arap turist kafilesine bir daldım bowling lobutu gibi her biri bi tarafa dağıldı
Belirli bir seviye sonra , paten hocalarının hocası olarak hiçde mütevazi olamayacambaya ileri seviye sonrasında T freni hiç kullanmayız , topuk frenini zaten 20 yıl önce bıraktık
Biz 360 derece dönerek duruyoruz yada sliding ile yavaşlıyoruz..
Şimdi diyeceksin ki o kadar böbürlendin hoca moca yazdın da niye millete girdin![]()
(Sana yazıyorum da aslında genele. Yoksa tereciye tere satmayız yani...)
Aslında EXW, FOB vs. bunlar teslim şekilleri. CIA+EXW kombinasyonu en güzeli mesela. (CIA ödeme şekli; Cash in Advance, yani "para peşin kırmızı meşin")
Elimde olsa Türklere ticareti yasaklarım, millet bırak malı altını açık hesap satıyor. Yemişiz Exw, fobunu cifini. Manyak bu Türkler.(Sana yazıyorum da aslında genele. Yoksa tereciye tere satmayız yani...)
Aslında EXW, FOB vs. bunlar teslim şekilleri. CIA+EXW kombinasyonu en güzeli mesela. (CIA ödeme şekli; Cash in Advance, yani "para peşin kırmızı meşin")
Maden ekipmanları kamyoncu bey.Act ne satıyon Afrikaya? varmı bataryaya ihtiyaçları?
Abi bizim sektörde normalde zaten avans olmadan olmuyor. Çünkü terzi işi herkesin kendisine özel. Malın bedelini kurtaracak kadar koparmaya çalışıyoruz. Ama şu an iş olsun modundayım. Afrika genel olarak sıkıntı. Risk büyüdükçe kar büyür.(Sana yazıyorum da aslında genele. Yoksa tereciye tere satmayız yani...)