Moto Guzzi Stelvio sürüş izlenimi

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bu bambaşka bir şey, bazı şeyleri dertlerine rağmen seversin. Motosiklet ego tatmimi sağlayan bir alet. At binmek gibi. Ata ihtiyacımız mı var? Neden sportif at biniciliği var? İnsanlar neden elektrikli otomobillere bok atıp içten yanmalıları beğeniyor? Halbuki daha güçlü, daha bakımsız, ama içten yanmalı daha fazla gülümseme bırakıyor. İyi hissettirmek önemli sıradan hissetmek değil.

Ne kadar anlatırsam anlatayım, boşa birbirimizi yoracağız. Farklı marka motosiklet alman lazım. İtalyan olması şart değil. Daha eğlenceli bir şey olması şart. Ben bir kaç farklı hondaya sahip oldum africa sürdüm ve defalarca sadece daha mutlu ettiği için tercih ettiğim başka markalar oldu. Hatta terlik niyetine kullandığım scooterım 400cc bir italyan. Tek kıstası sağlamlık olan birine anlatmam zor. Hele benim penceremden…
Bir kere 1938 MG sürmüştüm, ağzım ensemde birleşmişti. Yere yakın araç sürmek çok ayrı bir zevk. Bindiğin alet zevk için mi, biniyorsun, ihtiyaç için mi çok farkediyor.

Bu bambaşka bir şey, bazı şeyleri dertlerine rağmen seversin. Motosiklet ego tatmimi sağlayan bir alet. At binmek gibi. Ata ihtiyacımız mı var? Neden sportif at biniciliği var? İnsanlar neden elektrikli otomobillere bok atıp içten yanmalıları beğeniyor? Halbuki daha güçlü, daha bakımsız, ama içten yanmalı daha fazla gülümseme bırakıyor. İyi hissettirmek önemli sıradan hissetmek değil.

Ne kadar anlatırsam anlatayım, boşa birbirimizi yoracağız. Farklı marka motosiklet alman lazım. İtalyan olması şart değil. Daha eğlenceli bir şey olması şart. Ben bir kaç farklı hondaya sahip oldum africa sürdüm ve defalarca sadece daha mutlu ettiği için tercih ettiğim başka markalar oldu. Hatta terlik niyetine kullandığım scooterım 400cc bir italyan. Tek kıstası sağlamlık olan birine anlatmam zor. Hele benim penceremden…

benim karşı cıktığım nokta daha cok "sağlam ama ruhsuz klişesi"

africa da ruhsuz.
hornet te ruhsuz,
yeni CB1000 hornet bile ruhsuzdur bunlara göre.

bir kişi italyan motor beğenip alınca içten içe ulan ne bok yedim diyor. Buna karşı beyin hemen harkete geciyor..

"ruhlu makina aldım, ruh var bunda ruh"
"Japon hiç eğlenceli değilkiii, offf allahım nasıl da uzuyor gazı acınca maaşşah"
"bir milyon kişinin sahip olduğu bir motora binmiyorum.farklıyım ben hahayatttt"
"şu işçiliğe bak allahım. boyası da muhtesem valla"
"Aslan besleyen yemini düşünmez, aslan bu aslan"

gibi sacma sapan düşüncelerle kendini rahatlatıyor.

Yoksa Türkiye de Moto Guzzi,Agusta, falan harbi ... neyse, şimdi kavga çıkmasın diye soylemiyorum.

haaaaaa para coktur, başa gelecekler için "who cares aq" diyorsak sorun yok.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İtalyanların alfa romeo için bir sloganı var, “cuore sportivo” diyorlar. Sportif ruh demek. Alfa dünyanın en sağlam otomobil üreticisi değil. Ama alfisti diye bir kavram var. Muzo “Motosiklet bedenini değil ruhunu taşır” felsefesine uzak olduğu için anlayamaz.

Sözüm meclisten dışarı olarak yazıyorum forumdaşım.

Birkaç ay önce de Alfisti konusu geçmişti ve orada da şu anımı yazmıştım:

"Donanım haber forumda, başka bir nezih İtalyan ama bu kez motosiklet değil de otomobille, Alfa Romeo ile ilgili zamanında Ahmeta60 nickli düzgün bir forumdaş şunları yazmıştı:

2004 senesinde B.düzü birmotdan sıfır Alfa Romeo 147 1.6 aldım 4 sene kullandım tam 15.000tl paramı yedi zamanımı yedi sinirlerimi altüst etti. Bir de Alfisti diye bir terapi merkezi kurmuşlar kendi kendilerini tedavi ediyorlar. Eksoz manifoltu asfalta düştü diyorum, canım nolucak alfisti aşkı bu katlanıcaksın alfaromeo aşk arabası falan filan..."

Aklıma geldikçe hala gülerim. 😄

Sözüm meclisten dışarı olarak yazıyorum forumdaşım.

Birkaç ay önce de Alfisti konusu geçmişti ve orada da şu anımı yazmıştım:

"Donanım haber forumda, başka bir nezih İtalyan ama bu kez motosiklet değil de otomobille, Alfa Romeo ile ilgili zamanında Ahmeta60 nickli düzgün bir forumdaş şunları yazmıştı:

2004 senesinde B.düzü birmotdan sıfır Alfa Romeo 147 1.6 aldım 4 sene kullandım tam 15.000tl paramı yedi zamanımı yedi sinirlerimi altüst etti. Bir de Alfisti diye bir terapi merkezi kurmuşlar kendi kendilerini tedavi ediyorlar. Eksoz manifoltu asfalta düştü diyorum, canım nolucak alfisti aşkı bu katlanıcaksın alfaromeo aşk arabası falan filan..."

Aklıma geldikçe hala gülerim. 😄

puahahahahaa

seni etikeleyecektim aslında bunu yazar mısın diye. iyi oldu yazdığın :d

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Muzo İstanbuldayım 15dk önce çıktım havaalanından. Burkina faso’lu bi adamla toplantım var (geçen bahsetmiştim sanırım) yoğunum, sonra yazıcam. Ama aynı noktadan bakıyorsun hala.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Muzo İstanbuldayım 15dk önce çıktım havaalanından. Burkina faso’lu bi adamla toplantım var (geçen bahsetmiştim sanırım) yoğunum, sonra yazıcam. Ama aynı noktadan bakıyorsun hala.
Yazılı iş yap aman diyeyim. Hakuna matata derken habire mokoko olmasın... İyi şanslar.

@ACT bu aralar haftaiçlerim bok ama belki uydurulur, boşluğun olursa bi kahve için yazışalım - tekrar geldiğinde ya da

@Cyan eline sağlık. DT'ye söyleyecek söz yok gerçekten test motorlarının hali konusunda. En azından benim denk geldiğim BMW dışında en çok test motoru açan firma, ne güzel, ama bu motorların haliyle ilgilenmiyorlar sonra. Ben 8S'i alacağım zaman da aynı gün bir müşteri test ederken düşmüş maneti kırmış.. 1,5 ay sonra aldım teste motoru, kırık manetle.. Yani manet olmama ihtimali yok ellerinde ama... işte. =)

Amortisörler bakımlı durumda dahi olsa sportif sürüşte bir yerde helelele dedirtecektir bence. Stelvio ile o kadar hasbihalim yok burası tahmin ama şaşacağını sanmıyorum, iyi amortisör olsa da konfora yönelik tarafta kalacaktır setup. Misal Tuareg de öyle, özellikle önde progresif yay kullandıkları için yol konforu olarak büyük artı olsa da, ben bunun biraz ırzına geçeyim dediğin noktada bu gerçeği de hatırlatıyor. Stelvio'da da benzer durum olduğunu düşünüyorum - ki yol konforundan ödün verebilecekleri motor zaten V100 olduığu için daha da keskin davranmışlardır. Ben amortisör fetişi olduğum için S'ini beklerdim yine - ama o kilodaki motor benim için doğru mu zaten orası ayrı bir konu.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Öncelikle Frekans, genlik terimlerinin kullanan bir mühendis değerlendirmesi okumak güzel. Muhtemelen Elektrik-Elektronik mühendisi olduğunuz yargısına vardım.

Öncelikle test ettiğiniz motor İstanbul değil bence Türkiye' deki test motoru. Gaziantep' te Motostop sürüş etkinliğinde gördüğümü motoru tarif ettiniz. Tuareg' i test ettiğim gün bunu da sürerim diye düşünmüştüm ama nafile. Ayakta duruyordu. üzerine çıktım ve büyük arızaları olduğunu söylediler.

Al-sat işi ticaret erbabı işidir. Biz motosiklet kullanıcısı olarak beğendiğimiz bir modeli alma özgürlüğüne sahibiz diye düşünüyorum. Ekonomi tabii ki önemli ve aramızda tüm parasını bir motora yatıran da vardır. Benim gibi olmayan parasıyla kredi kartıyla Mandello alan da var.

Ruhunu bir yana bırakıyorum. arka tekere sağdan bakan birinin şaftlı bir motosikleti beğenmeme ihtimali zayıf.

Venedik' te gezerken kaynak yaptığım gruba meydanın sağındaki binayı anlatan rehberin sözü benim için çok değerliydi:

Barok mimariyi Almanlar icat etmiştir. Ama İtalyanların dokunuşları bu binanın tasarımında Barok akımının nasıl tamamlandığını gösteriyor. İslam ve Helen mimarisinden aldıkları sütunları binaya nasıl uyguladıklarına bakın. BMW iyi bir Alman makinasıdır. Ama İtalyan arabaları tasarımı tamamlanmış araçlardır.

Zevk ve ekonomi meselesi. Oykun Algar' ın Çinlilerle ilgili son video paylaşımı üzerinde düşünmeye değer.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Öncelikle Frekans, genlik terimlerinin kullanan bir mühendis değerlendirmesi okumak güzel. Muhtemelen Elektrik-Elektronik mühendisi olduğunuz yargısına vardım.

Öncelikle test ettiğiniz motor İstanbul değil bence Türkiye' deki test motoru. Gaziantep' te Motostop sürüş etkinliğinde gördüğümü motoru tarif ettiniz. Tuareg' i test ettiğim gün bunu da sürerim diye düşünmüştüm ama nafile. Ayakta duruyordu. üzerine çıktım ve büyük arızaları olduğunu söylediler.
...
Teşekkürler, yok akademik formasyonum İdari ve İktisadî Bilimler / İşletme / Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı. Ama alaylı yazılımcıyım, 1988'den beri bilgisayar programlarım, 1993'ten itibaren de meslek olarak yaptım bu işi. Şimdilerde tekno-fonksiyonel ERP danışmanlığı yapıyorum.

Test sürüş formunda İstanbul / Radarlı versiyon kombinasyonu için sadece bu motor görünüyordu, radarsız versiyon için Bursa ve Eskişehir'de test motosikletleri görünüyordu, İstanbul'da radarsız test motosikleti yoktu. Muhtemelen 3-4 tane test motoru var. (Daha yukarıda yazdığım gibi; senelik satış adeti 250-300 olan bir markada tek bir modelde 3 test motosikleti olması aslında bir başarıdır ama bunların kondisyonlarının iyi tutulması şartıyla.)

ilk paten kullandığım zamanlar bir türlü T freni öğrenememiştim, muhazakar görünüşlü bir abinin hanımına duramayıp kapakladım. adam kadının üzerinden beni alıp tam vuracaktı ki abi pardon vallahi billahi yanlışlıkla oldu deyip zar zor yırtmıştım. işte o gün pateni bıraktım 😄
Ahaha seninki iyi yine tek bir kişiye dalmışsın ben iki sene önce Burgazada da baya dik bir yokuştan indim Arap turist kafilesine bir daldım bowling lobutu gibi her biri bi tarafa dağıldı 😂

Belirli bir seviye sonra , paten hocalarının hocası olarak hiçde mütevazi olamayacam 😊 baya ileri seviye sonrasında T freni hiç kullanmayız , topuk frenini zaten 20 yıl önce bıraktık 😝

Biz 360 derece dönerek duruyoruz yada sliding ile yavaşlıyoruz..

Şimdi diyeceksin ki o kadar böbürlendin hoca moca yazdın da niye millete girdin 😂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Fob de "ahan da yukledim, gerisni sen hallet" oluyo o zaman
(Sana yazıyorum da aslında genele. Yoksa tereciye tere satmayız yani...)

Aslında EXW, FOB vs. bunlar teslim şekilleri. CIA+EXW kombinasyonu en güzeli mesela. (CIA ödeme şekli; Cash in Advance, yani "para peşin kırmızı meşin" :D)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ahaha seninki iyi yine tek bir kişiye dalmışsın ben iki sene önce Burgazada da baya dik bir yokuştan indim Arap turist kafilesine bir daldım bowling lobutu gibi her biri bi tarafa dağıldı 😂

Belirli bir seviye sonra , paten hocalarının hocası olarak hiçde mütevazi olamayacam 😊 baya ileri seviye sonrasında T freni hiç kullanmayız , topuk frenini zaten 20 yıl önce bıraktık 😝

Biz 360 derece dönerek duruyoruz yada sliding ile yavaşlıyoruz..

Şimdi diyeceksin ki o kadar böbürlendin hoca moca yazdın da niye millete girdin 😂
şimdi senin cüsseni göz önüne getirince bir gülme geldi, kamyon çarpmışa dönmüşlerdir. 🤣 190'lık bir dev üzerlerine geliyor. :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Aslında EXW, FOB vs. bunlar teslim şekilleri. CIA+EXW kombinasyonu en güzeli mesela. (CIA ödeme şekli; Cash in Advance, yani "para peşin kırmızı meşin" :D)
Elimde olsa Türklere ticareti yasaklarım, millet bırak malı altını açık hesap satıyor. Yemişiz Exw, fobunu cifini. Manyak bu Türkler.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Act ne satıyon Afrikaya? varmı bataryaya ihtiyaçları?
Maden ekipmanları kamyoncu bey.

Abi bizim sektörde normalde zaten avans olmadan olmuyor. Çünkü terzi işi herkesin kendisine özel. Malın bedelini kurtaracak kadar koparmaya çalışıyoruz. Ama şu an iş olsun modundayım. Afrika genel olarak sıkıntı. Risk büyüdükçe kar büyür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar