Moto Guzzi Stelvio sürüş izlenimi

Niki nolmus burda, oil pressure low mu demiş ben anlamıyor sfdafdsgfs

hahaha,yorumlar da guzel.

Ya insallah bu guzzi ovenlere moto guzzi nasip et allahım(alma ihtimalleri 0.00532)
olm hsolmaz haklıymış valla..

yani şuraya Africa lı keyifli bir sürüş videosu koyamadında gittin yine problem videosu koymuşsun..

hakkatten bu Africa ruhsuz motormuş demekki

yazık çok yazık + 1300 e güzel yağlı kazık 🤣

• Haha
Tepkiler: Ged

yani şuraya Africa lı keyifli bir sürüş videosu koyamadında gittin yine problem videosu koymuşsun..

-aloooo moto guzzi servisi mi ?
+ evet buyrun.
- benim yağ lambası arada yanıp sonuyor getirsem inceleyebilir miyiz.
+kaç km de ?
-300 km de.yeni aldım.
+sorun değil, rodajda olabilir. 6000 km gelin bi duzelir o.
- emin misiniz beyefendi, bir sıkıntı olmaz di mi ?
+hocam lutfen guzzi bu , 1798 yılından beri motor üretiyor, raat olun siz. taş gibi makina.
-tesekkurler, iyi çalışmalar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Paylaşım için teşekkürler @Cyan .

"Kaç ay sonra bile koskoca İstanbul için mevcut test motorunun kusurlarını gideremiyor ve hatta yeni bir test motoru açamıyorsa distribütör, motorun sahibi olduğumuz zaman yaşanacak sıkıntılarda bize nasıl hizmet verir" diye düşünmeden edemiyorum.

Şu çok detaylı V100 kullanıcı incelemesi de benzer endişeler içeriyor:

Motosiklet çok iyi ama satış sonrası hizmetler düşündürücü.

Firmalarla çok yakın bir ilişkimiz yoksa eğer satış sonrasını düşünenler için ülkemizde alınabilecek 3 markanın Honda-Yamaha-BMW olduğu fikrimi bir kez daha yineliyorum.

Honda ve Yamaha da bile tedarik süreci modele göre uzun sürebiliyor hatta.

Ya da Vstrom 650 gibi model bazında rüştünü çoktan ve defalarca ispat etmiş bir motosiklet almak - motosikletten devam etmek lazım.
Ya şimdi bazı açılardan Moto Guzzi gibi bir markayı Honda ve Yamaha ile karşılaştırmak sıkıntılı veya hakkaniyetsiz olabilir; Moto Guzzi dediğimiz markanın Türkiye'deki satış adeti yıllık 250-300 falan diye hatırlıyorum. Bu çapta bir ithalat hacminde test motoru açmaları takdir edilir. (Piyasadaki konumlarına bakılırsa başka da opsiyonları yok aslında, neyse...) Sokaktaki hangi sıradan vatandaş Honda veya Yamaha'dan - bu amaca mahsus özel test günleri organizasyonları hariç - test motoru alıp da test edebilmiş? (Motoru aksesuarsız vermeyen ve/veya stokçuluk yapan firmalar bunlar, ihtiyacı da yok ki?)

Bununla birlikte; test motorlarının sağlığının en iyi durumda tutulması, kazası vs. varsa da anında onarılması ve motorun cillop hale getirilmesi gerekir, bu işin gereği / raconu budur. Bunu yapmamak (veya daha kötüsü yapamamak???) sorunlu bir durum. Bizim piyasanın bakış açısı / muhafazakârlığı malum, tam da kırılması gereken önyargılarla ilgili gerekli ve yeterli aksiyonu almamak gerçekten de kötü bir imaj yaratıyor.

(Not: O videoyu sanırım ilk @kamyoncumemo paylaşmıştı ve o zaman seyretmiştim; ilk gelen Mandello'larda fabrikadaki basit bir montaj hatasından kaynaklı bir sorun vardı. Bu arkadaşlara o sorun denk gelmiş. Videoyu çekenler zaten esasında BMW müşterisi, gönüllerinde de BMW varmış, o yüzden yorumların - izleme puanı toplamaya yönelik olarak - biraz abartılı / sansasyonel olduğunu düşünüyorum...)

DL650 konusuna gelirsek; bir her-şeyden-biraz-yapar-motosiklet olarak güzel, motorun sağlamlığı ve güvenirliği konusunda şüphe de yok ancak gücü gerçekten kalıbına göre oldukça yetersiz. En az 1050 almalıymışım diye düşünüyorum artık, direkt 1050XT falan almış olsam şu sıralar bir arayışta olmazdım muhtemelen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi sende dağ gibi adammışın 😄
Biraz öyle... (Ama 20kg fazlam var, 190cm 90-95kg olsam şahane olacak - bu konuda çalışacağım, bu kadar fazla kilo insanı erken götürür!)

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Paylaşım için teşekkürler @Cyan .

"Kaç ay sonra bile koskoca İstanbul için mevcut test motorunun kusurlarını gideremiyor ve hatta yeni bir test motoru açamıyorsa distribütör, motorun sahibi olduğumuz zaman yaşanacak sıkıntılarda bize nasıl hizmet verir" diye düşünmeden edemiyorum.

Şu çok detaylı V100 kullanıcı incelemesi de benzer endişeler içeriyor:

Motosiklet çok iyi ama satış sonrası hizmetler düşündürücü.

Firmalarla çok yakın bir ilişkimiz yoksa eğer satış sonrasını düşünenler için ülkemizde alınabilecek 3 markanın Honda-Yamaha-BMW olduğu fikrimi bir kez daha yineliyorum.

Honda ve Yamaha da bile tedarik süreci modele göre uzun sürebiliyor hatta.

Ya da Vstrom 650 gibi model bazında rüştünü çoktan ve defalarca ispat etmiş bir motosiklet almak - motosikletten devam etmek lazım.
KAlabalik yerde oldugum icin videoyu izlemedim ama eger doganin kosuyolu servisinden bahsediyorsa haksiz degil. Yalniz umraniyedeki servis cok iyi diyordu bir mandello kullanicisi. Kosuyolu servisinden Piaggionun rodaj bakimina randevu almak icin 2 hafta ugrastim, telefon acilmiyordu kesinlikle, whatsappa donus olmadi maile de, cagri merkezi de layit acti ama donmediler. Ben de hasanpasadaki serviste hallettim isimi.
Test motorlarino da elden cikaracaklari icin pek ustune dusmediklerino dusunuyorum. Ama tabi yine de hos degil. Test araci onemlidir satista.

-aloooo moto guzzi servisi mi ?
+ evet buyrun.
- benim yağ lambası arada yanıp sonuyor getirsem inceleyebilir miyiz.
+kaç km de ?
-300 km de.yeni aldım.
+sorun değil, rodajda olabilir. 6000 km gelin bi duzelir o.
- emin misiniz beyefendi, bir sıkıntı olmaz di mi ?
+hocam lutfen guzzi bu , 1798 yılından beri motor üretiyor, raat olun siz. taş gibi makina.
-tesekkurler, iyi çalışmalar.
geçen sen yazmadın mı Africa yı aldığımda amortisörler yağ kaçırdı ilk senelerde diye 😬

tamam işte böyle şeyler her markada olabilir , Honda da da birsürü kronik var ,
yeni kasa Africa nın ekran yanmasına çözüm bulamadan NX500 lerinde ekranları uf olmuş 🙄

Motosikleti

Motordan çok motoru hazırlayan bayi satış ve teknik servisin problemi gibi duruyor. Maalesef bu motorları bilen ve dilinden anlayan teknik servis elemanı kısıtlı. ABD zaten bir gösterge değil İtalyan motorları için; oradaki teknikler metrik motorlardan hiç anlamıyor. (He bizde iyi anlayan var mı? %99,99999 yoktur...) Böyle muhteşem bir motor karakteristiği için çabuk çözülebilen ve tekrarlamayan ufak tefek sorunlara katlanılabilir. Bir noktadan sonra mantık değil kalp işi.

İnternette ağlayanların sesi daha çok çıkar, ağlayanlar kadar öven / sorunsuz kullanan da var yani. Aratıp okuyunca çıkıyor gayet.

geçen sen yazmadın mı Africa yı aldığımda amortisörler yağ kaçırdı ilk senelerde diye 😬

tamam işte böyle şeyler her markada olabilir , Honda da da birsürü kronik var ,
yeni kasa Africa nın ekran yanmasına çözüm bulamadan NX500 lerinde ekranları uf olmuş 🙄

puhahaaa
peki bu NX500 ekranları da ufff oluyormuş yaa, bize bu konuda yabancı kaynak forumlardan örnekler verebilir miisn ?

ben arattım birsey bulamadım.Tartıştıkları tek konu biraz kucuk mu okunaklı mı biraz daha iyi olabilrdi falan...

Arada tek tuk sorunlar tabilki olabilir, garantiden değiştirilir.

Nikicim boşuna brezilya facebooklarında sorun arayarak yorma kendini.
Guzzi guzzi dir.

Lafı bırakıp guzzi almak için harekete gecme zamanınız geldi bence dfsdgsfg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İtalyanların alfa romeo için bir sloganı var, “cuore sportivo” diyorlar. Sportif ruh demek. Alfa dünyanın en sağlam otomobil üreticisi değil. Ama alfisti diye bir kavram var. Muzo “Motosiklet bedenini değil ruhunu taşır” felsefesine uzak olduğu için anlayamaz.

Motosikleti
cbf 150
Moto Guzzi eski motot guzzi değil çağa ayak uydurdular. Italyanları severim, italyancada bilirim. ve her sene en az 15 20 gün italyada geçiririm.

Yani Italyayı severim, bir italyan motorumda var "Vespa" ve evet Bluetooth modülünü almak zorundasın zaten aynı modül moto guzziyle. Ve boş beleş bir para ben almadım.

Neyse ben biraz siz anlayın diye bir kaç videolu örnek vermitim zamanında sonrada eklemiştim alın ve italyan tecrübesini yaşayın diyede eklemiştim.

Italyan motorlar güçlü bir kalite kontrolden geçmez bir Japon gibi. Metalurjik açıdan çok geride kaldıklarıda görülebiliyor motorun bazı aksamlarının kırılmasından.

Elektornik anlamda bir BMW gibi sizi üzmez ama Türkiyede onu tamir ettiremezsiniz Bmwnin aksine.

Italyanlarda herşey sürücü konforouna yöneliktir ve görselliğe. Bunlara önem veriyorsanız alın geçin.

Ben karşı değilim gider alırım şimdi çünkü beni sorunsuzca dünyanın öbür ucuna götürücek motorlarım var buda sadece haftasonu gezmesi için olur ordada arkadaşlarımla üzerine konuşurum anca ederi o olur.

Ama bununla uzun yol ağır arazi yada medeniyetten uzak bir yere gitmek kalsın almim. Bmw Honda yamaha suzuki varken fanteziye gerek yok.

900 GS adventure şu an piyasada fiyat performans açısından alınıcak en iyi tur motorudur. Japonların fiyatı gümrükten dolayı arttıgı için bir tık önde bana göre.

Gs adventure r1300 gsden bile rahat bana kalırsa, 1 milyon sanırım bu motor yada 800 bin tam bilmiyorum fiyatı devamlı değişiyor. e bmwde aynı fiyat en azından servisi sonsuza kadar bakar.

ama iyi derlemişsin konuyu sana tavsiyem bir dahakine ducatinin yeni v2 multistradasına bakman. Bu motordan ucuz bildiğim kadarıyla ve mekanik olarak daha tuttarlı

Motosikleti
...

ama iyi derlemişsin konuyu sana tavsiyem bir dahakine ducatinin yeni v2 multistradasına bakman. Bu motordan ucuz bildiğim kadarıyla ve mekanik olarak daha tuttarlı
Evet, F900GSA denince o fiyat bandında alternatif olarak direkt ön arka full elektronik amortisörlü V2S geliyor akla. Onu da denemek lazım ancak karakteristikleri olarak çok farklı motosikletler. V2S çok daha sportif karaktere sahip gibi duruyor, F900GSA'in bile hakkını tam verebileceğimi düşünmüyorken V2S biraz abartılı kalabilir bana. (Gerçi bunlar eğitimle ve çalışma ile düzeltilir konular da ben o kadar yüksek performans veya agresif sürüş istiyor muyum orası biraz soru işareti; istemiyorum sanki...)

Motosikleti
cbf 150
900gs in hakknı verirsin emin ol, iki köfte yada bazlama turu. üç tane yan çanta ufak bir Avrupa turu. Bitti gitti. Kimse senden Adventure olan kısmını yapmana beklemiyor haha :)
Sanki hepimiz hoplıyıp zıplıyoz aha benim videolar ortada 40 ile geziyoruz haha
Motorda yok yok o fiyata, al geç derim.

(Ama 20kg fazlam var, 190cm 90-95kg olsam şahane olacak - bu konuda çalışacağım, bu kadar fazla kilo insanı erken götürür!)
Paten dersi verilir 🤣
Ama öyle olduğun yerde dön baba dön değil bizimki urban , mesela Beşiktaş tan çıkıp Sarıyer e veya Moda Kartal arası gitgel toplam 30-40 km kadar kayıyoruz 😉

paten hem efor hem denge gerektiren bir spor ve beyne faydası kanıtlanmış , alzheimer gibi hastalıklarıda geciktiriyormuş..

Motosikleti
900gs in hakknı verirsin emin ol, iki köfte yada bazlama turu. üç tane yan çanta ufak bir Avrupa turu. Bitti gitti. Kimse senden Adventure olan kısmını yapmana beklemiyor haha :)
Sanki hepimiz hoplıyıp zıplıyoz aha benim videolar ortada 40 ile geziyoruz haha
Motorda yok yok o fiyata, al geç derim.
Yok ben V2S için yazdım onu. F900GSA'nin hakkını veririm orada bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum. :D V2S çok vahşi duruyor, gözümü korkutmuyor değil. (Aptalca azarım, gereksiz gereksiz risklere girerim vs.)

İtalyanların alfa romeo için bir sloganı var, “cuore sportivo” diyorlar. Sportif ruh demek. Alfa dünyanın en sağlam otomobil üreticisi değil. Ama alfisti diye bir kavram var. Muzo “Motosiklet bedenini değil ruhunu taşır” felsefesine uzak olduğu için anlayamaz.

tabi canım zaten italyan motora binmeyen kullanmayan bi zahmet motosiklet kullanuyorum demesin.

Moto Guzzii, Agusta, dukati....

ruh var bunlarda ruhhhh

Motosikleti
Ns200 15"
Paten dersi verilir 🤣
Ama öyle olduğun yerde dön baba dön değil bizimki urban , mesela Beşiktaş tan çıkıp Sarıyer e veya Moda Kartal arası gitgel toplam 30-40 km kadar kayıyoruz 😉

paten hem efor hem denge gerektiren bir spor ve beyne faydası kanıtlanmış , alzheimer gibi hastalıklarıda geciktiriyormuş..
Gelsem abi cenabetliğim tutup kendimi denizde buluyor olabilirim. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Freni olmayan tekerlekli aletlerden çekiniyorum. :)

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Evet, F900GSA denince o fiyat bandında alternatif olarak direkt ön arka full elektronik amortisörlü V2S geliyor akla. Onu da denemek lazım ancak karakteristikleri olarak çok farklı motosikletler. V2S çok daha sportif karaktere sahip gibi duruyor, F900GSA'in bile hakkını tam verebileceğimi düşünmüyorken V2S biraz abartılı kalabilir bana. (Gerçi bunlar eğitimle ve çalışma ile düzeltilir konular da ben o kadar yüksek performans veya agresif sürüş istiyor muyum orası biraz soru işareti; istemiyorum sanki...)
Desmosuz yeni 2025 kasa MS V2S gerçekten çok farklı test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.
Süspansiyon ve sürüş modları profilleri var ayarlayabiliyorsunuz ve tek bir tuşla aralarında geçiş yapabiliyorsunuz.
Sürüş modlarında da ayriyeten gaz tepkisini değiştirebiliyorsunuz.
Yani motor hem sportif sürüş hem sakin sürüş ikisini de sunuyor size. Gerisi sizin ayarlamanıza kalmış.

Edit: Desmolu bir önceki kasa alt devirlerde cansız ve şehir içinde düşük hızlarda sürüşe çok izin vermiyordu. Daha çok performanslı kullanım istiyordu. Yeni kasada çok düşük hızlarda da sakin ve stabil gidebiliyor altınızdan kaçmak istiyormuşçasına hareket etmiyor. Öncekine göre bir tık daha hafif. Hem şehir içi hem şehir dışı kullanımda çok rahat evirip çevirebiliyorsunuz.

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
tabi canım zaten italyan motora binmeyen kullanmayan bi zahmet motosiklet kullanuyorum demesin.

Moto Guzzii, Agusta, dukati....

ruh var bunlarda ruhhhh
Bu bambaşka bir şey, bazı şeyleri dertlerine rağmen seversin. Motosiklet ego tatmimi sağlayan bir alet. At binmek gibi. Ata ihtiyacımız mı var? Neden sportif at biniciliği var? İnsanlar neden elektrikli otomobillere bok atıp içten yanmalıları beğeniyor? Halbuki daha güçlü, daha bakımsız, ama içten yanmalı daha fazla gülümseme bırakıyor. İyi hissettirmek önemli sıradan hissetmek değil.

Ne kadar anlatırsam anlatayım, boşa birbirimizi yoracağız. Farklı marka motosiklet alman lazım. İtalyan olması şart değil. Daha eğlenceli bir şey olması şart. Ben bir kaç farklı hondaya sahip oldum africa sürdüm ve defalarca sadece daha mutlu ettiği için tercih ettiğim başka markalar oldu. Hatta terlik niyetine kullandığım scooterım 400cc bir italyan. Tek kıstası sağlamlık olan birine anlatmam zor. Hele benim penceremden…

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Açıkçası ben de yıl bitmeden MSV2S ya da F900GSA arasında gidip geliyorum emin olamadım. Korlas'a hala güvenemiyorum. Bazen basit bir parçanın gelmesi aylar sürüyor. Öte yandan BMW de test ettim motoru daha rafine hissettirdi. Servis, yedek parça konularında daha güven veriyor olsa da MS test ettiğimde sürüşü çok daha keyifliydi.

Çok arada kaldım...

İstisnasız geçmişte her Korlas'a işim düştüğünde aksesuardan parçaya her şeyin gelmesi min. 3 ay sürdü. En son motoru satmadan önce yan çanta sipariş ettim 2024 Kasım'da ve 2025 Mayıs sonuna doğru beni aradılar. Sorun İtalya mı Korlas mı, bana Korlas'ın elemanlarının keyfi çalışıyor olması gibi geliyor. O yüzden emin olamıyorum. Motor bana mekanik ve elektronik arıza çıkartmazsa bakımdan bakıma giderim diyorum bir yandan. Motor konusunda ikileme düşmek kötü bir durum. Daha kötüsü de üçleme düşmek. Az kalsın Stelviyo da bu denkleme giriyordu :D Yoksa girdi mi len :/

Motosikleti
yok:(
Kim demiş fren yok diye , kampana pcx den daha iyi fren var bizde peheyy🤣
ilk paten kullandığım zamanlar bir türlü T freni öğrenememiştim, muhazakar görünüşlü bir abinin hanımına duramayıp kapakladım. adam kadının üzerinden beni alıp tam vuracaktı ki abi pardon vallahi billahi yanlışlıkla oldu deyip zar zor yırtmıştım. işte o gün pateni bıraktım 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar