Mondial Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

geçmiş olsun diye yazdıydım buraya mesaj görünüyodu şimdi kaybolmuş...akşama baklava var kop gel...

Sen de sağol valla, görünmüyor mesj, okumadın sandım. Ben de diyorum nasıl giydirmeden es geçmiş bizim erhan :)

Çokiyisinçoksağolcanımçokteşkkrederimöperim,, Akşama gelicem Allahın izniyle inşallah hayırlısıyla kib by

MOTORUN YAĞ KAPASİTESİ hakkında

Tunç arkadaşımızın keçe patlatmasına bile sebep olan bizim motorun yağ miktarı konusunda son yaptığım araştırma şunu gösteriyorki;

Motorun yağ kapasitesi 1.6 litre. Motorun içinde barındırdığı ve tamamen açıldıktan sonra koyulması gereken yağ miktarı.

Ancak standart yağ değişimi için belirlenen miktar 1.35 litre. Tam benim en başından beri koyduğum kadar :cherry:

4L lik büyük yağ bulabilirseniz ne ala, yoksa 4 adet 1L lik yağ alın, pazarlık felan, 3 kere yağ değişiminde tamamen kullanıyorsunuz :wiinkk:

amartisör yağı her birine 500 ml süper tavsiye ederim bende çok fark etti bu arada hala gidipte şu su devri daimin ordan gelen suya baktıramadım keçeler için bakalım bir gün yolda kalanzi ama ne zaman zi :)

Suya dikkat et olum benim gibi motoru yakma da,,,,

500 ml koyunca nasıl oldu amortisörler ??

önün vurması çok farketti bileklere yük binmiyor okadar yalanma olmuyor emiyo daha çok gibi

Yalanma ne yav?? :silent: Yük binmiyor demişsin de nasıl emiyor gibi oluyor ozaman ...

Yav Tunç birkere de 1 seferde anlat be hacım :)

Valla benimkinde orjinal haliyle de pek bir yaylanma olmuyor :) Ön taraf bana göre fazla sert ve tepkili...

hheh kafa bir dünya iken yazdım ben okadar da yazabildiğimi sanmıyordum evet yaylanma demek istemiştim şuan iyi bakalım araziye çıkarsak bu kıştan sonra ozaman daha belli olur hacı geçmiş olsun inşallah fazla masraf çıkmamştır lakin bende daha hala devridaimin ordaki keçey değiştirecem en az 2 3 haftası var

Eveeet, gelelim benim motorun şuanki durumuna :)

Delinen radyatörden sızan su ile motorumuz susuz kalmış ve hararet yapmış demiştik. O hararet esnasında alt silindir contası yanmış ve buradan da radyatörde kalan su motora dolmuş :cherry:

Komple motor yarılacak, içi temizlenecek. Büyük ihtimalle hararete maruz kalan ve su ile temas eden "conta seti" yenilenecek(artık nekadar conta varsa).

Ayrıca subap ayarı çok bozulmuş dedi (halbuki hiç ses gelmiyordu). Subapları da değiştirsek iyi olur, faydası olur dedi.

Cuma akşamına kadar motor tamamen alt-üst açılıp temizlencek, o zaman hangi parçalara ihtiyacımız olduğu ortaya çıkacak :king:

arkadaşlar,selamun,aleyküm,keçe,sorunu,hakkında,bir,gelişme,varmı,keçe,fabrikada,olması,gerek,diye,biliyorum.

Hangi keçe üstad? Amortisör ise fabrikada yok, birkaç sayfa önce o konuda epey bişey paylaştık, oradan bilgi alabilirsin

Bir cengaver, arka dişili yuvalarının ebatlarını kumpasla ölçebilirmi aceb? göbek çapı, vida yuva sayısı ve çapı ve kaç mm/santim aralıkta, bezdim artık dişli küçültme işinden, anlaştığımız tornacı(ki en iyi diş çeken yermiş) ses seda çıkmadı, 45-46 tam aradığım dişli, yardım lütfen::xcrying:

Bir cengaver, arka dişili yuvalarının ebatlarını kumpasla ölçebilirmi aceb? göbek çapı, vida yuva sayısı ve çapı ve kaç mm/santim aralıkta, bezdim artık dişli küçültme işinden, anlaştığımız tornacı(ki en iyi diş çeken yermiş) ses seda çıkmadı, 45-46 tam aradığım dişli, yardım lütfen::xcrying:

Dostum motorum birkaç haftadır ustanın ellerinde ve biraz daha öyle kalacak,,, Yine sizi Tunç bey'e yönlendiriyorum :)

evet şu dişlinin civata aralıklarını bi ölçüverin yaw bende büyütme niyetindeyim yada aranızda küçültmek isteyen varsa takas yapalım benimki 38 birde sizin motolar mondinin resmi sitesinde neden yok anlam veremedim bilgisi olan varmı

sanırım 52 dşti benimki sm modeli le enduro modelinin dişli sayısı fark gösteriyor sanırım satışın kalkmasından çok admlara astarı yüzünden pahalıya gelme durumu mu göstermiş olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar