Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
Alkiş

thr kardeş brawo valla. Herhalde senin motor çift teker üzerinde duramıyor.:cat:

Selam Kozmiktohum,
Senin bu ön granajı söküp kablo makaronu geçirmen ne kadar tecrübe ve bilgi gerektiren bir işlem. Normal evdeki elektrik tesisat işlerini yapan birisi halledebilir mi? Benim sigorta ilk gün 2 kere attı.
Sağol

kozmiktohum' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar.

Benim mondi 1160km de ilk aldığımda durmadan sigorta atıyodu servise götürdüm yaptılar sonra geçen gün gene attı bu işe çok sinirim bozul bende aldım elime şarjlı tornavidamı on granajı komple söktüm bütün ek bağlantı noktalarını jakları tek tek birbirinde ayırıp kablo makaronu geçirdim izole ettim bu işi yaparkende sigortanın atmasının nedenini de buldum jaklardan birinin izolasyonun sağlayan plastiği geri kaymış oda demire değiyormuş hepsini güzelce zole ettim artık içim rahat denize düşsem kısa devre yapmaz:cherry:

151RS151' Alıntı:
Selam Kozmiktohum,
Senin bu ön granajı söküp kablo makaronu geçirmen ne kadar tecrübe ve bilgi gerektiren bir işlem. Normal evdeki elektrik tesisat işlerini yapan birisi halledebilir mi? Benim sigorta ilk gün 2 kere attı.
Sağol
ön grenajı açınca makinenin çok basit bir alet oldugunu göreceksin tornavida tutabiliyorsan birde vidaları nereden çıkarttıgını hafızanda tutarsan çok basitbir işlem bu işlemi herkesin yapması şart çünkü sallantıdan sudan yada çeşitli sebeplerden kısadevre yada soket uçları temas etmemezlik yapabiliyo sinyallambasının yanmaması vb gibi kolay gelsin sana

Psikoya bağlamak üzereyim

Yav arkadaşlar valla bi karar veremedim.150 hs mi alsam 151 rs mi biri akıl versin.150 hs de bayağı bi yakışıklı motora benziyor.........:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya ne kadar keksiniz. aynı motorlar. fark varmı sanıosunuz yaaa. birisi farklı renkte gelmış, bide aynalarında , o ışıklardan yok. tek farkı bu. bırakın boyle saçma sorulara. renk renk işte. model aynı

Pers' Alıntı:
Yav arkadaşlar valla bi karar veremedim.150 hs mi alsam 151 rs mi biri akıl versin.150 hs de bayağı bi yakışıklı motora benziyor.........:queen:

151 RS AL kardeşim bukadar basit

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pers' Alıntı:

Bu tarz motosikletleri bir aşama olarak görüyorsan al derim aksi takdirde devamlı kullanacağın motosiklet için bu tarz markalar uzun vadede başını yakacaktır bunu unutma

thr' Alıntı:
eywallah :mrgreen:

Puhaha bu eywallahı aldıktan sonra motosiklet hala çalışıyor demek :) benim motosiklet bu hareketleri görmeden her çukur geçişinde bir vida bir somun atıyor yakında yaba daba dü sistemiyle sürecem gibi gözüküyor neyse yaza yalan edicem Rs ms mondial çöp olacak :)

Son düzenleme:
MArşa Basmama

Merhaba arkadaşlar,
Benim 151 ayak marşı ile çalışıyor, normal marşı basmıyor. Sigortadan olamaz çünkü çalışınca elektrik var alette, benzinde var yağ da var. Sorun ne olabilir?
Teşekkürler

thr

solistalper' Alıntı:
Puhaha bu eywallahı aldıktan sonra motosiklet hala çalışıyor demek :) benim motosiklet bu hareketleri görmeden her çukur geçişinde bir vida bir somun atıyor yakında yaba daba dü sistemiyle sürecem gibi gözüküyor neyse yaza yalan edicem Rs ms mondial çöp olacak :)

solistalper kardeşim sen motoru düz yolda dağıtmayı başarıyosan bu hareketi yaparken çok merak ediyorum seni:queen:
ayrıca ön kaldırmayı düzgün bilen motora zarar vermez:)

151RS151' Alıntı:
Selam Kozmiktohum,
Sağol

MERHABA
151RS151 Arkadaş

bu işlem aslında elektrikten az buçuk anlayan eli yatkın olan herkes yapabilir ben meraklıyım ve söktüm. Bu işlem çok basit ve çok yararlı bence çalıştığım fabrika elektrik üzerine olunca makoran ve kablo bağı bolca mevcut bide şajlı tornavida olunca çok basit hemen söküveriyosun. şimdiki işim bir alarm alıp takmak olacak.
iyi günler

151RS151' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Benim 151 ayak marşı ile çalışıyor, normal marşı basmıyor. Sigortadan olamaz çünkü çalışınca elektrik var alette, benzinde var yağ da var. Sorun ne olabilir?
Teşekkürler

Kopmuştur bi kablo götürsene servise üstad....

Eşek gibi yapsınlar bedewadan... :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
thr' Alıntı:
solistalper kardeşim sen motoru düz yolda dağıtmayı başarıyosan bu hareketi yaparken çok merak ediyorum seni:queen:
ayrıca ön kaldırmayı düzgün bilen motora zarar vermez:)

Bu hareket diye kast ettiğin ön kaldırmaysa aklı başında bir insanın hele hele çin üretimi bu mega sağlam motosikletlerde bunu aklından geçirmemesi bu öylesine öğrenmelik motosikletlerin ömrünü uzatacağına inanıyorum :) ayrıca yazmış olduğun fizik kurallarına aykırı istediğin kadar biliyorum de bu biz türklerin vazgeçilmez kalıp sözlerinden biridir puhahah bu eylemi gerçekleştirirken belli bir cm yerden yükseltip dahada ağırlaştırırak aşşağı indirmek bir scooter kullanıcısı için zararlı olur tabi Ön kaldırmayı bilen biri yapıyorsa bu uzun vadede olur tabi o motorun modelinin scooter olmıyacağınıda bilir :) Kross enduro modellerinde uç onlar yatkın bu işe başarılarının devamını dilerim nice ön kaldırmalara

Sigorta 25A

Selam arkadaşlar,
Benim el marşı sorununu çözdüm sorun 10A lik sigortadanmış. Dün servisten 25A lik sigorta aldım, gayet güzel basıyor marşa. 25A lik sigortanın elektrik sistemine zararı olur mu? Sigortanın atmama gibi bir durumuyla karşılaşıp elektrik sistemini yakmayalım???
Teşekkürler

sen bilirsin...

maylo87' Alıntı:
ya arkadaşlar bi türlü karar veremiyorum keeway sl 150 mi mondial rs mi yok sa mondial 150 hs mi lütfen bana yardım cı olun şimsiden sağolun varolun

Bence git-gör-dokun ve canın hangisini istiyorsaaa onu al. bu tip motorların hepsinin içi aynı dışı biraz farklı bence önemli olan; şansının iyi olması vede servis. Benim motorumda şu ana kadar kötü bir sürprizle karşılaşmadım bu da servisim montajını biraz iyi yapmış. zaten motorunu aldıktan sonra bütün vidalarını kontrol et ve 150-200 km sonra tekrar kontrol et. gözüne hangisi daha iyi gelirse onu al vede motorunu sev:rendeer:

ARKADAŞLAR biim motoloların 2. el fiyatı ne kadardır sizce??
Biim:silent: anlıyamadım mhakanhanci kardeş kusura bakma...

Raptor666 kardeş nerelerdesin? Kendini fazla özletme:thumright

Bu arada biim ne ya?:silent: 73umut sen biliyormusun:)

151RS151' Alıntı:
Selam arkadaşlar,
Benim el marşı sorununu çözdüm sorun 10A lik sigortadanmış. Dün servisten 25A lik sigorta aldım, gayet güzel basıyor marşa. 25A lik sigortanın elektrik sistemine zararı olur mu? Sigortanın atmama gibi bir durumuyla karşılaşıp elektrik sistemini yakmayalım???
Teşekkürler
Sigortalar elektrik sisteminin korunması için bir önlemdir 10 a lik sigorta atıyorsa bunu 2 sebebi vardı ya fazla akım çekilmesi yada bir yerlerde oluşacak kısa devredir.25 a sigorta kullanmak tesisata kesinlikle zarar verir haberin olsun atması gerekince atmaz ve yangına kadar gidecek sorunlar olusur.Büyük ihtimal marş motorun fazla akım çekiyor başka servislere giderek mutlaka sorunu gider.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar