151 RS Yararlı Bilgiler(Forum Toplama)
Merhaba arkadaşlar,
Bende tüm forumu okuduktan sonra 151 RS aldım ve alttaki yararlı konuları çıkarttım. Başka yararlı bilgiler mevcutsa ekleyerek devam edelim ve yararlı bir eserimiz olsun arkadaşlar. Yanlış olduğunu düşündüğünüz bir konu varsa lütfen görüş bildirini. Alttakiler alıntılardır ve benim yazdığım bir şey yoktur. Özellikle motorine teşekkürler.
1.karbüratörü açıp temizlemek.
2.filtreye sünger taktır.
3.Arkadaşlar bugün egzost kelepçelerinin üzerindeki naylonları polisajla temizledim.Aslında montaj sırasında sökülmesi gereken naylon koruma bantlarıymışlar.Benimkini sökmemişler ben de uyanamadımdı şimdi çok güzel oldu parlatınca.Ayrıca içi öyle kolay boşaltılmıyomuş.Egzostu ziyan etmek gerekiyo.Değmez bence,çürüyünce belki.
4.Selam Mİllet Mondİalİn Her Modelİ İÇİn Sorunlariniza ÇÖzÜm Kavacik Mondİal Bayİsİ UĞur Ustada (arka Balata, Sİgorta Atmasi ÇaliŞma ZorluĞu Aynalarin GevŞemesİ Vs Vs)arayin 0216 322 39 31 -322 39 47
5.arkadaşlar sbahları ilk marşta almıyorsa evet ayak marşına birkaç kez basın ve sonra kontağı açıp marşa basın (elden veya ayaktan)eski yöntemdir.Bir de motoru tekerleri üzerindeyken gidondan çalkalayın bu da faydalı olur.
6.Bunların Jiklesi otomatiktir, müdehale imkanı yoktur.Motor dönmeye başlayınca ürettiği elektrik jikleye verilir ve bir müddet sonra jikle kapatır.Isınmayala bir ilgisi yoktur.Yazın veya sıcak motorda dahi jikle standart görevini yapar.Dolayısıyla kış ayarı olmadığı için yaza ayarlı jikle düzeneği,kanalları kışın yetersiz olmaktadır.Buna çözüm motoru kapalı bir yerde muhafaza etmek ya da yukarıdaki yardımcı yöntemleri kullanmaktır.Tabii bu arada hava filitresi içine konan süngerler eksik olmamalı.
7.Arkadaşlar benim motor dün akşam eve giderken arıza yaptı.Daha doğrusu rolantide durmuyor,iyi gaz yemiyordu,boğuluyor gibiydi.Eve gidince hava ayarını falan kurcaladım tık yok.Hava filitresi,hortumu vs orası da temiz.Ben de karbüratörü söktüm,temizlemek için (birazda meraktan)ama tertemizdi.Diyaframları falan dağıttım,tekrar topladım.Çalıştırdım yine aynı.Bujiyi söktüm tertemiz.Arızayı bulamıyorum kafayı yiycem.Oraya bak burayı elle.Pes edip bırakacakken, bezin gidiş hortumlarını çıkardım karbüratördeki benzini bitirsin,boğulma gitsin diye.Motor çalışmaya devam etti,benzin bir türlü bitmedi.Anladım ki diğer musluk hortumundan benzin giriyor.Yani musluk diyaframı yırtık.Gerçekten de öyle çıktı.Bunların muslukları da otomatiktir.Motor çalışınca vakum vasıtası ile benzin geçişi açılır,stop edince emiş kesildiğinden musluk otomatik kapatır.
8.Vakum hortumundan benzin geliyordu.Yeğene sipariş verdim,musluğu almış sirkeci'den 25 ytl.
9.arkadaşlar bugün far park lambalarını geğiştirdim mavi led aldım harika gözüküyor sizlerede tavsiye ederim soketli olanlardan alacaksınız bu arada 151 rs lerin far yukseklik ayarıda varmış farı sökünce gördüm ön camurlun altından elinizi faradohru sokun orada üç gen bir vida başi var onu sağa dogru cevirince alcalıyor soladoğru yükseliyor
10.on dıskten ses gelen arkadaslar 6 alyanla o plastıgın altındakı yerı sıkın gevsemıs olabılır. on balataları cıkartın balatacıya yenı kalın balata caktırın o bosluk gıder o seste gelmez bunu eskı bır motor ustasına sordum ve benımkınıde gosterdım benım on dısktende ses gelıyor bıraz daha eskıyınce balata yaptır dedı.
11.Motorda yaptığım iyileştirmelere gelince, elektriğe meraklı olduğum için ön grenaj ve farı komple söküp orada ne kadar soket birleşimi varsa hepsini eriyen bant ile sardım. Bazı soketlerin içindeki pinler paslanmaya başlamıştı bile. Artık ömrü boyunca su girmez. Bu şekilde diğer taraflarıda halledeceğim.
12.arkadaşlar benzin göstergesinin kırmızıya yaklaştığında bile benzinin bitmesinin sebebi altta karbüratöre giden hortumların biraz yukarda kalması koltuk altındaki seleyi söktüğünüzde sizde görürsünüz bikaç tane cırt kelepçe ile hortumların akışını ayarlarsanız depoyu dibine kadar kullanabilirsiniz bide elektrikle ilgili bi mesele var göstergelerin muhafazası ile far etrafındaki muhafazanın birleştiği boyun kısmı biraz dar olduğundan ve bütün kablolar ordan geçtiğinden direksiyonu salladıkça farkında olmadan bütün tesisatınızı ve hatta fren hortumjlarını kestiriyosunuz ordaki boğar kısmını spiral taşla biraz genişlettinizmi sorun kalmıyo.