Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
20A lik sigorta

Merhaba,
20A lik sigorta taktım alete şimdide. Sizin sigortalar kaç "A"lık? Sizde 15 ise ve atmıyorsa benim makinede bir kaçak var demektir. İlk günden 2 tane 10 luk attı, yine taksam 10 luk atacaktı kesin. Var mı bunun kesin bir amperi? Bizim motora uygun?

Arkadaşlar sıkça karşılaştığınız veya bir kere başınıza gelip uğraştığınız sorunları yazıp varsa çözümleri de yazarsanız herkese yardımcı olmuş olursunuz. Ben geçenlerde tüm eski sorunların olduğu bir mesaj atmıştım. Bu listeyi büyütelim derim.
Teşekkürler

151RS151' Alıntı:
Merhaba,
20A lik sigorta taktım alete şimdide. Sizin sigortalar kaç "A"lık? Sizde 15 ise ve atmıyorsa benim makinede bir kaçak var demektir. İlk günden 2 tane 10 luk attı, yine taksam 10 luk atacaktı kesin. Var mı bunun kesin bir amperi? Bizim motora uygun?

Arkadaşlar sıkça karşılaştığınız veya bir kere başınıza gelip uğraştığınız sorunları yazıp varsa çözümleri de yazarsanız herkese yardımcı olmuş olursunuz. Ben geçenlerde tüm eski sorunların olduğu bir mesaj atmıştım. Bu listeyi büyütelim derim.
Teşekkürler
151RS151 kardeş Motorin abinin bu konuları fotolarıyla ayrı ayrı açıklayarak anlattığı linke: http://motorgezer.com/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=4 'dan ulaşabilirsin.

arkadaşlar selam mondial 151 rs lerin ruhsatında kaç kişilik yazıyor benimki 2 kişi ama bazılarında 1 kişi bu naıl oluyor arkadaşımda mz 251 var ruhsatı tek kişi

titanik' Alıntı:
arkadaşlar selam mondial 151 rs lerin ruhsatında kaç kişilik yazıyor benimki 2 kişi ama bazılarında 1 kişi bu naıl oluyor arkadaşımda mz 251 var ruhsatı tek kişi

solistalper' Alıntı:
Benim ruhsatımda 2 kişilik geçiyor ve olması gerekende bu zaten 1 kişi olarak geçmesi Trafik takipçilerinin ruhsata yanlış işleme yapmasından kaynaklıdır pek büyütülecek bir konu değil yani sorun çıkarıcağını sanmam
:cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

esed' Alıntı:
Raptor666 kardeş nerelerdesin? Kendini fazla özletme:thumright

Bu arada biim ne ya?:silent: 73umut sen biliyormusun:)
geldim yaw :) arkadaş bizim dedi ben biliyom . :) ama kısmetse bundan soora UT 150 formuna girecem bakalım benimkini satabilirsem bi ara bu arada UT150 kullanan yada arkadaşında olan falan varmı aranızda nasıl acep memnunlarmı

ana fikir şu bu çinmalları hepsi çok kibar kullanıma göre ayarlı az agresifliği kabul etmiyo bende dedimki enazından bi cross aliimki düz yolda falan bişii olmasın ufak kasis ve çukurlara gelsin :)

bu arada bende kişi sayısı yazmıyo ruhsatta:silent:

bu arada bende kişi sayısı yazmıyo ruhsatta

Zaten ben biliyordum. Senin RS tek başına gidebiliyoooo.:queen: :queen: :queen:

bu aralar rs 151'leri satan satana:salut: :salut: :salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir sürü sorunu var bu motosikletlerin ama hakkıdır o fiyata bize verdiği lüksiyetin :)

Merhaba arkadaşlar
bişey sorucam motor devir saatinde 7000 devri geçen varmı ben tam 7000 devirdeyken motor ileri geri sanki vites atar gibi tekleme yapıyo 7000'i geçmiyo sorunmu var acaba

kozmiktohum' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
bişey sorucam motor devir saatinde 7000 devri geçen varmı ben tam 7000 devirdeyken motor ileri geri sanki vites atar gibi tekleme yapıyo 7000'i geçmiyo sorunmu var acaba

kardeş sende öyle bi sorun var da bende devir göstergesi çalışmıyor o yüzden maalesef hangi devir de gittiğimi bilmiyorum:mrgreen: :queen: . Servise yaptıracam sen de istersen bi gözük.:cat: o tekleme vites atar gibi mi yoksa benzin kesilir gibi mi:silent:

Arkadaşlar 150 UT hakıında bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.Standart bir arızası varmı mesela hani üretim hatasından falan.

kozmiktohum' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
Kardeşim bende ne kadar uğraştıysam makinenin üstündeyken 7000 devirden yukarı çıkmadı. Eğer o hızla giderken tahminim 110 falandır, gazı kesip tekrar yükleniyorsan ilk önce benzini yemiyor, sonra toparlıyor kendisini..

esed' Alıntı:
kardeş sende öyle bi sorun var da bende devir göstergesi çalışmıyor o yüzden maalesef hangi devir de gittiğimi bilmiyorum:mrgreen: :queen: . Servise yaptıracam sen de istersen bi gözük.:cat: o tekleme vites atar gibi mi yoksa benzin kesilir gibi mi:silent:

arabada nasıl hızlı giderken küçük vitese atarsında motor yığılır kalır. bende de aynısı oluyo 100km hızda 7000 devirde tam 110 yapıcam ileri geri tekleme gibi tam çözemedim asıl anlatayım onuda bilmiyorum anlarsınız umaraım.. ama 7000 devri hiç geçmiyor.

slm arkadaşlar sizden tavsiye almak isterim elinizde nakit para olsa ne alırdınız rs mi yoksa yeni gelen hs mi

kozmiktohum' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar

Bir aralar bende de yaptıydı. 100-110 civarında giderken arada bir gazı kesiyor tekrar veriyor gibi oluyordu, ama nedense şimdi yapmıyor. Ama şu huyu hala geçmedi: 80 nin üstünde giderken gazı kestiğimde motordan çat, çat sesler geliyor(Bazen ödümü patlıyor:) ). Ama yavaş giderken bir sorun yok. Forumdaki bir arkadaş bujiyi ve hava filtresini değiştir azalır demişti. Yani tamamen kesilmeyecek mi bu şimdi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Olur öyle :)

maylo87' Alıntı:
slm arkadaşlar sizden tavsiye almak isterim elinizde nakit para olsa ne alırdınız rs mi yoksa yeni gelen hs mi

İkisinide almazdım bu motosikleti ilk aldığım günü hatırlıyorumda 2500 tl param vardı cahillik edip cebime para kalsın mantığıyla gidip Rs aldık :) şükür ettiğim yönleri var ama tamamen geçici bir motosiklet. Bir sonraki hedef ducato :cat:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
ben de bir rsi 151 aldım 1 ay kadar önce ve 900 km yaptım :)
bundan sonra beni de göreceksiniz buralarda olacağım!

kozmiktohum' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar

bennce o sorun hava filitresinden kardes hava filitresini sök kapagı kapa bi dene benim 151 rs 30km yi geçmiyordu hava filitresini soküp denedim 100 110 basıyordu denemekte fayda var

Mondial RS 151 , Benzerlerinden % 23 daha güçlü

Mondial RS 151 , Benzerlerinden % 23 daha güçlü !
Bunu Nasıl anladım . Motoru aldığınızda selenin üstünde bir kağıt var.
Mondial RS 151 için 107,7 km/s
Mondial HS 150 için 97 km/s son hız fabrika tarafından verilmiş !

107,7 yi 97 ye böldüğümüzde çıkan sayının karesini alırsak !

Yaklaşık 1,23 sayısını buluyoruz.

Buda 123/100 den RS 151'in yüzde 23 daha güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

Yani en azından 1 - 1.5 beygir daha güçlü Mondial RS 151 !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar