kozmiktohum' Alıntı:Merhaba Arkadaşlar.
Benim mondi 1160km de ilk aldığımda durmadan sigorta atıyodu servise götürdüm yaptılar sonra geçen gün gene attı bu işe çok sinirim bozul bende aldım elime şarjlı tornavidamı on granajı komple söktüm bütün ek bağlantı noktalarını jakları tek tek birbirinde ayırıp kablo makaronu geçirdim izole ettim bu işi yaparkende sigortanın atmasının nedenini de buldum jaklardan birinin izolasyonun sağlayan plastiği geri kaymış oda demire değiyormuş hepsini güzelce zole ettim artık içim rahat denize düşsem kısa devre yapmaz:cherry:
ön grenajı açınca makinenin çok basit bir alet oldugunu göreceksin tornavida tutabiliyorsan birde vidaları nereden çıkarttıgını hafızanda tutarsan çok basitbir işlem bu işlemi herkesin yapması şart çünkü sallantıdan sudan yada çeşitli sebeplerden kısadevre yada soket uçları temas etmemezlik yapabiliyo sinyallambasının yanmaması vb gibi kolay gelsin sana151RS151' Alıntı:Selam Kozmiktohum,
Senin bu ön granajı söküp kablo makaronu geçirmen ne kadar tecrübe ve bilgi gerektiren bir işlem. Normal evdeki elektrik tesisat işlerini yapan birisi halledebilir mi? Benim sigorta ilk gün 2 kere attı.
Sağol
Pers' Alıntı:Yav arkadaşlar valla bi karar veremedim.150 hs mi alsam 151 rs mi biri akıl versin.150 hs de bayağı bi yakışıklı motora benziyor.........:queen:
Pers' Alıntı:Yav arkadaşlar valla bi karar veremedim.150 hs mi alsam 151 rs mi biri akıl versin.150 hs de bayağı bi yakışıklı motora benziyor.........:queen:
thr' Alıntı:eywallah :mrgreen:
solistalper' Alıntı:Puhaha bu eywallahı aldıktan sonra motosiklet hala çalışıyor demekbenim motosiklet bu hareketleri görmeden her çukur geçişinde bir vida bir somun atıyor yakında yaba daba dü sistemiyle sürecem gibi gözüküyor neyse yaza yalan edicem Rs ms mondial çöp olacak
![]()
151RS151' Alıntı:Selam Kozmiktohum,
Senin bu ön granajı söküp kablo makaronu geçirmen ne kadar tecrübe ve bilgi gerektiren bir işlem. Normal evdeki elektrik tesisat işlerini yapan birisi halledebilir mi? Benim sigorta ilk gün 2 kere attı.
Sağol
151RS151' Alıntı:Merhaba arkadaşlar,
Benim 151 ayak marşı ile çalışıyor, normal marşı basmıyor. Sigortadan olamaz çünkü çalışınca elektrik var alette, benzinde var yağ da var. Sorun ne olabilir?
Teşekkürler
thr' Alıntı:solistalper kardeşim sen motoru düz yolda dağıtmayı başarıyosan bu hareketi yaparken çok merak ediyorum seni:queen:
ayrıca ön kaldırmayı düzgün bilen motora zarar vermez![]()
maylo87' Alıntı:ya arkadaşlar bi türlü karar veremiyorum keeway sl 150 mi mondial rs mi yok sa mondial 150 hs mi lütfen bana yardım cı olun şimsiden sağolun varolun
Biim:silent: anlıyamadım mhakanhanci kardeş kusura bakma...ARKADAŞLAR biim motoloların 2. el fiyatı ne kadardır sizce??
mhakanhanci' Alıntı:ARKADAŞLAR biim motoloların 2. el fiyatı ne kadardır sizce??
Sigortalar elektrik sisteminin korunması için bir önlemdir 10 a lik sigorta atıyorsa bunu 2 sebebi vardı ya fazla akım çekilmesi yada bir yerlerde oluşacak kısa devredir.25 a sigorta kullanmak tesisata kesinlikle zarar verir haberin olsun atması gerekince atmaz ve yangına kadar gidecek sorunlar olusur.Büyük ihtimal marş motorun fazla akım çekiyor başka servislere giderek mutlaka sorunu gider.151RS151' Alıntı:Selam arkadaşlar,
Benim el marşı sorununu çözdüm sorun 10A lik sigortadanmış. Dün servisten 25A lik sigorta aldım, gayet güzel basıyor marşa. 25A lik sigortanın elektrik sistemine zararı olur mu? Sigortanın atmama gibi bir durumuyla karşılaşıp elektrik sistemini yakmayalım???
Teşekkürler