Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Başından beri okudum forumu.
Bir çok şey söylenmiş,atılmış hatta tutulmuş.
Uzun zamandır girmiyordum siteye.Bir bakim Zc hakkında neler var dedim.
Anladığım kadarıyla bu sitenin ilk 150 Zc si benim çünkü ruhsat tarihim 27.06.2007
Yıllar önce başlayan motor sevgim,1000 lik bir motorla devam ederken, kısa mesafede işimi görecek bir makine aradım,ve eski bir Zatçı olarak tuttum Sevpa nın yollarını.
Ve aldık 150 zc yi.
Bir kere bu motorda abs mbs filan yok,o tamamen freni yapan firmanın baş harfleri.
130 km görmesi mümkün değil,ancak yokuş aşşağı bile 9000 devirlerde 110 u görüyor.(ki 9000 devir bu motor için tehlikeli bir devir)
Benim bu motoru 2. motor olarak tercih etmemim sebebi, hem Sevpa,hemde Mondial in güvencesi.Bugün mondial in (yani uğurun) sitesini ziyaret edin,yedek parça kataloğuna kadar herşeyi göreceksiniz+ 1 sene med line üyeliği veriyorlar.
Arka frende benimde yüksek hızlarda seyrederken uzun bir süre fren sıkmazsam boşluk olabiliyor,bu sistemin hava yapmasından kaynaklanıyor,daha kaliteli bir fren hidroliği ve fren hortumuyla sorun çözülüyor.
Benim gördüğüm en büyük sıkıntı çok yumuşak olan arka süspansiyonu.Tavşan gibi zıplıyorsunuz her kasiste.
Motoru alır almaz,kayış,gaz teli,yağ ,buji,şanzıman yağı ve lastik gibi kritik parçaları daha kaliteli olanlarla değiştirdim.Kesinlikle tavsiye ederim.En fazla 500 YTL tutar ama hem güvenliğiniz hemde motorunuzun ömrü açısından çok şey kazandırır size.

Bu motorla uzun yolda gitmek isterseniz,tavsiyem 1,5 saatte bir durmanızdır ki,ortalama 80 km ile ilerlediğinizi düşünürsek,zaten bu zaman zarfında katettiğiniz yol benzinizin bitmesine sebep olur.Bu süre içersinde de 15-20 dk. durmanızda fayda var.
Motorun eklem yerlerinde boşluklar var,bu çok normal sebebi ise malzeme.Eh bu fiyattan da fazlası beklenmemeli.
Eksoz burgusu içinde bir sürü şey söylenmiş,baktım heyecanlı arkadaşlarda var,ama o burgu sadece şekilden ibaret.Bu sistem amacına uygun olarak, eski aprilia sr 50 lerde kullanılırdı,amacı yüksek devirde kasılan eksozun devir düşmesiyle beraber rahatlayarak bağlantı yuvalarına zarar vermemesi idi.Ama zc deki bunun sadece taklidi.Yakından bakarsanız görürsünüz :)
Motorum şu an 1500 km. yi devirdi,lütfen 95 oktandan fazlasını koymayın.
Bazı heyecanlı yeni motorcu arkadaşlarım 97 koymuş,inanın hava+yakıt karışımını bozarsınız,ya rölantiniz yükselir yada durup dururken stop eder motorunuz.
Hiç gerek yok,95 ile devam.
Yağ olarak Castrol ün 10W40 power t-1 ini tavsiye ederim.
Lastik havalarınıda 15 günde bir kontrol edin.Duro marka sert hamurlu bu lastikler durdukça havasını diğer lastiklere nazaran daha hızlı kaybediyorlar..
Herkese keyifli sürüşler.

bu motoru alim mi almıyıum mi arkadaşlar bide ben bu motorla uzun yola çıkmak istiyorum.
potenza arkadaşım benzin deposundan bahsetmiş lt olarak az aldıgından 1,5 saatte bir durman lazım mecbur diyo çünkü benzin biter diyooo :) nasıl olcak bu

ozan 150 zc
saolasın kjardeşim o zaman öle diyosan son karar 150 zc olsun zaten aklımda hep o vardı. peki sana bişey sorsam bu motor la uzun yol yapabilirmiyiz yani bu motor hiç durmadan ne kadar gider sence ? şehir dışına çıkabilirmiyiz

bide ozan sen nerdensin ben ümraniyedenim alınca buluşurmuyuz duruyomu motorun hala :) kaç km desin :D çok soru soruyorujm yaaaaaa

uzun yol yaparsın ama her benzıncıde yarım saat 1 saat motoru dınlendırmen lazım ama daha sonradan kılometre saatın tabana vurdugu zaman tabıkı fark olur..mesela gecen bı adam 125 lık mondıal le turkıye turu yapmıs her gıttıgı ılcenın mondıal servısınde resım cektırmıstı:):)..yani sen bakarsan oda sana bakar.....uzun yol yaparsın ama belının agrısına dayanamassın:D... motor benzını bıtene kadar gıder oda sabıt 80 km hızla 100 km gıder...motor alınca rodaja dıkkat et 2 kısı bınmemeye ve dık yokuslara cıkmamaya ozen goster.bakımlarını aksatma......ben beylıkduzunde oturuyorum gelırsen buraya bulusuruz...motorm duruyoo 2700kmde tertemız cok soru sormuyosun devam et ıcınde kalmasın:D...sımdılık bukadar ...byyy:)

ozan kardeş çok saol bilgileri almaya devam edelim az kaldı kuzenimle ayrı ayrı 2 motor alıcaz c.tesi günü son olarak piyasaya bakıcaz ben bunu ali
m diyorum ama uzun yol olayı kafamı karııştırıyo. mesela şöle bişi yapsak yanıma 5 lt lik bidona benzin alsam benzin bitince yolda durup benzin doldursam sonra o aradaa motor dinlense yeterli olurmu sence :) :) ??

benbim kuzen önce zealsun alıcam dedi şimdi kanuni caracala döndü benide zorlyo onu alalım diye ama ben scooter diyorum.
motor altında nasıl duruyor resimlerin varmı ya buraya yada bana yollarsan bakmak isterim :) :cat: :queen:

[email protected]

uzun yol olayını kafana takıosun anladıkta aga en fazla nereye gıdıceksın_? onu belırt..kuzenının yerınde olsam zealsun alırdım kanunı almasın..senın yerınde olsam 150zc alırdı acemılıgımı atardım hıc bı zorlugu yoq otomatık:D basıon gıdıo on arka dısk guvende oluyosun kıtlenme felan dıyolar hıkaye bu motorda oyle bısı yoq rahat ol :) bu motor benım surume dayanıove hıc bı problem cıkarmıyo ayrıca cok hızlı kalkıyo:) ben ılk basta zealsun ıstıyodum ama ınternetten bakmıstım fuar gıttım zealsuna bı oturdum hayatımda vıteslı surmemısım:) motor hayvan gıbı yanı cın motoruda olsa zealsun prof. kacıyodu ozaman benım gıbı acemılere:Dsonra storma oturdum 1.80 boyundayım gostergeyı zor goruodum:):) sonra gıtım mondıal standına babam hs dedı bn zc sonra babam dedı tamam kırmızı zc olsun:) ben dedım grı o dedı kırmızı:) sonra grıyı sectık faturayı kestıler bı bayıye gonderdıler gıttım 10dkkda akuyu taktı verdıler:) servıs olayına gelınce bılıyosun en yaygın servıs agı mondıalde var:D....motorun altımda nasıl durduguna gelıncede sıteye onceden verdıgım resımlerle yetınceksın.cunku evdekı adslde problem var.ben ıs yerınden yazıorum burdada resımler yoq eve ınternet gelsın yollarım ok.._?:)Yerınde olsam hıc dusunmezdım.OLUMUNE ZC FOREVER:):)

Erdincpolat:Anladığım ve hissettiğim kadarıyla bu motor senin beklentilerini gayet iyi karşılar.Kesinlikle tavsiye ederim, çünkü gerçekten Çinli üreticiler arasında Türkiye de en iyi desteği olan firma Mondial dir.Sitesini de ziyaret etmeni öneririm,ben servisten çok memnunum,zat kullandığım yıllarda da hiç yedek parça sıkıntısı yaşamadım.Sadece alacağın bayiyi iyi seç.Anadolu Yakasında bu işin piri Sevpa dır.

Ben bu motorda çok sıkıntılar yaşadım ve halen yaşamaya devam ediyorum ama bu motoru alıcak kişileri engellemek istemiyorum. Zaten kafasına koyan motor ikiye ayrılsada alıcaktır :) Çin malı motorlarda dikkat etmek gereken yerlerden biri debriyaj kısmı, en çok ordan problem çıkartıyorlar. Kimisi motosikleti bozulduğu zaman neden olduğunu sormaz servise bırakır parasını verir arıza giderilir (geçici olarak ) ve alır. Eğerki birikim yapabiliyosanız bekleyin ve paranızı biriktirin japon yada italyan malı daha kaliteli motorlara yönelin.

Ben 150zc alalı 6ay gibi bi zaman oldu şu anda 8100 kmde, bugüne kadar beni bi kere bile yolda bırakmadı (bunu yazdım ya yarın yolda kalırım:mrgreen:). Ama beni aşırı derecede rahatsız edicek bir çok problemi var, mesela kalkışta çok sarsıntı var, motora 2 kişi binmek çok büyük bi eziyet resmen rezillik 40 km hızı geçtinmi motordan acayip sesler geliyo, mesela sürtme sesi vs, aşırı yakıt tüketimi var benzin parasını yetiştiremiyorum ve bunun gibi sorunlar var. Ama şu bi gerçekki inanın motosikleti kullandığım iklim koşulları kesinlikle bu tür motorlar için uygun değil, çünkü motorun gündüz olan performansı ile gece olan performansı çok farklı :) Ben antalyada yaşıyorum ve aşırı sıcaktan frenleri bile bazen zor sıkıyorum çünkü yüksek ısıdan ellerimi yakıyor. Aslında bütün problerim yaz başlangıcında başladı ve sanırım sorunların %40lık kısmı sıcak hava koşullarından kaynaklanıyo, onun için tavsiyem hava çok sıcak olduğunda bu motorları kullanmayın çünkü ısı çok fazla artıyo ve aşınma çok daha fazla oluyor. Diğer bi konu motosikletin egsoz gibi kısımlarını ses için değiştirmek belki güzel olabilir ama yakıt tüketimini dahada arttırır. Bu motorların performansını yükseltmek geçici olarak çok keyifli olabilir ama ilerleyen zamanlarda motorunuzdan ayrı kalmanıza sebep olabilir. Benim motorum bir çok kez tamire girdi ve yarın yine giricek(tireşim ve sürtme sesinden dolayı) bakalım başıma yine ne işler açılıcak :). Eğer bu motoru alıcaksanız sakin kullanın ve gereksiz modifiye yapmayın çünkü gereksiz:p Eğer maddi durumunuz bu motorları almaya yetiyorsa ona göre davranın yoksa kısa zamanda daha kaliteli motosiklet alıcak kadar para harcarsınız. (4260 ytl harcadım bu motora) Hepinize iyi geceler arkadaşlar...

oh ohh benim ardimdan bayagi bisiler yazilip cizilmis nyse artik daha cok beraber olcaz sonunda evdeyim internetimin basindayim her an sizlerleyim yaniiii:D

arkadaslar motorumu cbf150 almayi dusundugumden satiyorum aslinda bu durum beni bayagi uzuo ama yapcak bisi yok bilginiz olsun die dedim tanidiginiz fln warsa ilgilenen haberlesiriz , mukemmel bir cin mali scooter , 1200 km de ve super bakimli , rodaji canawar gibi bitmis , belkide sifirindan bile kaliteli bi motor:D hic bir sorunu yoktur... aman arkadaslar ben motorumu degistirsemde sizlerleyim bu topici birakamam:salut: ahanda duygulandim sindi:mrgreen:

Son düzenleme:
walla ben hic denemedim ama istersen kaldirirsin sanirim ama govdenin uzun olmasi tabii cok buyuk bi dezavantaj:cherry:

işte bende öyle dusunuyorum ama deneyipte yapabilen varsa lütfen söylesin " durarak kaldırma deil beyler onu 50 lik mobiletlerde yapıyor giderken kaldırmayı soruyorum :) "
thx

Son düzenleme:
walla istedikten sonra neden olmasn illaki kaldirir amma marifet o hareketi yapmasinda mesela ben ugrasmam ama illah kaldrmayi kafaasina koymus adam kaldirir derim ben.....
:D:D ayrica motorumu satmaktan vazgectim ve halen ZC ciyim sizdenim yanee
walla cok uzuluodum gul gibi motor cok ucuza gitcek die artik o derttende krtuldum ne mutlu ZC ciyim dieneeee:cherry::cat:

25 kere puhhhahaha:mrgreen: yawf abi bu millet nerdeeeeee hey beni deli etmen bak ben tatildeyken her allahn gunu internetteydim aaaaaaaa KzdIm simdi nerdesinz ama canm bu kadarda tatil olurmu yawfff:wiinkk:

herkeslere selam.
bu konunun en eski 150zc kullanicisi oldugumu zannediyorum.

temmuz 2006,da almistim 150zc motorumu.

su an 8200 km,deyim.ve her kilometresinden memnunum.
benim kendi hatalarimdan ve hor kullanmamdan kaynaklanan ariza ve kazalardan baska hicbir masrafi olmadi bu cin mali motorun.(allah nazardan saklasin)
sorularinizi cevaplayamam.
cunki motorla ilgilenen bi vatandas degilim.
ben bu motoru sadece ve sadece,su lanet istanbul trafiginden kurtulayim isime ve evime rahat rahat gideyim diye aldim.oylede yaptim,halada dahada devam ediyorum(allaha sukur)yanii gonde ortalama 30 km yol yapiyorum.aksam eve gelincede cekiyorum kapinin onune birakip gidiyorum.pazar gunleri yuzune bile bakmiyorum.yanii tam bi motourcu degilim.sadece isimi gorsun yeter.

bu acidan bakinca 150zc benim icin cok ideal bi motor.serviside hesapli.
yanii bana sorararsaniz 4x4 derim.

ama imkani olsa suzuki ve benzeri motor almak isteyipte,alamayan.ve gerek ekonomik gerekse ailevi sebeblerden MECBUREN bu motoru yada cin motoru alan arkadaslar tabikii memnun diiller.adam farkinda olmadan hondayla,suzukiyle kiyasliyo 150zc,yi.e dogal olarak begenmiyor.yok eksozmus yok yavasmis.

neyse lafi uzatmayalim.
son sozum benim gibi olan arkadaslara.
eger sadece 2000 ytl gibi bir butcen varsa motor icin.birde benim niyetim gezmek,tozmak,hava atmak diil.isimi gorsun yeter diyorsaniz.
bu 150zc motoru siddetle tavsiye ederim.
bu ayardaki motorlarin en ideali.1 numara.

herkese kazasiz ve keyifli surusler dilerim.

slm önder kardeş nerelerdeydin nezamandır hiç katılamıyodun hoşgeldin.

Bende dün en sonunda Allah'a çok şükür bir zc aldım harbi motor ya harbiden cok güzel 82 km de gerci daha ama tıkır tıkır gidiyo çok şükür Allah olmayanlarada nasip etsin valla ne diyim.
:cat:
Şimdilik çok çok küçükbi sorunum var ön taraftan bir yerden cik cik diye hafif bi ses gelior kulaklarım aşındı :pr: uyuz oldum onuda çözersem tmm dır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar