Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

shepard öncelikle hoş geldin,hemen soruna döneyim 2 kişi rahatlıkla binilebiliyor ben 3 kişi bindiğim zamanı hatırlıyorum şuanda 1200 km deyim ufak tefek sorunlar açtı ne gibi dersen bozuk yola girmekten plakanın vidasının aşınması ve farın patlaması gibi:) ufak şeyler.Sen motoruna bakarsan oda sana bakıyor.Bu arada topicteki ortam gercekten cok guzel devamını dılerım.KATILIMI ARTTIRALIM BEYLER:)

..............................................................................................................................................

slm ozan
saol yorumların için

Son düzenleme:
[/B]bu arada akşama doğru motorumla balık avına gidicem hadi hayırlısı:)[/B]

Marmaristede yollar çok bozuk ya çıldırıyo insan...Ama bende o tip problemler olmadı sadece vidalar gevşedi bende onları sıktırdım.

Şimdi gelelim topiciğin YENİ Konusuna(Sorusuna)!

150 Zc sahipleri Benzini Hangi Şirketten Hangi Çeşidinden Alıyorsunuz?
Sizce En Performanslı ve Motoru koruyan Uygun Benzin hangisi?
GEnelde Zcler TAM depo benzin İle KAÇ km gidiyolar?

..........eyw........ o bi yana nerdesın sen 1 haftadır bea abi:)

yawf sorma walla ozan kardeş yaa tatile çıktıkta ayvalıga dogru , yoldu ev temızlıgıydı fln drken 1 hafta gecmiş bile. şimdiden özledim keratayı 40 gün daha nası sabredecem bilmiom walla:salut:. haa bu arada FOREVER kardeş walla herşey öle hızlı geliştiki motorun ne benzinini nede yagını bosaltamadım , sadece akü başlarını söktüm gerekli yerlere antipas uyguladım üstünede brandayı çektim attım serin depoya... insallah benzın işi başımı agrıtmaz... gerci benim kuzenin de cbr 125 i 1 ay yatmıştı. hatta o aküyü bilen sokmemıstı. motoru acmaya beraber gıttık bi basmaya almıstı walla motor. neyse bari artık geri dönünce motor hakkında ki gelişmeleri yazatım size paylaşırız.

slm arkadaşlar ben topiğinize daha bugün katıldım
bnde 150 zc almaı düşünüorum:wiinkk::wiinkk:

slm arkadaşlar bn bugun daha yenı katıldım topiğinize
güzel bi topiğiniz var canlı... bnde 150 zc almaı düşünüorum fikirlerinizi bekliorum gerçi okudum herşei on numara bi motor
bu arada benım bi sorum olcak bu motora iki kişi rahat oturabiliomu

shepard kardeşim aramıza hoş gelmişşin walla sana şunu söliim bu devirde şu fiyata alınabicek en mantıklı motordur... reklam olsun die deil , görüntüsü canawar , performansının maşallahı war , ön arka disk , geniş ve rahat sele bunlar önemli ayrıntılar bence hazır fiyatıda düşmüşsken bu fırsatı kacırma derım... :cat:

Marmaristede yollar çok bozuk ya çıldırıyo insan...Ama bende o tip problemler olmadı sadece vidalar gevşedi bende onları sıktırdım.

Şimdi gelelim topiciğin YENİ Konusuna(Sorusuna)!

150 Zc sahipleri Benzini Hangi Şirketten Hangi Çeşidinden Alıyorsunuz?
Sizce En Performanslı ve Motoru koruyan Uygun Benzin hangisi?
GEnelde Zcler TAM depo benzin İle KAÇ km gidiyolar?

walla sky kardeş ben shellden 95 oktan kurşunsuz alıyorum motoru ilk aldıgımdan beri vazgecilmezim. motorunda performansını bence gayet ii etkiliyo cünkü sürerken bunu farkedion eger shell bana uymaz diosan opet derim... bunların dışına kesinlikle yolda bile kalsam cıkmam hele hele PO ya hayatta yaklaşmam bu arada aman milletin sözüne kanıpta kimse 97 oktan fln denemesin çünkü o yakıtların bizim motorlara sagladıgı performans artışı gecicidir , bunun dışında motoru yer bitirir... benden şimdilik bu kadar herkese sevgilerrrr:rendeer:

Son düzenleme:
arkadaşlar ben en zor durumumda bile po dan almadım her zaman shell den aldım bi ara opetden aldım motor yadırgadı opetın benzınını egzosdan patlama sesi verdi çalıştırırken bende bidaha almadım opetden herzaman shelleden alıyorum po yu hiç tavsiye etmem aga bnm motor full depoyla 100 km felan gidiyo yani-ibrem 60 den aşşaya inmiyo genelde tek biniyorum hızlı suruyorum 90-100 km gidiyo bi depo benzın

Topiciğe çok az katılım var hadi beyler nerdesiniz bu topicği ayakta tutmak için herşeyi yapıyorum sizde katılım gösterin MONDIAL'in en iyi scooterı olan ZCyi daha çok yorum bilgi paylaşımı ile DAha Popüler yapalım...:p:wiinkk:

Son düzenleme:
Valla ben marmaristeyim ve aldığım yer ya BP den al dedi ya da OPET aslında bende shell düşünüyordum acaba shellden mi alsam içindeki benzini bitirip??

Birde SÜPER kurşunsuz al diyolar daha temizmiş sizcede öyle mi??

Ya hakikatten kimse katılmıyo topiciğe az kişide var heralde zc diğer topiclere bi baksanıza uçmuş gitmiş ben hergün yazıyorum:pale:

skycım depon boşalınca shellden kursunsuz super al bakım farkı anlat ozaman :wiinkk:

arkadaşlar merhaba.
bende 150 zc kullanıcısıyım bir ay önce aldım motorumu.forumu yaklaşık 7-8 aydır takip ediyorum ve bu motoru almadan önce değerli fikirlerinizden yararlandım.baktım forum hareketlenmiş iyice bende aranıza katılayım dedim.biraz motorumdan bahsedeyim aranıza katılmışken.motorla ilgili hiçbi problemim olmadı dersem yeridir.1 ay oldu 1400 km deyim.sadece iki kişi binerken 50 yi geçince arkadan lastik sürtünmesi gibi bir ses geliyo onuda halledicem bugün.onun dışında motoru teslim alırken farı çizikti çakmak paslıydı göstergeler buğulu gibiydi bide rüzgarlığı çizikti onların hepsini saolsun gedizler bayii garanti kapsamında getirtti bugün taktırıcam.
şimdi size birkaç sorum olucak.bizim motorla maksimum kaç km hız yapabiliyosunuz.ben tek kişi düz yolda 80 i geçemiyorum ve buda hiç hoşuma gitmiyo 1400 km ye geldim motorum hala açılmadı.sizinkilerin durumu nedir?
ikinciside 500 bakımında yağı değişti malum 25 ytl aldılar bi arkadaşımın honda dylan scooterının 500 bakımı 17 ytl tutmuştu bana biraz fazla geldi benden aldıkları ücret siz ne kadar ücret ödediniz 500 bakımında?
herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

@ YENİRCE

arkadaşım aramıza hoş geldin hem bu motoru alarak hemde topicimize katılarak en doğrusunu yapmışsın tşkkürler... Öncelikle motorundan memnun olmn hoş fakat şu mx hız işini pek anlayamadım dogrusu ben henüz 600-700 km deyken bile motorda gazı açtımmı 80 i rahat buluyordu ki sen 1400 km den bahsediyorsun motor hayli hayli açılmış olması lazım:silent::silent: vallaha cok garip bu arada rodaj süresi konusunda motoru nası kullandıgında cok cok onemli dir hep söylirem bunu ilk 1000 km sabretme süresidir sonrasında naparsanız yapın motora. İlk kullanımın hakkında biraz daha bilgi verirsen belki diğer arkadaşlarla daha yararlı ve isabetli seyler söyleyebiliriz... bu arada ben 500 km bakımında sadece yağ parası vrmiştim 15 ytl , 1000 km bakındada 15ytl verdim ondanda adam sadece yaptığı kontrollerden tek yağ parasını aldı sagolsun... bu durumda senin 25 ytl biraz fazla kaçmış gibi. neyse sen yinede bakıma gittiğinde motorunun hız sorunu hakkında ustaya bahset eger normal zaten bunlarla o kadar hız yapılmaz derse(ki başını agrıtmamak içinde öyle diecektir) sakın kabul etme başta ben olmak üzere +100 yapan kişi çok bu çinlilerle... bu konu üzerine git ve gelişmeleri de bizle paylaş kanımca:wiinkk:... :cat:

skycım depon boşalınca shellden kursunsuz super al bakım farkı anlat ozaman :wiinkk:

+1 ayen oyle bencede shell en iisi... bi dene derim:cat:

Son düzenleme:
yaa abi bu kadar dert etmeyın bu mx hız konusunu 10 km fazla olsa nolur olmasa nolur keyfınıze bakın....ben 1300 km deyim,motor yokus assa 100 goruyo duz yolda 2 kişi 90 gordum ilk aldıgım gun otobanda iki kişi 100 vurdum ama gitmpezdi yani hız konusunda pek bişiy beklememek lazım. bende bakımda bi tek yağı değiştirdim 15 ytl gerisi faso fiso al eline altei sık motorun civatalarını bitti iş.herkeze kolay gelsın..KATILIMI ARTTIRIN BEYLERR-BAYANLAR.

hadi arkadaşlar aranızda 3-4 gundur yazmayan var hadi speedy hadi sheltox hadi sky nerdesınız yaa ve diğerleri yazın aga artık canlandıralım topıği

Son düzenleme:
motorum şuan itibari ile 3400 km de.max hız 100 km/h.yetiyor ama sonuçda racinge yada burgmana bınmıyoruz.benzini shell den alıyorum eğer olurda mecbur kalırsam opet derim ikinci tercihe.Ama şimdiye kadar 1000 sefer aldıysam benzinimi bunun ya 3 yada 4 seferi opetdendir.yüksek oktanlı kullanırsanız eksozdan patlama yapıyor o bir gerçek ama frenajı düzgün yaparak onuda ortadan kaldırmak mümkün.ilk 500 km bakımında 25 ytl verdim.Yağ parası 20 ytl istediler işçiliğe para almadılar.5 ytl de ben bahşiş attım.yekün 25 ytl yani.Düzgün bir digital makina bulamadığım için resimleri çekemedim.Satılığa çıkartıyorumda :salut:

ilk gözağrım ya nasıl ayrılacam:pale:

ayrılmak zor ama unutmalısın. unutmak istemiyosan satma:D

hade beyler yorum yazınn.............

Son düzenleme:
öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.dün servise giderken kaza yaptım.daha doğrusu ben bişey yapmadım yolumda giderken soldan gelen araç bana yandan çarptı.yol ayrımlarındaki levhaların bulunduğu üçgen şeklindeki yüksek kaldırımlardan birine çıktım nası olduysa dengem bozulmadı . kaldırımda motoru attım üstünden düşmeden atladım.o yüksek kaldırıma nası çıktığımıda bilmiyorum dengemin nası bozulmadığınıda.allah korudu.kaskım ve montum üzerimdeydi ama kaskın camı açık diye burnumu aynaya vurdum.bana çarpan sürücü gayet beyefendi birisiydi hemen inip yardımcı oldu motorumu motorcuya götürdük hesap yapıldı masrafları üstlendi.hatta çok iyi anlaştık bana çarpan sürücüyle keşke başka bi ortamda tanışmış olsaydık.kendisinin inşaat şirketi varmış bende harita mühendisliği okuyorum 4. sınıfta olsam beni işe alıcaktı oda harita mühendisi arıyomuş.:cherry: saolsun beni evime kadar bıraktı kartını numarasını verdi.stajımı orda yapıcam seneye allah kısmet ederse.ağlasam mı gülsem mi bilemedim yani.
hız sorunumuda söledim servise maksimum düz yolda 80 yapabildiğimi söyledim.çoğu parça değişiyo zaten artık onada bi el atarlar bakarlar ne sorunu var.aslında rodajda da hiç hız yapmadım desem yeridir maksimum 60 yaptım düz yolda açılmasını bekledim bekle bekle açılmadı.neyse ne sorunu varsa hallederler artık inşallah eskisi gibi olur motorum.
kaza anında saolsun bi motorlu arkadaş durdu yanımda yardımcı oldu ama kask takmamıştı buda ona bi ders olmuştur dedim bak durduk yere arkadan vuruyolar kaskını hep tak.
size böyle bi nasihatte bulunmama zaten gerek yoktur diye düşünüyorum gayet bilinçli arkadaşlarsınız.trafikte nolucağı belli olmuyo derdim artık tecrübe edinmiş oldum bu olaydan sonra laflarım boş diil yani.:)
herkese keyifli kazasız sürüşler.

geçmiş olsun yenirce.valla bi bakıma sevindim bi bakıma uzuldum.ama allah korumuş.speedy kilit olayına gelıncede biliyosun büyük kalın halat gibi olan kilitler var al aga 2 tane ondan 1 tanede disk kilidi tammadırr.rahat ol

bn bi o dediğin çelik halattan bide zincir düşünüyorum hee bide disk kilit.

:pr:BEYLER KATILIMI ARTTIRIN YAA 2-3 KİŞİYLE OLMAZ BÜTÜN MOTORCULAR BU MOTOR HAKKINDA YORUM YAZSIN:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar