Valla şöyle söyleyeyim sevgili maxi
o hızlar bana çok güvensiz geliyor ki ben 110kg biriyim hani motora oturduğumda zaten motrun boş ağırlığı 116 kg

1,5 kişi binmiş gibi oluyor ona rağmen o hızlara çıkınca ne bileyim motor çok hafifleyip güvensizleşiyor yani bu heralde oturuş pozisyonu motorun dizaynı bilemiyorum ama ben güvenemiyorum yokuş aşağı biraz açtım gazı devir olarak ben 7,5u çok rahat geçiyorum alet 80 ibreye gelince yani başka tanım bulamıyorum ben GÜVENSİZLEŞİYOR ve hafifleşiyor ve bende çıkmıyorum o hızlara benim hızlı gittim geldim tabirim 60-65 km bastığım yerlerde oluyor onun dışında ben genelde artık motorda genelde 40-50 arası hızları seviyo ve otomatik olarak oturuyo o hızlara devir olarakta 5,5-6 arası torkununda en iyi olduğu seviyede gidip geliyorum ha ama şu da var..
bizim burda kaymak asfalt çok az bi kmlerde var düz yol olarak gerisi hep mıcırlı bozuk yol klasik asfalt lastikler evet çok önemli o konuda ben güzel bir lastik alamadığım için birşey diyemem ama şeyh şamil kardeşim çok güzel bilgiler vermişti 15-20 sayfa geriden bi daha baakrsan bulursun... o alıp değiştirmişti sanırım çünkü..
rica ederim bu arada..Ben kendime göre zc ile ilgili gerçekleri yazdım ve diğerlerininde bilmesini istedim sende okumuş beğenmişsin...
En yavaş olarak benim motorum ölçmedim ama bir yaya ile beraber yürürüm çok rahat o da ortalama 5,5 km/s yapıyo sanırım zaten birde şöyle birşey var benim motorumda..
gazı açtınız hafifçe motorun devri arttı ama tekerlekler harekete geçmedi biraz daha açınca yavaşça kalkar ve ilerlemeye başlar ya o hızı koruyabiliyorum ama çok benzin yer tabi o ayrı konu... Tabi 80 kg biriyle benim gibi birinin kalkışı gidişi çok farklı olur tepkileri çok farklı olur o da ayrı bi konu...
valla açıkçası bende yolda yeri geldiğinde 90-100 basabilmek istiyorum ama bunu GÜVENLİ YAPACAK Bir alet istiyorum ağırlık merkezi olsun lastikleri olsun beygir gücü olsun güvenilir bi alet olmalı onu ben zcde hissedemiyorum o yüzden de RİSKE girmiyorum belki bundandır korkup basmayışım..
Gİdip bir gün xcity xciting burgman veya tmax gibi alet bulup binicem ama sonra biliyorum ki zc BİSİKLET gibi gelicek o yüzden yapmıyorum
Ama sen baya hızlısın 125km yolu 2 saatte alman için kalkıştan bitişe kadar 60la sabit hızla gitmen lazım ki öyle bi imkan veren yol var mı bilmiyorum ama baya hızlı gitmen lazım..
ÖZetlersek zcnin performansı limitleri son hızı belli bi alet herkesin kendi tercihi tabiki nasıl kullanacağı.. BAna riskli geliyor o hızlar virajda yatırmalar falan zaten bir de yolda bizi saymıyolar zcde kendini yolda SAYDIRTABİLECEK bir alet değil o yüzden aman diyim herkes dikkatli gitsin geç gidin ama sağlam gidin sevenleriniz üzülmesin