bu arada berker abi 4 litre benzinle tam 100 km yol yaptım
nası sence
çok fazla ya çok spor kullandın ya da ters giden birşeyler var çok fazla yani
bu arada berker abi 4 litre benzinle tam 100 km yol yaptım
nası sence
valla bi güzellik yapmaları gerekioavrupada fren sistemindeki bi hata yüzünden kaza olduğunda tüm araçlar piyasadan toplatılıyo, bi dünya tazminat ödettiriyo madur olan
Çıkarmayacaksın gidiceksin aldığın yere buğulandı garantiden değişimini istiyorum diyeceksin yenisini takıcaklar![]()
fren sıkma hacısu dök geçer gibi bir tavsiye. aslında bu mondial servislerinin birkaçı bu tarz yaklaşıyor. sorun şu ki bu tarz yaklaşanlar yetkili servis değil. aha size problem.
mondialin sitesinden yetkili servisler linkinden kontrol ettiniz mi gittiğiniz servisi. bahçelievlerde şahin motör diye biryer vardı kocasinanda. adamlar gaziosmanpaşa şahin motorun bayisi gibi davranıyor ve servis hizmeti veriyordu. hatta bakım sonrası garanti kitapçığını kaşeliyorlardı. bizzat benim başıma benzer bir hadise geldi ve tevafuken yetkili bir servisteyken mondial bölge müdürü oradayken duruma el attı da meseleyi halletttik.
yetkili servis su dök geçer gibi bir yaklaşım sergilemişse direk şikayetliktir. madem öyle sen su dökeceksin birader denmeli. ve bu sesi kesip bana vereceksin. sıfır motor almışım diyeceksin. eğer ilgilenen olmazsa direk mondiale telefon ve şikayet. işin iki dakikada çözülür.
o ses yüzünden ön arka disk balata takımını değiştirttim garantiden, hayatım söz konusuydu fren yaparken fren tutup bırakıyor ve giderken ses çıkartıyordu değiştirdiler
sonuç;
tut bırak olayı azaldı gıcırtı devam
2. takım takılmasına rağmen
mondial parça kalitesi dillere destan :salut:
benim de arkadan bi ses geliyor, bir de arka fren kaliperi (göbek) biraz oynuyor. oradaki kalfa çocuk abi şimdi gözüm rahatsız, yarın sabah gel; onu tutan lastikler aşınmıştır dedi, hemen 1-2 saatte değişirm dedi. vaktim olmadı gidemedim. şanssızlık; cumartesi çalıştım pazar tatlimdi ama pazar günü servisin de tatiliydi. pazartesi yani 4 saat önce işten çıktım. 4-5 saat sonra da memlekete 1 günlüğüne gideceğim. eleman sadece ses çıkar fren sağlam abi dedi. bakalım...
2000 bakımını yptırabildim nihayet. castrol gtx magnatec 10w40 aldım. 20 tl bayıldım. hava filtresini temizlediler. egzozcuya götürdü naaptı bilmiyorum. benzin filtresinden kaçırıyor dedim, bak hortumu katlanmış dedim abi şekli bozuk dedi ne bileyim. servisten pek memnun kalmadım açıkçası. cuma günü ötürdüğümde gene aynı şeyi yaparlarsa hem mondial merkeze hem tüketici hakem heyetine başvuracağımı söyleyeceğim. bakalım ne olacak?
son olarak; kaza geçirdiniz, tutanak tuttunuz, sonra ne oluyor? ben motoru aldığımın 12. gununde ufak bi kaza yaptım. daha doğrusu kamyon geri geri gelirken bana çarptı. eğer ben frene basmasaydım hiç bir sıkıntı olmayacaktı ama frene bastığım için farı tutan plastik kısım kırıldı. farla bağlantı noktaları kırıldı aslında. bugün motoru almamın ustunden 48 gün geçti hala birşey yok. en son parça yok dediler. cuma günü bunda da arıza çıkarırlarsa ben de güzel bi arıza çıkaracağım.
çok fazla ya çok spor kullandın ya da ters giden birşeyler var çok fazla yani
Selamlar arkadaşlar,
Sabahları işe giderken kullandığım vapur iskelesine gitmek ve yakın mesafelerde kullanmak için bir scooter almayı düşünüyorum. Sizin motoru kampanya afişlerinde gördüm, temiz birkaç 2. el de var.
Size danışmak istiyorum, bana objektif bir değerlendirme yapar mısınız?
- Motor sorun çıkartan bir motor mu?
- Güvenliği yani frenleri ve dengesi nasıl?
- Kışın (soğukta ve ıslak zeminde - hatta hafif yağmurda) kullanılabilir mi?
- 2. el 1000-2000 km gibi bir ikinci el (temiz) masraf çıkartır mı bana?
- Son olarak o egsoz nedir? Değişik bir tasarım mı yoksa susturucu falan mı?
- Koltuk altı bagajına kask sığar mı veya arkaya çanta takılıyor mu?
- Alırken normal 2. el kontrolüne ek olarak bakmamı tavsiye ettiğiniz bir yeri var mı motorun?
Umarım ilgilenir cevap verirsiniz.
İyi günler..
Arkadasım mondialin kendi servisleri bile aman ha bu motordan uzak dur diyor. İstanbuldaysan sevpa motor ismet ustayı tavsiye ederim gidip bir konus fikir al. kesinlikle alma diyebiliyorlar. Cünkü fabrika bu motoru rastgele toplamıs servisler ugrassın yapsın mantıgı varmıs. ancak servislerde bu duruma yetisemiyor. Öncelikle sıfır 150 zc almaya kalkıyorsanız 2000 TL gibi bir bütce ayrımanız gerekmektedir. iş 1650 TL verince bitmiyor 300 - 350 tl gibi ek masraflar oluyor.
2000 TL ile ikinci el cok güzel su sogutmalı scooterler alabilirsiniz. Gideceginiz mesafe fazla değil. Alacagınız marka kaliteli olacagından aprilla piaggio gibi servisine götürüp kontrol ettirdiginizdede içinize sinecek. vede yaz kış bineceksiniz. Öncelikle 150 zc ye yagmurda falan binemezsiniz hafif su içinden gecerken hatta yerler nemliyken bile buji başlığı ıslanıp motor stop ediyor. Olayın bilincinde değilsenizde yolda kaldıgınızı düsünüp panik yapıyorsunuz. Buji başlıgı kuruyunca motor ancak calısıyor.
Son olarak kimse yanlıs anlamsında motor alırken sıfır motor almak akıl karı degildir. Paranız yoksa mondiale yönelin derim. Ancak paranız varsa 2000 tl 3000 tl kalkıp çin malı motor almayın demek istediğim budur. ( Yorumum tamamen objektiftir. 3 yıldır mondialin farklı serilerini kullandım ve kullanmaktayımda. )
Arka lastiği bonsun marka(sanırım irc) 130/60- 13R ile dişli bir lastikle değiştirdim...
50 tl lastik 10 TL işçilik 60 lira verdim..
Çünkü artık arka lastiğim hava kaçırır bi vaizyette ve bir kere de çivi girmişti artık tehlikeli halde idi..
İyi bir lastik değil ama rezalette değil heralde en azından dişli bir lastik.. çok deneme şansım olmadı zaten motoru yatıran veya limit zorlayan biri değilim ama işte..
eğer bu lastik hakkında iyi şeyler söylenirse ön lastiğide böyle yapayım diyorum?
servisin birşey yapmasından önce senin kullanım tarzını bi anlamak lazım?
seri kalkar sürekli 60+ flan gidersen yani gaz kolunu çok oynatırsan yakar yani...
ha rölantin yüksekte olabilir bilemiyorum veya sen motoru ısıtmadan biniyorsun otomatik jigle de devrede olunca fazla yakıyorda olabilir.. aklıma buji falanda geliyor ama daha teknik cevaplar verecekler arkadaşlar var aramızda..
ama motorun 0 problem bile olsa senin kullanım tarzın yine çok çok etkilidir
Merhaba arkadaşım;
motor bu fiyata iyi bi motor,
-ağırlık merkezi yere yakın, CBF 150 ile karşılaştırdım
-yatırma riski düşük, bi miktar ayak koyduğunda durur pozisyondandaken bile kaldırabiliosun.
-dengesi çok iyi
-hızı kötü (çin malı motor) 50 km ile kullanıcaksan sorun yok ama yüksek hızlar için pek önermem
-fren sistemi iyi, ön arka disk fren (üzerinde abs yazıyo ama fren sıkarken tekeri kontrol etmedimsıkıyoda olabilirler ) (bazı arkadaşların motorunda fabrika çıkışı problem varmış alırken dikkat etmen gerekir.)
-motoru alırken mondial bayisinden;
-arka çanta, bağlama kilidi, kask aldım hediye olarakarka çantayı monte edip o şekilde veriyolar motoru
-koltuk altı bagaja kask girmez ama arka çantaya rahat bi şekilde giriyo
-farları çok iyi aydınlatıyo
-motoru alırken öndeki gösterge panelinede dikkat et bazılarında uzun süre duran etiketler nedeniyle buğulanma oluşmuş
-egzos fazla ses yapmayan güzel bi egzos. bence tasarımı hoş.
-ayrıca motorda marş pedalıda bulunmakta
Genel olarak o fiyata alınabilecek iyi bir motorikinci el almaktansa sıfır alıp rodajını kendin yapman daha iyi olur.
-önce kayıştan ses geliyordu...
açtıktan sonra kasnaklardan geldiğini fark ettik...
kayışı değiştirdik, gerekli kasnak ayarlamarını yaptık...
kendi orjinal kayışı çok adidir burda bilginize sunarım..
1600km değiştirdim kayışı....
xenonun sadece, sigortasını aküden çektik...
beyninini sağ sinyalin altına yerleştirdim..
kendi orjinal ampülünü çıkarttım ve zenon'un ampülünü taktım...
çokda iyi oldu..
kesinlikle büyük fark yapıyor....
eksozdan ses gelen arkadaşlara bir tavsiyem, katelitazörü çıkarıp girdiği boğumu bakır telle kalınlaştırılarsa ses kesiliyor...
bugün denedim ve ses kesildi...
birde sizlere sorum bu motorla düz yolda 90'ı geçebilen varmı?