selam arkadaşlar
memurum. gece çalışıyorum. gecede halisahadan devlete 200 tl civarı kazandırmama rağmen 7-8 kilometrelik yola servis aracı varken şöför bulamayıp, üstüne dalga geçer gibi "sabahı bekle" diyip evime 2 gün yürüttükleri için 3. gün gidip bu motoru aldım. 150 zcmi alalı 40 gün oldu.
rodajını ilk 150 km 30 km (hızı arttırıp azaltarak) sonraki kilometrelerde de rodaja çoğunlukla uyarak (bazen 10 kilometre hız arttırarak)1980 civarı kilometreye geldim. 3 kere malatya elazığ arası uzun yol yaptım (1100 kilometreden sonra). elazığ'a ilk gidişimde değil de malatya'ya dönüşte sürekli yokuş olan kısmın son kilometresinde motor birden gaz yemedi, 2 kere gaz verirken hız 50 civarına düştü. sonrasında hiç bir sorun yokmuş gibi devam etti. sanırım benzinde pislik tıkadı.
uzun yolda (elazığ-malatya) yolun eğimine göre 70 ile 90 km arası hız yapıyor motor. düz yolda 80 kmyi geçemiyorsunuz. 1 kere 93-94 gördüm.
motosiklete ses sistemi yaptım. 50 w 12 voltluk pazarcı anfisini çakmak çıkışına bağlayıp bide kontağa bağladım. anfi torpidonun sol tarafına tam sığdı. sanki ona göre yapılmış gibi

.kontak açılınca anfi de açılıyor. 2 tane 16 cmlik kenwood hoparlör taktım. 35 rms wattlık. anfi kenwoodlara göre güçlü kaldı. sesi fazla açınca cızırdıyor biraz. 2 tane de oval pioneer 300w takmayı düşünüyorum. o zaman daha net müzik dinleyebileceğim. 80 kilometre hızla giderken bangır bangır müzik dinleyebiliyorum. uzun yolda çok güzel oluyor. şehir içinde normal bir sesle gezerken güzel bir şekilde dikkat çekiyor. ışıklarda sesi kısmak zorunda kalıyorum

. resimlerini bir ara eklerim. ancak motorun gücü azaldı sanki. eskisi gibi gaz yemiyor. akü göstergesi motor çalışırken 16nın altına düşmüyor ama. son malatyaya dönüşümde aynı tepeden geçerken hızım düştü sanki. sorun nerede olabilir? buji mi kötü, filtre mi tıkalı anlayamadım.
bir de arka egzozdan ve ya oralardan bir cızırtı geliyor. sebebini anlayamıyorum. ya egzozdan ya frenden (fren kaliperi biraz oynuyor) ya da vidaların gevşemesinden. arka amortisörü motor kısmına bağlayan vidanın somunu var mı sizde?
lastikler harbiden sakat. 1 kere sorun yaşadım. yol sulayan esnaflar sağolsun. o günden sonra su görünce 20 km hıza düşüyorum gazsız geçiyorum sayılır. bugün servise gidip sorunlara baktırıp metzeler me7 ve ya michelin pilot sport isteteceğim.
97 oktan benzin alsak ne olur?
sorunlarıma çözüm bulabilmiş arkadaşların cevaplarına şimdiden teşekkür ederim. lastikleriniz düz bassın.