Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

eeee bu kadar km sonra bir arıza çıkması normal artık değil mi?

az önce yolda giderken egzozum (aldığımdan beri aynı) 24.985 kmde, motora yakın yerden KIRILDI!
işe 9-10 km kalmıştı mecburen o ses ile gitmek zorunda kaldım...

Şu an 2 yerden falan tutuyor egzozu vidalar..

Ama çoktan değiştirmem gerekiyordu çünkü çürümüştü artık neyse kaynak falan yerse o şekil devam etmeye çalışıcaz artık yenisi alacak durum yok yenisi zaten 100'ün üstünde bi fiyat sanırım..

Arka stop lambası motoru aldığımdan beri değişmemişti o da gitti...
Yani yanıyor ama frene basınca ışık artmıyor...

Arka tekerlek ve aslında önde değişse iyi olur çünkü 25bine geldiler...
Birde varyatör komple atarsam sağlıklı olacak..

Aslına bakılırsa şu masrafları toplayınca 400'e yakın masraf çıkıyor yani iki lastik varyatör egzoz ve işçilik tabi..

E bu kadar parayı 25bindeki bir zcye vermek mantıklı mı değil mi bilmiyorum yoksa 0 bi zc veya başka bir alete mi girsem bu motoruda kısa mesafelerde bisiklet misali gibi mi kullansam bilemiyorum arkadaşlar??!?!:silent:

sky sen zc den memnundun hocam. 400 masraf yapacaksan satışa ver. 1100-800 tl arası gider. üzerine de 400 ü koy. kalanını da ayarla al sana sıfır zc. :)

yorumlar için teşekkürler...

valla ben bodrumdayım motoru satışa şu haliyle NASIL ve KİME nasıl satabilirim bilmiyorum allahtan dış grenajları güzel ve parlak o yüzden kmsini ASLA göstermiyor...

Ama dediğim gibi bu motoru ben internete koysam bodrum dışında kimse gelip almaz diye düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru?

Birde onun satılmasını beklemek te var ve illa ki gerçi egzozu akşam gidip kaynak yaptırıcam..

1100e mümkün değil satılmaz bence bu alet yani yenisi 1690 zaten ama bilmiyorum 900-850 falan olabilir heralde o zaman evet hızlı satılsa elime o para geçse o zaman BENİ NE GİBİ BİR BORCA SOKARDIN MESELA kütürkütür veya ortadoğulu tavsiye olarak ??

mesela şimdi baktım http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-150-zc-satilik-mondial-zc-150-28510641/detay

adam bu temizlikteki motoru 850ye satıyor :)

Ben mümkün değil benim durumdaki motoru o fiyata satamam heralde :)

Masraf yapmasam kullanamıcam e motor bana aileme lazım satmaya kalksak hem bekleyeceğim hem çok ucuza gidecek haliyle 17bindeki motora göre konuşuyorum yani linkteki motor için..

E masraf yapsam lastikler egzoz koltuk varyatör ön burç falan toplanması laızm motorun bi dünya para (ki parçaları diğerlerine nazaran çok ucuz ama ona rağmen yani)

Velevki komple topladım motoru ki peşin para nerden bulucam şak diye 400 tl :) gökten indi diyelim ee sonra bu alet MOTOR kısmı ile problem vermeye başlarsa artık beni zarara sokmaya başlamış olur??

Öyle bi ortada kaldım ki durumlar böyle arkadaşlar zcden memnunum çünkü beklentim onun bana verebildiği kadar olduğu için...

Volkycim o da doğru ama işte çok kararsız kaldım..

Müşür arızalı olabilir evet ama o zaman gösterge panelindeki ışık ta yanmaması gerekmez miydi sağ fren sol frende sıksam arkadaki kırmızı ışık artmıyo..

Son düzenleme:
ortadogulu nun motorundan alalım , haftasonları yanımıza İstanbula gidip gelmeye başlarsın :) :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:18 ----------

Bu arada kısa bilgi.

İki maksimum 3 yıla kadar. Bu 3 yaz da olabilir.

Niyetim şudur kardeşler...

http://www.kymco.com.tr/html/xciting500ir.html

ortadogulu nun motorundan alalım , haftasonları yanımıza İstanbula gidip gelmeye başlarsın :) :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:18 ----------

Bu arada kısa bilgi.

İki maksimum 3 yıla kadar. Bu 3 yaz da olabilir.

Niyetim şudur kardeşler...

http://www.kymco.com.tr/html/xciting500ir.html

vallahi hocam ben ilk motorum olan zc den de ikinci motorum olan cbf imdne e memnunum. zc de oldum cbf te pişmeyi umuyorum. henuz 2800 km deyim. zc ile ilk altı ayda 8000 km yapmıştım :)
zc den sonra pişmek için cbf şart. fakat ben de yeniden scootere dönmeyi düşünüyorum. burgman olur xcting olur ne bileyim. x max olur falan filan. allah erkese istediğini nasip eylesin diyeceğim o da olmayacak. hayırlısı olsun. :rendeer:

otomatik değil de kuvvetli bir scooterin yeri bir başka. trafikte rahatlık. otomatik vitesli araba gibi. fakat en az 250 lik bir scooter olmalı. ben 120 ile giderken yanımdan durmaksızın geçen suzuki burgman surücüsünün gözlerinden öpmek istedim de yetişemedim geçenlerde.

ya onlara bende hastayım ve gıcığım aslında :)

burgmanlar çok pahalı ama araba gibi scooterlar gerçekten..

kuturkuturun 500ir sevdası bendede var..

250 300 400 500cc makinelerde olsa tmax falan gibi ne bileyim onlara o kadar para vereceğime fazer transalp gibi aletler almak daha mantıklı geliyo.. yani diceksin ki ne alaka scooter ile onlar ama

ışıklardayım yanıma transalp girdi adam o kadar rahat ve kendinden emin ki yaylandı girdi bekledi kalkışı gidişi çooook güzel ya zevk alıyorsun resmen...

diğer ışıklarda hırçın bi fazer geldi yanıma(şaka gibi ışıklar) yollar bozuk ama adam aldırış etmedi motoruda etmedi benim kıçı kırık zc ile 25-30la gitmek zorunda kaldığım bozuk yolda adam kapattı ve gitti süspansiyonları emdi adam hiç sallanmadı bile ve devam ben ise arkadan pırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kymco 250lerde büyük motor onlara takmıştım bi ara ama fiyatları yedek parçaları çok pahalı...

ben şehir içide olsa vitesli motorun herzman avantaj olduğunu düşünüyorum..Kontrol sende hoca bi kaç hareket yapmak bence o kadar kayıp olmamalı(vitesli hiç bir motor kullanmadım) ama ne bileyim vitesli daha zevkli geliyor bana ve tabiki BÜYÜK TEKERLEK avantajı çok önemli burgmanların bile tekerlekleri küçük ama bknz yamaha x-city(16' tekerlek)

Hepsi pahalı aletler bence senin altında cbf500 gibi birşey olsaydı o burgman senin yanından öyle geçerken sende küçük bi gülümseme yapıp 3-4 saniye sonra sen onun yanından geçerdin

Vitesli şehir içinde iyi diyorsun da , gel burada bir bak şehir içi , içimizi dışarı çıkartıyor:)

Şu motosikletimle kaç tane motokurye arkadaş gelip yanıma "ne güzel motor" , "su soğutma mı var vay vay" şeklinde iyi dileklerini ilettiler. Sıkıldık ağbi bu vites dalgasından diye de bir kaçı serzenişte bulundu. Tabi ben tek ayağımı yere koyuyorum , onlar vitese geçir , debriyaj sık filan. Sıkılıyor insan herhalde.

Ayrıca yokuşlarda ve uzun yolda arabaları inci gibi dizip sollayan büyük ccli scooter sahibi arkadaşım , sözüm sana , ayıp oluyor :)

Versene bir tur...

selam arkadaşlar

memurum. gece çalışıyorum. gecede halisahadan devlete 200 tl civarı kazandırmama rağmen 7-8 kilometrelik yola servis aracı varken şöför bulamayıp, üstüne dalga geçer gibi "sabahı bekle" diyip evime 2 gün yürüttükleri için 3. gün gidip bu motoru aldım. 150 zcmi alalı 40 gün oldu.

rodajını ilk 150 km 30 km (hızı arttırıp azaltarak) sonraki kilometrelerde de rodaja çoğunlukla uyarak (bazen 10 kilometre hız arttırarak)1980 civarı kilometreye geldim. 3 kere malatya elazığ arası uzun yol yaptım (1100 kilometreden sonra). elazığ'a ilk gidişimde değil de malatya'ya dönüşte sürekli yokuş olan kısmın son kilometresinde motor birden gaz yemedi, 2 kere gaz verirken hız 50 civarına düştü. sonrasında hiç bir sorun yokmuş gibi devam etti. sanırım benzinde pislik tıkadı.

uzun yolda (elazığ-malatya) yolun eğimine göre 70 ile 90 km arası hız yapıyor motor. düz yolda 80 kmyi geçemiyorsunuz. 1 kere 93-94 gördüm.

motosiklete ses sistemi yaptım. 50 w 12 voltluk pazarcı anfisini çakmak çıkışına bağlayıp bide kontağa bağladım. anfi torpidonun sol tarafına tam sığdı. sanki ona göre yapılmış gibi :).kontak açılınca anfi de açılıyor. 2 tane 16 cmlik kenwood hoparlör taktım. 35 rms wattlık. anfi kenwoodlara göre güçlü kaldı. sesi fazla açınca cızırdıyor biraz. 2 tane de oval pioneer 300w takmayı düşünüyorum. o zaman daha net müzik dinleyebileceğim. 80 kilometre hızla giderken bangır bangır müzik dinleyebiliyorum. uzun yolda çok güzel oluyor. şehir içinde normal bir sesle gezerken güzel bir şekilde dikkat çekiyor. ışıklarda sesi kısmak zorunda kalıyorum :). resimlerini bir ara eklerim. ancak motorun gücü azaldı sanki. eskisi gibi gaz yemiyor. akü göstergesi motor çalışırken 16nın altına düşmüyor ama. son malatyaya dönüşümde aynı tepeden geçerken hızım düştü sanki. sorun nerede olabilir? buji mi kötü, filtre mi tıkalı anlayamadım.

bir de arka egzozdan ve ya oralardan bir cızırtı geliyor. sebebini anlayamıyorum. ya egzozdan ya frenden (fren kaliperi biraz oynuyor) ya da vidaların gevşemesinden. arka amortisörü motor kısmına bağlayan vidanın somunu var mı sizde?

lastikler harbiden sakat. 1 kere sorun yaşadım. yol sulayan esnaflar sağolsun. o günden sonra su görünce 20 km hıza düşüyorum gazsız geçiyorum sayılır. bugün servise gidip sorunlara baktırıp metzeler me7 ve ya michelin pilot sport isteteceğim.

97 oktan benzin alsak ne olur?

sorunlarıma çözüm bulabilmiş arkadaşların cevaplarına şimdiden teşekkür ederim. lastikleriniz düz bassın.

maxi97 öncelikle hayırlı olsun.

97 oktan benzin sakın alma. Ama bulunduğun yerde ne yazık ki pahalı olan Shell yada BP gibi şirketlerin 95 oktan benzinini al. İstanbul için konuşuyorum , bu şirketlerin dışında aldığım her farklı benzin , bana performans düşüşü ve çekmeme hissiyatı yaşatmakta.

Arka egzozun oradan ses gelmesi kronik zc problemi , arkadaşlar yazmışlardı çözümlerini.

Lastiklerini değiştirmen çok yerinde olur.

Ses sistemi olayına hiç ama hiç sıcak bakmadığımdan , senin bağladığın ses sisteminde büyük ihtimalle alternatör üzerinde güç yetiştirememe sorunu olduğunu düşünmekteyim. Yüksek amperli akü , ateşleme bobinlerinde değişiklik ve İridyum buji üçlemesi ile motorunda ateşleme ve elektrik konusunda fark yaratacağını düşünüyorum. Ancak bu saydıklarım ses sistemine karşı yapılacak bir düzenleme değildir...

kutur kutur evabın için teşekkürler

97 oktan almamalıyım ama nedenini yazmamışsın? motor zorlanıyor mu?

valla egzoz sorunu için 50-60 sayfayı taradım bir şey bulamadım. bir daha yazarsan sevinirim. egzoz sesi için bir vidayı sıkıyorum, orta ayak üzerinde gaz verip deniyorum ses kesiliyor ama 5-10 km sonra gene aynı ses geliyor. buna bir çözüm sunabilir misin?

motorun yağını 600 kmde castrol gtx 20w50 ile değiştim. arkadaşlar bugün yağına baktık rengi biraz kararmıştı. ama seviyesi ile yağın özelliğinde bir sorun yoktu. 2010 kmdeyim şu an 2000 bakımı geldi. gene aynı castrol gtx 20w50 ile mi yoksa castrool gtx magnetic 10w40 ile mi değiştireyim? gtx 10 magnetic 20 tl.

koçtaşta 45 tlye 550w matkapla kucuk vida sıkıcı satılıyor. şu vida sıkıcı motorun vidalarını sıkmakta işe yarar mı?

ses sistemi için, aküde sorun olmadığı kanaatindeyim. yarın anfiyi kapatıp öyle gezeyim. eğer hissettiğim güç kaybını artık hissetmezsem dediğinin doğru olduğunu anlarız. aslında çok güçlü anfi değil, 50wlık bir şey. bence sorun olmaması lazım çünkü farlar 35 w mesela? göstergeler toplam 8w, sinyaller de 5 w mıydı neydi? o zaman far açıkken de sorun olur? gene de bildiğin için yazmışsındır, ben de şöyle sorayım; bir akü daha alıp orjinal aküye paralel bağlasam ne olur?

metzeler me7 mi michelin sport pilot mu? bir de 130/60 r13 yerine 140/60 r13 ve ya daha ince yanak lastik alsam faydası ve ya zararı ne olur?

Son düzenleme:
Yüksek oktanlı benzinde ateşlenme ve ortaya çıkan enerji miktarı daha fazladır. Ancak motosikletlerimiz bu yüksek ateşleme ve ısı karşısında vuruntu denen şeyi yaptığını başka bir modelin forum sayfasında okumuştum.

Yine aynı şekilde kendi motorumun kitapçığında 75 oktan ile 90 Oktan arasında kaliteli benzin kullanın diye bir not var. Her ne kadar bizde bu düşük değerde benzin olmasa da sonuçta kullanılmasını bu yönde salık vermişler. Bir de basit bir Türk gibi düşünüyorum , "pahalı ağbi":)

Motor yağı konusunda alacağın motor yağlarının kesinlikle motosikletler için olanında almalısın. Bulunduğun yerde motul marka yağ varsa denemeni öneririm.

Egsoz için o vida yerlerine kaynak yaptıran süpersonik üyelerimiz de var. Onlar alır sazı eline anlatırlar...

Vida sıkmak için matkap almak bana çok fuzuli geliyor. Kendi motorumun da vidalarını sıkıyorum , öyle alet edevat ile sıkılacak vida çıkmadı...

Michelin Pilot serisi için şu habere de göz at.http://www.motosiklet.net/forum/gun...in-pilot-power-lastikleri-geri-cagiriyor.html

10w40 kullan normal olanı budur çünkü gerçi bulunduğun yerde hava koşulları çok serttse 20w50 kullanaabilirsin kitapçıkta ki çizelgeden bakabilirsin.. hep aynı marka yağ kullan repsol iyidir bulabilrsen ondan koydur..

yüksek oktan hiç bir + sağlamaz zaten 150 cc bi motor vuruntu yapar yakamaz edemez tavsiye edilmez yani 97..

egzozdan daha o kmde ses gelmesi iyi değil egzozun üst kısmından bi zınlama yapıyor olabilir iyi dinle nerden gelidiğini ordaki vidaların altına pul koydurup sıktır o zaman belki kesebilirsin ordaki sesi...

vida sıkıcı değilde anahtar al bence güzel bir tane benim tamirci birşey söylemişti sen işte şu numaradaki anahtarla şunu alırsan hemen hemen herşeye müdahele edip sıkabilirsin demişti ona bak ondan al dursun canın sıkıldıkça sıkarsın veya müdahele edersin herşeye..
geri kalanı zaten yıldız ile haftada 1 kere sıkmanı tavsiye ederim motorun heryerindeki vidaları...

ses sistemin e hiçbirşey diyemem ama bence olmaz yani zc gibi bir alete hemde onun aküsüne problem yaratabilir orijinali bile bazen dert yapabilecekken sen bide tesisat bağlamışsın falan filan...

lastik konusunda 140/60 takarsan arkaya sürter diye duymuştum lastik takıp çıkartması kolay iş değil denettir dicem ama olsa bence daha güzel olur ve oradaki yollar nasıl bilmiyorum ama önemli olan lastiğin yapısı mıcır yol ve bozuksa yani kaymak asfalt değilse yollarınız dişli lastik almanı takmanı tavsiye ederim... hatta iyice araştır takılabiliyorsa yani o lastik oraya sorunsuz sığıp hareket edebiliyorsa bizde taktıralım motorun kıçı daha güvende gideriz

ewt aranıza bi zc kullanıcısı daha katıldı :) bugün motorun ödemesini yaptım, kısmetse yarın motorumu teslim alıyorum :)

ewt aranıza bi zc kullanıcısı daha katıldı :) bugün motorun ödemesini yaptım, kısmetse yarın motorumu teslim alıyorum :)

1 kişi daha mondiyal servisinde sıraya girdi :queen::queen::queen::queen::queen:

Şaka falanda kaçışı hoşuma gıdıyor sırf o yüzden satmıyorum :cherry:
Ama plastiği çok dandik pat pat kırılıyor :cat::mrgreen:
Hayırlı olsun :)

malatyadayım, eskiden kışlar çok kötü geçerdi ama geçen kış kar bile yağmadı. kuru soğuk oluyor genelde. 10w 40 castrol gtx magnatec (böyle mi yazılıyordu?) alacakken servisteki eleman "abi yazın 20w 50 kullan diğeri çok ince" diyince castrol gtx aldım (magnatec olmayan). repsol zor biraz. mahrumiyet bölgesi burası.

kredi durumuma göre yarın lastiğin siparişini vereceğim. 140lık sığar mı diye sorarım 2-3 ustaya. bakalım ne diyecekler. yani düşünüyorum 1 cmden bir şey olmaz. amortisörler arası o kadar mesafe var bence. metzeler me7 alacağım. pirelli ve dunlop da var michelin de istetebilirim ama emin değilim. genelde metzeler tavsiye ediliyor ama michelin çok köklü bir marka. bana da ıslak zemin ve asfaltta güven verecek makina lazım. elazığ malatya arası duble yol. bi kısımda virajlar sakat. şu an üstündeki 2007 model duro ile viraja 70 km ile motoru yatırarak giriyorum ama yusuf yusuf halinde. zaten lastik suda hak getire... viraj içinde suya denk gelirsem bi fatiha okursunuz artık.

motora biner binmez sesi açıyorum. şu ana kadar bir sorun çıkmadı. motor çalışmasa bile 2 saat müzik dinledim hala gösterge 12deydi. zaten başta motoru kapatırken 16daysa kontağı çevirdiğimde 13e düşüyor. zaten anfi dediğin 3-5 tane kapasitör var içinde. o kadar güçlü değil. farlar 35 w anfi 50w (ki tartışılır), sorun çıkmaz bence.

egzoza gelince; vidalar diş sıyırmaya başladı. motorla beraber 2-3 parça alet verildi. oradaki 12-14 anahtarıyla sağını solunu sıkarken oldu.ben artık karışmak istemiyorum. yarın 2000 bakımında hepsini bigüzel yaptıracağım. olmadı kutur kuturun dediği gibi vidaları kaynak yaptırırım.

birkaç gün önce farkettim bir de benzin kaçağı var. siyah bi silindirin alt tarafı. bir de buraya gelen boru kıvrılmış, düzeltemedim bir türlü. ona da baktıracağım. karbüratör, hava filtresi, bir de buradan iridyum bujinin iyi olduğunu öğrendim. hangi markalarda var? iridyum olmayan bosch buji mi yolsa iridyum mu?

motor en son 130 kmde 16 tl yaktı. şehir içi ve ışıklı bi çevreyolunda sıkıştırarak kullanıyorum. rodajı düzgün yaptım sayılır. belki bi 5-10 km fazla hızda yapmış olabilirim ama 1400 km 50-60 km/syi geçmedim. hayırlısı ya bakalım hele şimdilik güzel gidiyor. sevdim motorumu. ilk motorum, başka motor sürmedim ama hoşuma gitti. tavsiye ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:29 ----------

malatyanın yolları asfalt ama bozuk. çukurlar mı dersin, otobüs ve kamyonların yoldaki asfaltı sağa sola kaydırması mı dersin (sanki yolda çukur halinde bir şerit oluyor).

bugün çevreyolunda 80 km hızla giderken ışıklarda arkamda bıraktığım bordo tempralı eleman hırs yaptı. yan yolda 80 km hızla giderken ışıklara 200-250 metre kala ancak bana yetişmişken beni sollamaya çalıştı. ben de sağa yanaştım. yanaşır yanaşmaz farkedemediğim bir çukura girdim

asfalt çökmüş, yani yapısında bir bozukluk yok ama çökmüş işte. ben de 80km/s ile girdim oraya. motor çukurun çıkışında bi zıpladı; inanmazsınız belki ama tekerlerin yerle bağlantısı 1-2 sn kesildi. yere konduğumda bir daha zıpladı hatta.

gidonu sıkı tutmam hayatımı kurtardı. 2. inişten sonra eleman hatasını anlar gibi yavaşladı.ben de adama pis pis bakıp ışıklarda önüne kırdım. dengesiz insan çok burada.

elazığ ve malatya şöförlerinin yüzde 70inde sinyal vermek ve özellikle sol aynaya bakmak diye bir şey yok. Allah'a emanetiz gerçekten.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim :) maxi97 arkadaşımda çok haklı motosiklet sürmek trafikte bisiklet sürmekten farksız, dikkat edip kaçıcak olan taraf biziz, yoksa diğerlerinin umrunda diil

oppss hayırlısı olsun motorun şimdiden..

valla maxi sen motoru limitlerde kullanıyorsun 70le viraj 80le çukur yani gerek yok zc bu hızlarda güven veren bi alet değil ısrarla söylüyorum ya da ben çok korkağım bilmiyorum..!

dikkat et bence ve güvenmediğin yollarda 60ı geçme derim 70le ben 25.150km deyim daha hiç girmedim girmemde sen çok yüreklisin..

Aman dikkat

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar