arka tekerde arkafirenin ayar vidası var oradan ayarlaya bilirsin zira ben bugün ayarladımonlyx' Alıntı:Arkadaşlar uzun süreden beri üyeliksiz olarak takip ediyordum motosiklet seçimimde gerçekten çok yardımcı oldunuz ve şuanda kırmızı bi zat 150 im var (bkz. kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun) öncelikle ilk görüşlerimi belirtiyim herkesin yakındığı gibi bende arka frenin iyi tutmamasından şikayetçiyim dün başıma gelen ki ben buna nazardır deyip geçtim olayın asıl kaynağının ön ve arka frenin dengesiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum olayıda anlatayım :
şehir içi düz yolda ilerlerken önümdeki mercedes in ani bi fren yapmasıyla bende önce arka sonra yetmemesinden dolayı ön freni sıkmamla dengenin bozulması bir oldu tabi aynen yerdeyim saolsun etraftan yardım ettiler filan baktım sağ sinyal altında hafif çizikler oluştu bende pek bişi yok allahtan, motordada herhangi bir teknik sorun görünmüyor ama yinede kısa zamanda servise gidip bi baktıracağım.
birde bu arada sormak istediğim bi soru var orjinal boya servislerde bulunurmu yani düzelebilirmi çizikler yada ne önerirsiniz en olmadı ön kasayıda değiştirebilirim çünkü 2 metre ilerden belli olmasa bile ben baktığımda görebiliyorum ve içim gidiyorale:
.
bu arada arka freni nasıl sıkabileceğimide yazarsanız sevinirim.
deamon' Alıntı:birkan
sevgili kardeşim burası bilgi alıp verilen bir forum...lütfen yazı şekline biraz daha özen göster...inan okumakta dahi zorlandım...her gün gazetelere sayfa sayfa türkçemizden utanmayalım diye ilanlar veriliyor...türkçemizi koruyalım yaşatalım
-------------........................................................................................
gelelim zat 150 hakkındaki düşüncelerime:
alet oldukça güzel, 2500 km yaptım 3 ayda...son 1000 km'de oldukça açıldı motor...kalkış iyi...30-90 arası hızlanma süper...100 km'de 3,5 litre yakıyor...
ama gel gör ki parça yok...km telini disk kilidini takılı unutmak suretiyle kendim kopardım...servise suç benim garantiden karşılanmayacak parasını ben vericem dememe rağmen 1,5 aydır km teli gelmedi....
dün yağ kontrolü yaptım 750 ml olması gereken yağ 300ml çıktı...tüm yağı boşalttım...10-40 yeni yağ koymak üzere karterin vidasını kapatıyordum ki vida kırıldı ve elimde kaldı...artık hangi alaşımdan yaptılarsa...4 ayrı servise telefon açtım ama parça yok...tornacılar sağolsun 30 ytl'ye patladı ama orjinal parçadan 3 kat sağlam bi kapak yaptılar taktım...
bugün ise gaz teli birden kopuverdi...4 ayrı servisi aradım yok yok yok...mahalle bisikletçisinden 2 ytl'ye 2 metre boyunda çelik tel aldım ve 4 saatlik bir emekle işi hallettim...
bu alet 2 yıl garantili ve daha 3 aydır kullanıyorum...başıma gelenler de bunlar...varın siz karar verin alıp almamaya
saygılar