banamı özel oldu bilmiyorum, debriyaj sıyırmaya başladı dedi, bende dedim hiç duymadım sana denk geldi sanırım , rodajı nasıl yaptın dadem ben motorcuydum dedi bunlar rodajlı geliyo zaten dedi inceden alıştırsan yetiyor dedi. çocuk iş için almış kurye şu an deniyo şirket heralde hepsini bundan alcak dedi. düz yolda 130 rampa aşaa 140 gidiom dedi. motor hollanda üretimi olup türkiyede toplanıyormuş edindiğim bilgiye göre. kimsede böyle bir problem varmı şimdiden teşekkürler.
Arkadasim, öncelikle foruma hosgeldin. Umarim seni de 150MC sahibi olarak aramizda görürüz. Debriyaj konusunu bende ilk defa duydum. Üretim hatasi olabilecegi gibi kullanima bagli da olabilir. Rodaj konusundaki bilgiler kitapciginda yaziyor. 6bin deviri asmayin ve sabit bir hizda sürekli gitmeyin diyor. Ben sirket motoru kullanmadigim icin kendi malim oldugu icin rodaj konusuna dikkat ettim. Son hiza gelecek olursak sürücünün agirligina bagli olarak son hizinda degisecegini düsünüyorum. Arkadas siyiran bir debriyajla nasil düzde 130km/h görmüs sasirdim. Benim motor her zaman yüklü vaziyette. kendim 90kg im sanirim kiyafetlerle dahada agirim. kiyafetler 3-4kg gelir herhalde (kask+alt üst takim+bot). O yüzden düzde 115km/h yi gecemedim. Belki rodajdan sonra biraz daha artar hizim .Fakat esit sartlardaki CBF150leri geciyorum, YBR yi saymiyorum bile.
Hollanda konusu bence sadece renginden dolayi sehir efsanesi. Keske öyle olsa.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:29 ----------
Hollandalının işi gücümü yok Mondial üretsin

Motor turuncu olduğu için bir çağrışım yapmış olabilir
isin gücün olmasinla alakasi yok ticaret bu. Hollanda da üretebilir almanya'da. Ama dedigine katiliyorum turuncu renk cagrisim yapmis olabilir. Hollandayla ilgisi yok. Nispeten kaliteli bir cin üretim ve yerli montaj demek daha dogru bir bilgi olackatir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:32 ----------
Arkadaslar, motorcu grubumla siklikla kücük capli gezilere gittigimizi daha önce söylemis ve bu konudaki slide lari topigimize eklemistim. Bu dogrultuda gittigimiz gezileri daha cok piknik havasinda yapiyoruz. Hedef duragimizda durup istirahat edip ögle yemegini yiyip geri dönüyoruz. Zaman icerisinde bir takim ihtiyaclar ortaya cikmaya basladi. Bunlardan bir taneside pikniklerde kullanmak üzere bir oturak (tabure) idi. Av malzemesi satan bir yerden 10TL karsiliginda bir tabure edindim. Sorun burada baslamakta. Katlanabilir bu tabureyi en son gezimizde file yardimiyla topcase in üzerine sabitleyebildim. Ama tek basina bu fileyi germek zor oluyordu ve seyir esnasinda kipirdanmalar sonucu topcase biraz cizilmisti. Zaman zaman balik tutmayada gittigimden kamis oltami koyacak yer bulmakta zorlaniyordum. Topcase üzeri demirden hazir portbagajlar satilmakta, bunlardan haberim var. Fakat bir sitede (
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-her-marka-topcase-ustu-aparat-30957917/detay ) bu port bagaj 50TL gibi bir ücrete satilmakta. Topcase imi ilerleyen dönemde daha büyük,kendinden portbagajli ve kaliteli bir marka ile (
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-shad-sh4099-siyah-kargo-canta/detay ) degistirmeyi düsündügüm icin ayrica portbagaj alamak istemdim. Uzun zamandir böyle bir port bagaj nasil yaparim diye düsünüyordum. Gecenlerde elime gardrop yada cekmece tutacaklari gecti ne olduklari tam olarak bilemiyorum. Bir de yataklarin uzun ve kisa köselerini birbirine baglamak icin olan demirler vardi elimde. L seklinde. Öncelikle bu iki tip malzemeyi sprey boyayla siyaha boyadim. Demirlerin topcase üzerinde hos durmamasi üzerinde bunlardan vazgectim.
Asagidaki resimde gittigimiz bir gezide taburenin topcase üzerindeki file ile tuturulmus hali.
Bunlarda bahsettigim grardrop yada cekmece tutacaklari boyandiktan sonra.
[/URL] Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
Montaj sonrasi.
[/URL] Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
[/URL] Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
Elimde arta kalan yataklarin köselerini saglamlamaya yarayan demirden siyaha boyanmis kösebentleride fonksiyonel mi degil mi diye deneme amacli uygun buldugum yerlere sabitledim. Bunlarin deliklerinde ahtapotlari takmayi düsündüm. Eger sonradan begenmez yada fonsiyonel olmazsa bunlari cikartmayi düsünüyorum. yada belki reflektör takarim.
[/URL] Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
[/URL] Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]