Sıkılacak birşey yok abicim. Sadece biraz üzücü geldi bana, fikir olarak...
Bahsettiğin cümlelerin (merhumun söyledikleri) doğruluk payını bilemiyorum. Açıkcası pek inanasımda gelmiyor. Ancak biliyoruzki o zihniyeti taşıyan ermeniler var. Tıpkı bizim aramızda ermenilere karşı benzer hisleri taşıyan türkler olduğu gibi. Sonuç itibariyle her iki fikirde yanlıştır. Her ikiside kötü örnektir.
Ancak bu millet, her iki taraftan da gelen yanlış ve tahrik edici tavırlara karşı, neredeyse 100 yıldır millet olarak hepbirlikte, mutlu ve huzurlu yaşamayı başarabilmiştir. Biz neden tahrik eden taraf olalım ?
Bu olaylardaki en iyi ve örnek tavır halkımız tarafından bir kez daha gururla sergilenmiştir. Oda onbinlerce kişinin barış adına hepimiz ermeniyiz pankartıyla olayları boykot etmesidir. Bir kez daha barış ve kardeşlik tercih edildi. Bir kez daha her iki taraftan gelen uç fikirlere baş kaldırıldı. Eminimki o pankartı taşıyan binlerce ermeni olduğu gibi, binlerce de kürt, yahudi, türk ve laz vardı.
Tüm milletleri seviyorum demişsin. Ortada milletlik bir olay yok aslında. Az öncede dediğim bigi bu millet gayet mutlu bir birliktelik içerisinde şu anda; gelen tahriklere kapılmadan, geçmişi fazla düşünmeden. Milletimiz ile bir sorunumuz yok. Sorun IRK sorunudur. ikisinin arasında oldukça kalın bir çizgi var. Biz kürdü türkü ermenisi yahudisi lazı hepberaber yaşayan bir milletiz. Ve bu millet tek bir yumruk olabileceğini bir kez daha bu acı cinayete olan tepkisiyle göstermiştir. Lütfen daha fazla türk, ermeni, kürt meselesi yapmadan, kötü örneklere kötü örneklerle karşılık vermeden Türkiye, Türkiye toprakları ve Milil bayrağımız olan Türk Bayrağı için mücadelemizi hepbirlikte verelim. Türk değil, Ermeni değil, Kürt değil; Atatürk'ün askerleri olabilmektir asıl olan.
Fikrimdir.
ii gunner.