cümleten merhabalar, bu model motoruma piston vs bakım yaptırdım. ancak alternatör kapağından ses gelmeye başladıı. kamyon gibi ses geliyor. bunun sebebi nedir bilen yardımcı olabilecek var mı?
Varyatörden de ses geliyor olabilir hocam.(ön varyatör bagaları veya varyatör tırnaklarından) Alternatörden öyle bir ses gelmemesi lazım eğer geliyorsa da o alternatörün bozulması lazım.
öncelikle herkese s.a bende inşallah bu znu 125 sahibi olacagım olacagınada ama hiçbir bilgim yok scooterlar hakkında ist trafiginden bıktıgım için arabamı eşime bırakacagım ve znu 125 alacagım nasipse şimdi benim sorularım şunlar müsadenizle;öncelikle haftanın 6 günü günde avcılar-şişli arası gidip geliyorum ortalama 60-70 km arası gidermi ve işyerini akşam geç saatte kapattıgımızdan dolayı gece sürüşüde yapacagım yani aydınlatması nasıl gece farı falan akşam 11:30-12 gibi kapatıyoruz dükkanı ondan sonra yollardayım kullandıgım istikamet genelde sahil bilen arkadaşlar varsa ise ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim bu arada motoru sigorta hariç herşey satıcıya ait 5000 tl ye alıcam ilk motorum oldugu için tercihen 0 istiyorum.
"ortalama 60-70 km arası gider mi?" Gider, sıkıntı olmaz.
"gece sürüşüde yapacagım yani aydınlatması nasıl?" Yeterli değil, parlak ışık veren ampul (civalı ampul vb) takarsanız idare eder. Belki parlak led lambalardan da taktırabilirsiniz.
"sigorta hariç herşey satıcıya ait 5000 tl ye alıcam ilk motorum oldugu için tercihen 0 istiyorum." Hayırlı olsun ne diyelim
Detaylı bilgi için önceki sayfaları mutlaka gözden geçirin. Sorunlar ve çözümleri detaylıca anlatılmış. Alır almaz yapmanız gereken ampul, lastik, karbüratör ve karbüratör manifoldu değişimi.