Arkadaşlar merhabalar,
Daha önceki sayfaları okumuş ve benzer sorunlar için verilen önerileri uygulamış bulunmaktayım.
Benim sorunum ilk çalıştırmada stop etmesi. Gaz vererek çalıştırsam bile sanki rolanti ayarı dipteymiş gibi tekliyor ve stop ediyor. Bu durum 2-3 kere oluyor. Herhalde daha sonrasında ise jikle durumu anlayıp devri yüksek tutuyor ve sehpadayken sıkıntı çıkarmıyor.
Ama motor ile yola çıktığım zaman hareket halinde sıkıntı yaşamazken, fren yaptığımda yada durduğumda direk stop ediyor. Motorum ısınmış dahi olsa bu durum devamlı oluyor. Gazı kestiğimde veya durmaya yakın devir iyice düşüyor. Motor kotarabilirse bu devri yükseltiyor ve o an stop etmiyor ama genelde devir stop etmeyecek kadar yükselmeye fırsat bulmadan gidiyor. Tabi bu durumda da trafik ortasında sürekli motoru çalıştırmaya uğraşıyor oluyorum.
Rolanti ayarını her şekilde denedim fayda etmedi. Hava filtresini direk değiştiricem. Sübap ayarını yaptım. Buji ve piposunu değiştiricem. Ayrıyeten jikle yada hava ayarından yapma ihtimali varmıdır. Yada sizin önerileriniz nelerdir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam bende alalı yaklaşık 1 hafta oldu motoru dediğin gibi ilk çalıştırmada benim motorda stop ediyor fakat gün içindeki diğer çalışmalarda herhangi bir sıkıntı olmuyor. Senin motor durduğunda bile stop ediyorsa bi servise göster derim.