Disk Sorunu Hakkinda...
Slm arkadaşlar.
Az önce dün bahsettiğim gibi Gedizler'de disk'i değiştirdim.
Üretimden uyumsuzluk sağlayan orjinal 125 ZN diski çıkarıldı ve yerine 151 RS ARKA Disk'i takıldı. Problem bu şekilde çözüldü. Evet aynen bildiğimiz ve Mondial'in en çok satılan motorlarından olan 151 RS'nin ARKA Diski problemi çözüyor. Hakkaten ses seda kalmadı motorda. Şansıma servis yoğun değildi ve işlem 45 dakkada bitti. bu fren diskini değiştirdikleri 7nci ZN olduğunu söylediler. İlk disk gibi ileride tekrar bir sıkıntı olurmu bilemiyorum. Biraz yol yapıp göreceğiz. En azından Çinliler sorunsuz yedeği üretip Türkiye'ye gönderinceye dek geçici bir çözüm olabilir... Arkadaşlar yine baya bi ilgilendiler saolsunlar. Ayrıca yine dün belirttiğim gibi işlem garantiden yapıldı ve hiç para ödemedim, bilgilerinize.
Ayrıca serviste yüzlerce sıfır yedek parça vardı sağda solda. Sayım vardı. Heralde yedek parça geldi yeni dedim. Servis görevlisi de "Evet, yedek parça açısından kesinlikle hiçbir problemimiz yok" dedi. Usta da, ihtiyaç olan parçadan elimizde fazla fazla var ise ASYA'lara bile yardımcı olmaya çalışyoruz. Ancak kendi müşterilerimize her zaman parça saklıyoruz ve öncelik tanıyoruz dedi. Parça ihticayı olanlar Gedizler'i mutlaka arasınlar.
@ DOSSTUM
dosstum senin motoruda söyledim. Ön taraf dağılmış 750 YTL masraf çıkarmışlar dedim. Usta İMKANSIZ dedi. Motoru yeniden sıfırdan yapsan o kadar tutmaz, maliyeti belli zaten dedi. Motoru uçurumdan aşşa atmadıya 750 ytl tutmaz dedi. Getirsin motoru bakalım dedi. Ön taraftan kaza yaptı ise maksimum salıncaklar kırılmıştır öle şase mase imkanı yok dedi. Ama yinede motoru bi görelim diye ekledi.
@ 2000zx6r
Evet garantiden değişti dediğim gibi. Disk'e şöyle bir bakabildim. derin veya tam dairesel izler çizikler pek gözüme ilişmedi. Sadece belirli bir yağ tabakası kaplamıştı üzerini, kararmıştı dik biraz. Ama mesajı sonradan aldığım için tam inceleyemedim

Bu durumda 151 RS ARKA DİSK'i baz alınabilir. Ancak hemen şimdi değil sanırım, ben biraz kullanayım bakalım... İlk orjinal disk gibi sonradan sapıtırsa buda iş görmeyecek demektir.
ii gunner.