Merhaba;
hkocayigit arkadaşım, aynı sorundan bende de var, motor 1-2 saat kullanmadığım zaman, tek marşla değil, 1 dakka içinde verdiğim 3-4ncu marşla çalışıyor. ben hayra yordum

sonra birgün yolda kaldım, bakıyorum her şey normal. ama motor çalışmıyor, benzin var, marş güzel basıyor ama gaz almıyor. motordan indim sağına soluna bakıyım diye. sol taraftan benzin akıyor. iyice incelediğimde, sol tarafta tahliye hortumu denen şeyin vidasının düşmüş olduğunu gördüm ve oradan benzin akıtıyor (depodakinin tamamını değil biraz akıtıp duruyor) ertesi sabah işe geldiğimde motoru kapattım ve gözlemledim, (ben oraya vida taktım) motor oradan damla damla biraz benzin akıtıyor ve bir süre sonra kesiliyor. lakin çalıştırmak istediğimde aynı sorunla karşılaşıyorum, sürekli gittiğim motorcu ben ona vida bulucam dedi ama hala bulucak.
Sağdan soldan gelen gıcırtsı sesleri en çok arka amortisörden geliyor ben arada sırada wd40 sıkıyorum 1-2 gün kesiliyor sonra yenidne geliyor, vakit bulursam gres yağı alıp süreceğim.
bu arada ilk mesajımdan sonra başımdan bayağı olaylar geçti. Motor kullanmayı bilmediğimiz için bizim rintintin arıza yapmıştı
ilk gittiğim motorcuya gittim derdimi anlattım, ön fren teli sürtüyordu, rölantide motor kendi kendine gaz veriyordu fln fln; 65tl dedi, tamam abi yap dedim. ertesi gün gittim motoru aldım, senin motorun yağ yakıyor bunun için motoru açmamız gerek dedi ve yaktığı yağların yerine yeni yağ koydu ve bi 25 tl daha aldı.
motor 1 gün düzgün gitti sonra yeniden düzyolda bile çekmemeye başladı, tavsiye üzerine başka motorcuya gittim, direk Silindir değiştirmem lazım dedi. 130 TL toplamda 150 CC silindir takıcam sibopları değiştiricem fln dedi. tamam dedim yaptırdım, 400km 50KM yi geçme dedi tamam dedim.
Dediklerini aynen yaptım motor Şuanda iyi gidiyor yokuşlarda gaz verdimmi kendini ileri atıyor (2kişi toplam 120kg civarı). düz yolda daha önce 120km gördüm bu motorda ama o günlerden sonra bozuldu o yüzden artık o kadar zorlamıyorum, en fazla düz yolda yaptığım KM 80 sonra zaten hemen yavaşlıyorum, 60-70- arası gidiyorum motor bu süratle gittiğinizde hiç. yorulmuyor karşınıza yokuş çıkyığında iyi çekiyor.
şimdi bizim Rintintine bir kaç güzel modifiye tarzı şeyler yapmak istiyorum,"sticker, egsoz," fln gibi, böyle ufak tefek fikirler alabileceğim hangi site var acaba?
iyi akşamlar