hocam, 40 lira ödedim. yağ değişti ve vidaları kontrol ettiler.
20 lira yağ parası 20 lira işçilik
yağı castol scooter olandan koydlar. bide işte gevşeyen vidaları falan sıktılar. o kadar. hava ve yağ filtresi değişicek mi dedim ustaya, yok onlar 2000 de değişir dedi. eyvallah dedim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:16 ----------
istanbul için bende her buluşmaya zevkle katılırım![]()
ilgin için çok teşekkürler dostum. bu alarm olayı gerçekden çok çok iyiymiş. bu arada sözünün arasında " üzerine 200 daha koysaydım sıfır zn alıyordum. bizim buradaki bayi veriyordu. "dedn.hala daha varmı orada duruyormu zn? ve siyahmı![]()
kerem hocam servisin çok para almış 1. bakım için hiçbir ücret alamazlar altını çiziyorum, bir sonrakine yağını kendin götür. Bak başka bir servis şu şekilde yapabilirdi. yağ senden 5-10 lira değişim parasına iş biterdi. yağın fiyatı büyük marketlerde 17 lira civarında. taş çatlasa 22, 25 civarında tutardı ama heybedeb bi 15- 20 devirmişler. Tavsiyem servisinizi gözden geçirin. Bu sadece yağ değişimi, ilerde buji, hava filtresi, kayış değişince ozaman bu servis 100 ü geçer benden söylemesineyse hayırlı olsun diyelim . saygılar
bu arada yeni zn alan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Lütfen arkadaşlar ehliyet ve tam koruma..:cat:
cevap için teşekkürler hocam.
istanbul anadolu yakasında var mı tavsiye edeceğin adan gibi bir servis ???
valla kerem hocam anadolu yakasında yok, avrupa yakasında var. kesin memnun kalırsın ama ben ne olsa oraya gidiyorum, kayışı 3000 de onlara zor değiştittirdimadamlar değişmek istemiyor bile düşün 5.000 e kadar idare eder diyor. Her 1000 de götürüyorum en azından yağını değişiyorlar servis ücreti almıyorlar.sadece yağ masrafı. ama 10 numara iş yapıyorlar. Buradan giden arkadaşlarımız da var aynı ilgiyi onlar da görmüşler. Para veriyorsun veriyorsun hiçdeğilse içine sinsin bari.
hocam burdan reklam olmasın diyorsan bari mesaj atıp adresini yollar mısın servisin bana![]()
yoo birkaç kez yazdım bence reklam olcak bişey olmaz sonuçta belli bir ücreti heryere ödüyoruz en azından işimiz güzel olsun . Zeytinburnu mert motor zaten mondial bayisi. Oraya gidersen kırmızı zn sahibi gönderdi dersen onlar beni bilir zaten.ama kesin söyle orda murat abiye.
arkadaşlar merhaba.
siteye yeni üye oldum, ben de yakında bir Mondial 125 ZN alacağım ancak size bir sorum var. Benim bir de gıda işletmem var ve sürekli servise çıkıyoruz. Bir tane Honda Activa'mız var. Ama bazen o kadar yoğun oluyor ki, ikinci bir motora ihtiyaç duyuyoruz. Bu motoru esasen ben zevk için alacağım ama arada da servise çıkabilir.
Bu motorun arkasına paket servis sepeti monte edilebilir mi? Buna engel herhangi bir şey var mı?
Cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler.
@mtrsz hyt=hocam bende sizin dediğiniz gibi gündüz yolculuğa başlayacağım ve gece zaten duraklayacağım, çadırım olucak ve gezi havasında kamp yapa yapa gitmeyi planlıyorum. Bence gidebilirim diye düşünüyorum. Zaten bizim motorlarla uzun yol gidilecekse zaman ve varış süresi hesaba asla katılmamalı! Bunu söylemiştim bende. Önerilerin için eyvallah saoL..
@elronds hocam valla benim tahminim ve sizi forumda tanıdığım kadarıyla sizde benim gibi sürekli artçısıyla motora binen birisisiniz ve takip ettiğim kadarıyla gezi gibi organizasyonlar yapmaya meraklı ve bunları seven birisisiniz. Problemsiz olarak uzun yol yapmak ve Orta sınıfa hükmedecek bir motor arıyorsanız ben size Keeway Land Cruiser 250cc. yi tavsiye ederim. Süper bir motor ve cc.'nden daha heybetli görünen tam bir classic cruiser. Araştırırsanız hem sıfır fiyatının motora göre, hemde 2. el piyasasının fiyat bakımından çok uygun olduğunu görüceksiniz. Bence değerlendirmeniz lazım. Haybeye öneri yapmıyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Arkadaşımın motorunu Denizliden İzmir' e motoru bizzat kendim götürdüm ve süper rahat bir sürüş ve tamamen problemsiz bir seyirle ortalama 100-110 km.le hızla gittim. Benzin sarfiyatıda motorun 250cc. olmasına rağmen bir çok 250likten çok daha uygun. Araştırırsanız görüceksiniz. Bence bir fikir olsun aklınızda Keeway Land Cruiser 250cc. Benimde ilerki dönemlerde almayı düşündüğüm motor bu, forumun daha önceki sayfalarında kendi adıma yine bahsettiğim gibi bir Hyosung GT 250R ve bir de Keeway Land Cruiser 250. Bu iki motor hem görsel hemde işlevsel olarak gayet yeterli ve güzel motorlar bana kalırsa.
@ShaDoW_17 hocam SYM Joyride200i' de 250GTS' de çok güzel ve kaliteli motorlar. Ancak yedek parça, servis ve benzin sarfiyatı bakımından çok düşündürücü ve Orta sınıfın üstüne hitap ediyor. Kısacası bir sinyal flaşörü için 47,90TL. çok pahalı bir fiyat (SYM Joyride200i). Düşünmek lazım bunları. Ayrıca 150ZAT için söylediklerine kesinlikle katılıyorum! Bizim motorlarımız emiN olun hem 150 ZAT lardan hem de 150 ZC'erden çok çok daha sağlam ve daha az problemli motorlar..
Motoru pek fazla zorlamayın derim en azından sona dayamaya çalışmayın ibreyi
Hayırlı uğurlu olsun.
Hocam parçaları pahalı sanırmı symlerin fakar motorunun sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Motora 1 sene içerisinde 450-500 TL masraf yaptım sadece mekanik kısmına. Symnin motorunun bu kadar masraf çıkartacağını düşünmüyorum. Bakımına da bi sene içerisinde de 200 tl gitmez sanırım gitse bile gene 200-250 TL buna göre karda olur insan.
Saygılar.
hocam emin olun servis bakımları fiyatlarıda pahalı Üst sınıf yani biliyorum , SYM dediğiniz marka Vespayla kapışan bir markadır. Vespanında bugünkü yerini ve hangi noktada olduğunu hepimiz biliyoruz. 1 sene içerisinde bakımına taş çatlasın 200-250 gider diyorsunuz ama emin olun daha fazla gider Ki Allah göstermesiin bunun kazası var belası var. Dilerseniz araştırın SYM lerin krenaj, far, egsoz, vs. daha farklı yedek parçalarını hele Ki elektronik aksam ve Motor parçalarını,, ne demek istediğimi ozaman anlıcaksınız, yani hesabınızda biraz yanıldığınızı belirtmek isterim, ama hem sizi hem de bütün forum sakinlerini tenzi ederim yanlış anlaşılmasın sonuçta herşey maddiyata bakar. Paran varsa herşey kolay bu işler böle, dimi?:mrgreen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:45 ----------
buarada @boxerboy hocam hayırlı uğurlu olsun motorunuztekeriniz hep düz bassın Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin..
arkadaşlar bu arada rusyadaki bi retro scooter klübünden bi video izlettirmek istiyorum. türkiye'de de böyle bi organizasyon yapılabilir. özellikle klasik scooterlarla. daha önceden zenscooclub vardı ama sanırım bazı nedenlerden dolayı kapandı. insanın bu video yu izleyince inanın iştahı daha çok kabarıyor. yaptıkları tam bi festival. adamların eğlence anlayışları çok iyi ya. izlemenizi öneriyorum. ayrıca orada honda joker kullanan arkadaşa daha da dikkat edeceğinizden eminimhttp://vimeo.com/12797529
yeni alacak arkadaşları uyarıyorum!!!
biraz once geldim emniyetten,plakamı aldım fakat ruhsatı alamadım.nedeni ise şu:
bizim sıfır aldığımız zn ler aslında 2006-2007-2008 model olduğu için ve muayenenin de 3 sene geçerli olduğu için yeniden muayeneye sokmamız gerekiyormuş.motoru alınca faturanın yanında ''At Uygunluk Belgesi'' diye bir belge veriyorlar.bu belgede motorun teknik bilgileri var.orada sağ altta şirketin adı ve en önemlisi tarih var.işte o tarih işimi bozdu...aslında basit bir şekilde kendim illegal olarak düzeltebilirim, aklımdan geçmedi değil ama başıma iş açabilir diye yapmıyorum.benimkinde 12.12.2006 yazıyor ve bu yüzden muayeneye girecem.yeni alacak arkadaşlar bunu mutlaka bayiye sorsun...bayiler bu soruya muhtemelen yuvarlak cevap verecektir... kesinlikle bu kağıda bakın derim...muayene masraflarını da muayeneyi yapınca burdan yazarım...